Maaş yatar yatmaz kenara ayırma yapıyorsunuz değil miSiz bir biriktirmeye başlayın ona sonra karar verirsiniz. Bir düzen oturtun atıyorum ayda 200dolar veya 1000 TL kenara koyacağım kalanını harcayacağım şeklinde. Bana sorarsanız tek maaşla ev almak çok zor.Peşinatını biriktirip takside girersiniz ama malum şuan ekonomik durumda pek mantıklı değil.parayı biriktirmeye bakın hesabınızda dursun fiyatlar normale gelinceye kadar.Sonra ileride sizi zorlamayacak güzel ödeme planı olan bir ev bakarsınız ama dediğim gibi uzun zaman taksit ödeme durumunuz var. Sizi takdir ettim umarım istediğiniz gibi olur bi yol bulunur yeter ki bir yerden başlayın :)
1.5 yıldır çalışıyorum gelirim orta düzeyde şükür. Ama artık bir ev araba bir şeyim olsun istiyorum. Fazla harcıyorum. Elim de çok açık. Siz nasıl para biriktiriyorsunuz vadeli hesap açtım ordan bile parayı çektim. Açıkçası arabadan ziyade evim olsun istiyorum. Bekarım sizce tek başıma ev alabilir miyim? Yoksa çok mu açılmış olurum araba mı almaya çalışmalıyım? Ev istiyorum ama borç korkutuyor. Tek maaşla ev alan var mı? Yapabilir miyim? Yoksa arabayı mı düşünmeliyim? Ev daha mantıklı geliyor bana hep.
Altın mı vadeli hesap mı daha iyiBence ne ev ne de araba alın faizker uçmuş krediler böyleyken ev alınmaz.. bankada bir kasa kiralayın her ay 1 altın atın içine.. birikim olur ilerde hem araba alabilirsiniz hemde ev alırsanız peşinatınız sağlam olur..
Arabanın değeri düşüyor genelde. Bir de o kadar ihtiyacım yok yaşadığım yer küçük. Ayrıca kirada olmaktan bıktım. Kendi evim olsun zevkime göre güzel mobilyalarım olsun istiyorum. Evcimenim zaten. Güzelce de dekore etmek istiyorum içinibende senın gibi dusunuyorum cnm. vadelım var hıc dokunmadım ama faızler cok ev alamcam gibi gozukuyor. araba da masraf bılemıyorum. senın gibi kararsızım
Altın al canım.. çok kâr edersin bir akrabam altına yatırım yaptı geçenlerde sattı hepsini 10 bin kâra geçmiş..Altın mı vadeli hesap mı daha iyi
Düştüğü zaman mı alıyor 4 5 tane yoksa her ay mıAltın al canım.. çok kâr edersin bir akrabam altına yatırım yaptı geçenlerde sattı hepsini 10 bin kâra geçmiş..
Maaş yatar yatmaz kenara ayırma yapıyorsunuz değil mi
Evet herkes alamazsın hem neden alcan evlenince kocanla alırsın diyor da ufukta evlilik yok hayat bu ne olacağı belli değil yani evlenince alırım diye ertelemek saçma geliyorEvett hiç dokunmadan at yoksa harcıyoruz malumalırsın yaparsın mis gibi de döşersin neden olmasın ki? Pek kimseye bahsetmeyin bu fikrinizden olumsuzluk yapıp hevesinizi kaçırmasınlar
Bi arkadaşım aynı sizin gibiydi ,1.5 yıldır çalışıyorum gelirim orta düzeyde şükür. Ama artık bir ev araba bir şeyim olsun istiyorum. Fazla harcıyorum. Elim de çok açık. Siz nasıl para biriktiriyorsunuz vadeli hesap açtım ordan bile parayı çektim. Açıkçası arabadan ziyade evim olsun istiyorum. Bekarım sizce tek başıma ev alabilir miyim? Yoksa çok mu açılmış olurum araba mı almaya çalışmalıyım? Ev istiyorum ama borç korkutuyor. Tek maaşla ev alan var mı? Yapabilir miyim? Yoksa arabayı mı düşünmeliyim? Ev daha mantıklı geliyor bana hep.
Arabanın değeri düşüyor genelde. Bir de o kadar ihtiyacım yok yaşadığım yer küçük. Ayrıca kirada olmaktan bıktım. Kendi evim olsun zevkime göre güzel mobilyalarım olsun istiyorum. Evcimenim zaten. Güzelce de dekore etmek istiyorum içini
Bi arkadaşım aynı sizin gibiydi ,
4bin lira geliri vardı , bi otu bile yoktu :)
Gitti sıfır araba aldı.
O zaman için 90bin kredi çekti.
Şimdi arabanın değeri 150bin lira.
Arkadaşım hem kârda , hem birikim yaptı , hem de arabası oldu.
Hiiç düşünmeyin , VW bi araba alın :)
Maaşım 3900 benim ne kadarını kenara atmam gerekiyor gerçekten çok harıcyorum asgari ücretle aile geçindiriyor insanlar ben tekim bakacağım kimse yok
Evet herkes alamazsın hem neden alcan evlenince kocanla alırsın diyor da ufukta evlilik yok hayat bu ne olacağı belli değil yani evlenince alırım diye ertelemek saçma geliyor
Her yer yakın çarşı yürüme mesafesi arabayla çok işim olmuyor ev bana daha gerekli geliyorKucuk yerde yasiyorsan araba isini salla bence. Buyuk sehirde olsaydin mutlaka al diyecektim arabasiz hayat konforsuz oluyor cunku.
3000 çok iyi kenara atmanız. Ben de denicem bu ay artık bir amacım olunca zaten ister istemez harcamamı da kısıtlarım. Burda evler çok pahalı değil 150 bine gayet güzel bulunurcnm ben de tek kalıyorum batıdan doguya atandım ve kıra faturalar falan 1200ü buluyor mutfak masrafına ayda 200 gıdıyor tek kısı oldugum ıcın yemek fazla yapamıyorum zaten. ayrıca pazar uygun oluyor pazara cıkmakta fayda var. gerıde kalanı
ben vadelıye atıyorum yada yegenlerım var bazen onlara harcama yapıyorum tabı gezıyorum spor yapıyorum kendıme vakıt ayırıyorum aılemın yanına gidiyporum falan 3000 kesın kenara atabılıyorum.
bende kucuk yerdeyım ev almak daha mantıklı oluyor ama ıst da ev fıyatları ucmus. bulundugum yerde de almak ıstemıyorum cunku omrumun sonuna kadar burda olacagımı sanmıyorum. araba ıstegım de cok oluyor bılemıyorum bende cok kararsızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?