• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diplomalı işsizler buraya

bir yıldan fazla olmuş bu başlığı açalı unutup gitmiştim tesadüfen gezerken kısa bi açıklama yapiim dedim:))
bu geçen zmnda yılda benim hayatmda ne değişt hımmm bi düşüniyim:61: tabiki en önemlisi iş buldum hemde hiç aklımda olan bişeyi yapıyorum dersane öğretmenliği
bi çoğunuzun ''offf sürgün yerinde yazık'' die aklından geçiyordr şuan,,,evet süründüm ama ilk bir sene şimdi herşey yolunda çok şükür...
yeni mezun arkadaşlara tavsiyem tek bir alana yönelmeyin ben bu yüzden tam 1.5 yıl zmn kaybettim
hiç aklınızda olmayan bi alanda çok daha güzel konumlarda olabiliyorsnz dilerim herkez en kısa zmnda istediği yerde istediği iş ortamına ssahip olur :))

bu kısmı çok beğendim :46:
bende üniversite mezunu olmama ve 4 yabancı dil bilmeme ragmen uzun süre modaevinde gelinliğe boncuk diktim, iş arkadaşlarım ilkokul 5ten mezundu (küçümsemiyorum asla yanlış anlaşılmasın)
ve parttime olmasına rağmen prim şu bu hepsi aylık 1500 civarı alıyodum (600le başlamıştım sırf sigortam ödensin diye), hem de öyle rahattı ki iş yerinde sıkılınca alıp eve geliyodum evde yapıp götürüyodum
ama illaki şu olsun bu olsun diye arasam oo oooo! daha çok işim vardı asla bulamazdım
satış olursa o öğretmenlik olursa o dedim nolursa olsun gircem en azından deneyimin var mı dediklerinde yok demem, sigortam ödenir, evde boş oturup sıkılmaktan iyidir daha iyisini bulursam çıkarım dedim
gerci şimdi çalışmıyorum o ayrı mesele

peki ama dershanede öğretmen olmak o kadar kolay mı ? ilk 2 yıl para vermiyorlar zaten diye biliyorum..

özel sektörde olmak hiç bir zmn kolay deil bu kolej olsn dersane olsun farketmez ikisi arasında ki tek fark örneğin ben kendi çalıştığım kurumla kıyaslarsam kolejlerin 12 ay dersanelerin 10 ay maaş vermesi..yoksa maddi açıdan çok daha ii kazanıyosun ama uzun vadede baktığında kolejle aynı paraya gelio
tabi her kurum bir deildir oda var ,bazı yerler sürgün yeri gibi çalıştırıyo sabah 10 akşam 7
biraz şans birazda kendini göstermen yeterki seninle çalışmak istemelerini sağladktan sonra :))
tek sorun her mayısta sözleşmenin yenileme dönemi geldiğinde aklında soru işareti oluyo acaba seneye burdamıyım die !! oda biraz kişiye bağlı tabi
benim amacım koleje geçmek bunun içinde biraz tecrübe kazanmak, çünki devlete geçmem imkansz gibi bişey biyoloji mezunuyum ve atanmk için yeterki kontenjan yok
herkez için hayırlısı...

Son düzenleme:
özel sektörde olmak hiç bir zmn kolay deil bu kolej olsn dersane olsun farketmez ikisi arasında ki tek fark örneğin ben kendi çalıştığım kurumla kıyaslarsam kolejlerin 12 ay dersanelerin 10 ay maaş vermesi..yoksa maddi açıdan çok daha ii kazanıyosun ama uzun vadede baktığında kolejle aynı paraya gelio
tabi her kurum bir deildir oda var ,bazı yerler sürgün yeri gibi çalıştırıyo sabah 10 akşam 7
biraz şans birazda kendini göstermen yeterki seninle çalışmak istemelerini sağladktan sonra :))
tek sorun her mayısta sözleşmenin yenileme dönemi geldiğinde aklında soru işareti oluyo acaba seneye burdamıyım die !! oda biraz kişiye bağlı tabi
benim amacım koleje geçmek bunun içinde biraz tecrübe kazanmak, çünki devlete geçmem imkansz gibi bişey biyoloji mezunuyum ve atanmk için yeterki kontenjan yok
herkez için hayırlısı...

ama işte senin direk maaşlı olarak başlaman çok büyük bir şans olmuş biz istesek 2 sene hiç para vermiyorlar, hiçten kastım gerçekten hiç :) formasyon istiyorlar çünkü , senin formasyonun var mıydı ?
hayırlı olsun, inşallah biz de buluruz, ben de iş seçmiyorum bu arada, insanların sürekli beni iş beğenmiyorsundur diye bilip bilmeden yargılamasından da çok bıktım insanlara ayrıca laf anlatmak daha sıkıcı ve moral bozucu benim için..

bende iş secmıyorum ama her ıse de gıremem kı ,saatlerı artık uzun olmamalı ..

evet bekarken 12 saat calsırdım ama smdı calısamam ..

en son iş görüşmesine gittigim yer ben senı işe alamam sen üni mezunusun dedıler :27:

daha öncesınde bir yere basvurdum kpss ıle ,senın puanın yüksek daha iyi yerde olabılırsın dedı :37:

şimdi market kasiyerlıklerıne ,reyon görevlilerine bakıyorum..

okumasam da olurmuymuş ,günü kurtarmak ıcın olurmuş ..

ama işte senin direk maaşlı olarak başlaman çok büyük bir şans olmuş biz istesek 2 sene hiç para vermiyorlar, hiçten kastım gerçekten hiç :) formasyon istiyorlar çünkü , senin formasyonun var mıydı ?
hayırlı olsun, inşallah biz de buluruz, ben de iş seçmiyorum bu arada, insanların sürekli beni iş beğenmiyorsundur diye bilip bilmeden yargılamasından da çok bıktım insanlara ayrıca laf anlatmak daha sıkıcı ve moral bozucu benim için..

cnm benim formasyonum yok seneye kısmetse alıcam her kurum istemiyor isteyen yerlerde vardır tabi kolejler %90 istiyor onu biliyorum benim açımdan şuanlık sorun olmadı adaylığımı geçen yıl kaldırdm geçen sene zmnım hiç yoktu bu senede evlilik telaşından vaktim yoktu inş seneye alıcam,artık ales te yok biliyosn ist.üni.4500 tl veriyo uzaktan eğitim şeklinde öle düşünüyorm ben bakalım seneye bi gelsinde sorun çıkmassa alıcam zmn geçince daha da bi üşenio insan vaktin varsa erteleme derim yani öğretmenlik düşünüyosan tabi

bende iş secmıyorum ama her ıse de gıremem kı ,saatlerı artık uzun olmamalı ..

evet bekarken 12 saat calsırdım ama smdı calısamam ..

en son iş görüşmesine gittigim yer ben senı işe alamam sen üni mezunusun dedıler :27:

daha öncesınde bir yere basvurdum kpss ıle ,senın puanın yüksek daha iyi yerde olabılırsın dedı :37:

şimdi market kasiyerlıklerıne ,reyon görevlilerine bakıyorum..

okumasam da olurmuymuş ,günü kurtarmak ıcın olurmuş ..

cnm haklısın işverenlerin tipik bahanesi oluyo yok bize daha makul bi eleman lazım,yok evin çok ters yol parası veremeyiz baştan söliyimm:)) ben o kdr insanla karşılaştım ki ve inan iş görüşmeleri sayesenide ist.u tanıdım 23 senedir ist.dayım aam hayatımda hiç gitmediğim yerlere gittim bu bakımdan bi tecrübe oluyo görüşmelere gide gele artık kafanda kalıplaşıo cümleler off çok zor bi süreç şimdi düşündükçe hatırlamak bile istemiyorm malesef türkiyede eğitim almş insana pek değer verilmio üni.mezunu olmakta işe yaramıo :((

cnm benim formasyonum yok seneye kısmetse alıcam her kurum istemiyor isteyen yerlerde vardır tabi kolejler %90 istiyor onu biliyorum benim açımdan şuanlık sorun olmadı adaylığımı geçen yıl kaldırdm geçen sene zmnım hiç yoktu bu senede evlilik telaşından vaktim yoktu inş seneye alıcam,artık ales te yok biliyosn ist.üni.4500 tl veriyo uzaktan eğitim şeklinde öle düşünüyorm ben bakalım seneye bi gelsinde sorun çıkmassa alıcam zmn geçince daha da bi üşenio insan vaktin varsa erteleme derim yani öğretmenlik düşünüyosan tabi

ales yok derken ?
ben master yaptım bir de formasyon yaparsam nolur bilmiyorum cvim karman çorman ve işe yaramayan şeylerle dolabilir :(( artık ne fayda eder ne etmez bilmiyorum, ben mühendislik mezunuyum..

ben de işsizim:( üniversite mezunuyum ingilizcem çok iyi ve birsürü sertifikam var.. en fazla 2-3 aylık bikaç tecrübem var. uzun süreli iş deneyimi yazamıyorum bitürlü özgeçmişe ve malesef ilanlarda hep deneyim aranıyor! her yer deneyim ararken bu kadar deneyimsiz insan nasıl iş bulup deneyim sahibi oluyor anlamıyorum..

ales yok derken ?
ben master yaptım bir de formasyon yaparsam nolur bilmiyorum cvim karman çorman ve işe yaramayan şeylerle dolabilir :(( artık ne fayda eder ne etmez bilmiyorum, ben mühendislik mezunuyum..

ales varda tabikide formasyon almk için artık gerek yok,,,diploma notu ortalmasına göre alınıo 2.50 üstü olması lazım,,mesela ist.üni.4500 tl karşılğı veriyomş bu sne ben başvuru zmnlarını kaçırdım seneye kısmetse,,,adıda formasyon değil artık '' pedogolojik eğitim sertifikası'' olarak geçiyor

ben de üni mezunu işsizim :( bi türlü iş bulamıyorum 1,5 yıllık evliyim.şimdilik ev hanımıyım.Artık evde oturmak sıkmaya başladı başta iyiydi güzeldi ama :)) gerçekten "her yer deneyim ararken bu kadar deneyimsiz insan nasıl iş bulup deneyim sahibi oluyor anlamıyorum" diyen arkadaş ne kadar doğru bir cümle kurmuş ben de anlamıyorum bu deneyimliler gökten mi iniyo o halleriyle:( işe alsınlar ki deneyimimiz olsun değil mi ama. ( buarada yeni üye oldum foruma,ne güzel paylaşımlar var insan kendini yalnız hissetmiyor böylece)

Bende bunalımdayım :( her yer deneyim arıyor ya da çok kuvvetli bir torpil of çok sinir bozucu...
Nerdeyse 1 sene olacak o kadar aramama rağmen hala bulamadım.

bende üni mezunuyum ve işsizimm:S okul biteli 2,5yıl oldu suan da evliyim.. kpss ye tekrar calısayım diorum olmuyo kafam kaldırmıo, işe giriyim diyorum deneyim olayı beni yedi bitirdi.. üni.mezunu olmamla alakası olmayan bikac iş deneyimim oldu sadece bikac gün sürdü.. artık kendi işimi yapmayı düşünmeye basladım yoksa böle giderse ömür boyu oturucam gibi:) kpss ye çalışmak en iyi secenek gibi aslında ama....

4yıllık kimya bölümü mezunuyum. şubat 2012de mezun oldum henüz işsizim.

2 yıllık bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum geçen yıl eylül ayında mezun oldum hala işsizim allahım dan sadece sabır istiyorum bu istediklerini deneyim , nerde nasıl bulucaz bilmiyorum yenı mezun biri nasıl deneyimli olsun böyle düşünenleri allah ıslah etsin yetti artık bazen canıma tak ediyor ama isyan etmek istemıyorum bu bölümü okuduğumada çok ama çok pişmanım rabbim hepimize hakettiğimiz güzel işler nasip etsin inş. allah yardımcımız olsun...

Kızlar sizi çok iyi anlıyorum, çok uzun süre işsiz kaldım ama sonunda bir iş buldum, ben de 1 senedir çalışıyorum, sabredin Allah sizin için hayırlı olanı karşınıza çıkaracaktır mutlaka. Bir şey olmuyorsa daha iyisi, hayırlısı olacağı içindir. Bol şanslar.

Ben de istediğim işi bulamadım uzun süre, diplomama değer vermeyip çok düşük ücretler teklif ettiler, üniversite mezunuyum diye iş vermediler vb. Sonradan anladım ki üniversite 3. veya 4. sınıfta part time bir işe girmiş olmak ve tecrübe kazanmak gerekiyormuş. Hani hep diyoruz ya "yeni mezun olmuş adamdan bile tecrübe isteniyor, siz iş vermezseniz nasıl tecrübe kazanacağız" diye; işte bu mesele son sınıfta part-time işe girince çözülüyor.

Zamanında beni bir yönlendiren olsaydı part time işe girerdim; mezun olur olmaz da tecrübeliyim diye kolayca iş bulurdum. Arkadaşlarım ve başka tanıdıklarımdan böyle yapanlar iş bulmakta hiç zorluk çekmedi. Ben de yüksek lisans yapıp, o sırada part time 6 ay çalıştım ve yüksek diplomamı alınca (hatta almaya 3 ay kala) sırf o 6 aylık tecrübem sayesinde çok şükür sevdiğim bir işe girdim. Bana tavsiye eden olmadı ama ben üniversite okuyanlara bu tavsiyeyi vermeye çalışıyorum hep.

Kimya mühendisliği mezunuyum, değişim programıyla yurtdışında okudum bir süre, 3 yabancı dilim var ve işsizim. :ssz:

Kimya mühendisliği mezunuyum, değişim programıyla yurtdışında okudum bir süre, 3 yabancı dilim var ve işsizim. :ssz:

umarım en kısa zamanda hakketiğin güzel işi bulursun canım, biz kimya mühendislerinin kaderi malesef biraz böyle oluyor,geç oluyor..sabret..karşına güzel fırsatlar çıkacaktır yabancı dilin varsa hiç korkma..

Arkadaşlar merhaba bende 2009 mezunuyum. Jeoloji Mühendisiyim. Ancak mesleğimde bir kaç şirket değiştirdim olmadı şimdi iş arıyorum :(

umarım en kısa zamanda hakketiğin güzel işi bulursun canım, biz kimya mühendislerinin kaderi malesef biraz böyle oluyor,geç oluyor..sabret..karşına güzel fırsatlar çıkacaktır yabancı dilin varsa hiç korkma..

Sağol canım teşekkür ederim. Bugün iş görüşmesine gittim genel başvuru yapmıştım, satış-pazarlama için çağırmışlar. Çok moralim bozuldu, o kadar gün proje yapacağız, rapor yazacağız diye sabahladık, her şeyden geri kaldık, eğlenceden gezmeden-tozmadan vazgeçtik pazarlamacı olmamı istiyorlar küfür gibi... Umarım dediğin gibi hakettiğim güzel bir iş bulurum.

Back