Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

herkse merhaba arkadaşlar, en başından buraya kadar bütün yazıları okudum, çünkü bende öyle bir tehditle karşı kaşıyayım şuanda,
sebepsiz infertiliteyim, 3 yıldır, rahim filmi, yumurta takipleri klomen tedavisi ve 2 kez aşılama geçirdim, en son olarak tüp bebeğe karar verdik ve 1 ocakta ilaçlara başladım toplama işlemi transfer derken 10.gün yaptırdığım kan tahlili negatif çıktı, 12.gün değerim 28 çıktı şaşırdım tabi ama dr tüp bebek için değerin çok düşük olduğunu 2 günde bir tekrarlamamı söyledi ve o akşam ağrılı bir şekilde adet oldum zaten 28 günde bir düzeli adet olurum ve o gün adet günümdü, 2 gün sonra tekrarladığım test, 52, daha sonra 78, daha sonra 131 oldu adetim bitti bu arada 131 değerinden 4 gün sonra yaptırdığım test 638 çıktı ve o gün benim çok şiddetli ağrım oldu ama ölüyorum sandım çok kötüydü ve 2 gündür kanamam vardı çok koyu siyah gibi, dün dr vajinal muayene ilede bektı ancak birşey gözükmedi burda yazılanlar gibi dr da değer 1500 lerde görünür takip edip beklicez, büyük ihtimalle dış gebelik dedi, yarın tekrar kan vericem ve akşam drla görüşcez tekrar, kızlar bu ilaçla düşürme işleminde hastanede yatmak gerekiyormu yoksa ayakta mı geçiriyoruz?
şimdiden teşekkürler

merhaba merseray, öncelikle umarım herşey yolunda gider.

Ama eğer 1500 bhcg civarında doktor rahimde keseyi göremezse büyük ihtimalle ilaç tedavisini önerecektir. Ben de ilk tüp bebek denememde dış gebelik geçirdim ve 3400bhcg değerine ulaştığında ilaç tedavisine başlandı. Hastanede yatmam gerekmedi. İğneyi vurup gönderdiler. İlacın sadece birtakım yan etklileri (karın ağrısı , bulantı) olabiliyor ama o da kişiden kişiye değişik seviyelerde olabiliyormuş.Doktorlar genelde ilacın etkisinin 4 günden önce olmayacağından ötürü 4 gün ve 7 gün sonrasına kan tahlili istiyorlar. Ama ben tedbirli olmak adına 2 günde bir tahlil yaptırıp değerdeki anormal değişiklikleri takip edip etmeye çalıştım. Bana verilen ilk doz 85mg. dı. İlaçtan sonra daha önce 2 günde %60 olarak artan değerin artışı önce 2 günde %30'a sonraki 2 günde de %10'a düştü ve ondan sonra da gerilemeye başladı. Ancak istenilen derecede düşmediği için doktorum ek doz olarak 90mg daha ilaç kullanmamı istedi. Şimdi beklemedeyim ben de değerin düşmesi için. Eğer ilaç tedavisi önerilirse ilaçtan sonra vitamin (C), folik asit ve alkol kullanman ilacın etkisini azaltabiliyormuş. Bunlara dikkat etmeni öneririm.

Tekrar herşeyin iyi olmasını dilerim.

merhaba merseray, öncelikle umarım herşey yolunda gider.

Ama eğer 1500 bhcg civarında doktor rahimde keseyi göremezse büyük ihtimalle ilaç tedavisini önerecektir. Ben de ilk tüp bebek denememde dış gebelik geçirdim ve 3400bhcg değerine ulaştığında ilaç tedavisine başlandı. Hastanede yatmam gerekmedi. İğneyi vurup gönderdiler. İlacın sadece birtakım yan etklileri (karın ağrısı , bulantı) olabiliyor ama o da kişiden kişiye değişik seviyelerde olabiliyormuş.Doktorlar genelde ilacın etkisinin 4 günden önce olmayacağından ötürü 4 gün ve 7 gün sonrasına kan tahlili istiyorlar. Ama ben tedbirli olmak adına 2 günde bir tahlil yaptırıp değerdeki anormal değişiklikleri takip edip etmeye çalıştım. Bana verilen ilk doz 85mg. dı. İlaçtan sonra daha önce 2 günde %60 olarak artan değerin artışı önce 2 günde %30'a sonraki 2 günde de %10'a düştü ve ondan sonra da gerilemeye başladı. Ancak istenilen derecede düşmediği için doktorum ek doz olarak 90mg daha ilaç kullanmamı istedi. Şimdi beklemedeyim ben de değerin düşmesi için. Eğer ilaç tedavisi önerilirse ilaçtan sonra vitamin (C), folik asit ve alkol kullanman ilacın etkisini azaltabiliyormuş. Bunlara dikkat etmeni öneririm.

Tekrar herşeyin iyi olmasını dilerim.

çok teşekkür ederim canım , hastanede yatarak tedavi olmaktan endişe ediyordum, ama çok şükürki bugünkü kan tahlilinde değerimin artmadığını öğrendim, salı günü değerim 638 çıkmıştı ve bu ana kadar hep 2 ye katladı ama bugün 620 çıktı hiç artmadığı gibi düşüşe de geçmiş inşallah hiçbirşeye gerek kalmadan kendisi inecek zaten hala kanamam devam ediyor akşam drla randevum var bakalım ne dicek.
sen dış gebelik geçirdiğin tüp bebekten sonra tekrar tüp bebek denedinmi ya da hamile kaldınmı? ben uzun bir süre bu konuyu kapatıcam galiba çünkü eşimde bende çok yıprandık,

arkadaşlar birşey daha sorcam,
şimdi benim kanamam devam ediyor sizce ne zaman biter, yani değerim sıfırlanana kadar devam edermi? bir de bundan sonra normal adeti ne zaman görürüm? normal günümdemi görürüm yoksa çok gecikirmi? fikrinizmi varmı kızlar..... teşekkürler

çok teşekkür ederim canım , hastanede yatarak tedavi olmaktan endişe ediyordum, ama çok şükürki bugünkü kan tahlilinde değerimin artmadığını öğrendim, salı günü değerim 638 çıkmıştı ve bu ana kadar hep 2 ye katladı ama bugün 620 çıktı hiç artmadığı gibi düşüşe de geçmiş inşallah hiçbirşeye gerek kalmadan kendisi inecek zaten hala kanamam devam ediyor akşam drla randevum var bakalım ne dicek.
sen dış gebelik geçirdiğin tüp bebekten sonra tekrar tüp bebek denedinmi ya da hamile kaldınmı? ben uzun bir süre bu konuyu kapatıcam galiba çünkü eşimde bende çok yıprandık,

Selam Canım,
Kendi kendine düşüşe geçtiğine sevindiğim,en azından vücudun ilaçla yıpranmamış olacak
Benim de olay yeni oldu hala da bhcg değerim sıfırlanmadı,biz de düşünmüyoruz uzunca bi ara.Aynen senin dediğin gibi çok yıprandık,biraz kendimize zaman ayırmaya karar verdik.

arkadaşlar birşey daha sorcam,
şimdi benim kanamam devam ediyor sizce ne zaman biter, yani değerim sıfırlanana kadar devam edermi? bir de bundan sonra normal adeti ne zaman görürüm? normal günümdemi görürüm yoksa çok gecikirmi? fikrinizmi varmı kızlar..... teşekkürler

Bazı forumlarda değeri sıfırlanıncaya kadar 40gün kanaması olan arkadaşları okudum ama tam emin değilim maalesef sorduğun sorular için,benim daha hiç kanamam olmadı meselabilmiyorumkismile

Merhabalar, Ben kaç haftalık hamile olduğu belli olmayan,hatta nasıl hamile kaldığını bile anlayamamışve henüz kesesi görülmemiş pko lu bir hamileyim. Bu kadar belirsizlikten sonra durumumu izah edip deneyimlerinize dayanarak yardımınızı istiyorum.
2008 aralık ayında tedaviye başladım. klomenle 3 şubat 2009 da hemen hamile kaldım.
9 martta keseyi 19 martta kalp atışını gördük. Ardından 2 nisan kontrolünde kalp durmuş kese bozulmuştu. Tıbbi tahliye yapıldı. Üzüldüm ama yolun başında olduğum va sorunumu bildiğim için çabuk toparlandım. birer ay arayla 2 klomen 2 puregon tedavisi sonuçsuz kaldı. kasım 2009 da endimi dinlendirmeye karar verdim. benim adetlerim aralık-ocak aylarında ve ağustosta hep 15-20 gün gecikir. 24 aralık adetinden sonra, bir sonraki adeti bekleyip doktora gitmeye karar verdim. Tbiyki adet gecikti. derken 45 gün geçti ve ben dedim 'içimdeki şeytana uyup bir gebelik testi yapayım' ve pozitif çıktı. inanmayacaksınız ama hiç sevinmedim. çünkü hamile kalmam doğacağı anlamına gelmiyor. ertesi gün doktoruma gittim. vajinal ultrasonda kese göremedik. hcg yapalım sonuca bakalım dış gebelik ihtimali var dedi doktor. son adet gününü düşündüğpümüzde dış gebelik büyük ihtimaldı. hcg snucu 105 çıktı. (6 şubat 2010) doktor sevindi. demekki senin yumurtlaman çok geç oldu ve şu an 4 haftalık bile değil hamileliğin dedi. çok erken dönemde olabilirsin dedi. ama her zamanki gibi sonuna bir 'ama' ekleyerek 'çarşamba günü hcg yapalım ,ultrasonda bakalım o zaman durum netleşebilir ' de dedi. neyseki çok sevinmediğim için gebeliğe bu duruma da çok üzülmedim. vücudumu di,nlediğimde wc ihtiyacım olduğunda gaz sıkıştırması gibi bir ağrım oluyor. wc ye gidince hemen geçiyor. leke ya da akıntım yok.
arkadaşlar sizce durum nedir. herşeyin normal olduğunu düşünmeye başlamalı mıyım.? cevaplarınızı bekliyorum.

Selamlar,
Öncelikler çok çok geçmiş olsun umarım bundan sonra herşey yolunda gider
Bence gerçekten geç döllenme olabilir.Çünkü seninki normal yolla oluşmuş bir gebelik.
Bu yüzden hemen moralini bozma derim,
Benim değer 3400lere vurduğunda ama hala kese gözükmediğinde dış gebeliktir teşhisi kesin olarak kondu,ki benim tüp bebekti,geç döllenme alternatifim de yoktu
Eğer kasıklarında(tek tarafta) güçlü bir şekilde gerilme şeklinde ağrılar oluşursa mutlaka doktora haber ver derim
Herşey iyi olur umarım,şimdiden üzme kendini ki bebişin de üzülmesin...

Bundan sonraki arkadaşlar karşılaştırma yaparsanız diye yazıyorum.Çünkü ben bunları yaşarken çok msj okudum ve karşılaştırma yaptım.
Son satım 22 aralıktı,35 günde bir adet oluyordum.26 ocakta adet olmam gerekirdi. 24 Aralıkta evde gebelik testi yaptım açık pembe çizgi yani pozitif .
25 ocakta kan değerim 105
28 ocakta kan değerim 177
1 şubatta kan değerim 219,9
8 şubatta kan değerim 50
12 şubatta kan değerim 7
Doktor ilk tahlilimde kimyasal gebelik olabilir dedi, ikinci tahlilimden sonra daha hiç bişey belli olmadan bana dış gebelik gibi görünüyor dedi.Siz siz olun bir doktora bağlı kalmayın bende kalmadım ve başka doktora gittim oda bana şu anda değerlerin 1500 2000 e gelmeden dış gebelik diyemeyiz kimyasalda olablir normal gebeliğe de dönebilir dedi ve çok iyi moraller verdi bana öğrencisi gibi nasıl olduğunu uzun uzadıya anlattı ve yüreğime su serpti.Bugün son tahlilimi yaptırdım ve dediğim gibi 7 çıktı 10 un altına düştüğü için tehlike atlatıldı ve doktor dış gebelik olmadığını kimyasal olduğunu söyledi.Bu sonuca ben çok sevindim dış gebelik olmadığım için,bazı doktorların böyle insanları neden korkuttuğunu anlamıyorum heralde olabilecek en kötüyü söylüyorlar ve iyi olunca sonuç bak ben yaptım seni iyileştirdim havasına giriyorlar heralde ama hasta (müşteri) kaybetiyorlar haberleri yok.ınşallah yardımcı olabilmişimdir diğer arkadaşlara herkesin istediği zamanda bebek sahibi olmaları dileğiyle...

Son düzenleme:
Selamlar,
Öncelikler çok çok geçmiş olsun umarım bundan sonra herşey yolunda gider
Bence gerçekten geç döllenme olabilir.Çünkü seninki normal yolla oluşmuş bir gebelik.
Bu yüzden hemen moralini bozma derim,
Benim değer 3400lere vurduğunda ama hala kese gözükmediğinde dış gebeliktir teşhisi kesin olarak kondu,ki benim tüp bebekti,geç döllenme alternatifim de yoktu
Eğer kasıklarında(tek tarafta) güçlü bir şekilde gerilme şeklinde ağrılar oluşursa mutlaka doktora haber ver derim
Herşey iyi olur umarım,şimdiden üzme kendini ki bebişin de üzülmesin...

Mrs gizmo. Cevpladığın için teşekkür ederim. 10 şubatta kontrole gittim ve kese göründü.
Umarım sen ve bebek sahibi olmak için emek veren bütün arkadaşlarım ve ben hayallerimize kavuşuruz. Bu ikinci hamileliğim ve artık doktorumun (temkinli bi adam) Hamile kalmış olman bebeğin doğacağı anlamına gelmiyor demesinden de kurtulduğum günün hayaliyle yaşıyorum. Sevgilerimle...

ilaçla dış gebelik sonlanıyor 3 haftada 33 düştü biraz kanama olmuştu ilk iğne yapıldığında tekrar ne zaman regli olurum bu arada kistte olmuş doktorum bu yoktu sanırım kürtak yapmadık ondan dedi nedir bu yaaa çok kötüüm

herkese merhaba..bu gün inanılmaz derecede üzgünüm.5 haftalık hamiştim.mutluyduk eşimle ben.ilk bebeğimiz ne de olsa.1 yıllık evliyiz.amaaa.bugün Dr dış gebelik teşhisi koydu şimdi evde yalnızım.kanamam hafif bi şekilde devam ediyo.korkulacak bi şey yok dedi Dr ama benim ağlamaktan gözlerim şişti.eşim bu gece nöbetçi mecburen yalnızım..inşallah anne olabilirim.31 yaşındayım Allahım bize yadrım et.okuyan herkes dua etsin nolur.

Mrs gizmo. Cevpladığın için teşekkür ederim. 10 şubatta kontrole gittim ve kese göründü.
Umarım sen ve bebek sahibi olmak için emek veren bütün arkadaşlarım ve ben hayallerimize kavuşuruz. Bu ikinci hamileliğim ve artık doktorumun (temkinli bi adam) Hamile kalmış olman bebeğin doğacağı anlamına gelmiyor demesinden de kurtulduğum günün hayaliyle yaşıyorum. Sevgilerimle...

Çok sevindim canım gerçekten:teytey:
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :lepi:
Bu topikte böyle güzel mesajlar görmek gerçekten çok güzel
Dileklerin için de teşekkür ederim,artık zamanı geldiğinde olacağına inanıyorum,içim rahat...

herkese merhaba..bu gün inanılmaz derecede üzgünüm.5 haftalık hamiştim.mutluyduk eşimle ben.ilk bebeğimiz ne de olsa.1 yıllık evliyiz.amaaa.bugün Dr dış gebelik teşhisi koydu şimdi evde yalnızım.kanamam hafif bi şekilde devam ediyo.korkulacak bi şey yok dedi Dr ama benim ağlamaktan gözlerim şişti.eşim bu gece nöbetçi mecburen yalnızım..inşallah anne olabilirim.31 yaşındayım Allahım bize yadrım et.okuyan herkes dua etsin nolur.

Çok çok geçmiş olsun canım,okadar iyi anlıyorum ki yaşağıdığın hayal kırıklığını,
Allah beterinden saklasın ,tüplerine bişey olmadan atlatmış gibisin sanırım
Bak en azından normal yolla olmuş,tekrar olur,ilk deneyimin böyle olması çok üzüyor insanı anlıyorum.
Benim bi de tüp bebekle dış gebelik,düşün maddi manevi nasıl fedakarlık yapıyosun ve umutlanıyosun sonrası ne üzücü
Hiç kurtulamam diyodum üzüntüsünden şimdi çok şükür iyiyim,sağlığım iyi olsun da diye düşünüyorum artık..
:a015:

Bundan sonraki arkadaşlar karşılaştırma yaparsanız diye yazıyorum.Çünkü ben bunları yaşarken çok msj okudum ve karşılaştırma yaptım.
Son satım 22 aralıktı,35 günde bir adet oluyordum.26 ocakta adet olmam gerekirdi. 24 Aralıkta evde gebelik testi yaptım açık pembe çizgi yani pozitif .
25 ocakta kan değerim 105
28 ocakta kan değerim 177
1 şubatta kan değerim 219,9
8 şubatta kan değerim 50
12 şubatta kan değerim 7
Doktor ilk tahlilimde kimyasal gebelik olabilir dedi, ikinci tahlilimden sonra daha hiç bişey belli olmadan bana dış gebelik gibi görünüyor dedi.Siz siz olun bir doktora bağlı kalmayın bende kalmadım ve başka doktora gittim oda bana şu anda değerlerin 1500 2000 e gelmeden dış gebelik diyemeyiz kimyasalda olablir normal gebeliğe de dönebilir dedi ve çok iyi moraller verdi bana öğrencisi gibi nasıl olduğunu uzun uzadıya anlattı ve yüreğime su serpti.Bugün son tahlilimi yaptırdım ve dediğim gibi 7 çıktı 10 un altına düştüğü için tehlike atlatıldı ve doktor dış gebelik olmadığını kimyasal olduğunu söyledi.Bu sonuca ben çok sevindim dış gebelik olmadığım için,bazı doktorların böyle insanları neden korkuttuğunu anlamıyorum heralde olabilecek en kötüyü söylüyorlar ve iyi olunca sonuç bak ben yaptım seni iyileştirdim havasına giriyorlar heralde ama hasta (müşteri) kaybetiyorlar haberleri yok.ınşallah yardımcı olabilmişimdir diğer arkadaşlara herkesin istediği zamanda bebek sahibi olmaları dileğiyle...

Lulucum geçmiş olsun ,dış gebelik yerine kimyasal olmasına çok sevindim inan
Sevindim diyorum yanlış anlama ;çünkü bak ben hala kurtulamadım çünkü dış gebelikten 2.doz kemoterapi ilacı yedim,günlerce kustum,öldüm midemin ağrısından ,hala bhcg 3000
Allah bilir ne zaman normale dönücem.
Evet drların o tutumuna ben de çok kızıyorum,inan çok haklısın:eek:klava:

merhab kızlar bne desizin gebi dış gbelikle 9 ay önce tanışım ve benimkiis ikizde hem rahimde hem üpte ve kürtj olmma rağmne değerle pek düşmedi aam kkamm ve ağrı vardı çok benim en son betam 65 çıkmıştı ve iç kanam geçirdim tek tüpüm alındı dahda ge kalmdım bekliyorum doktor diğreinini açık olduyunu söyledi m a gelen giden yok offf ALALLHIM bizede tez zamnda bebek ver ver

Lulucum geçmiş olsun ,dış gebelik yerine kimyasal olmasına çok sevindim inan
Sevindim diyorum yanlış anlama ;çünkü bak ben hala kurtulamadım çünkü dış gebelikten 2.doz kemoterapi ilacı yedim,günlerce kustum,öldüm midemin ağrısından ,hala bhcg 3000
Allah bilir ne zaman normale dönücem.
Evet drların o tutumuna ben de çok kızıyorum,inan çok haklısın:eek:klava:
Bende kimyasal olmasına sevindim,senin ki de baya ağar geçiyormuş Allah çabucak atlatmayı nasip etsin ve bebiş olmasını nasip etsin tabi şu anda sağlığın daha önemli Allah yardım etsin canım

merhab kızlar bne desizin gebi dış gbelikle 9 ay önce tanışım ve benimkiis ikizde hem rahimde hem üpte ve kürtj olmma rağmne değerle pek düşmedi aam kkamm ve ağrı vardı çok benim en son betam 65 çıkmıştı ve iç kanam geçirdim tek tüpüm alındı dahda ge kalmdım bekliyorum doktor diğreinini açık olduyunu söyledi m a gelen giden yok offf ALALLHIM bizede tez zamnda bebek ver ver

Ah canım yaaaa çok çok geçmiş olsunn,çok zor bi durum olmuş gerçekten,allah bir daha bu konuda üzüntü vermesin...

merhaba arkadaşlar ben yaklaşık bir yıl önce geçirdim dış gebelik. Hala nasıl olsuda anlamadım diye düşünüyorum.apandisit ameliyatı sırasında anlaşıldı ve iç kananma geçiriyor muşum. ıki çocuk annesiyim ve korunmadığım için her ay acaba yine dış gebelik olurmu korkusu yaşıyorum. gerçekten çok zor. beni çok kötü etliledi ve tekrar çocuk yapmaya karar verdim ama olan bir şey yok

Canım geçmiş olsun.bende senin benzeri bir durum oldu.yaşım 32 ve 1,5 yıllık evliyim.ilk denemede korunmasız yani hamile kaldım.sevindirik olduk tabi 5.hafta da kese mese yok ve sonrası 1 ay ilaç tedavisi sonrası laparokopiki ile sonlandırrıldı.18 aralık ta ameliyat oldum.2 ay geçti dr.korunma dedi.bu ay bak tekrar ümitlendirm.geçerr yanii kısa.sabır işi biraz sadece.

X