dikiş dikmek isteyenler, bilenler, yeni öğrenmek isteyenler burda toplanalım...

Arkadaşlar nasipse akşam işcıkısı kaynanama gidecegim ilk elbisemi birlikte dikecegiz:13: fotosunu sizinlede baylaşırım

özelden mesaj yazamıyorumda bu linkte virüsvirüsvirüs diye yazıyor sorun olurmu?

canım ben ilk 3nü indirdim diger 3nü daha indiremedim bede bir sorun olmadı virüste yamıyor ama sen bilirsin

aynen katılıyorum bende ilk dikiş makinamı 8yıl önce aldım inanırmısın 8 yıldır etek alamıyorum kendime
bir etek en az 50 tl ben 50 lik bir sürü kumaş alıp kendime çeşit çeşit etek dikiyorum 2 senedir de pantolon dikiyorum şimdide elbise dikmeyi deneyeceğim eğer güzel dikersem yandım hepten mağzaların yolunu unutacağım

tatlım önce eline büyük bir kumaş al kenarını biraz katla hafif şekilde pedala bas aynı ayarda gitmeye çalış
sonra elin alışacak elin alışınca biraz biraz hızlı gitmeye başlarsın bol bol düz dikiş dikerek dikiş dikmeyi öğrenirsin zaten hepimiz öyle alıştık dikişe
sonra bi bakmışsın kendine düz dar etek dikmişsin

Ay negüzel canım bende etekği ve elbiseyi cok severim keske makinam olsa ögrensen ve istedigim herseyi dike bilsem :44:

merhaba bayanlar..bende dikiş dikiyorum o benim hobim :)) hem kendime hem etrafımdakilere dikiyorum..hedefim çooook tecrübeli bir terzi olmak,onun içinde ilaveten kalıp eğitimi alıcam.şimdilik kalıplardan istedikleri şekilde dikim yapıyorum ama mesela benm kendi terzim vardı kumaşı götürdümmü ordan büzgülü burdan yırtmaçlı şurdan pileli ayarlıyodu ben kalıpsız yapamıyorum..sanırım pratik dikiş daha zor.. bizde aileden gelen bir yetenekte var babannem halam annem vs.vs.. bakalım keşke bende diktiklerimin fotoğrafını çekseydim çok güzel olurdu ama şimdiden sonra çekerim)

Modelistlik eğitimi almak lâzım sanırım kalıp oluşturabilmek için? Kalıp çıkarmak genetik olsaydı anneannemde almış olurdum muhakkak,

Tebrikler sana kalıpla dikiyorum demişsin hangi kalıplar dergilerden mi acaba:26: fikir verir misin:26:ben burda dergisinden çıkarmayı düşünüorumokul zamanında da burda dan çıkarırdım kalıplarda kesinlikle yanlışlık olmazdı

Modelistlik eğitimi almak lâzım sanırım kalıp oluşturabilmek için? Kalıp çıkarmak genetik olsaydı anneannemde almış olurdum muhakkak,

bir modelist kardeşim var zaten canım,işimi ayarlar yardımcı olur saolsun..zaten eğitimini tamamladığında ortak iş yapalım diyo ama ozamana kadar dikişi ilerletmeli..babannemde modelist değilmiş ama istediğin kalıpta söyle 2 dkya ayarlar yani bunada pratik dikiş deniliyoya oda işimi görür.

Son düzenleme:

teşekkür ederim tatlım..evet burda dergilerinden çıkarıyorum..büyük beden kalıplarımda var isteyen ya dergiden beğeniyo yada kombin yapıyoruz onun yakası bunun beli şunun omuzu falan..mesela bugece bir etek dikiyorum kadife kumaşım vardı,çok beğendiğim bir eteğimde var hazır almıştım ona uygun dikiyorum..kalıp olmasada olur bende beğendiysem üzerinden çıkarıyorum yani..ancak bu yöntemi kendimiçin yapıyorum başkasına kalıpsız yapamam herhaldeD birazda cesaret işi bu dikiş ya..çok çok istemeniz lazım sabır bundan geliyo yoksa off deyipte bazen atası geliyo insanın kumaşı en çokta pahalı etekleri çok ucuza maletmeniz güzel oluyo..helede ucuz ama kaliteli kumaş buldunuzmu offf deymesinler keyfinize

arkadaşlar kaynanamın makinası cok kötü hiç dikmiyor
Annemde sonunda kıyamadı ikna oldu al dedi jamone 1012 nasıl onu almaya karar verdim:)))

arkadaşlar kaynanamın makinası cok kötü hiç dikmiyor
Annemde sonunda kıyamadı ikna oldu al dedi jamone 1012 nasıl onu almaya karar verdim:)))

1.5 sene evlenmeden önce halk eğitime gitmiştim.bütün hocalarımız bernina almışlardı kendilerine,bizede berninadan başka marka kullanmayın ne sınger ne brother çabuk çabuk arızalanıyo demişlerdi.janomede yeni çıkan bir model güvenmeyin demişti.bende bernına aldım kendime çok memnunum tavsiye ederim canım...

kızlar eteğimi bugün bitiririm heralde akşama koyucam resimlerini..bakalım beğenicekmisiniz..öyle ahım şahım birşey değil ama ben çok beğendim benm tarzım tam cicibici :))

Teşekkürederim canım seninkinin tam kodu ne acaba ince kıyafetleride dikiyormu??

ben senin hocalarına katılmıyorum ki makinalardan oldukça iyi anlarım 8 buçuk yıldır singerin düz makinasını kullanıyorum daha hiç bir arızasını görmedim 1 yıldırda singerin overlok makinasını aldım çok şükür ondada şimdiye kadar hiç birşey olmadı ki ev tipi makinada singer oldukça iyi
bu arada ben çok sık dikiş dikerim etek perde mutfak örtüleri vitrin ötüleri nevresim takımları hatta geçen ay salonumdaki koltuklarıma koltuk kılıfı bile diktim daha neler nerler o yüzden canım makina almayı düşünüyorsan tavsiye ederim sana çok memnun kalırsın

bende sana katılıyorum en iyi singer ve paff.benim makinam bernette okadar kötü bir markaki babamın ısrarıyla aldım pişman oldum 6ayda bozuldu tamire verdim parçaların garantisi yok diyee üzerine para istediler bozup geri verdiler öyle çok ucuzda değil alacaklar kesinilikle almasın singer ve paff tan şaşmayın

Singer düsünüyorsum son zamanlarda bozdu kendini diyorlar bende araştırdım janomede iyiymiş kafam karıstı ben kullanımı kolay herseyi dike bilecegim bir makina arıyorum Bana yardım edin:44:

makina da paff bernina janome singer aslında hepside iyidir fakat şöyle birşey var bozulduğu zaman servis bulabilme özelliği singerin servis ağı en geniş olanıdır bozulma kalite vesaireden önce servisini düşünmeniz gerek çünkü bozulsada bozulmasada makine için gerekli parçaları genelde onlardan bulabiliyorsunuz buda aklınızda bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…