• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon sınavı stresi

Maripositaa

Siz dans eder misiniz Bay Darcy?
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2010
1.148
1.728
333
Merhaba arkadaşlar. Bu hafta sonu sınav var. Çok stres yaptı bende çünkü tek hata ile bırakıyorlarmış. Arkadaşın birini vites değiştirirken direksiyon 2 cm oynadı diye bırakmışlar. Birini kaldırıma çok yanaştı diye bırakmışlar. Suratlar beton gibi diyor herkes.

Hoca bugün gayet iyisin dedi ben titrettim direksiyonu ve bazen sinyal vermeyi unuttum. Parklarda sorun yok ama çok stresliyim şu anda.

Eskiden 100 m gidene direksiyon veriyorlardı ben de aslında iyi otomatik sürücüsüyüm arabamızı rahat kullanıyodum ilk öğrendiğim zamanlarda ama vites debriyaj girince işin içine girince insan sendeliyor.

Daha önceden girip kalan var mı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben kalmadım çok güzel kullanmama rağmen sınavı geçebileceğim en düşük notu verdi sırf tesettürlüyüm diye. Çok kaba davrandı sadece azarladı. Hakedince mecbur geçiriyo

Ben kalmadım çok güzel kullanmama rağmen sınavı geçebileceğim en düşük notu verdi sırf tesettürlüyüm diye. Çok kaba davrandı sadece azarladı. Hakedince mecbur geçiriyo

Hiç hata falan yapmadınız mı? Kursta mı öğrendiniz sadece?

"Un hombre sin venas.."

Merhaba arkadaşlar. Bu hafta sonu sınav var. Çok stres yaptı bende çünkü tek hata ile bırakıyorlarmış. Arkadaşın birini vites değiştirirken direksiyon 2 cm oynadı diye bırakmışlar. Birini kaldırıma çok yanaştı diye bırakmışlar. Suratlar beton gibi diyor herkes.

Hoca bugün gayet iyisin dedi ben titrettim direksiyonu ve bazen sinyal vermeyi unuttum. Parklarda sorun yok ama çok stresliyim şu anda.

Eskiden 100 m gidene direksiyon veriyorlardı ben de aslında iyi otomatik sürücüsüyüm arabamızı rahat kullanıyodum ilk öğrendiğim zamanlarda ama vites debriyaj girince işin içine girince insan sendeliyor.

Rahat ol canım. Ben de böyle stres yapıyordum ama çok rahat geçmişti sınavım. Ve en iyi puanı almıştım. Hem otomatikte olsa kullanıyormuşsun, direksiyon hakimiyetin iyidir senin.. İnşallah güzel geçer sınavın. Hayırlı olsun şimdiden..

Hiç hata falan yapmadınız mı? Kursta mı öğrendiniz sadece?

"Un hombre sin venas.."

Kursta öğrendim sayılmaz çünkü 8 dersten 2 sine katıldım 1 kerede eşim o zaman nişanlımdı o çıkardı 1 saat kadar. İlkimde boş arazide ikincide trafikte kullandım 3.de pekiştirme oldu. Herşeyin bi puanlaması var mesela araca binince direk koltuğunu bpyuna göre ayarlaman 5 puan aynalara bakıp kontrol etmen 15 puan sinyal 20 puan gibi puanları var en az 70 alan geçiyo. Arabayı titretmicen ne zaman vites değiştireceğini bilcen hızına göre vites değiştircen hepsi var puanlamada

Rahat ol canım. Ben de böyle stres yapıyordum ama çok rahat geçmişti sınavım. Ve en iyi puanı almıştım. Hem otomatikte olsa kullanıyormuşsun, direksiyon hakimiyetin iyidir senin.. İnşallah güzel geçer sınavın. Hayırlı olsun şimdiden..

Teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur hiç olumlu bişey okumadım çünkü

"Un hombre sin venas.."

stres yapmayın yaparsanız daha kötü. elleriniz titrer, şaşırırsınız. sınavla ilgili bir fikrim yok :17: benim derslerde önümüzdeki perşembe başlayacak :32:

bende sınava giricem yarın bende fazlasıyla heyecanlanıyorum.. sınav süresinin uzamış olması beni korkutuyor... inşallah geceriz.:15:

Öncelikle çok sakin girmelisin. Ben de bu sene aldım ehliyetimi. Direksiyon sınavını ikincide geçtim. İlkinde yokuşta kalkış yapamadım araba stop etti o yüzden kaldım. yani çok büyük bi hata yapmadıkça bırakmazlar gözünü korkutma Allah yardımcın olsun canım :)

Ben kaldım ilk sınavda. Hatan neydi dersen sadece sinyallerde unuttuklarım oldu, işin garip tarafı o toplulukta o kadar çok kişi arabayı istop ettirip kaldırıma çıkardı ki, ama azıcık kişi kaldı ve bunların içinde ben vardım.
Ayrıca bir sonraki sınava kadar sadece bir kez kısa bir sürüş fırsatım oldu ve 2. sınavda sınav yerine otomatik arabayla gittim 20 km uzaklıgındaki yere. not verirken sen nasıl kaldın öncekinde falan dediler.
Dosya parası almak için bırakıldığımı düşünüyorum:1:

Otomatikte iyiysen geçersin dert etme, Başarılar :)

Son düzenleme:
Ben de oromatik araba ile eşimi almaya galan gittim mecbur kaldık bi kaç kez. Trafiğe çıktım yani. Ama komisyonun iyisinin denk gelmesi lazım. Eğer gerçekten beni dosya parası için bırakacaklarda hakkımı helal etmiyorum bu stresi çekmek ve bi ay daha beklemek isteniyorum.

Sağolun yorumlarınız için arkadaşlar

"Un hombre sin venas.."

öncelikle direksiyonda sakin oturun, otomatik arabaya alışan viteslide zorlanır.
pedallarda, ayağınızın altında bir yumurta olduğunu ve ona kırmadan basmanız gerektiğini düşünün ve arabanın sesini dinleyin, zaten size vites değiştir diye bağırır, yani arabayı bağırtmadan vites değiştirin. birde direksiyona sımsıkı yapışmayın, yumuşak tutun. aynalarınızı sinyallerinizi düzgün kullanırsanız verirler.
kazasız belasız günler hepimizin olsun.

Son düzenleme:
ben maalesef kalmistim,
ögrenme asamasinda maalesef trafigin sakin oldugu yerlerde alistirilma yaptirildigi ve sinavin da trafigin yogun oldugu ortalarda olmasi nedeniyle olsa gerek sinav gunu cok heycan yapiyor ve aynaya bakmaya unutma, saridan gecme gibi sebeplerde direksiyonu kayb etmistim.
Dünya sanki basima yikilmis sekilde basarisiz hissederek cok aglamistim bu 18 li zamanlarimda :) Simdi neden bu kadar üzmüsüm ki kendimi diye dusunurum.

Son düzenleme:
Off 8agustosta yazılı sınav var,okadar korktum ki ben bu ehliyetten:-(
Hele direksiyon :-(

Bi bizim sınav mi ertelenmis yaa. Keske biz de yarin girsek de kurtulsaydik valla

Son düzenleme:
Dua ederseniz sevinirim hepimiz kolaylıkla alırız inşallah

"Un hombre sin venas.."

geçme kalma olayı tamamen o anda yanında oturan hocayla ilgili. ilk sınavımda çokta fena değildim ama sürekli uyardı sürekli elindeki kalemle bişeyler yazdı(meğerse hatalarımı işaretliyomuş) zaten öyeksiyon öyle olunca iyice stres yaptım park edemedim ve kaldım

ikinci direksiyon sınavımda ilkinden çok daha kötü araba kullandım birinci vitesle arabayı öttüre öttüre yokuş çıkardım başka bi yokuşta stop etti ama bana sakin olun iyi gidiyosunuz diye çok telkinde bulundu. enson arabayı da park edemedim ve hocanın dediği şey şuydu sakin panik yapmayın bu park etme olayı araba sürme olayı bi sınavla olacak iş değil pratik yapa yapa öğreneceksiniz dedi. ve akşamına öğrendim geçmişim.

Arkadaşlar girdiniz mi sınava? Hala stresliyim bitti gitti ama 😊 şindi de açıklanana kadar bekle dur

İki kez istop ettirdim çok heyecanlıydım. ötekini hatırlamıyorum neden olduğunu :)

iyi park ettim yokuş kalkışı iyiydi sinyalleri unutmadım. 3 e al dedi aldım. Yanımdaki adamcağız pozitifti ama arkadaki buz gibi anlamadım neden.
Önümdeki araçta kadın istop ettirdi yanındaki bayan in in dedi bi azarladı kendi aldı direksiyonu falan. Onu görünce hem üzüldüm hem de heyecanlandım iyice.

Yanımdaki yardımcı oldu sağolsun inşallah sonuca da yardımcı olur.

"Un hombre sin venas.."

Benim dorduncu girisim olacak. Sanmayin ki cok beceriksizim hayir hep sinavlarda bir talihsizlik yasadim. En sonki girdigim sinavda cok rahattim ama park ederken vitesi geriye takmam gerekiyordu . Tam basnamisim debriyaja ve araba niye geri geri gitmiyor dedim debriyaji birakirken yavas yavas gitsin diye megerse geriye takamamisim. Tamamen talihsizlik araba orda stop etti ve bana in dediler

Back