Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

BAYANKARASU BANA DR.UM 1 AY bekle yeterli dedi.genelde 3 ay diyolar ama.ama hsg isteyebilir sizden.dr.kontrolünde olun.neden dış gebelik olduğuna dair birşey söylendimi net size.ilk gebelik mi?

merhaba, bende 6 ay önce ilk bebeğimi kaybettim. 8 haftalıkken kurtajla sonlandırıldı. nisan ayında eşimle korunmayı bıraktık. ve dün tekrar hamıle oldugumu öğrendım. bugun kan testi yapıp doktora gıttık ama doktor ya çok erken bır gebelık yada dış gebelık oldugunu söyluyor. Son adet tarıhim 19 nisandı. 26 gunluk bebegım yanı. Betam 106 çıktı. çok korkuyorum dış gebelık olmasından. bu sefer sancılarımda var. kahverengı lekelenmeler de dün başladı. dış gebelık mı yasıyorum bu seferde? (((((((

kızlar benimde kan değerlerim
10 mayıs 68,48
12 mayıs 101,8
14 mayıs 94 doktor düşük yapıyorsun dedi. haftaya kadar bekle düşer düşmezse kürtaj yaparız dedi. dış gebelik olmasında da çok korkuyorum.

canım benimm üzülme hiç. hersey allahtan veren de o alan da o.. benımde ılk gebelıgımde aynı senın gıbı oldu. dusemedı de kurtajla sonlandırdılar gebeliğimi. ama bak yenıden hamıleyım. şimdide dış gebelıkten korkuyorlar gerçi. ama dış gebelıkten sonra tupu alınan bı arkadasım yenıden hamıle kalıp bebegını buyutuyor şimdi. hersey allahtan...

senin ki dış gebelıkse bıle en azından beta degerın dustugu ıcın şükret. belki ameliyata gerek olmadan kurtulursun yınede herseyın hayırlısı..

internette baktıgım sitelerde yada konustugum insanlar genellıkle en az 3 ay beklemenizi istiyorlarmıs. ((

BAYANKARASU BANA DR.UM 1 AY bekle yeterli dedi.genelde 3 ay diyolar ama.ama hsg isteyebilir sizden.dr.kontrolünde olun.neden dış gebelik olduğuna dair birşey söylendimi net size.ilk gebelik mi?

Canım ben daha önce hsg çektirmiştim zaten, sağ tüpümde kısmi bi tıkanıklık olduğunu ama basınçla ilacın geçişi sırasında açıldığını söylemişti doktorum, sanırım yine tıkandı orası tekrar çekmedi hsg bilmiyorumkismile

internette baktıgım sitelerde yada konustugum insanlar genellıkle en az 3 ay beklemenizi istiyorlarmıs. ((

Sağol tatlım cevabın için, doktorum bu ay yasmin yazdı, bidahaki aydan itibaren tedaviye devam edebiliriz dedi boshayallersmile hayırlısı olsun artık :Saruboceq:

slmlar arkadaşlar 19 ekimde bende dış gebelik ameliyatı olmuştum. bhcg 6000'lerdeydi. bu ay yine hamileyim bhcg değeri 21.000 haftasonu doktora gideceğim. inşallah bu sefer herşey yolunda gider. korkuyorum...

slmlar arkadaşlar 19 ekimde bende dış gebelik ameliyatı olmuştum. bhcg 6000'lerdeydi. bu ay yine hamileyim bhcg değeri 21.000 haftasonu doktora gideceğim. inşallah bu sefer herşey yolunda gider. korkuyorum...

hayırlı olsun canım. bende aynı korkuyu yasıyordum bugune kadar ama bugun keseyı görduk çok şükür. yıne problemli ama allahtan dış gebelık degıl. bhcg 21000 çok yüksek geldı bana. son adet tarıhın ne zamandı?

sevgili egoler inş. senin içinde hayırlı olur. son adet tarihim 8 nisandı. yani perşembe günü 7 haftalık olacak. ben haftasonu gideceğim doktora. aslında bu zamana kadar doktora gidememem önem vermediğim için değil. bırak vajinal usg ile muayeneyi, abdominal usg den bile korkuyorum bişeyler kötü gidecek diye.

8 nisan süper o zaman . eger çok korkuyorsan doktor muayenesınden önce bhgc gıbı progesteron degerını ölçtür. dış gebelıkte en önemli bulgulardan bırısı o. değerın 5in altında degilse korkmana gerek yok:)

aslında ben dış gebelik geçirdiğimde herşey çok normaldi. progesteron 50'di. bhcg normal hamilelik gibi ilerliyordu. kesem görülmüştü. haftasonu gideceğim doktora. merak ettiğim şey dış gebelikte 21000 leri gören var mı? ben 6000 iken ameliyat olmuştum.

canım bence sen hamilesin.gözünaydın.değerler bukadar yüksekken o dış gebelik olsa öldürü allah korusun.tüpleri patlatır.bukadar bekletmez dışş gebelik belirtilerin hemen çıkar zaten.bizide bilgilendirirsen sevinirim.adına çok sevindim.umarım (bence eminim) beklediğin gibidir.

YoldaŞ nasıl hem kese gÖrÜnÜ yor hemde dıŞ gebelık ?? Orasını anlamadımcadıarzu

Gebelik kesesi
Gebelik kesesi ya da bilimel adı ile gestasyonel kese (gestational sac) ultrasonda görülen ilk oluşumdur. Endometriumun içinde yuvarlak siyah bir oluşum olarak görünür.Etrafında beyaz bir halo olması ikili kese belirtsi (double sac sign) olarak adlandırılır ve kesin olmamakla birlikte gebeliğin normal rahim içi bir gebelik olduğunu düşündürür. Bu işaretin görülmemesi durumunda normal rahim içi gebelik tanısı kesin değildir. Dış gebelik varlığında da benzer bir yalancı kese görülebilir ve normal bir gebelik kesesi ile karıştırılabilir. Kesenin sınırlarının düzgün olarak izlenmesi normal bir gebelik lehine yorumlanır.

benimde kesem vardı düzgündüde ama dış gebelilk oldum hem rahimde hem tüpteydi ikizdi benimkisi

ilgin için teşekkür ediyorum semramus. inş. normal gebeliktir ve İnşallah Allah'ım gönülden isteyen herkesin kucağını boş bırakmaz.

ilgin için teşekkür ediyorum semramus. inş. normal gebeliktir ve İnşallah Allah'ım gönülden isteyen herkesin kucağını boş bırakmaz.
yoldaş ınsallah sağlıkla kucagına alırsın bebegını, ama bencede 21ooo betayla dış gebe olsan iç kanama nedenıyle şoka gırerdın yada agrıdan duramazdın allah korusun. bencede hamılesın :) ve umarım sağlıkla alırsın bebegını kucagına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…