merhaba kızlar ben dikkat eksikliği yaşadığmı düşünüyorum,uzun yazıları okuyamıyorum hemen sıkılıyorum,bi yere gittiğimde uzun süre kalamıyorum hemen sıkılıyorum,özellikle zihinsel uğraş isteyen şeylerde düşünmeye eriniyorum ,karşımdaki kişi bişiler anlatırken çoğu zaman yoğunlaşamıyorum ve biiçok dediğini anlamıyorum bu yüzden,şuan çalışmıyorum ama iş hayatına girmeye cesaretim yok çünkü çok basit ve aptalca hatalar yapıyorum ,aynı sorunu yaşayan varsaa konuşmak istiyorum
Müziğin öğrenme potansiyeline bir başka sebepten dolayı da katkısının olduğunu ortaya koyan "telkin yöntemi" (suggestopedia) psikiyatr ve eğitimci olan Bulgar Georgi Lozanov tarafından bulunmuştur.
Özellikle stressiz bir öğrenme, beden ve zihin faaliyetlerinin bir ahenk içinde çalışmasını sağlamaktadır. Bu şartlarda öğrenilen bilgiler daha kalıcı olmaktadır. Lozanov yaptığı araştırmalarda çok özel bir müziğin, yine çok özel bir ritimde olması kaydıyla, insanın beden fonksiyonlarını stressiz bir ortama sokarak öğrenme konsantrasyonunu artırdığını keşfetmiştir.
Özellikle kolay ve kalıcı öğrenme beyin alfa dalgası ortamındayken gerçekleşmektedir. Lazanov'un test ettiği belli ritimdeki bazı kalsik müzik parçalarının beyin dalgalarını 8 ile 12 Hz. aralığına düşürerek beynin alfa dalgaları yaymaya başlamasını sağladığı gözlenmiştir. Lozanov yaptığı deneylerde her klasik müzik parçasının dinleyenleri alfa beyin dalgaları ortamına sokmadığını ve en etkili parçaların 60 vuruşlu "largo" tempolu ve 4/4 veya 3/4 ölçülü olan "barok müzik" eserlerinden oluştuğunu tesbit etmiştir.
Iowa Eyalet Üniversitesinde yapılan testler, öğrenme faaliyeti sırasında barok müziğin kullanılmasının öğrenme ve hafıza gücünü yaklaşık yüzde 24 artırdığını göstermiştir.
Bio-Ritmik Largo Tekniği
Largo Barok müziğe binaural frekanslar tekniğinin de ilave edilmesiyle hazırlanan çift etkili tekniğe "Bio-Ritmik Largo Tekniği" denmektedir. Mega Hafıza tarafından hazırlanmış olan "Bio-Ritmik Largo" set kasetlerindeki fon müzikler tamamen 60 vuruşlu largo hızda çalınmış olan özel barok müzik parçalarından oluşmaktadır.
"Bio-Ritmik Largo" bir kaset, ders çalışırken veye hızlı okuma sırasında kulaklıksız olarak fon müzik olarak dinlendiğinde "Largo Barok" müziğin stressiz öğrenme avantajı zaten elde edilmektedir. Ancak böyle bir kaset kulaklıkla fon müzik olarak dinlendiğinde, her iki kulaktan ayrı ayrı gelen binaural seslerin ilave etkisi de kendisini göstererek kişinin konsantrasyon gücü de artırılmaktadır.
Özet olarak "Bio-Ritmik Largo Tekniği", konsantrasyonu artırmak için "Largo Barok Müzik" etkisi ile "Binaural Frekanslar" tekniğinin birleştirilerek kullanıl
kırmızı olan cümlelerine katılıyorum, aynı sorunu ben de yaşıyorum
merhaba kızlar ben dikkat eksikliği yaşadığmı düşünüyorum,uzun yazıları okuyamıyorum hemen sıkılıyorum,bi yere gittiğimde uzun süre kalamıyorum hemen sıkılıyorum,özellikle zihinsel uğraş isteyen şeylerde düşünmeye eriniyorum ,karşımdaki kişi bişiler anlatırken çoğu zaman yoğunlaşamıyorum ve biiçok dediğini anlamıyorum bu yüzden,şuan çalışmıyorum ama iş hayatına girmeye cesaretim yok çünkü çok basit ve aptalca hatalar yapıyorum ,aynı sorunu yaşayan varsaa konuşmak istiyorum
Evet canım bu konuda ben de çok şey okudum,
ama bu farklı bir durum bence.
Bu duruma hiperaktivite de eşlik eder....
Yani bu rahatsızlık burda konuştuğumuzdan farklı ve tedavisi de farklı.
En önemli farkı da, çocukluktan itibaren devam ediyor ve aşırı hareketliliğin eşlik ediyor olması...
Bence bizim burda bahsettiğimiz farklı bir durum,
en azından bendeki durum farklı, sonradan ortaya çıkmış ve son derece dalgınlığın eşlik ettiği bir durum
Yinede paylaşman iyi olmuş....
Önemli çünkü bilmeyen arkadaşlar açısından,
Genelde bu senin bahsettiğin dikkat eksikliği çocuklarda rastlanır ve tedavi edilirzaten, ileri yaşlarda nadir görünür...
aynı ben :18:.....bir kaynak daha. Psikiyatrist Ahmet Koyuncu'nun kitabı (Sosyal Fobiklerde Dikkat Sorunları ve Hiperaktivite) arka kapak yazısı:
Genel olarak bakıldığında sosyal fobisi olan kişiler sessiz, sakin, uysal ve uyumlu kişilerdir. Bir çok sosyal fobik hastama kendisinin bir hiperaktif olduğunu ve erişkin olmasına rağmen hiperaktivitesinin devam ettiğini söylediğinde çok şaşırmışlardır. Bana ilk yanıtları " Ama doktor bey, ben uslu bir çocuktum. Nasıl hiperaktif olabilirim ki ?" şeklinde olmuştur. Onlara dikkati bozuk tip hiperaktif olduklarını açıkladığımda çok şaşırmışlardır. Çünkü bu kişilerin dikkat bozukluklarının bir hiperaktivite çeşiti olduğu gözden kaçmış, neredeyse hiç sorgulanmamıştı.
Dikkat eksikliği tip hiperaktivite pek bilinmez ve genellikle gözden kaçar. Çünkü hiperaktif olarak aşırı yaramaz, yerinde duramayan çocuklar damgalanmıştır. Oysa onlar hiperaktif tip hiperaktiftirler.
Dikkat bozukluğunun da bir hiperaktivite çeşidi olabileceğini, genellikle pek çok kişi bilmez. Bu nedenle dikkati bozuk tip hiperaktif sosyal fobikler, hastalıklarıyla neredeyse bir ömür geçirirler. Dalgın, unutkan, dinlemeyen, son dakikaya erteleyen, dağınık ve dikkatsiz bir şekilde
Ders ve toplantıları dinleyemezler. Dikkatlerini sürdüremezler ( dersi derste değil, sonradan çalışarak öğrenirler ). Odaklansalar bile, dikkatleri çabuk dağılır. İnsanları dinlerken bile, dinlemiyormuş gibi gözükürler. İlgi alanında ( bilgisayar ve oyun) süper odaklanırlar, görevlere odaklanamazlar.
Organize olamazlar, ayrıntılara özen gösteremezler ve sık dikkatsizlikten kaynaklanan basit hatalar yaparlar. Bu nedenle dikkat gerektiren zor işlerden kaçarlar.
Evde odaları, dolabı ve işyerinde masaları DAĞINIKTIR. Sık eşya ve evrak kaybederler.
Yapacakları işleri ertelerler. Bugün, yarın derken, yumurta kapının ağzına dayanır. Bunlara ek olarak çok UNUTKANDIRLAR. Dinledikleri dersi, ödevleri, okudukları yazıyı, yapmaları gereken işleri yada kendisine söylenenleri unuturlar.
Bu kitapta hem sosyal fobik, hem de hiperaktif olan 9 kişinin öyküsü mevcuttur. Bu öyküleri okuyan sosyal fobikler, kendi yaşamlarında aradıkları birçok sorunun karşılığını bulacaklardır Sosyal fobiklerin neden kendine güveni azdır? Neden değişken ve tutarsız mizaca sahipler? Neden sonbahar kış aylarında üzerlerine bir ağırlık çöker ve durgunlaşırlar? En önemlisi dikkat bozukluğu Dikkat sorunlarını nasıl düzeltebilirler?
ben de bir sosyal fobiliy(d)im ve burda yazılanları neredeyse tümünü yaşamaktayım senelerdir. bu kitabı en kısa zamanda bulup okumak istiyorum.
bir de şunu soracaktım da işte şimdi geldi aklıma: mesela şu an bilgisayarın başındayken internet tarayıcısında 8 tane sekme açık vaziyette. sadece tek bir siteye-konuya bakmıyorum, aynı anda birçok şeye bakıyorum, yoksa sıkılıyorum oturamıyorum. sizde de böyle mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?