Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

kimyasal birden düşer artık yükselmez işllah dış ge lik değildir dış gelikte düşüp yükseliyor çünkü

cevabın için çok teşekkürler..takip ediliyrum. umarım değildir yeni değerlerim:

benzer durumu yaşayan yok mu kızlar benzer bişey yaşadınızmı ?3. tüp bebek denemem. ne de mutlu olmuştum, buradan ilan etmiştim..ilk pozitifimdi. maalesef sonuç hüsran. yorumlarınıza ihtiyacım var :

15 ocak transferin 11. günü 75
16 ocak transferin 12. günü 103
17 ocak transferin 13. günü 186
20 ocak transferin 16. günü 652
24 ocak transferin 20. günü 310
27 ocak transferin 23. günü 569
29 ocak transferin 25.günü 773

310 ayrı bi kliniktre, 75 ve 186 aynı, 652,569,773 başka bir klinikte

652 ye kadar her şey yolundaydı , iki kat artmıştı...böyle bişey başınıza geldimi. 310 dan düşseydi kimyasal diycektik ama şimdi kafam çok karışık..

yardımlarınız için teşekkürler

Herkeze merhaba,
Paylaşımlarınızın çoğunu okudum hemde gece gündüz en zor anlarımda bana burdan okuduklarım çok faydalı oldu.Bu yüzden bende yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
32 yaşındayım 3 kere aşılama 3 kere tüp bebek denedim.Alman Hastanesi Bahçeci Kliniğinde.Eşimde ve bende bir probleme rastlanmadı sonuç olarak sebepsiz infertilite dendi.bu arada 7 yıllık evliyim.
son adetim aralık 10 da olmuştu gayet normaldi,adetim bitti 3 gün sonra kanama başladı ilk kez böyle bir şey başıma geliyordu.heralde devam ediyor dedim .3.günü pazar günüydü pzt gitmek için doktor bakıyordum ki berbat bir sancı eşim hastaneye zor yetiştirdi.şiddetli bir gaz sancısı gibi bu arada çarpıntı ve ateş basmasıda yaşıyordum kalbim yerinden fırlayackmış gibiydi ayrıca nefes almaktada zorlanıyordum.acile gittik hemşilere anlattım hemen kan testi yaptılar 1 saat bekledim sonuç çıktı şansıma o arada dr geldi.sonuç 560 hamileyim...ama ya düşük yapıyorum ya dış gebelik her ne olursa olsun ben hamile olduğum için sevindim .hayatım boyunca ilk kez hamile kalmıştım ve kendiliğinden.neyse dr kese göremedi ama riskli dedi beni hemen yatırdı her gün beta hcg değerlerime baktılar aşırı sancı olursa müdahale ederiz dediler.bu arada detaylı ultrason yaptılar ve bebek sol tüpümde kalmış ...dr kürtaj yapmak lazım dedi .neden dedim? cevap tanıyı güçlendirmek için yani gerçekten dış gebelikmi diye rahmi kazıyacaklar hayır dedim çünkü bebek rahimde değil ve kürtaj sadece rahim içerisindekileri temizliyor.ve bebek düşmezse tekrar ameliyat olmak zorunda kalıcam.neyse o hastaneden çıktık Üniversitenin ana bilim dalı başkanına gittim .kürtajla ilgili dediklerime katıldı.yapılsada olur yapılmasada olur dedi.neyse metrotax iğne yapıldı bu arada sol tarafım hareket ettikçe çok sancı yapıyordu.bu arada aş ermişim.ve vucudumda aynı hamilelik belirtileri bariz bir şekilde belli oluyordu hatta vucudum bir anda aşırı kıllandı ,göğüslerim karardı ve sancılandı.canım inanılmaz yoğurt süt tatlı gibi şeyler çekiyordu ama deli gibi yiyordum.iğne yapıldı 10dk içerisinde çok ağır bir uykuya daldım iğne yaparmış hatta annem evhamlanmış ne oldu diye..iğne yapıldıktan 5 saat sonra eve geçtim evde yine 3.günü gece bir sancı ve gece 12:30 da acile gittik iç kanama başlamış beni apar topar lağman yaparak yarım saat içinde laproskopiyle amleiyata aldılar.ameliyatta çıktım sol tüpüm malesef alınmış (doktor ultrason muanesinde şöyle demişti sağda yumurtlamışsın sol tüpünde bebek) narkozdan çıkarken ilk yarım saat çok sancım vardı karnım parçalandı sandım sonra kendine geldi fazla uzun sürmedi hatta yatağıma geldiğimde yan yatabiliyordum.karnımda üç tane delik vardı ertesi günü akşam hastaneden çıktım.ertesi günü sağ omzumda çok şiddetli bir acı ve sancı vardı diyaframdaki gaz çıkarken bu acıyı yaparmış ameliyat sonrası bir kaç gün kanamam devam etti.ve şimdi ameliyat olduktan tam 40 gün sonra yeniden adet oldum.doktorum bana 2 ay korun sonra diğer tüpü kontrol için rahim filmi çekeriz dedi.laproskopi olduğum için tekrar yapılması uygun olmazmış.şimdi sabırsızlıkla tekrar hamile kalacağım günü bekliyorum....

canım arkadaşlarım
ne kadar zor günler geçirdiğimizi en iyi bizler anlarız.birbirimizin hep yanında olalım ve burda bu topikte olanları paylaşalım.bu hepimiz için çok gerekli çünkü bir çok kişinin farkında bile olmadan keyif içinde yaşadıkları o güzel anlar bize ne kadar sıkıntı verdi ve ne kadar acılı bir süreçten geçtik... daha hiç bir şeyi bilmezken hemde.geçmeyen ağrılar tek tüpü kaybedip yaşanılan hayal kırıklıkları ve ameliyatın ardından kafamızda oluşan yüzlerce soru...yok yapışıklık oldu mu yok nerden yumurtlayacağım yok diğer tüpümde de hasar var mıdır falan falan ve falanlar...buraya kadar herşey zor sıkıntılı.
peki ya şimdi..
daha güçlü daha bilinçli daha duyarlı daha farkında daha istekli ve herşeydende güzeli daha özlemli...ben bunları düşünüyorum.geçmiş geçmişte kaldı..sonuçta biz hamile kaldık kalabiliyoruz bebişimizi taşıyacak bir rahmimiz ve yumurtalarımız var tüp bebek yapma şansımız var ne güzel...bu bile umut demek bu bile gecenin gündüz olması demek...eşlerimiz bile imtihandan geçti bizi kaybetmenin korkusunu yaşadı acaba çocuğumuz olmazsa sorularıyla onlar bile sevgilerini imtihan etti.yaşamak çok güzel umut etmek çok güzel..ben her zaman ettiğimiz duanın allahın isteğiyle olduğuna inanıyorum.bu denli istemek bile dileğimizin gerçekleşeceğinin bir kanıtı değilmi. inanın arkadaşlar içimde zerre kadar bir korku yok. biliyorum ki allah hayırlısını nasip edecektir çünkü o ne güzel ne merhemetli bir rab.biz bize düşeni yapalım kontrollerimizi yaptıralım elimizden geleni yapalım ve sonrasında da güzel allahımıza bırakalım herşeyi..

tekrar merhaba
bir kaç saat önce yaşadıklarımı sizlerle paylaşmaya çalıyordum aniden bir sancı geldi.(bu arada bu gün sabah reglim başlamıştı bir sıkıntı yoktu)acile gittim şükür ki dış gebelik filan yok çünkü yine sol kasığıma girmişti sancı.tahliller yapıldı enfeksiyon kapmışım tek kullanımlık bir antibiyotik verdiler.Pzt tekrar dr kontrolüne gideceğim.Ben bu yaşadıklarımdan şunu öğrendim asla bir ağrıyı hafife alıp ağrı kesici içmemek lazım karşımıza neler çıkıyor...Allah cümlemize hayırlısını nasip etsin.iyi geceler...

merhab sermuh bne de yaklaşık 9 ay önce bu kahrolası dış geblikle tanıştım malesf çok ma çok köü bişeymiş hel o ağrılar 10 tan edoğumdan bile daha zor bende ikiz gebydim bneim kesem bil evardı am sağ tüpümde bbek vardı yani bri üpte biri rahimde olmuştu 2 kere küraj ve açık ameliyatla sağ tüpümü aldılar ameliyatn 2 ay sonr agge kaldım ama kimyasal gbelik oldu sonra korundumgeçen ay korunmadım adetime 1 gün akldı işalla olmuşur olursa szizde umut olurum sakın üzülmeyin bend eönce çok üzülüyordum am bitek biz değiliz alan ALALAH veren ALALH yin eversin yeterki istesin olur işllah tez zamnda hepimiz bbeklerimizi kucağımıza alırız

Arkadaşlar benim bhcg değerlerim,
25 ocakta 105
28 ocakta 177
1 şubatta 219,9 som sat 22 aralık, 35günde bir adet oluyorum doktor dış gebelik gibi görünüyor dedi 8 şubatta gel tekrar test yap dedi.Benim gibi olan sonra normal gebeliğe dönen varmı?

Herkese Merhaba ,
Hepinize ayrı ayrı geçmiş olsun diyorum,çok zor bir deneyimmiş ,insan yaşayınca anlıyor.
1.tüp bebek denememde dış gebelik teşhisi kondu
Bhcg:3400 iken 85mg mtx.verildi ve 4gün sonra kan testi istendi(Artışın durmuş olduğunu görmemiz gerekiyor diye) fakat olaylar sırasında güvenimin çok sarsıldığı noktalar oldu ve acaba 2gün sonra bhcg yaptırsam en azından değerinin 5000doğru gitmediğini görsem mi diyorum?
2günde bir %65 oranında artan bhcg değerim vardı
Bir de yan etkisi olarak yaşadığınız birşey varmı bu ilaç yüzünden?
Çok teşekkürler...

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.bende 6 ay önce dış gbelik yaşadım.normal yolla olan bir hamilelikti.tüpüm alınmadı gebelik kendiliğinden sonlanmıştı.zor günlerdi.sonrasında iki tüpümünde işlevini yerine getirmediğini öğrendim ve tüp bebeğe arar verdik.allah en kısa zamanda hepimize sağlıklı bebekler versiin inşallah.
mrs gizmo sende tüp bebek tedavisinde dış gbe kalmışsın.peki tüplerinde sorun varmıydı ve tüp bebekte neden dış gebelik yaşanabiliyormuş doktorun bir açıklama yaptımı.paylaşırsan çok sevinirim.doktorun iğneden 4 gün sonra istemiş beta testini ama için rahat edecekse sen 2 gün sonrasındada yaptırabilirsin.en azından düştüğünü görürsen için rahatlar.ayrıca iğne tedavisinin hiçbir yan etkisi yok.burada iğneyle tedavi olan çok arkadaş var.sadece güçlü bir iğne olduğu için etkilerini atman ve bir dahaki gebelite sorun olmaması açısından doktorlar genelde iğne tedvais olduktan sonra 3 ay korun diyorlar hücrelerin yenilenmesi için.bu ilaç kanser tedavileinde kullanılan bir ilaç ama sizin aldığınız çok küçük bir doz olduğu için hiç bir yan etkisi yok korkma.hepimize geçmiş olsun ve allah bir daha yaşatmasın

Selam Yasmin,
Sana da çok geçmiş olsun
Benim tüplerimde hiç bir sorun yoktu,zaten 36ay korunmadım başıma böyle bişey gelmedi
Ama nasıl olduysa tüp bebek tedavisinde dış gebelik geçirdim
Dr'un transfer hatası diyorlar,fazla hızlı verdiği için embriyoları böyle şeyler olabiliyomuşklava:
Yoksa nasıl ters yola tırmanacaklar?
İyi bir merkez bulmanı tavsiye ediyorum,herşeyin hayırlısıyla gider inşallah...

canım allah birdaha yaşatmasın sende tez zamanda iyileşir ve bebk çalışmalarına tekrar start verirsin inşallah.ben çok korkuyodum tüp bebektede dış gebelik yaşarmıyım diye ama çokta olumsuz düşünmemek gerekiyor.bizim gibi acı bir tecrübe yaşayan bayanlarda tabi ikinci demeye geçerken bir korku ve tedirginlik oluyor.helede tüp bebek sonucunda bunları yaşamak dahada ağır çünkü zaten stresli ve yorucu bir sürecin ardından maddi manevi yıpranmışken bu sonuç insanı dahada çok sarsar.allah isteyen herkese sağlıklı bebekle versin.ayrıca doktor hatası diye düşünme bence çünkü bu sitede okuduysan bi bayanın iki tüpüde alınmış ve tüp bebekte bu seferde embriyo rahim ağzına yerleşmiş yani buda bir dış gebelik ve bu tüplerde olmasından dahada riskliymiş.doktor hatası olsa doktorda onun transferini rahim ağzına yapmadıya ama olacakmış işte.sende içini ferah tut.birdaha yaşamayız inşallah.

merhaba bende aranıza yeni katıldım uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum .2 defa dış gebelik geçirdim.öncesinde 1 kızım var normal yollarla hamile kalmıştım hiç bir sıkıntım yoktu sadece sprial taktırdım ama oda takan doktorun marifetrli elinden midir bilinmez hamile kaldım tabiki aldırmak ve spirali çıkarttım bu arada spirlli hamileliğimde gebelik kesesi rahim içinde idi .sonrasında 2 yıl sonra tekrar çocuk istedik 2 ay dan sonra hamile kaldığımı öğrendim çok mutlu idim ve dış gebelikle ilgili hiç bir şey bilmediğim için öle bir ihtimali bile düşünmedim doktora kontrole gittiğimizde erken olduğu için rahimde görülmedi dediler değer 3850 idi ama sol tarafımda keskin ve arasıra giren ağrılar vardı bunları normal zannettim hafifite bir lekelenme oluyordu ilk gebeliğimded yaşadığım için normal olduğunu düşündüm 4 gün sonra kontrole gittiğimde rahimde hala görülemedi alttan bakacağım dedi sol tüpümde 3 cm lik bir kitle haline gelmişti acil yatış yaptılar sol tüpüm alındı ve ben şok içinde idim tek hatırladığım ben ne hata yaptımda böle oldu diye düşünmem di doktorumuz 6 ay bekleyin dedi bizde bekledik yine 2 ci denememizde hamileyim yine ağrı doktora gittim aslında benim hatam aynı anda 3 dooktora gittim bir daha yaşamak istemiyordum ama olmuştu dış gebelikti ve sağ tarafta idi iğne ile sonlandırıldı değerlerim ölçülüyor hafta sonu 230 kadar indi az kalmış doktor öle diyor ama ben çok yıprandım
doktorum tüp bebek dene diyor yine hamile kalırsam %40 dış gebelikmiş diğeri doktor hayır %20 diyor yani kafam karışık tüp bebekmi tekrar denemelimiyim ne yapacağım

öncelikle geçmiş olsun.inşallah aynı şeyleri bir daha yaşamazsınız.bende dış gebelik yaşadım sağ tüpümde kendiliğinden sonlandı.ve dış gebelik sonrası rahim filmi çektirdiğimde iiki tüpünde işlevini yerine getiremediğini öğrendik.o yüzden doktorumla beraber tüp bebeğe karar verdik.sizde iki tüpünüzdede sorun yaşamışsınız.bir tüpünüz hala duruyor ama eğer dış gebelik yaşanmışsa bu tüpün görevini yerine getirmediğini gösteriyor.yani dış gebelik sonrası elbette normal yolla hamile kalınabiliyor ama en azından 1 tüpün görevini yapıyor olması lazım.bende yaşadıklarımdan dolayı okadar çok doktor gezip okadar çok araştırdımki,genelde dış gebelik yaşanmış tüple normal rahim içi bir gebelik yaşama ihtimali çok düşük oluyor.doktorun bana dediğide imkansız değil ama dış gebelik olma ihtimali daha yüksek demişti.tavsiyem işin ticari kısmını düşünmeyen gerçekten güvendiğiniz bir doktorla görüşün ve öyle karar verin nasıl devam edeceğinize.ne güzel,bir kızınız varmış allah bağışlasın.inşallah en kısa zamnda sağlıklı bi gebelik yaşar sağlıkla kucağınıza alırsınız.

hepsi para derdinde inanın ilk doğumumu yaptığım doktora gittim oda hiç ilgilenmedi özel hastanede idi sgk geçmiş burda hastam daha çok diyor ama ilgi yok diğer doktor tüp bebek diyor okuyorum hangisiiyi bilemiyorum bi sabırsızlık var hemen olsun diye sonra kızıyorum 2. dış gebeliğide hemen ıolsun dedim belki iyileşmemiştim ondan mı diye offfff bana tavsiye edebileceğiniz biir tüp bebek doktoru varmı?

merhab canım çok geçmiş olsun bned e senin gibi dış gbelik geçirdim ve sağ tüpüm alındı 9 ay oldu artık korunmuyorumda olmuyor ve ameliyatat diğer tüpümede bakmış doktor açık dedi aam ben çok korkuyorum ne yapalıyım sen rahim filmi çektirdinmi

hayır rahim filmini çekelim di,yor ama doktor yeni aklımıza geldi:) değerim 0 olacakmış ardından bir regli geçecekmiş onun 15 .gününde yapılacakmış

merhaba arkadaşlar dış gebelik geçmişi olan varmı 2 kere geçirip normal gebelik geçiren varmı çok üzgünüm çaresizim yardım edin fikirleriniz önemli benim için

Merhabalar, Ben kaç haftalık hamile olduğu belli olmayan,hatta nasıl hamile kaldığını bile anlayamamışve henüz kesesi görülmemiş pko lu bir hamileyim. Bu kadar belirsizlikten sonra durumumu izah edip deneyimlerinize dayanarak yardımınızı istiyorum.
2008 aralık ayında tedaviye başladım. klomenle 3 şubat 2009 da hemen hamile kaldım.
9 martta keseyi 19 martta kalp atışını gördük. Ardından 2 nisan kontrolünde kalp durmuş kese bozulmuştu. Tıbbi tahliye yapıldı. Üzüldüm ama yolun başında olduğum va sorunumu bildiğim için çabuk toparlandım. birer ay arayla 2 klomen 2 puregon tedavisi sonuçsuz kaldı. kasım 2009 da endimi dinlendirmeye karar verdim. benim adetlerim aralık-ocak aylarında ve ağustosta hep 15-20 gün gecikir. 24 aralık adetinden sonra, bir sonraki adeti bekleyip doktora gitmeye karar verdim. Tbiyki adet gecikti. derken 45 gün geçti ve ben dedim 'içimdeki şeytana uyup bir gebelik testi yapayım' ve pozitif çıktı. inanmayacaksınız ama hiç sevinmedim. çünkü hamile kalmam doğacağı anlamına gelmiyor. ertesi gün doktoruma gittim. vajinal ultrasonda kese göremedik. hcg yapalım sonuca bakalım dış gebelik ihtimali var dedi doktor. son adet gününü düşündüğpümüzde dış gebelik büyük ihtimaldı. hcg snucu 105 çıktı. (6 şubat 2010) doktor sevindi. demekki senin yumurtlaman çok geç oldu ve şu an 4 haftalık bile değil hamileliğin dedi. çok erken dönemde olabilirsin dedi. ama her zamanki gibi sonuna bir 'ama' ekleyerek 'çarşamba günü hcg yapalım ,ultrasonda bakalım o zaman durum netleşebilir ' de dedi. neyseki çok sevinmediğim için gebeliğe bu duruma da çok üzülmedim. vücudumu di,nlediğimde wc ihtiyacım olduğunda gaz sıkıştırması gibi bir ağrım oluyor. wc ye gidince hemen geçiyor. leke ya da akıntım yok.
arkadaşlar sizce durum nedir. herşeyin normal olduğunu düşünmeye başlamalı mıyım.? cevaplarınızı bekliyorum.

evet maalesef artık doktorlarada güvenmiz sarsılmış durumda.zor durumda kalınca insan hangi kapıyı çalacağını şaşırıyor.sanırım kayseridesiniz.benim çok yakın arkadaşım şuan kayseride tüp bebek tedacvisi görüyor.orda yeni açılan bi merkez varmış orda denedileri ama maalesef sonuç negatif arkadaşım çok memnun kalmadı.tabi bu kişiden kişiye değşir.bu sitede tüp bebek bölümüne bakarsanız fikir edinebilirsiniz.örneğin sevgi hastanesinin tüp bebek bölümünden kimse memnunkalmamış.doktor,merkez tavsiyeleri herşey var oraya bir göz atın bence.zaten rahim filmi çektireceksiniz sanırım,karar vermenizde faydası olacaktır.benim kanaatim dış gebelik yaşanmış tüple normal gebelik yaşanma şansı çok düşük.tabiki allah bilir hiç bişey imkansız değil ama genelde tğpte sorun varsa dış gebelik tekrar ediyor.inşallah doğru doktoru bulup doğru karar veririsiniz.bu arad maalesef tüp bebktede dış gebelik yaşanabilyor.tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup öyle karar verin.hakkınızd hayırlısı olsun.

herkse merhaba arkadaşlar, en başından buraya kadar bütün yazıları okudum, çünkü bende öyle bir tehditle karşı kaşıyayım şuanda,
sebepsiz infertiliteyim, 3 yıldır, rahim filmi, yumurta takipleri klomen tedavisi ve 2 kez aşılama geçirdim, en son olarak tüp bebeğe karar verdik ve 1 ocakta ilaçlara başladım toplama işlemi transfer derken 10.gün yaptırdığım kan tahlili negatif çıktı, 12.gün değerim 28 çıktı şaşırdım tabi ama dr tüp bebek için değerin çok düşük olduğunu 2 günde bir tekrarlamamı söyledi ve o akşam ağrılı bir şekilde adet oldum zaten 28 günde bir düzeli adet olurum ve o gün adet günümdü, 2 gün sonra tekrarladığım test, 52, daha sonra 78, daha sonra 131 oldu adetim bitti bu arada 131 değerinden 4 gün sonra yaptırdığım test 638 çıktı ve o gün benim çok şiddetli ağrım oldu ama ölüyorum sandım çok kötüydü ve 2 gündür kanamam vardı çok koyu siyah gibi, dün dr vajinal muayene ilede bektı ancak birşey gözükmedi burda yazılanlar gibi dr da değer 1500 lerde görünür takip edip beklicez, büyük ihtimalle dış gebelik dedi, yarın tekrar kan vericem ve akşam drla görüşcez tekrar, kızlar bu ilaçla düşürme işleminde hastanede yatmak gerekiyormu yoksa ayakta mı geçiriyoruz?
şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…