kimyasal birden düşer artık yükselmez işllah dış ge lik değildir dış gelikte düşüp yükseliyor çünkü
Selam Yasmin,arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.bende 6 ay önce dış gbelik yaşadım.normal yolla olan bir hamilelikti.tüpüm alınmadı gebelik kendiliğinden sonlanmıştı.zor günlerdi.sonrasında iki tüpümünde işlevini yerine getirmediğini öğrendim ve tüp bebeğe arar verdik.allah en kısa zamanda hepimize sağlıklı bebekler versiin inşallah.
mrs gizmo sende tüp bebek tedavisinde dış gbe kalmışsın.peki tüplerinde sorun varmıydı ve tüp bebekte neden dış gebelik yaşanabiliyormuş doktorun bir açıklama yaptımı.paylaşırsan çok sevinirim.doktorun iğneden 4 gün sonra istemiş beta testini ama için rahat edecekse sen 2 gün sonrasındada yaptırabilirsin.en azından düştüğünü görürsen için rahatlar.ayrıca iğne tedavisinin hiçbir yan etkisi yok.burada iğneyle tedavi olan çok arkadaş var.sadece güçlü bir iğne olduğu için etkilerini atman ve bir dahaki gebelite sorun olmaması açısından doktorlar genelde iğne tedvais olduktan sonra 3 ay korun diyorlar hücrelerin yenilenmesi için.bu ilaç kanser tedavileinde kullanılan bir ilaç ama sizin aldığınız çok küçük bir doz olduğu için hiç bir yan etkisi yok korkma.hepimize geçmiş olsun ve allah bir daha yaşatmasın
Selam Yasmin,
Sana da çok geçmiş olsun
Benim tüplerimde hiç bir sorun yoktu,zaten 36ay korunmadım başıma böyle bişey gelmedi
Ama nasıl olduysa tüp bebek tedavisinde dış gebelik geçirdim
Dr'un transfer hatası diyorlar,fazla hızlı verdiği için embriyoları böyle şeyler olabiliyomuşklava:
Yoksa nasıl ters yola tırmanacaklar?
İyi bir merkez bulmanı tavsiye ediyorum,herşeyin hayırlısıyla gider inşallah...
merhaba bende aranıza yeni katıldım uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum .2 defa dış gebelik geçirdim.öncesinde 1 kızım var normal yollarla hamile kalmıştım hiç bir sıkıntım yoktu sadece sprial taktırdım ama oda takan doktorun marifetrli elinden midir bilinmez hamile kaldım tabiki aldırmak ve spirali çıkarttım bu arada spirlli hamileliğimde gebelik kesesi rahim içinde idi .sonrasında 2 yıl sonra tekrar çocuk istedik 2 ay dan sonra hamile kaldığımı öğrendim çok mutlu idim ve dış gebelikle ilgili hiç bir şey bilmediğim için öle bir ihtimali bile düşünmedim doktora kontrole gittiğimizde erken olduğu için rahimde görülmedi dediler değer 3850 idi ama sol tarafımda keskin ve arasıra giren ağrılar vardı bunları normal zannettim hafifite bir lekelenme oluyordu ilk gebeliğimded yaşadığım için normal olduğunu düşündüm 4 gün sonra kontrole gittiğimde rahimde hala görülemedi alttan bakacağım dedi sol tüpümde 3 cm lik bir kitle haline gelmişti acil yatış yaptılar sol tüpüm alındı ve ben şok içinde idim tek hatırladığım ben ne hata yaptımda böle oldu diye düşünmem di doktorumuz 6 ay bekleyin dedi bizde bekledik yine 2 ci denememizde hamileyim yine ağrı doktora gittim aslında benim hatam aynı anda 3 dooktora gittim bir daha yaşamak istemiyordum ama olmuştu dış gebelikti ve sağ tarafta idi iğne ile sonlandırıldı değerlerim ölçülüyor hafta sonu 230 kadar indi az kalmış doktor öle diyor ama ben çok yıprandım
doktorum tüp bebek dene diyor yine hamile kalırsam %40 dış gebelikmiş diğeri doktor hayır %20 diyor yani kafam karışık tüp bebekmi tekrar denemelimiyim ne yapacağım
hepsi para derdinde inanın ilk doğumumu yaptığım doktora gittim oda hiç ilgilenmedi özel hastanede idi sgk geçmiş burda hastam daha çok diyor ama ilgi yok diğer doktor tüp bebek diyor okuyorum hangisiiyi bilemiyorum bi sabırsızlık var hemen olsun diye sonra kızıyorum 2. dış gebeliğide hemen ıolsun dedim belki iyileşmemiştim ondan mı diye offfff bana tavsiye edebileceğiniz biir tüp bebek doktoru varmı?