geçmiş olsun öncelikle,değerlerin hep düşüşe geçseydi düşük denilebirldi ama sanırım senin de malesef dış gebelik değerlerin düşük olduğundan görülemiyo gebelik.ilaçla geç değil çünkü değer çok düşük zaten.iğneyle sonlandırırlar.yinede dr.ne der bilememde.okuduğum ve yaşadığım kadarıyla yazıyorum.bizleride bilgilendirirsen sevinirim.geçmiş olsunnnnbenim bhcg değeri önce düşmeye sonra artmaya başladı bir hafta öncesine kadar 240 dan 88e kadar düştü ama bugün135 oldu,
ama doktor ultrasonda dış gebeliğe yönelik bir bulguya rastlamadı.bi de patolojiye parça gönderdi sonuç yarın çıkacak.
dış gebelik şüphesiyle bekliyoruz artık.
oysa dış gebelik olmadığından o kadar da emin olmuştum.
bu şekilde değeri artıp da dış gebe olmayan var mı acaba.
ayrıca eğer dış gebelikse 8.haftaya girmiş oluyorum
ilaçla tedavi için artık çok mu geç.yardımmmm
geçmiş olsun öncelikle,değerlerin hep düşüşe geçseydi düşük denilebirldi ama sanırım senin de malesef dış gebelik değerlerin düşük olduğundan görülemiyo gebelik.ilaçla geç değil çünkü değer çok düşük zaten.iğneyle sonlandırırlar.yinede dr.ne der bilememde.okuduğum ve yaşadığım kadarıyla yazıyorum.bizleride bilgilendirirsen sevinirim.geçmiş olsunnnn
teşekkürler patoloji sonucunda bebekle ilgili bir parça bulunamamış,
peki değer kaça kadar yükselirse artık iğne ve ilaçla bu düşük sağlanamaz
şu an hemen müdahele edilmesi gerekmiyo mu
daha neyi bekliyor doktor
kan değerlerini takip edelim diyor
eğer dış gebelikse 7hafta 4 gündür orda duruyor daha ne kadar bekliycem acaba.
1111
Bende max 1000 lere kadar cikmisti. Hatta en yuksek seviyeyi ilk doz Metho dan sonra gormustum. Bir doz yeterli gelmedigi icin ikinciyi de yapmislardi. O zaman iste tekrar 0 a dusmustu. Gun asiri gdip kan vermekten canim cikmisti. Ikinci de yetmezse 3. doz asiyi yapariz demislerdi. Sonrada operasyon olacakti. Sonucta 1000 den sonra bile kendiliginden dustu bende. tabi herkesin durumu ve TR deki uygulama farkli olabilir. Gecmis olsun..
KAFANI karıştırmış gibi olmayayım ama anormallik var zaten bence başka dr.a görün.ama şu durumda var değerlerin hızlı ilerlerse tehlike var demektir.ama değr çok düşük.yinede bu bilinmezlik adamı yorar.dr.ların umurunda mı tabi bunlar yok.benim normalde bebek kesesi 1500 gb illaki görünmesi gerekir benim görünmedi hemen tüplere yöneldi dr.orda belli belirsiz göründü zaten.hemen yatış ve iğne.sonrası sıkıntılı oldu tabi.değerlerim normal hamile artış gösterdi.6000 lere kadar çıktı.2.iğneden sonra düşüşler oldu.bir 40 gün sürdü.sonra 1850 gibi idi iç kanamam başladı.hayati tehlike yani ve malesef hemen ameliyat.bana kalsa tek seferde ameliyatı kabul ederdim.ama dr.lar ilk hamilelik olunca pek tavsiye etmiyo.
peki kan değerlerinin artmasını beklemeden hemen ilaç ya da iğne yapılmasının ne gibi bir zararı var ki acaba.şu an o iğneyi yapsalarda düşürseler olmaz mı.
sonradan bebek olup olmaması umrumda bile değil.istemiyorum artık.
azıcık aşım kaygısız başım
semramus,
benim ilk tup bebek denemesinde dis gebelik oldu. Tedavi sureci nerdeyse bir ayi buldu. Iki doz metho... denilen igneden oldum. Kemoterapi tedavisinde kullanilan bir ilac oldugundan ikinci deneme icin 3 ay beklemek zorunda kaldik. Ondan sonra dondurulmuslari transfer ettiler. Simdi inss allahin izniyle hamileyim.. Gecmis olsun, sevgiler..
semramus,
benim ilk tup bebek denemesinde dis gebelik oldu. Tedavi sureci nerdeyse bir ayi buldu. Iki doz metho... denilen igneden oldum. Kemoterapi tedavisinde kullanilan bir ilac oldugundan ikinci deneme icin 3 ay beklemek zorunda kaldik. Ondan sonra dondurulmuslari transfer ettiler. Simdi inss allahin izniyle hamileyim.. Gecmis olsun, sevgiler..
merhaba ben de 3 hafta önce dış gebelik geçirdim.bende kahverenegi lekelenme ve 4-5 günlük adet gecikmesi için özel polikliniğe gitmiştim.kan testi yapıldı.b-hcg 6000lerde çıktı ve 5 haftalıktı.ama kese görünmedi.doktor dış gebelik olabilir , acilen ünv. hastanesine git.seni yatırsınlar dedi.soluğu hastanede aldım.orda yapılan tahlilde değerlerim 3310 çıktı.aynı gün içinde düşüş başmamıştı bende.yatırdılar hastaneye.ameliyattan önce gözlemleyelim dediler.ertesi sabah değerim 2600 e düştü. sonraki gün 2400e. ama düşüş az olduğu için iğne vurdular 100 mg. metotraxtate.iğneden sonra 1400e indi.iğneden 12 gün sonra da 530a.en son 150 lerdeydi.25 gün oldu hala sonlanmadı.hafif kanamalar da devam ediyo.arada da sancılar oluyor.ama ameliyat olmadığım için çok mutluydum.hep allaha şükrettim bunun için.adet için 1 ay beklemek mi gerekiyor? bize 6 ay çocuk yok dedi doktor ya.bana çok uzun geldi bu süre. herkes 3-4 ay diyo genelde benneyaptımki