- Konu Sahibi biyolog_nil
-
bir yıldan fazla olmuş bu başlığı açalı unutup gitmiştim tesadüfen gezerken kısa bi açıklama yapiim dedim:))
bu geçen zmnda yılda benim hayatmda ne değişt hımmm bi düşüniyimtabiki en önemlisi iş buldum hemde hiç aklımda olan bişeyi yapıyorum dersane öğretmenliği
bi çoğunuzun ''offf sürgün yerinde yazık'' die aklından geçiyordr şuan,,,evet süründüm ama ilk bir sene şimdi herşey yolunda çok şükür...
yeni mezun arkadaşlara tavsiyem tek bir alana yönelmeyin ben bu yüzden tam 1.5 yıl zmn kaybettim
hiç aklınızda olmayan bi alanda çok daha güzel konumlarda olabiliyorsnz dilerim herkez en kısa zmnda istediği yerde istediği iş ortamına ssahip olur :))
peki ama dershanede öğretmen olmak o kadar kolay mı ? ilk 2 yıl para vermiyorlar zaten diye biliyorum..
özel sektörde olmak hiç bir zmn kolay deil bu kolej olsn dersane olsun farketmez ikisi arasında ki tek fark örneğin ben kendi çalıştığım kurumla kıyaslarsam kolejlerin 12 ay dersanelerin 10 ay maaş vermesi..yoksa maddi açıdan çok daha ii kazanıyosun ama uzun vadede baktığında kolejle aynı paraya gelio
tabi her kurum bir deildir oda var ,bazı yerler sürgün yeri gibi çalıştırıyo sabah 10 akşam 7
biraz şans birazda kendini göstermen yeterki seninle çalışmak istemelerini sağladktan sonra :))
tek sorun her mayısta sözleşmenin yenileme dönemi geldiğinde aklında soru işareti oluyo acaba seneye burdamıyım die !! oda biraz kişiye bağlı tabi
benim amacım koleje geçmek bunun içinde biraz tecrübe kazanmak, çünki devlete geçmem imkansz gibi bişey biyoloji mezunuyum ve atanmk için yeterki kontenjan yok
herkez için hayırlısı...
ama işte senin direk maaşlı olarak başlaman çok büyük bir şans olmuş biz istesek 2 sene hiç para vermiyorlar, hiçten kastım gerçekten hiç :) formasyon istiyorlar çünkü , senin formasyonun var mıydı ?
hayırlı olsun, inşallah biz de buluruz, ben de iş seçmiyorum bu arada, insanların sürekli beni iş beğenmiyorsundur diye bilip bilmeden yargılamasından da çok bıktım insanlara ayrıca laf anlatmak daha sıkıcı ve moral bozucu benim için..
bende iş secmıyorum ama her ıse de gıremem kı ,saatlerı artık uzun olmamalı ..
evet bekarken 12 saat calsırdım ama smdı calısamam ..
en son iş görüşmesine gittigim yer ben senı işe alamam sen üni mezunusun dedıler
daha öncesınde bir yere basvurdum kpss ıle ,senın puanın yüksek daha iyi yerde olabılırsın dedı
şimdi market kasiyerlıklerıne ,reyon görevlilerine bakıyorum..
okumasam da olurmuymuş ,günü kurtarmak ıcın olurmuş ..
cnm benim formasyonum yok seneye kısmetse alıcam her kurum istemiyor isteyen yerlerde vardır tabi kolejler %90 istiyor onu biliyorum benim açımdan şuanlık sorun olmadı adaylığımı geçen yıl kaldırdm geçen sene zmnım hiç yoktu bu senede evlilik telaşından vaktim yoktu inş seneye alıcam,artık ales te yok biliyosn ist.üni.4500 tl veriyo uzaktan eğitim şeklinde öle düşünüyorm ben bakalım seneye bi gelsinde sorun çıkmassa alıcam zmn geçince daha da bi üşenio insan vaktin varsa erteleme derim yani öğretmenlik düşünüyosan tabi
ales yok derken ?
ben master yaptım bir de formasyon yaparsam nolur bilmiyorum cvim karman çorman ve işe yaramayan şeylerle dolabilir( artık ne fayda eder ne etmez bilmiyorum, ben mühendislik mezunuyum..
Kimya mühendisliği mezunuyum, değişim programıyla yurtdışında okudum bir süre, 3 yabancı dilim var ve işsizim.
umarım en kısa zamanda hakketiğin güzel işi bulursun canım, biz kimya mühendislerinin kaderi malesef biraz böyle oluyor,geç oluyor..sabret..karşına güzel fırsatlar çıkacaktır yabancı dilin varsa hiç korkma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?