• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

canım ben de bi sene içinde iki kere yaşadım malesef. ilki açık ameliyatla ikinci iğneyle sonlandı. geçen ay hsg çekldim tplerim açık çıktı dr bi problem görmedi çalışmalar devam edio artık beklemedeyiz. ben umudumu asla kaybetmedim nice örnekleri var dış gebelk geçirip de sağlıklı bi şeklde anne olanlar. sana tavsiyem tedavin bitince hsg çektirip tüplerinin durumuna baktırman. her gebelkte aynı şey olacak die bişi yok dilerim sen de bende bi daha kimse aynı acıları yaşamayız Rabbim kimseye yaşatmasın çok zor.
canım çok sağol umut oldun ne kadar pozitifisin doktor ne diyor iki defa geçirmeyle ilgili

amin canım amin rabbim ol der olur umut kesilmez elbet ama çok yıkıldım herşeyin sonu gibi hissediyorum
öyle deme canım biliyorum çok zor ama herşeyin sonu değil. çok şükür sağlıklıyız, elimiz ayağımız tutuyor. gebe kalabiliyoruz. Şükredelim ki daha büyük imtihan yaşamayalım. Ya hiç gebe kalamsak olacak elbet ama zamanı gelmedi demek. benim de 2. kaybım ama biliyorum ki olacak hemde ikiz :KK46::KK46:benim herşeyim zor olur ama oluncada çoookkk güzel olur. Allaha dua et bak neler olacak :KK37:
bu arada tabiki şuan sağlıklı bi gebelik değil. gelecek için söyledim ikiz diye. içime doğuyor.

öyle deme canım biliyorum çok zor ama herşeyin sonu değil. çok şükür sağlıklıyız, elimiz ayağımız tutuyor. gebe kalabiliyoruz. Şükredelim ki daha büyük imtihan yaşamayalım. Ya hiç gebe kalamsak olacak elbet ama zamanı gelmedi demek. benim de 2. kaybım ama biliyorum ki olacak hemde ikiz :KK46::KK46:benim herşeyim zor olur ama oluncada çoookkk güzel olur. Allaha dua et bak neler olacak :KK37:
bu arada tabiki şuan sağlıklı bi gebelik değil. gelecek için söyledim ikiz diye. içime doğuyor.

canım inşallah gönlünce olur senin gibi insanları çok seviyorum ben resmen yaşam enerjimi yitirdim

canım inşallah gönlünce olur senin gibi insanları çok seviyorum ben resmen yaşam enerjimi yitirdim
ümit olmazsa nasıl yaşanır ki canım. hem hayır düşün hayır olsun derler. mutlu ol, yaşamaktan zevk al, bende bu kadar pozitif olmayı eşimden öğrendim. sağ olsun canım kocam hep yanımda ve hiç şikayet etmez bu durumdan. Bir kerede keşke bizim de çocuğumuz olsa diye bir laf duymadım ondan. 2 yıllık evliyiz daha , olur der rahatlatır beni.
Çocuk odaklı yaşamayalım zamanı gelince olur der hep, bana da kızar şikayet edersem. Ben ona sırtımı yasladım rahatım o yüzden.

ümit olmazsa nasıl yaşanır ki canım. hem hayır düşün hayır olsun derler. mutlu ol, yaşamaktan zevk al, bende bu kadar pozitif olmayı eşimden öğrendim. sağ olsun canım kocam hep yanımda ve hiç şikayet etmez bu durumdan. Bir kerede keşke bizim de çocuğumuz olsa diye bir laf duymadım ondan. 2 yıllık evliyiz daha , olur der rahatlatır beni.
Çocuk odaklı yaşamayalım zamanı gelince olur der hep, bana da kızar şikayet edersem. Ben ona sırtımı yasladım rahatım o yüzden.
benim eşim de destek ama ne konuşur bu konuda ne moral verir ben üzülünce kızar sadece doktor ararım çare ararım onu bile gereksiz bulur ben de çok yanlız hissediyorum aslında

benim eşim de destek ama ne konuşur bu konuda ne moral verir ben üzülünce kızar sadece doktor ararım çare ararım onu bile gereksiz bulur ben de çok yanlız hissediyorum aslında
yok canım öyle düşünme erkekler daha rahat bu konuda, ya eşinde niye olmuyo gibi laflar etse sen daha çok üzülürsün. hem ben şuan çalışmıyorum dr. falanda hep kendim araştırıyorum, o zaten yoğun. sen de çalışmıyorsan kendin yap boşver beklentiye çok girme. onlar bizim kadar bilemez, biz burda araştırıp evham yapıyoruz, onlar bilmiyoki, hem kendi vücudunda yaşıyosun tabiki de sen kadar endişelenemez. bir de öyle birşeyki gebelik, yani bazen ne yapsan en iyi dr. da bulsan kar etmeyebiliyor. belki eşin de olacağına inanıyordur ondan rahattır. biz de Allaha bırakalım zamanı gelince olur inşalh. ama tabiki bi önlem yada çare varsa onuda yapalım. ben sonraki gebelikte iğne olucam mesela, sende tüplerine bi baktır gerisi Allaha kaldı artık.

yok canım öyle düşünme erkekler daha rahat bu konuda, ya eşinde niye olmuyo gibi laflar etse sen daha çok üzülürsün. hem ben şuan çalışmıyorum dr. falanda hep kendim araştırıyorum, o zaten yoğun. sen de çalışmıyorsan kendin yap boşver beklentiye çok girme. onlar bizim kadar bilemez, biz burda araştırıp evham yapıyoruz, onlar bilmiyoki, hem kendi vücudunda yaşıyosun tabiki de sen kadar endişelenemez. bir de öyle birşeyki gebelik, yani bazen ne yapsan en iyi dr. da bulsan kar etmeyebiliyor. belki eşin de olacağına inanıyordur ondan rahattır. biz de Allaha bırakalım zamanı gelince olur inşalh. ama tabiki bi önlem yada çare varsa onuda yapalım. ben sonraki gebelikte iğne olucam mesela, sende tüplerine bi baktır gerisi Allaha kaldı artık.
kesinlikle katılıyorum benim eşimde çok içine kapanık ben de çalışıyorum işim başımdan aşkın yaşasdığımız şehirde sadece 5 kadın doğumcu var hsg bile sadece üniversitede var bu durumda çaresiz kalıyorum ağrılar cabası çok bezginim canım ya neden hep ben diyorum ama seni dinlemek iyi geldi o konudan eminim senin için de dua edeceğim

kesinlikle katılıyorum benim eşimde çok içine kapanık ben de çalışıyorum işim başımdan aşkın yaşasdığımız şehirde sadece 5 kadın doğumcu var hsg bile sadece üniversitede var bu durumda çaresiz kalıyorum ağrılar cabası çok bezginim canım ya neden hep ben diyorum ama seni dinlemek iyi geldi o konudan eminim senin için de dua edeceğim
sağolasın canım. alternatif biraz azmış ama olsun. Allah gönlünce versin inşallah. inan durumu çok daha kötü insanlar var, biz şükredelim halimize, her şey güzel olacak inan sen buna bende sana dua ederim canım sağlıcakla kal...:KK25:yine konuşuruz buradan.

canım çok sağol umut oldun ne kadar pozitifisin doktor ne diyor iki defa geçirmeyle ilgili
Canim senin psikolojini cok ii anliyorum bende yasadim ayni umutsuz durumları hic anne olamam diye korkmadim degil ama dr larim asla umutsuz konusmadi ve cok sukur hamile kalabiliyoruz dimi Rabbim çaresiz dermansiz dert vermesin derdi veren Rabbim dermanini da versin insallah dua edecez ve tevekkül edip bekleyecez

Canim senin psikolojini cok ii anliyorum bende yasadim ayni umutsuz durumları hic anne olamam diye korkmadim degil ama dr larim asla umutsuz konusmadi ve cok sukur hamile kalabiliyoruz dimi Rabbim çaresiz dermansiz dert vermesin derdi veren Rabbim dermanini da versin insallah dua edecez ve tevekkül edip bekleyecez
haklısın canım ama sorun şu ki sanırım ben iyi bir doktor bulamadım iki kez aynı tüpten geçirdim diye doktor daha ne hsg var ne laparoskopi tüp bebek yaparsın diyor nerden vardı bu kanıya anlamadım

kendimi çok yanlız umutsuz hissediyorum kızlar eşimle sanki aramda dağlar var konuşmuyoruz susuyoruz öfkeliyim kırgınım acı çekiyorum annem hasta diye ona da söylemedim tekrar dış gebe olduğumu o nedenle çok yanlız ve çaresiz hissediyorum tek desteğim sizlerin yazdıkları hala umut var mı bilmiyorum ama olmalı eğer bu bir sınavsa bunun da bir sonu nefes alacağımız bir aralık olmalı.....kendimi suçladığım içi vucudumda psikosomatik ağrılarım var herşey üstüme geliyor yaşadığım şehirde doktor bile yok 5 doktorun dışında kimse de yol göstermiyor en azından elimden geleni yapabilmek isterdim yılgın yorgun ve bezginim bu vucutta bir prüz var ve onu en azından bilmek hakkım olmalı nerde ne var diye.....kendimi işe yaramaz beceriksiz aptal hissediyorum ..bu forumda bile 2 kez dış gebelik geçiren çok az hadi bi kere şanssızlık diyelim ikinci kere de umudumu hepten yitirdim ben

daha önce bende ilk gebeliğimi dış gebelik olarak geçirdiğimi yazmıştım arkadaşlar..23 yaşındayım 7 ay denememe rağmen çocuk olmadı ve maleseeeefff 6 gün önce tiroid kanseri olduğumu öğrendim boynuma lenf bezlerime yayılmış şuanda akciğerimi kontrol ediyolar sonuçları henüz almış değilim uçaktan düşmüş yere çakılmayı bekliyorum tiroidlerimde alındıktan sonra hormonlarım bozulucak bundan sonra hiç çocuğum olmayacak Rabbim yardımcım olsun :KK42::KK42::KK42:

daha önce bende ilk gebeliğimi dış gebelik olarak geçirdiğimi yazmıştım arkadaşlar..23 yaşındayım 7 ay denememe rağmen çocuk olmadı ve maleseeeefff 6 gün önce tiroid kanseri olduğumu öğrendim boynuma lenf bezlerime yayılmış şuanda akciğerimi kontrol ediyolar sonuçları henüz almış değilim uçaktan düşmüş yere çakılmayı bekliyorum tiroidlerimde alındıktan sonra hormonlarım bozulucak bundan sonra hiç çocuğum olmayacak Rabbim yardımcım olsun :KK42::KK42::KK42:
canım büyük geçmiş olsun rabbim yardımcın olsun şu aşamada önce kendi sağlığını düşün

Allah yardımcın olsun, tez zamanda şifa versin canım.

kendimi çok yanlız umutsuz hissediyorum kızlar eşimle sanki aramda dağlar var konuşmuyoruz susuyoruz öfkeliyim kırgınım acı çekiyorum annem hasta diye ona da söylemedim tekrar dış gebe olduğumu o nedenle çok yanlız ve çaresiz hissediyorum tek desteğim sizlerin yazdıkları hala umut var mı bilmiyorum ama olmalı eğer bu bir sınavsa bunun da bir sonu nefes alacağımız bir aralık olmalı.....kendimi suçladığım içi vucudumda psikosomatik ağrılarım var herşey üstüme geliyor yaşadığım şehirde doktor bile yok 5 doktorun dışında kimse de yol göstermiyor en azından elimden geleni yapabilmek isterdim yılgın yorgun ve bezginim bu vucutta bir prüz var ve onu en azından bilmek hakkım olmalı nerde ne var diye.....kendimi işe yaramaz beceriksiz aptal hissediyorum ..bu forumda bile 2 kez dış gebelik geçiren çok az hadi bi kere şanssızlık diyelim ikinci kere de umudumu hepten yitirdim ben
canım lütfen sakin ol. beterin beteri var inşallah sağlığımıza kavuşucaz tez zamanda. belki eşin de çaresiz kalmıştır belli etmiyodur sıkıntısını sana, sen daha pozitif olmaya çalış ki eşin de depresyona girmesin erkekler daha çok etkileniyo bazen ama belli etmiyorlar. bütün dr. lara git o 5 tane dediğin elbet biri teşis koyacak ve uygun tedaviyi sana söyleyecektir. 1 hafta izin al ve sadece bununla meşgul ol. mümkünse en azından 3 tanesine gitmeye çalış.

canım ayrıca neden kendini aptal işe yaramaz hissediyorsun ? inan daha büyük acılar yaşan var bu sitede, 2 defa dış gebelik yaşayan yok demişsin ama ben çok okudum burada sen gibi olan. bu senin elinde değil ki. tamam önlem alalım ama ;bazen elden bişi gelmiyor. o yada bu sebep dış gebelik değil ama bak benimde 2. kaybım ne yapabilirdim ki bundan sonra tedaviye başlıcam ama garantisi yok 3. defa olmayacağının. inşallah olmaz tabi ki de. hem şikayet edersek daha büyükleriyle imtihan oluruz bunu unutma. derdi veren Allah şifada verir merak etme. dr. un sana söyleyeceği tek şey diğer taraftan hamile kal ve bunu yapıp gebe kalan çok arkadaş var burada. bununda çözümü kolay. gidip hangi tüpten(sağlıklı olandan) yumurtlama olduğunu öğreneceksin o ay çalışacaksın, diğer ay çalışma olamayacak.

Canım ben de dış gebelik geçirdim seni çok iyi anlıyorum.Netten bu konuyla ilgili okadar araştırma yaptım ki en az doktorum kadar bilgi sahibiydim abartmıyorum.Çok da pimpirikli bir insanımdır sağlık konusunda.Öncelikle kendini suçlama.Erkekler sorunlarla yüzleşme konusunda bizimki kadar başarılı olamıyorlar.Nerde yaşadığını bilmiyorum ama benim durumum senden daha vahimdi.Eşimin işi dolayısıyla doğunun küçük bir ilçesinde,hastanenin olmadığı bi dağ başındaydım dış gebelik yaşadığımda.Civarda toplasan 3 doktor bulabildim o da evimin 3 saatlik uzağında.Evde bakanım yoktu.Zırt pırt hcg takibi istenir 2 güne bir eşim izin alır hadeee yollara koyuluruz.Çok zor yaşamayan anlayamaz cidden.Her an tüpüm patlıcak korkusuyla eğilip doğrulamıyordum çok ağladım ama bak geçti gitti.Dış gebeliği 3 kez aynı tüpünden geçiren 2 kez farklı tüpünden geçiren arkadaşlarla tanıştım netten.Evet başta çoook umutsuz bitkin yılgın hissediyor insan kendini ama sonra toparlarsın.6 ay önce bir daha burda çocuk istemek mi tövbe ölsem kalsam etrafımda bir Allahın kulu yok derdim ama şimdi miniminnacık bir bebek yine düşlerimi süsler oldu unuttum acılarımı.Dış gebeliğim iğne ile sonlandı.Kollarım delik deşik oldu.Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıları.Evet bu talihsizlik ama altta yatan başka nedenler de olabilir.Ben hamile kalmadan önce hertürlü jinekolojik muayenemi yaptırdığım halde başıma bu geldi.İnternette rahim yapışıklı olabilir,enfeksiyon olabilir,mantar olabilir şeklinde şeyler yazıyor.Bir daha hamile kalmadan önce bence bunları bir araştırderim.Özellikle enfeksiyon varsa.Akıntı rengin farklıysa dikkate al.Sonuçta kendimize nekadar dikkat edersek edelim evliyiz.Eşten bize bizden eşlerimize herşey geçebilir.Erkeklerde mantar enfeksiyon olsa bile taşıyıcı oluyor bazen belirti vermiyoolabilir.Her doktorda sağolsun eşli tedavi vermiyor.İdrar testi ve vajinal kültür testi yaptırın.Bir sıkıntı çıkarsa eşli tedavi ygulayın bence.Geçmiş gitmiş olsun.En kısa zamanda özlemini duyduğunuz bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

Adetime 3 gun kala hamileyim kizlarrr icim icime sigmio bu 3. Gebeliğim insallah bu sefer Rabbim kucagima almayi nasip eder Yüce Rabbim hislerimi hic bosa cikarmiyo şükürler olsun hissediodum bu sabahkosa kosa hastaneye gittim kan verdim degerim 35.36
iki dis gebelikten sonra insallah bu bebegiki sa saglim kucagima alirim dua edin kizlar Rabbim herkese nasip etsin.
Gecen sene bugun yine ilk hamileligimi ogrenmistim kader bana yine ayni duyguyu bugun yasatti insallah Rabbim artik yuzumu guldurur sevincimi yarida birakmaz :anneadayı:

Adetime 3 gun kala hamileyim kizlarrr icim icime sigmio bu 3. Gebeliğim insallah bu sefer Rabbim kucagima almayi nasip eder Yüce Rabbim hislerimi hic bosa cikarmiyo şükürler olsun hissediodum bu sabahkosa kosa hastaneye gittim kan verdim degerim 35.36
iki dis gebelikten sonra insallah bu bebegiki sa saglim kucagima alirim dua edin kizlar Rabbim herkese nasip etsin.
Gecen sene bugun yine ilk hamileligimi ogrenmistim kader bana yine ayni duyguyu bugun yasatti insallah Rabbim artik yuzumu guldurur sevincimi yarida birakmaz :anneadayı:
Senin adına çok sevindim canım bu kez yüzün güler inşaAllah

Cok saol cnm insallah Rabbim tum bekleyenlerin yuzunu guldursun

Back
X