Seni çok iyi anlıyorum dosya yakmış biri olarak
bu yeni sistemle sınava giren ilk gruptaydim ben. Hayatımda direksiyona oturmamıştim derslere kadar. Hocam bile şaşırıyordu çok iyi kullanmama. Derslere koşarak gidiyordum araba kullanmak için. Sınav için kalırsak nolur dediğimde sen niye kalasin kızım diyordu hocam hatta.
Sonra sınav günü geldi çattı. Hoca beklerken bakın sakın 3. Vitese geçmeyin hız yaptınız diye birakirlar dedi (hızlı kullanmayi seviyordum o zamanlar) neyse geldi bu kurul. Öne bir kadın oturdu. Merhaba dedim beni şöyle bi süzüp ağız ucuyla merhaba dedi. Arkada hoca ve kuruldan bir adam daha. Bunlar başladı muhabbete bana hiç bakan yok. Erken bitirdim bir tür daha döndürdü kaş.r. Sıfır heyecanla bitirdim sınavı. İnerken nasıl sizce durum dedim. Kaş.r valla bakicaz hiç hata yapmadınız ama çok yavaş gittiniz bundan hata yapmadınız bence dedi. Sonuç: bırakmış
2.de badem bıyıklı bir abimiz oturdu öne, merhaba dedim ne bana baktı, ne selamımı aldı. Ya sabır dedim çıktım yola her şey süper. Tek hamle ile Park yaptım. Adam dedi ki kaldırıma mesafe 30 cm olacak. Dedim kaç cm olmuş ki? 40 var bu dedi. Hocama döndüm hocam? bize böyle bir şey demediniz? Evet dedi biz demedik, kursta gösterdiğimiz gibi çok güzel park etti bence dedi. Olmaz dedi bıyıksız bıyıklı, bir Daha alalım. Öyle olunca tabi stresle çıkayım derken dubaya minicik dokundum asla vurmadim. Bıyıklı demesin mi kaldınız inin lütfen. İnin mi? Otobandayim vızır vızır arabalar geçiyor. Ne otobüs geçer ne taksi. Adam bana inin diyor. Hoca arkadan olmaz sınav yerine birakicaz diyordu dinlemedim bile çarptım kapıyı çıktım. O gün nasıl eve döndüm Allah biliyor.
3.de ilk 2 sınavın verdiği stresle 1 kez stop ettirdim diye bıraktı, ama insaflıydi inin falan demedi okula kadar geri gittik. 4.sinava ehhh başlarım sınavına deyip gitmedim. Kursa birlikte başladığım kız arkadaşıma heyecandan formaliteden olan aynayı ayarlamadi diye Daha gaza basmadan in kaldın demişler. Kizcagiz 2.sinava bile girmeden yaktı dosyayı
Şimdi bunlar seni ve burayı okuyanları korkutmasin. Tamamen o kuruldaki vicdansızlar yüzünden kalıyor insanlar. Kullanamiyor muyum acaba deme sakın. Kadınları bilerek bırakıyorlarmis zaten tekrar sınav parası bi daha dosya masrafı vs. için.
Vazgeçmedim, 2.ye yeni bir kursa yazıldım sonra. Ki araba kullanmayı sular seller gibi öğrenmiştim o süreçte ama kurs şartı olduğu için ülkemizde, mecbur bir daha en baştan ders aldım. Bu sefer ilk sınavda geçtim inanılmaz adaletli bir insana denk geldim, heyecan yapmamam için beni rahatlatti sohbet etti, inanılmaz güzeldi her şey. Bittiği gibi geçtiniz hayırlı olsun dedi ay üzerimden nasıl yük kalktı anlatamam
Ay ne dertliymisim destan yazmışım, hala okuyan varsa hakkını helal etsin
tavsiyem çok heyecanlı biriysen öncesinde yarım dideral al inanılmaz rahatlatiyor. Uyku, sersemlik falan yapmıyor sadece paniklemeni önlüyor bana çok fayda etti zaten googleda falan görürsün ehliyet sınavında heyecan için ilaç yazınca bu çıkıyor :) bol şans diliyorum inşallah tereyağından kıl çeker gibi alırsın ehliyeti bu sefer