• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diplomalı işsizler buraya

Sağol canım teşekkür ederim. Bugün iş görüşmesine gittim genel başvuru yapmıştım, satış-pazarlama için çağırmışlar. Çok moralim bozuldu, o kadar gün proje yapacağız, rapor yazacağız diye sabahladık, her şeyden geri kaldık, eğlenceden gezmeden-tozmadan vazgeçtik pazarlamacı olmamı istiyorlar küfür gibi... Umarım dediğin gibi hakettiğim güzel bir iş bulurum.

evet ama eğer yeteneğin varsa satışta çalışmak çok iyi birşey..güzel paralar kazanabilirsin, genelde herkes satışa kaymaya çalışır..
hayırlısı olsun..

ama işte senin direk maaşlı olarak başlaman çok büyük bir şans olmuş biz istesek 2 sene hiç para vermiyorlar, hiçten kastım gerçekten hiç :) formasyon istiyorlar çünkü , senin formasyonun var mıydı ?
hayırlı olsun, inşallah biz de buluruz, ben de iş seçmiyorum bu arada, insanların sürekli beni iş beğenmiyorsundur diye bilip bilmeden yargılamasından da çok bıktım insanlara ayrıca laf anlatmak daha sıkıcı ve moral bozucu benim için..

ben ilk başladığımda formasyonum yoktu ama dersanelerde istenmiyor zaten ama ben yine de formasyon işini kafaya koyup geçen sene bahçeşehir üni.den aldım ilk 2 yıl formasyonsz çalıştım bu sene 3.yılım çok şükür halimden memnunum işimi severek yapıyorum ama
sende biliyosn ki dersanelerde pek bi gelecek olmuyor ne yazıkki bu sene çalışırsn seneye seninle sözleşme yapmayabilir ler o yüzden
performansnı hep ii tutman lazım gerçi aynı kurumda kaldığın sürece bir süre sonra sallamaya başlıyosn
daha önceki yazımda da belirttiğim gibi benim amacım özel okulda çalışmak inş kısmetse onuda yaparım

slm kızlar bende işssizim iki tane diplomam var mühendislik okudum ama boşa okumuşum bayan mühendis kimse istemiyor bende akedemik düşünüyorum bakalım kısmet...........

slm kızlar bende işssizim iki tane diplomam var mühendislik okudum ama boşa okumuşum bayan mühendis kimse istemiyor bende akedemik düşünüyorum bakalım kısmet...........

Gerçekten bayan mühendis kimse istemiyor yaa :( 4 ay oldu mezun olalı 4 defa görüşmeye gittim daha 1 tanesi bölümümle alakalı değildi zaten... Hayırlısı olur inşallah ben de yüksek lisansa başlamak istiyorum ikinci döneme

bende diplomalı işsizlerdenim hem de uzun süredir malesef:( iş aramaktan sınavlara girmekten mülakatlardan vsvsvs... yoruldum... ben artık ümitsizlik aşamasındayım o kadar mücadeleyi boşuna vermişim ömrüm böyle geçecekmiş gibi geliyor:(

Bende mühendisim arkadaşlar 2 yıl önce mezun oldum ve hala işsizim bunalım takılıyorum evde. evliyim birde tek kişi geçinmek çok zor.Allah herkesin gönlüne göre versin. hala bir umut başvuru yapıyorum ama... :((

Mühendis olan arkadaşlar araştırıp sertifika alıp işçi sağlığı güvenliği uzmanı olabilirsiniz. Biraz riskli zor bir iş ama hangi iş kolay ki. Maaşları falan iyi diyorlar. Hatta bir arkadaşımın sevgilisi çevre mühendisiymiş sertifika ile isg olmuş 5.300 maaş alıyormuş. En düşük alan 3bin alıyor diyorlar ama ben pek araştırmadım. Yine de araştrmanızı tavsiye ederim mühendisler mimarlar sertifika ile bu işi yapabiliyorlar. Ve 2014 yılından sonra her iş yeri isg çalıştırmak zorundaymış ama gerçekten riskli bir iş.

malesef bende onlardan biriyim.4 sene o kadar okuyorsun iş görüşmesine gidiyorsun biz sizi ararız deyip gönderiyorlar ama nedense bir türlü aramıyorlar.bi de tercrübe istiyorlar.sen tecrübesiz işe eleman olmazsan nasıl tecrübe kazanacak bunca insan?o kadar okumak için uğraşıyorsun geceni gündüzüne katıyorsun çalışıyorsun maddi manevi sıkıntı çekiyorsun ama hiç bi şeye değmediğini görmek insanın içini acıtıyo malesef.

Back