kızlar selam. ben bir şey soracağım size. ben daha önce hiç elime dikiş iğnesi bile almadım. ancak bir süredir çok öğrenmek istiyorum. blogu olan bir kadınla konuşuyorum bir süredir. o bana ders verebileceğini söyledi. ismek'in kursları falan çalıştığım için bana uymuyor. özel kurslar da çok pahalı. bu kadının da işi çok iyi gerçekten.
şimdi benim sorularım şunlar: dikiş kolay öğrenilen bir şey mi ? şimdi ben öğrendiğim zaman kendime etek elbise falan dikebilir miyim cidden ? yarın makine almaya gideceğim. janome 1012 ve 3016 arasında kaldım. 4 adımda ilik açan makinelerde sorun yaşandığını duydum bunun aslı var mı ? yoksa 4 adımda ilik açan makine almamda bir sakınca olmaz mı ?
of ya bilmiyorum hiç naapcamı..
küçükken annem bize kıyafetler dikerken bende bebeklerime dikerdim şimdi büyüdüm biraz da kendime dikeyim diyorum
kızlar selam. ben bir şey soracağım size. ben daha önce hiç elime dikiş iğnesi bile almadım. ancak bir süredir çok öğrenmek istiyorum. blogu olan bir kadınla konuşuyorum bir süredir. o bana ders verebileceğini söyledi. ismek'in kursları falan çalıştığım için bana uymuyor. özel kurslar da çok pahalı. bu kadının da işi çok iyi gerçekten.
şimdi benim sorularım şunlar: dikiş kolay öğrenilen bir şey mi ? şimdi ben öğrendiğim zaman kendime etek elbise falan dikebilir miyim cidden ? yarın makine almaya gideceğim. janome 1012 ve 3016 arasında kaldım. 4 adımda ilik açan makinelerde sorun yaşandığını duydum bunun aslı var mı ? yoksa 4 adımda ilik açan makine almamda bir sakınca olmaz mı ?
of ya bilmiyorum hiç naapcamı..[/QUOTE
evet dikiş kolay öğrenebilen bir şeydir tabiki en önemlisi istek azim ve beceri makinanı alınca ilk bir kaç gün uzun bir kumaş üzerinde ileri geri yaparak elin alışır daha sonra burda dergileri var alırsın önce düz dar etek sonra 6 parçalı etek çan etek sonra pantalon basit tunik dikersin burda dergilerinin üzerinde dikiş kolaylığını gösteren noktalar var ilk önce 2 noktalılardan başlarsın dikişe başlayanlar için basit ama güzel oluyor canım
makina markasına gelince singerden şaşma singerin 1301 süper yoknaz sana tavsiye ederim hem servis hemde parçaları uygun hem piko yapıyor ilik açıyor düğme dikiyor singer bayine bigit derim çünkü elbisede dikeceksen ilik açması surfüle yapmalı yoksa overlok makinası lazım her kumaşı dike bilmen açısından aklına takılan olursa sana yardımcı olurum
buraya kadar okudum ve beni anlattigini sandim
ben suan gelistirdim dikisimi, kendime güzel güzel cicilr dikiyorum millet inanmiyor
bi tane trench coat diktim kimse inanmiyor arkadas, neyse
bu böyle topic araciligi ile ögrenlicek bisi degil bence
pratik gerek, ve makineye hakim olmak gerek en önemli tüyolar bunlar
yakamoz bloguna baktım nasıl güzel şeyler dikmişsin. dikiş makineni sorabilir miyim ?
teşekkürler güzel sözlerin için makinem bernette ama hiç memnun değilim onu söyleyeyim en kısa zamanda değiştirip paff alıcam.isterse herkes güzel şeyler yapabilir ben sadece2 ay kursa gittim çoğu şeyi kendim öğrendim şuandada modelistliğe gidiyorum öğrenmenin sonu yok yola devam inşlh
ne güzel modelistlik kursuna gitmen.bende çok severim tasarım etmeyi.:)önce azcık elim iğne tutması lazım.ben hafta sonu hobisi olarak başladım bakalım nasıl olacak.çok zevkli bir iş birşeyler üretmek.
Kizlarr neler dikilmis bakacagim birazdan donup ben salonumun kapisi acik ve isitamiyorum bu sebeple polar kumas aldim perde dikecegim yikadim kumasi kuruturum bu aksam yarinda dikerim artik :) Resimlerini cekerim koyarim buraya . Ayrica polardan ev elbisesinide kestim resimleri bitince ekleyecegim dua edin beceririm insallah... Makinada duz dikis ayari bir turlu istedigim gibi olmuyor makinam asagida bana ayarini bilen varsa soyleyebilir mi ?Eki Görüntüle 326463
kolay gelsin canımpolar ev elbisen nasıl olacak merak içerisindeyim biter bitmez hemencik koy resimeleri
Benimde singer ama nasıl yardımcı olabilirim ki:26: ben kullanma kitabcığından düz dikişe ayarladım saten yeni aldım bir daha da ayarlarını değiştirmedim
Düz dikişte iri yada ufak boy dikme yeri var onu ayarladım birde ipin sıkılığını ayarladım o kadardı bildiğim kadarıyla
Ipin kalinligina gore tansiyon var birde genislik var kitaptaki gibi yapiyorum ama ille alttaki ip yukarda gorunuyor bir hata var ama birde ben esimin deri ceketinin cirt cirti bozulmus onu diktim bozmamisimdir insallah makinami((
alla alla inş. bozulmamıştır yaaltta ki ip dediğin mekikteki ip mi:26:
Evet mekikteki ip kitapta ayari bozuktur diyor ama bir turlu o ayari beceremedim bir suru sey denedim olmadi ptesi gotururum olmadi bu gun polarla deneyecegim canim polarla dikis yaparken 18 numara ignemi kullaniyim ince bir polar aslinda?
en iyisi servise göstermen fazla kurcalama bari
ben polar hiç dikmedim kalın iğne kullanmak mantıklı bence de