Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

tekrar merhaba kızlar, 1 ay önce buraya yazmıştım bende, tüp bebek tedavisiyle dış gebelik geçirdim kanamam 53 gün sürdü ve iğnelere gerek kalmadan düştü çok şükür , değerin sıfırlandığı gün kanamam da durdu.
ben şunu sormak istiyorum; benim reglim çok düzenliydi 28 günde bir olurum, şimdi kanama duralı 23 gün oldu, sizce adetim ne kadar gecikir? tabi bu durumdan sonra eski düzenle devam etmeyeceğini biliyorum,
bu durumu yaşayan arkadaşlar bu uzun süren kanamalardan ne kadar sonra tekrar regl oldunuz?

benim bhcg değeri önce düşmeye sonra artmaya başladı bir hafta öncesine kadar 240 dan 88e kadar düştü ama bugün135 oldu,
ama doktor ultrasonda dış gebeliğe yönelik bir bulguya rastlamadı.bi de patolojiye parça gönderdi sonuç yarın çıkacak.
dış gebelik şüphesiyle bekliyoruz artık.
oysa dış gebelik olmadığından o kadar da emin olmuştum.
bu şekilde değeri artıp da dış gebe olmayan var mı acaba.
ayrıca eğer dış gebelikse 8.haftaya girmiş oluyorum
ilaçla tedavi için artık çok mu geç.yardımmmm

benim bhcg değeri önce düşmeye sonra artmaya başladı bir hafta öncesine kadar 240 dan 88e kadar düştü ama bugün135 oldu,
ama doktor ultrasonda dış gebeliğe yönelik bir bulguya rastlamadı.bi de patolojiye parça gönderdi sonuç yarın çıkacak.
dış gebelik şüphesiyle bekliyoruz artık.
oysa dış gebelik olmadığından o kadar da emin olmuştum.
bu şekilde değeri artıp da dış gebe olmayan var mı acaba.
ayrıca eğer dış gebelikse 8.haftaya girmiş oluyorum
ilaçla tedavi için artık çok mu geç.yardımmmm
geçmiş olsun öncelikle,değerlerin hep düşüşe geçseydi düşük denilebirldi ama sanırım senin de malesef dış gebelik değerlerin düşük olduğundan görülemiyo gebelik.ilaçla geç değil çünkü değer çok düşük zaten.iğneyle sonlandırırlar.yinede dr.ne der bilememde.okuduğum ve yaşadığım kadarıyla yazıyorum.bizleride bilgilendirirsen sevinirim.geçmiş olsunnnn

geçmiş olsun öncelikle,değerlerin hep düşüşe geçseydi düşük denilebirldi ama sanırım senin de malesef dış gebelik değerlerin düşük olduğundan görülemiyo gebelik.ilaçla geç değil çünkü değer çok düşük zaten.iğneyle sonlandırırlar.yinede dr.ne der bilememde.okuduğum ve yaşadığım kadarıyla yazıyorum.bizleride bilgilendirirsen sevinirim.geçmiş olsunnnn

teşekkürler patoloji sonucunda bebekle ilgili bir parça bulunamamış,
peki değer kaça kadar yükselirse artık iğne ve ilaçla bu düşük sağlanamaz
şu an hemen müdahele edilmesi gerekmiyo mu
daha neyi bekliyor doktor
kan değerlerini takip edelim diyor
eğer dış gebelikse 7hafta 4 gündür orda duruyor daha ne kadar bekliycem acaba.

1111

Bende max 1000 lere kadar cikmisti. Hatta en yuksek seviyeyi ilk doz Metho dan sonra gormustum. Bir doz yeterli gelmedigi icin ikinciyi de yapmislardi. O zaman iste tekrar 0 a dusmustu. Gun asiri gdip kan vermekten canim cikmisti. Ikinci de yetmezse 3. doz asiyi yapariz demislerdi. Sonrada operasyon olacakti. Sonucta 1000 den sonra bile kendiliginden dustu bende. tabi herkesin durumu ve TR deki uygulama farkli olabilir. Gecmis olsun..

teşekkürler patoloji sonucunda bebekle ilgili bir parça bulunamamış,
peki değer kaça kadar yükselirse artık iğne ve ilaçla bu düşük sağlanamaz
şu an hemen müdahele edilmesi gerekmiyo mu
daha neyi bekliyor doktor
kan değerlerini takip edelim diyor
eğer dış gebelikse 7hafta 4 gündür orda duruyor daha ne kadar bekliycem acaba.

KAFANI karıştırmış gibi olmayayım ama anormallik var zaten bence başka dr.a görün.ama şu durumda var değerlerin hızlı ilerlerse tehlike var demektir.ama değr çok düşük.yinede bu bilinmezlik adamı yorar.dr.ların umurunda mı tabi bunlar yok.benim normalde bebek kesesi 1500 gb illaki görünmesi gerekir benim görünmedi hemen tüplere yöneldi dr.orda belli belirsiz göründü zaten.hemen yatış ve iğne.sonrası sıkıntılı oldu tabi.değerlerim normal hamile artış gösterdi.6000 lere kadar çıktı.2.iğneden sonra düşüşler oldu.bir 40 gün sürdü.sonra 1850 gibi idi iç kanamam başladı.hayati tehlike yani ve malesef hemen ameliyat.bana kalsa tek seferde ameliyatı kabul ederdim.ama dr.lar ilk hamilelik olunca pek tavsiye etmiyo.

1111

Bende max 1000 lere kadar cikmisti. Hatta en yuksek seviyeyi ilk doz Metho dan sonra gormustum. Bir doz yeterli gelmedigi icin ikinciyi de yapmislardi. O zaman iste tekrar 0 a dusmustu. Gun asiri gdip kan vermekten canim cikmisti. Ikinci de yetmezse 3. doz asiyi yapariz demislerdi. Sonrada operasyon olacakti. Sonucta 1000 den sonra bile kendiliginden dustu bende. tabi herkesin durumu ve TR deki uygulama farkli olabilir. Gecmis olsun..

geçmiş olsun patly, şunu soracaktım.sizin ilk gebelik miydi peki? VEDE SR.SONRASI NEKADAr bi korunma önerdi.tedavi falan söz konusumu sana?

KAFANI karıştırmış gibi olmayayım ama anormallik var zaten bence başka dr.a görün.ama şu durumda var değerlerin hızlı ilerlerse tehlike var demektir.ama değr çok düşük.yinede bu bilinmezlik adamı yorar.dr.ların umurunda mı tabi bunlar yok.benim normalde bebek kesesi 1500 gb illaki görünmesi gerekir benim görünmedi hemen tüplere yöneldi dr.orda belli belirsiz göründü zaten.hemen yatış ve iğne.sonrası sıkıntılı oldu tabi.değerlerim normal hamile artış gösterdi.6000 lere kadar çıktı.2.iğneden sonra düşüşler oldu.bir 40 gün sürdü.sonra 1850 gibi idi iç kanamam başladı.hayati tehlike yani ve malesef hemen ameliyat.bana kalsa tek seferde ameliyatı kabul ederdim.ama dr.lar ilk hamilelik olunca pek tavsiye etmiyo.

peki kan değerlerinin artmasını beklemeden hemen ilaç ya da iğne yapılmasının ne gibi bir zararı var ki acaba.şu an o iğneyi yapsalarda düşürseler olmaz mı.
sonradan bebek olup olmaması umrumda bile değil.istemiyorum artık.
azıcık aşım kaygısız başım

peki kan değerlerinin artmasını beklemeden hemen ilaç ya da iğne yapılmasının ne gibi bir zararı var ki acaba.şu an o iğneyi yapsalarda düşürseler olmaz mı.
sonradan bebek olup olmaması umrumda bile değil.istemiyorum artık.
azıcık aşım kaygısız başım

BU gün itibariyle değerin kaç bilmiyorum ama çok düşük .belki iğnesiz sonlanacak senin.ne diye öğle vücuda zararlı bir iğneyi vurduracaksım ki.bu iğne araştırdıysan kemoterapihastalarının kullandığı ağır bir iğne.zaraları çok.bende birşey olmadı sadece mide bulatısı kusma aşırı halsizlik vede ishal.normalde yoğun bir ilaç.bana teşhis konduğunda sana iğne yapacağız biraz ağır ama biz yanındayız hemen geliriz aksi bir durumda.ama sancın çok olacak dedi.benim dış gebelikten ötürü zaten vucut ağrım fazlaydı.iğne tam tersi beni paso uyuttu.tam tersi olay oldu.ben yinede hemen iğne yapmazlar derim.ayrıca sonra bebek olup olmamasıyla alakasıda yok.
bilmem yardımcı olabildin mi?

ptesi 90 sonucunu aldığımız laboratuarında tekrar bugün yine hcg testi yaptık.
şimdi öğrendim bugünkü değer 65.
hala dış gebelik olasılığı var mı acaba

Canım deĞerın dÜŞÜyo .2 gÜn arayla tahlıl yaptır yıne.sıfırlanır senın kı.geÇmıŞ olsun

semramus,

benim ilk tup bebek denemesinde dis gebelik oldu. Tedavi sureci nerdeyse bir ayi buldu. Iki doz metho... denilen igneden oldum. Kemoterapi tedavisinde kullanilan bir ilac oldugundan ikinci deneme icin 3 ay beklemek zorunda kaldik. Ondan sonra dondurulmuslari transfer ettiler. Simdi inss allahin izniyle hamileyim.. Gecmis olsun, sevgiler..

semramus,

benim ilk tup bebek denemesinde dis gebelik oldu. Tedavi sureci nerdeyse bir ayi buldu. Iki doz metho... denilen igneden oldum. Kemoterapi tedavisinde kullanilan bir ilac oldugundan ikinci deneme icin 3 ay beklemek zorunda kaldik. Ondan sonra dondurulmuslari transfer ettiler. Simdi inss allahin izniyle hamileyim.. Gecmis olsun, sevgiler..

UMARım inşallah.haberdar edersen sevinirim.zira bizim içimizede güneş doğuyo.umut oluyo.sende bnim ki gibi bir süreç yaşamışsın.bende 2 iğney le sonlanma ama tam sonuç alamyınca ameliyat oldum.şimdi doğal yolla deniyoruz.sonbahara olmaz ise tüp bebek.artık hayırlısı hakkımızda.

semramus,

geçmiş olsun patly, inşallah sağlıkla kucağına da alırsın,
benimde ilk tüp denemem dış gebelikle sonuçlandı, iğneye gerek kalmadan kendisi düştü çok şükür ama 53 gün kanamam oldu ve değerin sıfırlandığı gün kanamam durdu, sonra da 32. gün adet oldum çok şükür, şimdi bir yıl kendi haline bırakmayı düşünüyorum

Semramus, Merseray

Tesekkur ederim.. Dis gebelik sureci benim icin cok sukur kolay oldu. Agri, sizi, asiri kanama falan olmadi ama iki gunde bir hastaneye gidip kan vermekten canim cikmisti. Burdakiler birazda sorumluluk nedeniyle asiri pimpirikliler gunasiri test istiyorlar. Surekli dua ediyordum ne olur deger dussun diye.

Sonra dedigim gibi 3 ay beklemek zorunda kaldik bu zaten ignelerden sonra beklenilmesi gereken bir sureydi ama hemen ikinciyi deneyemedik cunku 4. ayda IVF laboratuarini bakima aldilar bir ay. Yasa geregi yapilan bir islemis. Butun depo, aletler bakimdan gecmis vs. 5. ayda da benim yumurtalarim nedense tembeldi. Istenilen buyukluge gelmediler. DR da bu ay yumoslar keyifsiz simdi dondurulmuslar transfer edersek onlar heba olacak dedi bir ay sonraya birakti. Dis gebelikten sonraki 6.ayda cok sukur dondurulmuslari transfer ettiler. Bakalim yarin ins randevum var guzel haberleri veririm size.

Tup bebek tedavisi uzun suren bir tedavi. Hele boyle bizim gibi araya dis gebelik de girince surec iyice uzuyor. Ama hersey Allah tan yapacak hic birsey yok. Innnss hepimiz Allahin izniylle bir gun anne olacagiz.. Allah saglik, para verdikce denemeye devam edin. Gecen burda bir programda kadin 10. tup bebek denemesinde dorduzlere hamile kalmis dogum yapiyordu. Hem de kocasi trafik kazasinda olmus o da kocasinin spermlerini dondurtmus onlarla deniyordu tup bebegi. Hem uzucu hem sevindirici bir durum ama o kadinin azmi bize cok guzel bir ornek. Yaninda kocasi yokken ondan bir parca olsun diye 10 defa tup bebek denemis tek basina..Yilmak yok, yola devam;-)))

merhaba ben de 3 hafta önce dış gebelik geçirdim.bende kahverenegi lekelenme ve 4-5 günlük adet gecikmesi için özel polikliniğe gitmiştim.kan testi yapıldı.b-hcg 6000lerde çıktı ve 5 haftalıktı.ama kese görünmedi.doktor dış gebelik olabilir , acilen ünv. hastanesine git.seni yatırsınlar dedi.soluğu hastanede aldım.orda yapılan tahlilde değerlerim 3310 çıktı.aynı gün içinde düşüş başmamıştı bende.yatırdılar hastaneye.ameliyattan önce gözlemleyelim dediler.ertesi sabah değerim 2600 e düştü. sonraki gün 2400e. ama düşüş az olduğu için iğne vurdular 100 mg. metotraxtate.iğneden sonra 1400e indi.iğneden 12 gün sonra da 530a.en son 150 lerdeydi.25 gün oldu hala sonlanmadı.hafif kanamalar da devam ediyo.arada da sancılar oluyor.ama ameliyat olmadığım için çok mutluydum.hep allaha şükrettim bunun için.adet için 1 ay beklemek mi gerekiyor? bize 6 ay çocuk yok dedi doktor ya.bana çok uzun geldi bu süre. herkes 3-4 ay diyo genelde benneyaptımki

aysegul;

gecmis olsun.. bir sure sonra 0 a duser ins. Dusmessede uzulme 2.doz ilacla kesin duser. Benim de dr um 3ay deyince bana o bile cok gelmisti ama kismet yazdigim sebeplerden sonunda 6.ayda transferi yapmak zorunda kaldik. Gec olsun guc olmasin. Dr un belliki daha dikkatli davranmak istiyor..

merhaba ben de 3 hafta önce dış gebelik geçirdim.bende kahverenegi lekelenme ve 4-5 günlük adet gecikmesi için özel polikliniğe gitmiştim.kan testi yapıldı.b-hcg 6000lerde çıktı ve 5 haftalıktı.ama kese görünmedi.doktor dış gebelik olabilir , acilen ünv. hastanesine git.seni yatırsınlar dedi.soluğu hastanede aldım.orda yapılan tahlilde değerlerim 3310 çıktı.aynı gün içinde düşüş başmamıştı bende.yatırdılar hastaneye.ameliyattan önce gözlemleyelim dediler.ertesi sabah değerim 2600 e düştü. sonraki gün 2400e. ama düşüş az olduğu için iğne vurdular 100 mg. metotraxtate.iğneden sonra 1400e indi.iğneden 12 gün sonra da 530a.en son 150 lerdeydi.25 gün oldu hala sonlanmadı.hafif kanamalar da devam ediyo.arada da sancılar oluyor.ama ameliyat olmadığım için çok mutluydum.hep allaha şükrettim bunun için.adet için 1 ay beklemek mi gerekiyor? bize 6 ay çocuk yok dedi doktor ya.bana çok uzun geldi bu süre. herkes 3-4 ay diyo genelde benneyaptımki

slm ayşegül317,
geçmiş olsun.değerlerin ne durumda şuan.dışgebeliğin herhangi bir tedavi ile mi oldu yoksa ikorunmayı bırakınca sonra kendiliğnden mi.

ayşegül ayrıca bazı dr.lar 2-3 ay yeterli diyor.benim ki ameliyatlı sonlandırıldığı halde 1 ay sonra dedi.ben yine 3 ay bekledim.şimdi üzerinde 3+3 geçti yok yok.

Kızlar ben de bu ay dış gebelik geçirdim, 10 gün önce iğnemi olduğumda değerim 1700'dü, bugün 5.4 çıktı, iki haftadır lekelenme şeklinde olan kahverengi akıntılarım cuma günü adet kanamasına döndü ve doktorum adet olmuş olabileceğimi söyledi, bu durumda bugün adetimin 4. günündeyim, bitince gidicem doktora tekrar, sizce kaç ay ara vermemizi ister benden, ben çok beklemek istemiyorum yaaaa eyvahedigeldismile

X