Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

Allah sabır versin yaşayanlarlara açıkcası bende korkmaya başladım. reglime bir hafta var ve bu ay yumurtlama günümü tesbit edip ilşkide bulundum .kasık ağrılarım var karnımda şişkinlik var birde dış gebelik çok bebek isteyenlerde oluyor diye halk arasında duymuştum psikolojiyede bağlı yani... mecburen bir hafta beklicem eğer ki test pzitif se hemen dr gitcem ihmale gelmeyecek bişey

arkadaşlar bu dış gebelik kesin kan testinde çıkıyormu?benim idrarda pozitif çıktı doktora gittim ultrasonda birşey göremeyince kan tahlili istedi ve negatif çıktı.ardından yine 9 gün sonra tekrar kan tahlili yaptırdık yine negatif.acaba dış gebelik vardıda kanda çıkmadımı?yardımcı olun lütfen?doktor olsaydı kanda çıkardı değer dedi.idrar testi yanlıştır dedi.birde en son kaç haftalıkken dış gebelik son aşamaya geliyor yani tüplerin yırtılması kaçıncı haftada oluyor?

canım öncelikle mrb dış gebelik olsaydı eğer kanda değer çıkardı az da olsa yüksek olurdu..mesele benim öğrendiğimde 28 di sonra düzensiz bi şekilde saçma sapan artmaya devam etti...yani boşuna kendini üzme dış gebelik olsaydı muhakkak kan da çıkardı...ki dr un böyle bir ayrıntıyı kaçırmaz zaten...yani anlatmak istediğim dış gebeliktede kanda değer artıyor normal gebelikle tek farkı düzensiz artması...

teekkür ederim hipatia biraz rahatladım şu anda..birde bu dış gebeliğin en son aşaması hangi haftada oluyor.yani bu amelyat gerektiren kanama en geç gebeliğin kaçıncı haftasında görülüyor bir bilginiz varmı?

canım dış gebeliğin ultrasonda gözükmesi zordur.ama dış gebelikte kan testi muhakkak pozitif çıkar.yani sen 2 kez kan testi yaptırmışsın ikiside negatif.sen hamile değilsinki dış gebelik olsun.için rahat olsun.büyük ihtimalle idrar testinde hata vardır.zaten idrar testi kan testi kadar güvenilir değildir.boşuna telaş yapıp canını sıkma.

inş ya arkadaşım bende zaten kan testine güveniyorum o yüzden içim azda olsa rahat.ama bir yandanda çok korkuyorum çünkü eğer dış gebelik varsa tam 11 hafta olduyani kesindir deilmi kan testi ?

inş ya arkadaşım bende zaten kan testine güveniyorum o yüzden içim azda olsa rahat.ama bir yandanda çok korkuyorum çünkü eğer dış gebelik varsa tam 11 hafta olduyani kesindir deilmi kan testi ?

canım kan testi tabiki kesindir üztelik 2 kere yaptırmışsın.ama ne için 11 hafta oldu dedin onu anlamadım.

yani eğer dış gebelik varsa 11 haftalık hamile olucaktım şu an demek istedim canım

yani eğer dış gebelik varsa 11 haftalık hamile olucaktım şu an demek istedim canım

canım dış gebelik yaşıyor olsaydın allah korusun şimdiye 11 haftada çoktan hastanelik olurdun.yani korkma dış gebe falan değilsin.için rahat olsun.sen 11 haftadır adet görmüyomusun.neden hamile olduğundan şüphelendin

üstüne 2 defa adet gördüm canım normal adetimdi.ama 3.adetim farklıydı az geldi.ben idrar testinin pozitif olmasına taktığım için heralde korkuyorum bide gaz problemim var yanlarım ağrıyor

üstüne 2 defa adet gördüm canım normal adetimdi.ama 3.adetim farklıydı az geldi.ben idrar testinin pozitif olmasına taktığım için heralde korkuyorum bide gaz problemim var yanlarım ağrıyor

canım merak etme normal gaz problemidir o.dış gebelik te ilk önce kan testinin pozitif çıkması lazım.negatif çıkması gibi bir durum söz konusu değil yani.idrar tetsi muhtemelen yanlıştır.çünkü yanıltabiliyo insanı çok duydum yanlış çıktığını.üstelik normal adetininde görmüşsün.merak etme ben dış gebelik geçiren biri olarak senin dış gebe olmadığına eminim.bu söylediklerinin hiçbiri tek başına dış gebelik belirtisi değil.kanda negatif çıktığına göre idrar testide yanlıştır.için rahat edecekse birkez daha kan testi yaptır.

kan testimi en son geçen hafta yaptırdım .yani şu an eğer bir hamilelik olsaydı 11 haftalık olucaktı.10 haftalıkken ben kanda baktırdım canım.tekrar yaptırıyımmı kan testini yani?

dıs gebelık gecırmıs bırrısı olaraktan ymurtlamadan 1 hafta sonrası kahverengı lekeler geldı adet zamanı leke geldı bu kahverengı lekeller adet zamanı 3 gun surdu ve gectı yıne tam adet olmadım test aldım pozıtıf cıktı.test yaptırdm hcg 2 gun arayla 450-900-1800 oldu gayet ıyı artıs 2 katı kadar arttı bu arada 5.5 haftalıgım kasıgımda tek taraflı agrı ve lekeler sıyaha donuk
unıversıte hastanesınde %100 dıs gebelık dedıler.6. haftamda hcg 2000 ken mtx iğne vururldum gebelık sonlandırrıldı.vedeığnenın vururlmasında 38 gun sonra adet gordum doktorun 3 ay korun sonra bebek dusun dedı ben 4 ay korundum 4 aylık zaman surecınden sonra 3.ayımda yanı dısgebelıkten 7 ay sonra tekrar hamıle kaldım suan 5 ay 3 haftalık hamıleyım

dıs gebelıkte eger tupun ıçerısındeyse kitle en fazla 7 hafta
ama karın boslugundaysa oraya yerlesmısse 12. haftaya kadar durabılır.2 gun ara ıle hcg takıbı vededetaylı bır ultrasonografıden sonra anlasılır

slm arkadaşlar bende 19 ekimde dış gebelik ameliyatı oldum. ameliyattan önce kürtajda yaptılar. sağda tüpüme yerleşmişti. bhcg 5900' lerdeydi, tüpüm alınmadı. ameliyattan 24 gün sonra adet oldum.bayramdan sonra muayene olacağım ve büyük ihtimalle hsg istenecek. çok ama çok korkuyorum. iyice yıprandım.:uhm::uhm:

Aslında niye yazdığımı bende bilmiyorumm sanırım içimdeki birikmişliği az da olsa hafifletmeye çalışıyorum ....martta dış gebelik geçirdim sağ tüpüm alındı açık ameliyatla...haziranda korunmayı bıraktım ama hala bişi yok...korkuyorum çok korkuyorum etrafımda kimseye bahsedemiyorum çünkü bir kelime etsem biliyorum ki çok vahim bi senaryo yazacaklar kafalarından ben duymasamda gidip birbirlerine anlatacaklar ve ben bunu sonradan duyduğumda daha çok içim acıyacak ..... ne kadar bekliycem ne zaman o güselll kalbimi yerinden çıkartıcak haberi alıcam bilmiyorum...evet belki aceleci davranıyorum belki haksızlık yapıyorum yıllardır bebiş gözü bekleyen arkadaşlara ama elimde değil söz geçirebilsem yüreğime beynime ...ama yapamıyorum hiç düşünmüyomuş gbi davranmaktan umursamıyormuşum gibi davranmaktan gözyaşımı içime akıtmaktan yoruldum...her ay heycan her ay tamam düşünmüyorum beklemiycem dmekten ovülasyon hesapları yapmaktan yoruldummm....umutlarımın bütün bekleyişlerimin çıkmaza geldiği noktadayım ...
insanların imalı sözlerinden bakışlarından hepsinden ama hepsinden yoruldum...

sevgili hipatia hepimiz zorlu bir süreçten geçiyoruz ama bu süreci atlatman için stresten uzak durmalı ve moralini bozmamalısın. tek tüp ile hamile kalan çok fazla kişi var. İnsanların söylediklerine, hareketlerine vs. takılma onlar hep bi eksik bulacaklar zaten. Allah gönlüne göre versin.

Dış gebelik gerçekten kötü bir tecrübe..Ama atlatacaksın hiç üzülme..Ben dahil burada bir çok kişi dış gebelik geçirdikten bir süre sonra sağlıklı bebeklere hamile kaldı...Hiç ummadığın anda o sana güzel bir süpriz yapacaktır..Senin bebeğinin bu dünyada nasibi varsa elbet doğacaktır,ve doğum tarihi bile bellidir,o zamana kadar sabır canım....

merhabalar.geçen perşembe dr. a gittim adetim geçikeli 2 gün olmuştu. dr okadar tutarsız bi adam ki anlatamam.( doğuda bi ilde öğretmenseniz ve gidecek kad. doğumcu sayısı azsa malesef katlanıyorsunuz) adam kese görünmüyor dış gebelik olabilir dedi ve bu dandik hastaneden malesef sonuçları o gün alamadım. bütün bayramı sıkıntıyla geçirdim. kesenin vajinal ultrasonda görünmemesi direk dış gebelik belirtisimidir? yani bunun için gebeliğin en azından 2-3 haftalık olması gerekmez mi?

slmlar refikasal. Allah yardımcın olsun. inş. dış gebelik değildir. kesenin görünebilmesi için en az bhcg 1500' lerde olması lazım. bazı vakalarda (örn.ben) kolay teşhis edilemiyor. bende kese görünmüş ve bhcg normal seyretmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…