- 10 Kasım 2009
- 842
- 1
herkse merhaba arkadaşlar, en başından buraya kadar bütün yazıları okudum, çünkü bende öyle bir tehditle karşı kaşıyayım şuanda,
sebepsiz infertiliteyim, 3 yıldır, rahim filmi, yumurta takipleri klomen tedavisi ve 2 kez aşılama geçirdim, en son olarak tüp bebeğe karar verdik ve 1 ocakta ilaçlara başladım toplama işlemi transfer derken 10.gün yaptırdığım kan tahlili negatif çıktı, 12.gün değerim 28 çıktı şaşırdım tabi ama dr tüp bebek için değerin çok düşük olduğunu 2 günde bir tekrarlamamı söyledi ve o akşam ağrılı bir şekilde adet oldum zaten 28 günde bir düzeli adet olurum ve o gün adet günümdü, 2 gün sonra tekrarladığım test, 52, daha sonra 78, daha sonra 131 oldu adetim bitti bu arada 131 değerinden 4 gün sonra yaptırdığım test 638 çıktı ve o gün benim çok şiddetli ağrım oldu ama ölüyorum sandım çok kötüydü ve 2 gündür kanamam vardı çok koyu siyah gibi, dün dr vajinal muayene ilede bektı ancak birşey gözükmedi burda yazılanlar gibi dr da değer 1500 lerde görünür takip edip beklicez, büyük ihtimalle dış gebelik dedi, yarın tekrar kan vericem ve akşam drla görüşcez tekrar, kızlar bu ilaçla düşürme işleminde hastanede yatmak gerekiyormu yoksa ayakta mı geçiriyoruz?
şimdiden teşekkürler
merhaba merseray, öncelikle umarım herşey yolunda gider.
Ama eğer 1500 bhcg civarında doktor rahimde keseyi göremezse büyük ihtimalle ilaç tedavisini önerecektir. Ben de ilk tüp bebek denememde dış gebelik geçirdim ve 3400bhcg değerine ulaştığında ilaç tedavisine başlandı. Hastanede yatmam gerekmedi. İğneyi vurup gönderdiler. İlacın sadece birtakım yan etklileri (karın ağrısı , bulantı) olabiliyor ama o da kişiden kişiye değişik seviyelerde olabiliyormuş.Doktorlar genelde ilacın etkisinin 4 günden önce olmayacağından ötürü 4 gün ve 7 gün sonrasına kan tahlili istiyorlar. Ama ben tedbirli olmak adına 2 günde bir tahlil yaptırıp değerdeki anormal değişiklikleri takip edip etmeye çalıştım. Bana verilen ilk doz 85mg. dı. İlaçtan sonra daha önce 2 günde %60 olarak artan değerin artışı önce 2 günde %30'a sonraki 2 günde de %10'a düştü ve ondan sonra da gerilemeye başladı. Ancak istenilen derecede düşmediği için doktorum ek doz olarak 90mg daha ilaç kullanmamı istedi. Şimdi beklemedeyim ben de değerin düşmesi için. Eğer ilaç tedavisi önerilirse ilaçtan sonra vitamin (C), folik asit ve alkol kullanman ilacın etkisini azaltabiliyormuş. Bunlara dikkat etmeni öneririm.
Tekrar herşeyin iyi olmasını dilerim.