• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkat eksikliği

Ne çeşit papatya çayı kullanıyorsunuz.
Liptonun var mesela ama sanki bana yaramaz gibi geliyor onlar.
Ama başka türlü de aktardan alıp yapmak lazım o da zahmetli :)

Bende ilaç kullanmaktan korkuyorum bunun için de hiç psikoloğa falan gitmedim.
Çok zor bir durum gerçekten de ama bunları dile getirerek takıntı haline getiriyoruz. Kendi beynimizi kandırmalıyız olumlamalar yaparak yoksa işimiz zor ilaçlar bi yere kadar. Bıraktıktan sonra daha kötü olanlar varmış.
Dikkat eksikliğini ben biraz insan geçmişine bağlıyorum. Hem biyolojik hem psikolojik bir sorun bu.
Vitamin eksikliğinin yanı sıra geçmişte yaşanan olumsuzluklar, özgüven kaybı, endişeler, takıntılar vs. hepsi birleşince dikkat eksikliği oluşuyor. Tek bir nedene de bağlı değil.
Bende bir anda birden fazla şey düşünüyorum. Sürekli bir endişe var. Aylar sonra ki bir şeyi uzun uzun düşünürüm beynimi rahat bırakmam. Çok fazla da takıntım var bunun sebebiyle ders sırasında bile aklıma bi konu gelir onu düşünürüm hocaya baksam da aklım takıldığım konularda. Dersleri anlamadan dönüyorum yurda. İlla ki yurda geldikten sonra bakmamm lazım ki o derse hoca ne anlatmış anlayayım yoksa dersi derste anlayamıyorum. Sınavlarda da tüm konular yığılıyor. Halbuki sorumlu biriyim ve dersi derste dinlerim ama özellikle son yıllarda bunalımda gibiyim halimden hiç memnun olamıyorum. Tam anlamıyla sevinemiyorum hiç bir şeye.

Son düzenleme:
2 bardak papatya çayı yeterli geliyor bana , antidepresanlarla zoom olmuş gibi gezmek yerine 2-3 bardak çay içerim daha iyi.

2 bardak papatya çayı yeterli geliyor bana , antidepresanlarla zoom olmuş gibi gezmek yerine 2-3 bardak çay içerim daha iyi.

Bende de var maalesef yorumları bile tam okuyamadım :) Ama ben ilaç kullanıyordum bir aydır almıyorum bırakmak istiyorum ama eksikliğini çok hissediyorum ağır bir ilaç.

Back