Direksiyon sınavı beni endişelendiriyor

Ilkinde yaptirdikkarini yapabiliyorsan gir bence .Biraz alisinca yahu bumuymuş araba kullanmak dersin .Sakin ol sadece .
Derslerde genel olarak iyiydim ama sınavda elim ayağıma dolandı, çok heyecanlı ve gergindim. Buradaki yorumlardan cesaret alıp sınava girecek gibiyim.

Derslerde genel olarak iyiydim ama sınavda elim ayağıma dolandı, çok heyecanlı ve gergindim. Buradaki yorumlardan cesaret alıp sınava girecek gibiyim.

Tabiki gir.. şu noktada ertelenir mi ya Allah aşkına. Yaptığın her hata sana tecrübe olacak, bence bu defa alırsın ha alamasan da sıkma canını.. 3. Şansın var.. ama pes edersen asıl o zaman pişman olacaksın ..

Yaklaşık 2 hafta sonra 2. direksiyon sınavı var. 1. sınava hazır hissetmeden girdiğim için haliyle 2. sınava da hazır değilim. Ama kafam karışık. Kendimi hiç hazır hissetmiyorum ama bu sınava girmezsem ileride pişman olur muyum diye düşünmüyor değilim. Siz ne dersiniz bu konuda?
Bu arada bu hafta sınav ücretiyle ek 2 dersin ücretini yatırmam lazım.
Gir tabi ki biraz çalış gerekirse özel ders al ve gir

Ben kaldım. Üstelik ufak bir hatadan bıraktılar. Bir komisyon üyesi devam etsin derken diğeri hayiiiir dedi. Çok üzgünüm. Bir sürü hata yapanları geçirirken ben bi hatadan araçtan indirildim

Selam canım şimdi okudum sorununu. Ben sınav haklarını bilmiyorum ama sınav endişesi ve araç kullanımındaki stres hakkında birkaç kelam edebilirim.
İlk olarak araçla bol pratik yaptıkca onunla bütünleşmeye başlarsın, yapabildigini gördükçe de stresin giderek azalır. Ben sınav stresi yapan biriyimdir ama araç konusunda kendimi koşullamıştım ve ben zaten kullanıyorum ve sınavım da iyi geçecek düsüncesiyle girmiştim. Çok saçma bir sınav olmuştu hatta o zaman ki hocam ben kullandıgım halde debriyaja basmış ve aracın durmasına sebep olmuştu ama paniklemeden tekrar çalıştırıp devam ettim sanırım sınav ekibi de bu yüzden geçirdi.
Baya bi önce okudugum br araştırmaya göre erkekler arabayı kendi organlarıymıs gibi görürler kadınlarsa bir makine gibi görürlermiş bu yüzden erkekler daha rahatmış. Bu bence günümüz için artık geçerli olmamalı. Bol pratik ve kendini yapabilecegine dair koşullamanla bu işi atlatırsın. En olmadı sınav önesi anksiyeten için birşey kullanabilirsin.

Merhaba Canım, Bende bu sene başında aldım ehliyeti senden daha beter durumdaydım ilk sınavda ayak titremesi sonucu heyecan yaptım ilk L Parkta indirdiler beni ondan sonra 2.sınavdan önce iki ders gördüm 2.sinde geçtim

Direksiyon sınavında hoca ve komisyoncu çok önemli ön tarafa oturan sana ılımlı yaklaşması lazım bana ilk ve 2ci sınavda komiyoncu ve müfettiş çok iyiydi bn ilkinde yanlış yaptım o yüzden bıraktılar 2.sinde geçtiğim sınavda 2 kere sitop ettridim ona rağmen geçirdiler.

Yani demem o ki kendini ne kadar kasarsan o kadar yanlış yaparsın farzetki yanında direksiyon hocanın oturdugunu

Selam canım şimdi okudum sorununu. Ben sınav haklarını bilmiyorum ama sınav endişesi ve araç kullanımındaki stres hakkında birkaç kelam edebilirim.
İlk olarak araçla bol pratik yaptıkca onunla bütünleşmeye başlarsın, yapabildigini gördükçe de stresin giderek azalır. Ben sınav stresi yapan biriyimdir ama araç konusunda kendimi koşullamıştım ve ben zaten kullanıyorum ve sınavım da iyi geçecek düsüncesiyle girmiştim. Çok saçma bir sınav olmuştu hatta o zaman ki hocam ben kullandıgım halde debriyaja basmış ve aracın durmasına sebep olmuştu ama paniklemeden tekrar çalıştırıp devam ettim sanırım sınav ekibi de bu yüzden geçirdi.
Baya bi önce okudugum br araştırmaya göre erkekler arabayı kendi organlarıymıs gibi görürler kadınlarsa bir makine gibi görürlermiş bu yüzden erkekler daha rahatmış. Bu bence günümüz için artık geçerli olmamalı. Bol pratik ve kendini yapabilecegine dair koşullamanla bu işi atlatırsın. En olmadı sınav önesi anksiyeten için birşey kullanabilirsin.
Aslında bana aldığım dersler az geldi. Daha yeni yeni öğrenmeye başlamışken, yeni alışmışken sınava girmek gerdi.
Ne tür bir şey kullanabilirim?

Aslında bana aldığım dersler az geldi. Daha yeni yeni öğrenmeye başlamışken, yeni alışmışken sınava girmek gerdi.
Ne tür bir şey kullanabilirim?
iki ya da 4 drs alabilirsin durumuna göre tabi, bir de ders verecek kişinin sürekli ne yapman gerektigini söylemeyen birisi olması lazım. Annemi örnek vereyim aşırı panik bir insandır, ilk kursu aldıgı vakit 10 saate yakın özel ders aldı ama hocası sürekli ne yapması gerektigini söylediginden o yokken sudan cıkmıs balığa dönüp çok heyecanlanıyordu nitekim trafige cıkamadı 2 yıl geçti tekrar 4 saat ders aldı bu sefer baska bir hocadan ve su anda kimseye haber vermeden araba kacırıyor ve gayet sakin. :))))
Stresin sadece sınav öncesine yönelikse birkaç öneri verebilirim sana ama bir tanesi bir formül onu bulayım özelden yazarım.

iki ya da 4 drs alabilirsin durumuna göre tabi, bir de ders verecek kişinin sürekli ne yapman gerektigini söylemeyen birisi olması lazım. Annemi örnek vereyim aşırı panik bir insandır, ilk kursu aldıgı vakit 10 saate yakın özel ders aldı ama hocası sürekli ne yapması gerektigini söylediginden o yokken sudan cıkmıs balığa dönüp çok heyecanlanıyordu nitekim trafige cıkamadı 2 yıl geçti tekrar 4 saat ders aldı bu sefer baska bir hocadan ve su anda kimseye haber vermeden araba kacırıyor ve gayet sakin. :))))
Stresin sadece sınav öncesine yönelikse birkaç öneri verebilirim sana ama bir tanesi bir formül onu bulayım özelden yazarım.
Stresimin sebebi sınav diye bir şeyin olması ve arabada 3 kişi daha olması, ikisini ilk kez görmüş olmam, sınava hazır olmadan girmiş olmam.
Çok teşekkür ederim.

benim gibi panik korkak tedirgin endişeli biri aldıysa sizde alırsınız oturduğum anda bacaklarım titrerdi.
ama ben otomatik araçla girmiştim sınava ilkinde dubaya carptım cıkarken kaldım
ikincisinde geçtim
şuan aktif halde araç kullanıyorum zamanla geçiyormuş

benim gibi panik korkak tedirgin endişeli biri aldıysa sizde alırsınız oturduğum anda bacaklarım titrerdi.
ama ben otomatik araçla girmiştim sınava ilkinde dubaya carptım cıkarken kaldım
ikincisinde geçtim
şuan aktif halde araç kullanıyorum zamanla geçiyormuş
Şu sınav denilen şey olmasa keşke. Veya komisyon daha sınav başlamadan " bu sınavı ne yaparsan yap geçeceksin, o yüzden rahat ol" dese benim de hata yapma korkum olmazdı belki.

Herkes arabayı mukemmel kullanacak dıye bı kural yok. Belkıde alamamanız sızın ve dıger ınsanlar ıcın daha hayırlıdır. Sonucta orda sınavı bı sekılde gectınız ama gundelık hayattada heyecanlanacaksınız ve akan trafıkte araba kullanmak takdır edersınız kı daha zor. Yardım alın kaygı ve anksıyete kursları var ve cok yararlı kardesım gıttı memnun kaldı ve onemlı olcude yendı heyecanını tavsıye ederım

Herkes arabayı mukemmel kullanacak dıye bı kural yok. Belkıde alamamanız sızın ve dıger ınsanlar ıcın daha hayırlıdır. Sonucta orda sınavı bı sekılde gectınız ama gundelık hayattada heyecanlanacaksınız ve akan trafıkte araba kullanmak takdır edersınız kı daha zor. Yardım alın kaygı ve anksıyete kursları var ve cok yararlı kardesım gıttı memnun kaldı ve onemlı olcude yendı heyecanını tavsıye ederım
Sınav haricinde gayet rahat sürüyorum. Sınav beni geriyor. Bunu da atlatacağımı düşünüyorum.
Sınav da akan trafikte oluyor. Günlük hayattan tek farkı o anda sınavda olmak, yoksa hiçbir fark yok.

X