• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkat eksikliği

bir de şunu soracaktım da işte şimdi geldi aklıma: mesela şu an bilgisayarın başındayken internet tarayıcısında 8 tane sekme açık vaziyette. sadece tek bir siteye-konuya bakmıyorum, aynı anda birçok şeye bakıyorum, yoksa sıkılıyorum oturamıyorum. sizde de böyle mi?

8 de laf mı :40: bir çok site açık şuan önümde hepsine bianda bakmaya çalışıyorum...hepsine aynı anda çözüm bulmaya çalışıyorum genelde pc başına araştırma için otururum işim geriğiyle

benim bi tavsiyem var kızlar.bende de aynı problemelr vardı.önce bütün kan değerlerinize baktırın muhtemelen vitamin eksikliği vardır.eğer o yoksa beyne katkısı olan şeyelr tüketin.zencefil dir cevzidir vs...mutlaka beyninize katkıda bulunun.ve en büyük önerim size psikşiyatriye gitmenizdir.ne kadar faydası oldu bana anlatamam.yani ilaç verip gönderiyolar evet ama emin olun terapiden kat kat daha iyi geliyo.zihin olarak bazı biyolojik etsiklikleriniz olabilir bu tamamen biyolojik olabilir.bunuda psikiyatriler çok iyi bilir.bunu tamamlayabilmek için bazı serotonin gibi ilaçlara ihtiyacınız olabilir.en basitinden bir hastalık var oks diye beyindeki sıvı eksikliğinden kaynaklanabilir diyorlar uzmanlar.bunun gibi örnekler..önce psikolojik olarak rahatlayın sonraa kendiliğinden gelir her şey

Evet bende de çok çok çooooook var dikkat eksikliği. Aşırı dalgınlık var. Sınava çalışırken ders başına oturup 2-3 saat kalırdım ama daha aynı sayfaya çalışır olurdum çok sıkıntılı bir durum gerçekten de. Biri konuşurken aslında dinliyorum bakıyorum ama anlayamıyorum hiç. Tekrarlattırıyorum. Telefonda da öyle yüzyüze konuşurken de öyle. daha bir sürü şey var ama aklıma gelmiyor gerçekten berbat bi durum ama çok yaygın bunlar sıkmayın canınızı.

son mesaj yazılalı bir yıl olmuş ama yine de yazmak istedim. ben de aynı durumdayım. hala bu durumu yaşayanınız var mı arkadaşlar?

Bende öyleyim. Hem de basit bir şekilde de değil tıbbi boyutta. Baya kötüyüm. Çevremdekilere farkettirmemeye çalışıyorum ama bunaldım iyice. Uzun yazıları okuyamıyorum. Okumaya kalksam hızlı hızlı geçiyorum. Karşımdaki kişi bi şeyler anlatıyo onu dinlemiyorum. :57: Okulda ders dinleyemiyorum. :24: Dinlemeye kalksam kendimi aşırı aşırı kasmam ve her dediğini düşünmem lazım ama o da inanılmaz yorucu. :ssz: Yani alışkın olmadığımdan heralde (zaten hele sevmediğim dersse :111:) çok zorlanıyorum. Ciddi anlamda konsantrasyon eksikliği var. :59:

Ayrıca da dikkat dağınıklığı olanlarda şöyle bi şey varmış. Hiç bir şeyi tam hissedemezlermiş. Yani hep bir şeyler eksik gibi hissederlermiş. Eksik bi şey varsa onu olabilecek en kısa sürede tamamlamak isterlermiş. Aynı benim gibi :) Hep bi şeyler eksik gibi hissediyorum. Tatildeyim yan gelip yattım ders çalışmam lazım mesela, ne ders çalışıyorum ne de çalışmayınca içim rahat ediyo. Böyle fena bi şey.

Sonra dikkat dağınıklığı olan insanlar çabuk heyecanlanır, çabuk sakinleşirlermiş. Aynı ben :)

Genellikle huzursuz olurlarmış.:110: Ayyynı ben :3:

Çok fazla şey düşünürlermiş, çok takıntıları olurmuş falan filan :ssz::5::26::43::18:

Al benden de o kadar, çocukluğumdan beridir yaşıyorum bu problemi tabii o zamanlar adını bilmiyordum. Dikkatimi veremiyorum hiç bir şeye, sanırım çabuk sıkılmam da bu yüzden. Biri bişey anlatırken ben etrafa bakıyorum bu da kötü, birşey anlatırken anlatacağımı unutuyorum ya da çok saçma bir şeye bağlıyorum sonunu. Okul da da başarısız biri olmama sebep oldu, derslerin bir başını bir de sonunu hatırlıyorum bir bak mışım benim kafa uçmuş, ne ara koptum hiç anlamıyorum.

Sürekli birşeyler düşünüyorum istem dışı, uyuyana kadar karışık, kesik kesik şeyler. İş hayatında da çok zor oluyor yanlış yapmaya çok müsaitim, çabuk sinirlenir, çabuk sakinleşirim takıntılarım da had safha da. Yok mudur bunun bir çözümü.. :ssz:

bende boyleyım malesef:ssz:

Al benden de o kadar, çocukluğumdan beridir yaşıyorum bu problemi tabii o zamanlar adını bilmiyordum. Dikkatimi veremiyorum hiç bir şeye, sanırım çabuk sıkılmam da bu yüzden. Biri bişey anlatırken ben etrafa bakıyorum bu da kötü, birşey anlatırken anlatacağımı unutuyorum ya da çok saçma bir şeye bağlıyorum sonunu. Okul da da başarısız biri olmama sebep oldu, derslerin bir başını bir de sonunu hatırlıyorum bir bak mışım benim kafa uçmuş, ne ara koptum hiç anlamıyorum.

Sürekli birşeyler düşünüyorum istem dışı, uyuyana kadar karışık, kesik kesik şeyler. İş hayatında da çok zor oluyor yanlış yapmaya çok müsaitim, çabuk sinirlenir, çabuk sakinleşirim takıntılarım da had safha da. Yok mudur bunun bir çözümü.. :ssz:

ben lustral kullandım ve bu ilaç biraz olsun aslında bana yeter derecede kafamı boşalttı ve istediğim şeylere odaklanabildim.ayrıca çok zararsız yan etkisiz bir ilaç tavsiye ederim

ben lustral kullandım ve bu ilaç biraz olsun aslında bana yeter derecede kafamı boşalttı ve istediğim şeylere odaklanabildim.ayrıca çok zararsız yan etkisiz bir ilaç tavsiye ederim

Lise de ağır depresyon geçirmiştim, lustral kullandım hatırladığım ağlayamadığım, çok ağlaktım ama ağlayamıyordum hissizleştirmişti. Yararlı olacaksa kullanırım tabii ki.

Lise de ağır depresyon geçirmiştim, lustral kullandım hatırladığım ağlayamadığım, çok ağlaktım ama ağlayamıyordum hissizleştirmişti. Yararlı olacaksa kullanırım tabii ki.

İlaçla hiç bir yere varılmaz geçici çözümdür. En fazla bitkisel şeyler kullanırsanız kendinize iyilik yapmış olursunuz. Mesela ginkgo biloba, ginseng gibi bitkiler çok faydalı. Şifa doğada var : GİNKGO BİLOBA

Ben de ilac kullaniyorum cok uzun zamandir panik atak icin neredeyse 10 sene oldu ama ben de dikkat daginikligi ve garip derecede bir umursamazlik yapti ya, evet ilk bir kac sene boyle birsey yoktu ama uzun sureli kullanimda sanirim bende bir kac tahtanin yanmasina neden oldu :27: Bir turlu dikkatimi okumaya da yazmayada veremiyorum.

Ama dedigin gibi bu ilacin yan etkisi pek yok, ben ilactan kolay zehirlenen biri olarak bile rahatca kullandim ama sanirim uzun sureli kullanimda bazi hasarlara yavas yavas sinsice :18: neden oluyor gibime geliyor. Tabi bu benim hipotezim, doktoruma gore ilacin dikkat eksikligimle alakasi yok, o daha cok demir ve vitamin d eksikligimi neden goruyor ama bunlar bende senelerdir var, demir ve vitamin eksikligi dikkat daginikligima neden olsaydi onceden de olurdu. Senelerdir bulundugum ortamlarda basarili kisilerin arasinda yer alip, simdi tembelligin dibinde bulunca kendimi cok kotu hissediyorum. Ya birde cozum icin bile bir gayret sarf edesim yok, kisir bir donguye hapsolmus gibiyim.

Son düzenleme:
Bende öyleyim. Hem de basit bir şekilde de değil tıbbi boyutta. Baya kötüyüm. Çevremdekilere farkettirmemeye çalışıyorum ama bunaldım iyice. Uzun yazıları okuyamıyorum. Okumaya kalksam hızlı hızlı geçiyorum. Karşımdaki kişi bi şeyler anlatıyo onu dinlemiyorum. :57: Okulda ders dinleyemiyorum. :24: Dinlemeye kalksam kendimi aşırı aşırı kasmam ve her dediğini düşünmem lazım ama o da inanılmaz yorucu. :ssz: Yani alışkın olmadığımdan heralde (zaten hele sevmediğim dersse :111:) çok zorlanıyorum. Ciddi anlamda konsantrasyon eksikliği var. :59:

Ayrıca da dikkat dağınıklığı olanlarda şöyle bi şey varmış. Hiç bir şeyi tam hissedemezlermiş. Yani hep bir şeyler eksik gibi hissederlermiş. Eksik bi şey varsa onu olabilecek en kısa sürede tamamlamak isterlermiş. Aynı benim gibi :) Hep bi şeyler eksik gibi hissediyorum. Tatildeyim yan gelip yattım ders çalışmam lazım mesela, ne ders çalışıyorum ne de çalışmayınca içim rahat ediyo. Böyle fena bi şey.

Sonra dikkat dağınıklığı olan insanlar çabuk heyecanlanır, çabuk sakinleşirlermiş. Aynı ben :)

Genellikle huzursuz olurlarmış.:110: Ayyynı ben :3:

Çok fazla şey düşünürlermiş, çok takıntıları olurmuş falan filan :ssz::5::26::43::18:

"ne ders çalışıyorum ne de çalışmayınca içim rahat ediyo" hemen hemen yazdiklarinin hepsi bende var ama bu cumlen cuk diye oturuyor uzerime.

Bende micra ile ayni sorunlari yaşiyorum unutkanlik sürekli düşünme hayal kurma hali ani sinir nöbetleri dağiniklik sabirsizlik bu gibi şikayetler doktora giden arkadaşlar sonuç aldinizmi cevap yazin lütfennn

Bende micra ile ayni sorunlari yaşiyorum unutkanlik sürekli düşünme hayal kurma hali ani sinir nöbetleri dağiniklik sabirsizlik bu gibi şikayetler doktora giden arkadaşlar sonuç aldinizmi cevap yazin lütfennn

ben bu durum için pskiyatriste gittim. verdiği ilacı 1 yıl kullandım. o süre içinde dikkatimi toparladım halimden çok memnundum. fakat ilacı bıraktıktan sonra yine eski dikkatsiz halime döndüm :50:

benim hala devam ediyor. antidepresan kullanıyorum anksiyete sorunum nedeniyle. ama hiç bir değişme yok. doktorum dikkat eksikliğimin anksiyeteden de kaynaklanabileceğini söyledi. yani benim öncelikle anksiyete problemini çözmem gerekiyor ama hala çözemedim :( ilaçtan da etkili bir sonuç alamadım :43: hayatıma bu şekilde devam ediyorum ama bu durum çok moral bozucu. sınava girdim dikkatimi toplayamadım yine. zamanı yetiştiremedim... hep böyle oluyor

Gercekten zor seni en iyi ben anlarım benim en büyük sorunum dağiniklik bunun yanisira birdeher hangi bir iş yaparken aklim sürekli başka şeylerle meşgul mesela ev süpürürken bir oday i süpürdüysem tekrar dönüp ben bu odayi süpürdümmü diye düşünüyorum o kadar dalginimki yaptiğim işin farkinda bile değilim yanliz bunlar bende oldum olasi vardi bunun bi hastalik oldunu bile bilmiyodum herkezi böyle zannediyodum

Back