Diş ağrısından ölüyorummmm :( :( :((

Evde varsa Karanfil demleyip suyunu pamukla koyabilirsiniz.(10-15 tane karanfil-yarım çay bardağı su,yoğun kıvamlı olsun ,pamuğu bu suya banıp agrıyan yere koyuyorsunuz) Karanfil yağıda iyi geliyor ama bulamazsınız herhalde bu saatte. Ben hamileyken doktor randevuma kadar karanfil ve karanfil yağıyla idare etmiştim. Baya kesiyor ağrıyı.
Çok geçmiş olsun.
Aaaa çok teşekkür ederim kesinlikle deneyeceğim bunu. Birde benim dişim şişmiş ya iltihaplanmış galiba sizce ona da iyi gelir mi ? yani ağrıyı kesmekle kalmayıp birde iltihapı iyileştirir mi acaba ?

Merhaba arkadaşlar bu 2 gündür en arkadaki dişim müthiş ağrıyor, ağrılardan mahfoldum :KK43: Her sabah 7'de falan alarm gibi zonklayıp beni uyandırıyor :KK43: Şuan doktora gitme fırsatım hiç yok. Doktara gidebilene kadar ağrının geçmesi için deneyebileceğim yöntemler var mı ? Lütfen yardım edin :KK43:

benzer bir konu ben de açmıştım. benim de bir ara dişim çok ağrıyordu. karanfilden tuzlu suya ağrı kesiciye kadar her şeyi denemiştim. sarımsağı ezip içine tuz koyun onu dişin üzerine koyun diye okumuştum bir yerde. onu yaptım o iyi geldi. sarımsak iltihaba iyi geliyormuş. tabi en iyisini doktor bilir.

Aynı ağrıyı ben de 2hafta kadar çektim 2haftanın sonunda dişçiye gittim iltihaplanmış dişim. Antibiyotik kullanmaktan başka çare yok maalesef hemen doktora gidin. Çok geçmiş olsun bu arada sizi çok iyi anlıyorum

yani şimdi doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanılmamalı ama benimde yirmilik dişim çürüdü sağolsun ağrımaya başladı rovamycıne diye bir iltihap için ilaç verdi arka daşım kullandım geçti doktorada gitmekten kurtuldum geçici olarak , elinde iltihap için bir ilaç varsa kullan derim.

Merhaba arkadaşlar bu 2 gündür en arkadaki dişim müthiş ağrıyor, ağrılardan mahfoldum :KK43: Her sabah 7'de falan alarm gibi zonklayıp beni uyandırıyor :KK43: Şuan doktora gitme fırsatım hiç yok. Doktara gidebilene kadar ağrının geçmesi için deneyebileceğim yöntemler var mı ? Lütfen yardım edin :KK43:
DİŞİNOL!

Aaa çok şaşırtıcı geldi :)) Bunu da deneyeceğim teşekkürler :) peki ağrıyı dindirmekle kalmayıp iltihapa da iyi gelir mi ? az bişey şişti yaaa :KK43:(
iltihaba iyi gelmez antibiyotik şart :)

Diş iltihapları inatçı iltihaplar türevindedir bir yerleştimi kronik hale gelebilme ihtimalleri var daha fazla ilerleyip kötü sonuçlar dogurmadan git doktora.

Bekleyip geçti diyerek gitmezsen kök ucunda kist şeklinde bile kalabilir ve diş kemigini eritmeye başlar o sebeble ihmale gelmez asla

Geçen ay çektim öyle beter bir ağrıyı.
Ağrı kesici ve antibiyotikten başkasında fayda yok.
Ne karanfil, ne buz, ne sirke, ne sarımsak, ne de bilmem ne yağı.
Hemen doktora gidip iltihaplı yeri antibiyotikle başlayıp tedavi ettirmen lazım.

Aaaa çok teşekkür ederim kesinlikle deneyeceğim bunu. Birde benim dişim şişmiş ya iltihaplanmış galiba sizce ona da iyi gelir mi ? yani ağrıyı kesmekle kalmayıp birde iltihapı iyileştirir mi acaba ?
Zannetmiyorum sisligin geçeceğini iltahap apse olmuş dişin o yuzden antibiyotik almalisin 8 saatte bir

iltihaba iyi gelmez antibiyotik şart :)

Diş iltihapları inatçı iltihaplar türevindedir bir yerleştimi kronik hale gelebilme ihtimalleri var daha fazla ilerleyip kötü sonuçlar dogurmadan git doktora.

Bekleyip geçti diyerek gitmezsen kök ucunda kist şeklinde bile kalabilir ve diş kemigini eritmeye başlar o sebeble ihmale gelmez asla
ayy korkutuyorsunuz benii :)

Bu arada birazcık sallanmaya da başladı ya :KK43: Peki doktor aracılığıyla çeksem bir sorun olur mu çünkü iltihaplı ?? :KK43:

Bide bu iltihaplı diş tehlikeli mi ya :KK43: Çektirsem falan :KK43: İltihaplı dişi çektirmek kötü sonuçlar doğuruyormuş diye duydumm :KK43: ?? sizin bu konuda bir bilginiz var mı ?

Bide bu iltihaplı diş tehlikeli mi ya :KK43: Çektirsem falan :KK43: İltihaplı dişi çektirmek kötü sonuçlar doğuruyormuş diye duydumm :KK43: ?? sizin bu konuda bir bilginiz var mı ?
İltihaplı diş çekilmez önce iltihap kurutucu antibiyotikler kullandırılır daha sonra tedavi sürecindeyken de çekilir..

Ayrıca sallanıyorsa dişin daha önce de sorunluymuş ama farkına varmamışsın demek ki sallanması çene kemigiyle dişin birbirini tutmamasından kaynaklanıyor çünkü iltihaplar genellikle erimeye yol açar kemikte..

Direk ihmal etmeden git kanal tedavi yaptırabilirsin belki..Dedigimiz gibi istersen dişine kurşun sık :) ilaçsız olmuyor

uff ya şimdi kanal tedavisi zamanımı hatırladım...o zaman benim ağrımı arveles 3 dk da falan kesiyordu.ama çok güçlü bir ilaç yani alışırsan diğerleri kesmez seni.Çok geçmiş olsun ama bir an önce doktora gidin önemli olabilir

Dişinol diye bişey var. Karanfilli falan bişey gibi, yağ gibi. içinden pamuklu kürdan çıkıyor. O pamuğa azcık alıyorsun dişinolden. Ağrıyan dişine damlatıyorsun. İlk 5 sn tadı iğrenç. sonra tadı geçiyor. sonraki 2 saat orda bir diş yok gibi huzurlusun.
dişçiye gitmeyi erteliyorum devamlı. dişinol benim aşkım <3

İltihaplı diş çekilmez önce iltihap kurutucu antibiyotikler kullandırılır daha sonra tedavi sürecindeyken de çekilir..
Siz diş doktoru musunuz ? Gerçekten baya bir bilgilisiniz :)) Çok çok haklısınız aslında ya :/ Peki iltihapın kuruması için önerebileceğiniz bir ilaç var mı ?

X