- 13 Şubat 2022
- 319
- 309
- 32
Ehliyeti ilk seferde alan kişi, 3. 4. 5. denemede alan kişiden daha kötü şoför olabilir. Ben de ilk seferde aldım. Sadece ehliyet almakla bitmiyor. Bende de ehliyet var ama şoförlüğümü eşiminkiyle kıyas dahi etmiyorum. Onun sürdüğü yoğun trafikte ben süreyim, tarihin en büyük zincirleme trafik kazalarından biri olur, tarihe geçerim. Ya da diğer sürücülerle kavga çıkar. Ben tabi 2010 yılında aldım ama şu an düşününce, ben kendime ehliyet vermezdim. Torpil, hemşeri vs. olayı da yok.
Sürücü kursunda, temel şeyler var. Yarım debriaj, göstergelerden anlama, direksiyon hakimiyeti vs.
Ama Ankara gibi yoğun ve agresif akan bir trafikde, öyle her ehliyeti olan araba kullanamaz mesela. ( örnek ben :) )
Kendi memleketim olan küçük bir anadolu şehrinde rahatlıkla kullanabiliyorum. Otobanda kullanabiliyorum. Ama tek şerit gidiş tek şerit gidiş olan bir bağlantı yolu var, orada eşime bırakırım direksiyonu mesela.
Sürücü kursunda, temel şeyler var. Yarım debriaj, göstergelerden anlama, direksiyon hakimiyeti vs.
Ama Ankara gibi yoğun ve agresif akan bir trafikde, öyle her ehliyeti olan araba kullanamaz mesela. ( örnek ben :) )
Kendi memleketim olan küçük bir anadolu şehrinde rahatlıkla kullanabiliyorum. Otobanda kullanabiliyorum. Ama tek şerit gidiş tek şerit gidiş olan bir bağlantı yolu var, orada eşime bırakırım direksiyonu mesela.