- 5 Mayıs 2014
- 5.239
- 4.903
- 373
Merhaba aranıza yeni katıldım. İlk gebeliğin ve suan dış gebelik yaşıyorum. Beta hcg seviyem 8000 lerde, 2 gün arayla artış var. Detaylı ultrasonda sag yumurtalıgımda keşfedildi. Bende tüm gebelik belirtileri mevcut , zaten yaklaşık 8 haftalık bir gebelik. Doktor gebeliğin yerinin iğneye uygun olmadığını , 2 gün sonra tekrar beta hcg testi sonucu düşüş olmazsa ameliyatla temizlenmesi gerektiğini iletti. Açıkçası ameliyat konusunda tedirginim. Bu değerlerle normalde çoktan kanamamın başlaması gerekirmiş fakat bebek kistik bir yapıda olup büyümediği için henüz yırtılma yaşanmadıgını tahmin ediyorlar.dün akşamdan beri 4.doktoru gördüm. Cuma tekrar beta hcg yaptırıp direk dr. a göstereceğiz. Ameliyat kararı o noktada verilecek. Yaşayan ve kurtulan herkese geçmiş olsun diyorum. Hamile olduğumu öğrenip sevincimi 1 gün yaşayabildim...
geçmiş olsun canım.rabbim bi daha yaşatmasın hiçbirimize.bende sevincimi 13 gün yaşayabilmiştim bekletmeden gelmişti miniğim ama sevincimiz yarım kaldı
Ben iğneyi vurulduğumda kanamam vardı vurulduktan sonra kanamam kesilmemişti 1 ay boyunca kanama devam etti birde benim sağ tarafımdaydı sanırım bebek o tarafta çok ağrım oluyordu bana 100 mg olarak vurulmuştu o yüzden tansiyonum düşmüştü çok midem bulanmıştı doz ağır gelmişti umarım biran önce iyileşirsinÇok geçmiş olsun size de , umarım hayırlısıyla en kısa zamanda sağlıklı bir gebelikle bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Bugün ilk doz metotreksat iğnemi oldum , yaklasık 6 saat kadar geçti fakat bende ağrı , kanama , bulantı vb herhangi bir fizyolojik değişiklik yok. Hatta daha önceki bel ve kasık agrılarım bile yok şuan. Daha önce yaşayan varsa bu iğne sonrası etkiler ne zaman görünmeye başladı, bilgi verirseniz sevinirim. Bu süreçte dr um 10 günlük bir rapor verdi. Salı tekrar gideceğim.
Çok geçmiş olsun size de , umarım hayırlısıyla en kısa zamanda sağlıklı bir gebelikle bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Bugün ilk doz metotreksat iğnemi oldum , yaklasık 6 saat kadar geçti fakat bende ağrı , kanama , bulantı vb herhangi bir fizyolojik değişiklik yok. Hatta daha önceki bel ve kasık agrılarım bile yok şuan. Daha önce yaşayan varsa bu iğne sonrası etkiler ne zaman görünmeye başladı, bilgi verirseniz sevinirim. Bu süreçte dr um 10 günlük bir rapor verdi. Salı tekrar gideceğim.
canım bence normal bende iğneden 1 ayı geçtikten sonra adet oldum bekle bakalım stres yapma o da geciktirir:)Arkdaslar dis gebelik geciripte igne ile tedavi olanlar ..igneden kac gun sonra adet oldunuz...parca aldilar bnden ve ardindan igne..2 gun sonra kanamamoldu.6 gunluk..ve suan igneden sonra43 gun hla adet olmadim normalmi.lutfen yrdimm
Rahim filmini ne kadar sonra çektirdin, bana doktor 3 ay sonra demişti???sonuclarim guzel cikti tuplerim de acikmis iki dis gebelik geciren sag tupum hala direniyor :) dr yine sans verdi insallah tekrarlamamasini umuyoruz bebek calismalarina yeni basliyoruz insallah cok beklemeyiz
aynen bende 3 ay sonra çektirdm cnmRahim filmini ne kadar sonra çektirdin, bana doktor 3 ay sonra demişti???
Adet oldum sonunda..ya rahim filmi ilaki cekilmesimi gerekiyo.nedn cekiliyo bu rahim filmi
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de ikinci doz iğnemi dün oldum. doktorum henüz rahim filminden bahsetmedi fakat burada yazılanlar sonucu araştırdığım kadarıyla çektirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Dış gebeliğin tüplerdeki anormal bi durum kaynaklı olup olmadığı tespit edilirse gereken tedavi uygulanır ve bir daha aynı sıkıntıları yaşamayız hiç olmazsa. Bir tanıdığım da yapılan tetkikler ve rahim filmi sonucu tüplerinde tıkanıklık olduğundan laporoskopi ile tüplerinin açılması ile hamile kalabilmişti.Arkadaslar bende eylulde dis gebelik gecirmistim.igne yapildi ve beta hcg igneden 1 ay sonra sifirlandi.tabi bu sure icerisinde zaman zaman kanamam oldu lekelenmem oldu doktorum bunun adet kanamasi olmayacagini beta hcg sifirlandiktan sonra adetin baslayacagini soyledi ki oylede oldu.beta sifirlandiktan dort gun sonra adet gordum.igne olan arkadaslarim endiselenmesinler insallah kisa surede gecer.Allah kimseye birdaha yasatmasin.yalnizca yasayan biliyor.doktorum tuplerin durumunu gormek acisindan rahim filmi cektirmemi soyledi daha sonrasinda korunmayi birakabilirsin dedi.Suan tek dusuncem o filmi cekilmelimiyim yada akışınamı bırakmalıyım bilmiyorumEn kısa sürede sağlıklı gebelikler yaşarız umarım..
Merhaba,
Ben de yeni üyeyim.29 yaşında 1.5 yıllık evliyim.
Haziran 20 sat. temmuz 1 hamile olduğumu öğrendim. bhcg 37 çıktı. Ben tatilde başka şehirdeydim. kan testi yaptırayım da hamilemiyim diye hastaneye gitmedim. bir kaç gün süren kahverengi akıntı zaten ben de bir farklılık olduğunu göstermişti ama tatile gideceğim için sağlık ocağına gidip hap almıştım allttan. Bir kaç gün içinde kanama başladı ve o şekilde acile gittim çünkü sancım da vardı. Adetlerim çok düzenli 28 günde bir olduğundan kesin birşey var dedim.
Nitekim doktor hamile olduğumu ve düşük tehditi bulunduğunu belirtti. ogün ve ertesi gün beni hastanede tuttular. Küçük bir tatil kasabası olduğundan bana teşhis koyamadılar bir türlü çünkü kan değerlerim dengesiz şekilde yükselip azalıyordu.bhgc en fazla 70 oldu.
Hemen yola çıkıp İstanbula döndük ve yaklaşık iki üç doktordan aynı sonucu aldık DIŞ GEBELİK. Doğal olarak kabus dolu anlar başladı. Özel ve devlet hastanesi farklı şeyler söyledi. Birisi kürtaj yapılacağını sonra gerekirse iğne vurulacağını belirtti ki bu dev. has. oluyor. Diğeri de kürtaja gerek olmadığını bebeğin iğne ile (Metotreksat) düşeceğini belirtti. Ben tabii ki burda kararımı iğneden yana kullandım. Şunu da belitmek isterim ki eğer dış gebelik olduğunuzu söylerlerse lütfen konusunda uzman bir özel kliniğe gidin ve bir kaç doktordan görüş alın çok önemli! Bir doz iğne ile gebeliğime son verileceğini söylediler.iğne çok acılı ve insanı ağlatacak kadar sancılı. Ama canınızın yanması bebeğinizin yanlış yerde olduğunun ve bir hafta ya da belli bir süre sonra bu iğne ile öleceğinin acısının yanında hiç. Zaten doğmayacağını bildiğiniz bir bebeği bile bu kadar çok sevmek ise biz kadınların ne kadar hassas ilerdeki meleğine ne kadar iyi bir anne olacağının göstergesi.
nihayete gelirsek benim ağustos 7 de tamamen kanım sıfırlandı.
ve adet kanamam başladı.bir süre düzensiz şekilde 20 günde bir şeklinde adet gördüm. Ama son iki aydır tekrar 28 günde bir adet oluyorum. Şimdi en son adetimi 16 kasım da oldum ve bittiğinden beri dua ile sağlık bir bebek için korunmadan haberimizi bekliyoruz. Ben çekilen her çilenin ardında yeni bir umut yeni bir mutluluk beklerim ,şimdi o bekleyişteyim umarım ben ve benim gibi olan anne adayları evlat hasretinden kurtulur sağlıkla kollarına alır. Sevgilerle...
Cok haklısın cnm yasamayan bilmiyor ben bu aciyi ikikere yasadim henuz anne olamadim bir senedir bunun icin çabalıyorum ama umut hep var Rabbim ne zaman nasip edecegini hepimizden ii bilir bize düşen sabirla tevekkül edip beklemek ve dua etmek. Insallah biz de saglikli bir gebelik geçirip evlatlarimiza kavuşuruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?