- 11 Mart 2025
- 24
- 0
- 1
- 17
- Konu Sahibi dunyabosla
Öncelikle merhaba. Hayırlı sabahlar dilerim, başlıktan da anladığınız gibi sorun karşımda ki kişinin eylemleri. Aslında biraz baktım, bu konular hakkında ve bu konulara benzer bazı öneriler yazılmış bu sitede ama biraz da olsa beni yansıtan bir soruya denk gelmedim. İzninizle birkaç örnekten bahsedeyim, büyüklerim dediğim bazı hadsiz insanlara haddini bildiren biriyimdir tabii bunun sonucunda ailemden birkaç uyarı da alırım (ama ailem haddini bildirdiğim insanların zaten hayatı boyunca hep hadsiz olduğunu bildiği için birşey demezler fazla) genellikle bana karşı yapılan tüm şeyleri kendi içimde analiz eder ve ona göre davranırım, ayrıca saygısızlık yaptığımı düşündüğüm her kişiden de (ne kadar saygısızlık olmasa da) özür dilerim. Bunun benim istediğim için olduğunu değil de aileme karşı iyi gözükeyim diye yaptığımın farkına vardım. Aslına bakarsanız 14-15 yaşlarımda hiç kimseyle konuşmaz misafir geldiğinde bir odaya geçer sürekli telefonla uğraşırdım yani insanlara fazlaca uzak ve soğuktum, beni gördükleri günler özel günlerdi genellikle. Onlardan yaşça küçük olmama rağmen de "sürekli telefonla oynuyorsun yüzünü hiç görmüyoruz, çok yatıyorsun" tarzında içeriklerle laf sokuyorlardı gizliden. Sanıyorum ki o zamanlar merak edilen biriydim hatta hayallerim konusunda dalga geçilip gülünmüştü yüzüme karşı laflarını verdim tabii ama sorun şu ki, bir sınır çizmeye çalıştığım halde veya zaten o sınırı çizdiğim de bile hâlâ kendileri pisliğin işe yaramazın teki değillermiş gibi beni direkt olarak ezerek "cahil" olarak görmeleri. Gerçi bunları pek kafaya takan bir insan değilimdir, zaten vasat olan birinin hakaretlerini dert etmek bana göre değil. Ama o vasat insana zaten haddini bildirdiğim halde hâlâ devam etmesi artık sınırı taşıran bir hâl almaya başlıyor. Mesela örnek verecek olursam çoğu konuda kavga ettiğim benden yaşça büyük (yaklaşık 10-15 yaş aralığı) erkek bir bireyle en son "kadınların sorumlulukları" hakkında konuştuk, her ne olursa olsun erkek bir şahıs birşey istediğinde, yemek dahi yese kalkıp getirmesi zorunluymuş kadının. Buna karşın zaten laf dalaşına girdik kendisi bir erkek olarak bana bir kadına saygısızlık yapıyor, sesimi dahi yükseltmediğim halde bana "saygısız, boş konuşma, cahil" etiketlerini yapıştırıyor, üstelik kendisinin de söylemediği bir hakaret kalmadığı halde saygısızlığı ben yapıyorum. Hadi canım yaa, hangi kafa bu? Ve bunu birçok kez belirttim bak!! dedim sen hakaret ediyorsun ben insan gibi konuşuyorum ben niye saygısız oluyorum yaw? Sonra diyor ki ben büyüğünüm bende sonunda "e madem büyüksün saygı göstermeyi bilmen gerekmez mi?" Dedim diye benimle kavga etti. Bir başka olay da hayallerimle ilgili gene yakın bir zamanda yaşandı bu da, sabah saatlerinde oturmuşuz yemek yiyoruz birden konu benim okumama geldi, üniversite hayallerim onun zoruna gitmiş galiba ki oturmuş beni konuşuyor. Hayırlısıyla üniversiteyi farklı bir şehir de okumayı düşünüyorum, ama ne yazık ki maddi gelirim yok diye "gidemezsin para lazım, okuyan cahil" gibi birçok söyleme mağruz kaldım, gerçi bunları söyleyen kişiyi dinlemedim bile başka bir şahıs vardı onunla devam ettim konuşmaya, onu kâle almadığım için de küfürler etmeye başladı. Neyse konu bu şahsın ve bunun gibilerin haddini bildirdiğim ve mesafeli olduğum halde bile hâlâ hakkımda söz sahibi olması? Hangi akla hizmet benim hayatıma burnunu sokuyor bilmiyorum da bir yeter demek istiyorum artık. Birde son günlerde kiminle konuşsam sesim duyulmuyor görülmüyorum resmen, hatta bir ara hamile bir yakınımıza birkaç tavsiye vermek istemiştim de söylediklerime yanıt bile vermedi. Mesela annemle konuşurken kafasını kardeşime çevirip ona odaklanması, bir ara da kayıp yaşamış bir yakınımızın yanına gittik kardeşimle, kardeşimi yanına çağırdı. Hani bunlar kafaya takılacak şeyler değil evet ama, aman o hamile ondan aman o kayıp yaşamış ondandır demeyin hani bilirsiniz büyükler genellikle daha dikkate alınır ya ne kadar karaktersiz de olsa(!) ben büyük olduğum halde dikkate alınmıyorum ve bunun sebebini çözemedim, sanırım çok bilmişlik yapıyorum ya da fazla konuşuyorum çünkü çevremden duyduğum bu. Ama işte hep belirsizlik akıyor cümleden, bir tahmin bir varsayım. Yaa fazla mı takıntılıyım da diyorum ama bana değer vermeyen insanlara da değer vermek istemem bu konu benim için ne kadar önemli olmasa da benim duruşumu gösterecek bir hareket ondan ne yapmalıyım bilmiyorum. Çokca uzun bir yazı oldu, valla bende şaşırdım neyse dikkatinizi çekerse bir öneri beklerim artık teşekkür ederim esen kalın