• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkate alınmamak, hadsizlik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dunyabosla

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
24
0
1
17
Öncelikle merhaba. Hayırlı sabahlar dilerim, başlıktan da anladığınız gibi sorun karşımda ki kişinin eylemleri. Aslında biraz baktım, bu konular hakkında ve bu konulara benzer bazı öneriler yazılmış bu sitede ama biraz da olsa beni yansıtan bir soruya denk gelmedim. İzninizle birkaç örnekten bahsedeyim, büyüklerim dediğim bazı hadsiz insanlara haddini bildiren biriyimdir tabii bunun sonucunda ailemden birkaç uyarı da alırım (ama ailem haddini bildirdiğim insanların zaten hayatı boyunca hep hadsiz olduğunu bildiği için birşey demezler fazla) genellikle bana karşı yapılan tüm şeyleri kendi içimde analiz eder ve ona göre davranırım, ayrıca saygısızlık yaptığımı düşündüğüm her kişiden de (ne kadar saygısızlık olmasa da) özür dilerim. Bunun benim istediğim için olduğunu değil de aileme karşı iyi gözükeyim diye yaptığımın farkına vardım. Aslına bakarsanız 14-15 yaşlarımda hiç kimseyle konuşmaz misafir geldiğinde bir odaya geçer sürekli telefonla uğraşırdım yani insanlara fazlaca uzak ve soğuktum, beni gördükleri günler özel günlerdi genellikle. Onlardan yaşça küçük olmama rağmen de "sürekli telefonla oynuyorsun yüzünü hiç görmüyoruz, çok yatıyorsun" tarzında içeriklerle laf sokuyorlardı gizliden. Sanıyorum ki o zamanlar merak edilen biriydim hatta hayallerim konusunda dalga geçilip gülünmüştü yüzüme karşı laflarını verdim tabii ama sorun şu ki, bir sınır çizmeye çalıştığım halde veya zaten o sınırı çizdiğim de bile hâlâ kendileri pisliğin işe yaramazın teki değillermiş gibi beni direkt olarak ezerek "cahil" olarak görmeleri. Gerçi bunları pek kafaya takan bir insan değilimdir, zaten vasat olan birinin hakaretlerini dert etmek bana göre değil. Ama o vasat insana zaten haddini bildirdiğim halde hâlâ devam etmesi artık sınırı taşıran bir hâl almaya başlıyor. Mesela örnek verecek olursam çoğu konuda kavga ettiğim benden yaşça büyük (yaklaşık 10-15 yaş aralığı) erkek bir bireyle en son "kadınların sorumlulukları" hakkında konuştuk, her ne olursa olsun erkek bir şahıs birşey istediğinde, yemek dahi yese kalkıp getirmesi zorunluymuş kadının. Buna karşın zaten laf dalaşına girdik kendisi bir erkek olarak bana bir kadına saygısızlık yapıyor, sesimi dahi yükseltmediğim halde bana "saygısız, boş konuşma, cahil" etiketlerini yapıştırıyor, üstelik kendisinin de söylemediği bir hakaret kalmadığı halde saygısızlığı ben yapıyorum. Hadi canım yaa, hangi kafa bu? Ve bunu birçok kez belirttim bak!! dedim sen hakaret ediyorsun ben insan gibi konuşuyorum ben niye saygısız oluyorum yaw? Sonra diyor ki ben büyüğünüm bende sonunda "e madem büyüksün saygı göstermeyi bilmen gerekmez mi?" Dedim diye benimle kavga etti. Bir başka olay da hayallerimle ilgili gene yakın bir zamanda yaşandı bu da, sabah saatlerinde oturmuşuz yemek yiyoruz birden konu benim okumama geldi, üniversite hayallerim onun zoruna gitmiş galiba ki oturmuş beni konuşuyor. Hayırlısıyla üniversiteyi farklı bir şehir de okumayı düşünüyorum, ama ne yazık ki maddi gelirim yok diye "gidemezsin para lazım, okuyan cahil" gibi birçok söyleme mağruz kaldım, gerçi bunları söyleyen kişiyi dinlemedim bile başka bir şahıs vardı onunla devam ettim konuşmaya, onu kâle almadığım için de küfürler etmeye başladı. Neyse konu bu şahsın ve bunun gibilerin haddini bildirdiğim ve mesafeli olduğum halde bile hâlâ hakkımda söz sahibi olması? Hangi akla hizmet benim hayatıma burnunu sokuyor bilmiyorum da bir yeter demek istiyorum artık. Birde son günlerde kiminle konuşsam sesim duyulmuyor görülmüyorum resmen, hatta bir ara hamile bir yakınımıza birkaç tavsiye vermek istemiştim de söylediklerime yanıt bile vermedi. Mesela annemle konuşurken kafasını kardeşime çevirip ona odaklanması, bir ara da kayıp yaşamış bir yakınımızın yanına gittik kardeşimle, kardeşimi yanına çağırdı. Hani bunlar kafaya takılacak şeyler değil evet ama, aman o hamile ondan aman o kayıp yaşamış ondandır demeyin hani bilirsiniz büyükler genellikle daha dikkate alınır ya ne kadar karaktersiz de olsa(!) ben büyük olduğum halde dikkate alınmıyorum ve bunun sebebini çözemedim, sanırım çok bilmişlik yapıyorum ya da fazla konuşuyorum çünkü çevremden duyduğum bu. Ama işte hep belirsizlik akıyor cümleden, bir tahmin bir varsayım. Yaa fazla mı takıntılıyım da diyorum ama bana değer vermeyen insanlara da değer vermek istemem bu konu benim için ne kadar önemli olmasa da benim duruşumu gösterecek bir hareket ondan ne yapmalıyım bilmiyorum. Çokca uzun bir yazı oldu, valla bende şaşırdım neyse dikkatinizi çekerse bir öneri beklerim artık teşekkür ederim esen kalın 🙆🙋🙃

Ve yazdıklarımdan fark edecek olursanız manipüle de ediyor bu davranışları beni, zaten toxic bir ortamda yaşamaya çalışıyorum bunun yanında mağruz kaldığım zorluklar da kafamı yoruyor artık. Yaw bir kötülüğüm yok birşeyim yok ama yine kötü oluyorum. Buraya yazdıklarımı da sanki çevremden biri görür de yanlış düşünür hakkımda diye silmek istiyorum, nasıl bir düşünce yapısı oluştuysa artık. Ayrıca gerçek bir insana anlatmak daha iyi olur benim açımdan, zaten tüm bunları bağırmak haykırmak istiyorum anlatmak istiyorum herkese görsünler istiyorum gerçek yüzlerini de yapamıyorum sınır koyuyorlar irademe. Anlattığım şahısın da ihanetlerine susuyorum bunca zaman, mesafem de bu yüzden ya. Ama "yeter" diyemiyorum annem inanmıyor çünkü bana🙆

Her doğru her yerde söylenmez
Sormadan söylemek hamlıktır
Haklı olduğunu bildiğin yer de sus ki cahille uğraşma

Anlattığınız kişi kim acaba anneniz ne konuda inanmıyor size

Bana biraz atarlı ergen gibi geldin
İnanın yaşananları bilmiyorsunuz. Benimle aynı evde Birgün geçirip de konuşulanları söylenilen hakaretleri duymadınız. Ya da okumadınız dikkatlice belki de yaşamadınız olur ya empati kurmayı öğrenmemiş olabilirsiniz. Aslında haksız da gelmediniz ama konuya göre 🙂

Her doğru her yerde söylenmez
Sormadan söylemek hamlıktır
Haklı olduğunu bildiğin yer de sus ki cahille uğraşma

Anlattığınız kişi kim acaba anneniz ne konuda inanmıyor size
Anlattığım kişi annemin oğlu, ihanetten kastım da gerçekten beklenmeyen birşey )

Öz de Öz'ün yapmayacağı bir ihanetle geldiği için bağ yok artık aramızda
Detay vermek ister misiniz? Ne gibi bir ihanet

Konuyu öyle dağınık şekilde dökmüşsünüz ki direk bakınca sanki bir erkek kardeşe değil de tüm çevreye had bildirmek ister gibi geldiniz bian

İnanın yaşananları bilmiyorsunuz. Benimle aynı evde Birgün geçirip de konuşulanları söylenilen hakaretleri duymadınız. Ya da okumadınız dikkatlice belki de yaşamadınız olur ya empati kurmayı öğrenmemiş olabilirsiniz. Aslında haksız da gelmediniz ama konuya göre 🙂
:) eminim üzülüyorsundur yazından da belli ama pac-man gibi had bildire bildire giden bir ergen canlandı gözümde 😂 inan benim empati yeteneğim iyidir ama sen o kadar üstü kapalı anlatmışsın ki empati kurulacak noktayı yakalayamıyoruz umarım ferahlığa çıkarsın kardeşim 😄

Bu konuyu yazarsam sanki büyük bir suç işyleyecek mişim gibi hissediyorum, muhtemeln ailemin verdiği tepkiden dolayıdır. Konuyu yazmak istemiyorum şahsen fazla detaya da girmek istemiyorum ama evet dediğiniz gibi bu konudandır haykıramadığım için ve anlayamadıkları için sinirliyimdir çevreme 🙂

Bu konuyu yazarsam sanki büyük bir suç işyleyecek mişim gibi hissediyorum, muhtemeln ailemin verdiği tepkiden dolayıdır. Konuyu yazmak istemiyorum şahsen fazla detaya da girmek istemiyorum ama evet dediğiniz gibi bu konudandır haykıramadığım için ve anlayamadıkları için sinirliyimdir çevreme 🙂
Eğer sana yapılan suç teşkil eden bir şeyse değil ailenizden hiç kimseden korkmana gerek yok. Buraya yazmak da değil yapacağın başka şeyler var. Malum zaman kötü aklıma kötü şeyler geldi direkt

:) eminim üzülüyorsundur yazından da belli ama pac-man gibi had bildire bildire giden bir ergen canlandı gözümde 😂 inan benim empati yeteneğim iyidir ama sen o kadar üstü kapalı anlatmışsın ki empati kurulacak noktayı yakalayamıyoruz umarım ferahlığa çıkarsın kardeşim 😄
Konuyu anlatmak istiyorum ama yapamıyorum. Bende farkına vardım gerçekten öyle canlanıyor haklısınız ama konu da direktmen yazılacak birşey değil hele ki böylesine açıkça bir yere neyse kusura bakmayın ama bir nebze de olsa ucu ucuna bahsetmek rahat hissettiriyor insanı sağolun:)

Eğer sana yapılan suç teşkil eden bir şeyse değil ailenizden hiç kimseden korkmana gerek yok. Buraya yazmak da değil yapacağın başka şeyler var. Malum zaman kötü aklıma kötü şeyler geldi direkt
Buna "düşündüğüz şey doğru" demek bile sanki iftiracının pisliğin biriymişim gibi hissettiriyor çünkü annem iftira atıyorsun demişti) bunları yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama üzgünüm. Birşeyi söylemeden önce iki kez düşün derler defalarca düşündüm ellerim titreye titreye yazıyorum. Haklıyım ama suçluyum annemin gözünde 🙂

Buna "düşündüğüz şey doğru" demek bile sanki iftiracının pisliğin biriymişim gibi hissettiriyor çünkü annem iftira atıyorsun demişti) bunları yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama üzgünüm. Birşeyi söylemeden önce iki kez düşün derler defalarca düşündüm ellerim titreye titreye yazıyorum. Haklıyım ama suçluyum annemin gözünde 🙂
Bak bu korkunç bir şey eğer doğruysa. Yaşın kaç bilmiyorum ama lütfen en yakınında güvenebileceğin birine durumu anlat ve seni kurtaracak bir yol belirleyin. Baban hayatta mı ya da sizinle mi bir anne nasıl böyle bir şeye göz yumar yahu tövbe estağfurullah sabah sabah

Bak bu korkunç bir şey eğer doğruysa. Yaşın kaç bilmiyorum ama lütfen en yakınında güvenebileceğin birine durumu anlat ve seni kurtaracak bir yol belirleyin. Baban hayatta mı ya da sizinle mi bir anne nasıl böyle bir şeye göz yumar yahu tövbe estağfurullah sabah sabah
Biliyor musunuz güvenebilecğim kimse yok çevremde. Tek gayem üniversiteyi başka bi şehirde okuyup kurtulmak bu hayattan, bir evim var ama bana ait değil işte. Neyse lise son sınıfım yaşımı anlarsınız. 🙂

Biliyor musunuz güvenebilecğim kimse yok çevremde. Tek gayem üniversiteyi başka bi şehirde okuyup kurtulmak bu hayattan, bir evim var ama bana ait değil işte. Neyse lise son sınıfım yaşımı anlarsınız. 🙂
Polise gidin . Yani şöyle düşünün devlet korunması altına girmenız sizin için manevi olarak daha güvenli . Diyelım ki üni kazanamadınız bi meslek sahibi olamadınız o evden kurtulmak ıcın bu kez de yanlış bi evlılık yapmak zorunda kalabilirsiniz

Devlet koruması altında olursanız devlet size memuriyet verir kimseye muhtaç olmazsınız . binamızda 3 kız kardeş var devlet koruması altında büyümüşler maşallah mis gibiler kadrolu memuriyet vermıs devlet lise den çıktıktan sonra 25 yaşına kadar kalıp evlenmek istersenız destekleriz bile denilmiş anlattıklarına göre . 3 bacı olunca yeteriz birbirimize diyip çıkmak istemişler kimseye tenezzül etmiyorlar kendı yağlarında kavruluyorlar .

Polise gidin . Yani şöyle düşünün devlet korunması altına girmenız sizin için manevi olarak daha güvenli . Diyelım ki üni kazanamadınız bi meslek sahibi olamadınız o evden kurtulmak ıcın bu kez de yanlış bi evlılık yapmak zorunda kalabilirsiniz

Devlet koruması altında olursanız devlet size memuriyet verir kimseye muhtaç olmazsınız . binamızda 3 kız kardeş var devlet koruması altında büyümüşler maşallah mis gibiler kadrolu memuriyet vermıs devlet lise den çıktıktan sonra 25 yaşına kadar kalıp evlenmek istersenız destekleriz bile denilmiş anlattıklarına göre . 3 bacı olunca yeteriz birbirimize diyip çıkmak istemişler kimseye tenezzül etmiyorlar kendı yağlarında kavruluyorlar .
Açıkçası gittim aslında olay olduktan sonra bir çöküş yaşadım elim kolum bağlıydı sonradan bir sorguladım da kendimi gittim görüştüm bir yetkili ile bana kanıtlamam gerektiğini yoksa hiç birşey yapamayacağımı söyledi. Öncesinde bir mesaj almıştım şahıstan ama olay olduktan sonra numarasını da mesajı da sildiğim için birşey yapamayacaklarını söyleyip gönderdiler.

Açıkçası gittim aslında olay olduktan sonra bir çöküş yaşadım elim kolum bağlıydı sonradan bir sorguladım da kendimi gittim görüştüm bir yetkili ile bana kanıtlamam gerektiğini yoksa hiç birşey yapamayacağımı söyledi. Öncesinde bir mesaj almıştım şahıstan ama olay olduktan sonra numarasını da mesajı da sildiğim için birşey yapamayacaklarını söyleyip gönderdiler.
Siz karakola gidip şikayetçi oldunuz tutanak tutuldu

Ve hiç bi işlem yapılmadı öyle mi ?

Siz karakola gidip şikayetçi oldunuz tutanak tutuldu

Ve hiç bi işlem yapılmadı öyle mi ?
Sorun şu ki karakola gitmedim ailemden dolayı o zamanlar çöküşte olduğum için okula da gitmeyip eve kapanmıştım yaklaşık 2 yılı aşkın süredir okula gitmedim artık sınıfta kalınca bir sirkeledim kendimi okula gittim olayı sınıf arkadaşlarıma anlatıp çözüm yolu aradık buydu milli eğitime gittik o da birşey yapamayacağını söyledi zaten polislerin. Özgür değilim sanırım kendi bedenimi dahi koruyamıyorum ailemin adı çıkmasın diye. Neyse sağolun sizi de yordum olay da geçti gitti konu nereden nereye geldi, ben anlamış oldum asıl sorunu teşekkür ederim. İyi günler dilerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X