Dikili bir ağacım olsun istiyorum

Dinleme onları. Kendi hayatını garantiye almak sana güç verir. Gün geliyor anne baba olmuyor eş hayat garantisi vermez ki burada çok fazla örneğini görüyoruz onlar da söyleyecektir aynısını. Evlenmek de şart değil ayrıca.
Ben de öyle düşünüyorum belki hiç evlenmicem kim bilebilir. Başımı sokacak bri evim olursa hem mutlu hem karlı olurum kira ver ver sıkıldım

Bi arkadaşım aynı sizin gibiydi ,
4bin lira geliri vardı , bi otu bile yoktu :)
Gitti sıfır araba aldı.
O zaman için 90bin kredi çekti.
Şimdi arabanın değeri 150bin lira.
Arkadaşım hem kârda , hem birikim yaptı , hem de arabası oldu.
Hiiç düşünmeyin , VW bi araba alın :)
Araba alsam sıfır düşünmem ikinci el düşinürüm

Ben de öyle düşünüyorum belki hiç evlenmicem kim bilebilir. Başımı sokacak bri evim olursa hem mutlu hem karlı olurum kira ver ver sıkıldım

Aynen belki evlenmeyeceksiniz. Kusur mu? Yalnız yaşamak da bir konfor hem.. Kendi evini kendi zevkinle döşemek kaliteli yaşamak. Gayet huzurlu bi hayat kimse kusura bakmasınn

Aynen belki evlenmeyeceksiniz. Kusur mu? Yalnız yaşamak da bir konfor hem.. Kendi evini kendi zevkinle döşemek kaliteli yaşamak. Gayet huzurlu bi hayat kimse kusura bakmasınn
Ben de öyle istiyorum açık renk mobilyalar falan içimi açacak geniş balkonlu bir ev

Ben de öyle istiyorum açık renk mobilyalar falan içimi açacak geniş balkonlu bir ev

Büyük salon bitkileri, güzel tablolar di mi? Pinterest uygulamasını bi karıştır derim harika ev fikirleri var insan baktıkça hayal kuruyor hem motive olursun hem fikir olur

Maaşım 3900 benim ne kadarını kenara atmam gerekiyor gerçekten çok harıcyorum asgari ücretle aile geçindiriyor insanlar ben tekim bakacağım kimse yok

o maaşla ev alamazsın. Yani büyük şehirlerde alamazsın en azından sermayen yoksa. Araba içinde ikinci el alabilirsin. Sıfır arabalar olmuş 90000 lira sizin 30 maaşınıza bedel. Hadi arabayı aldınız kredi, yaşam sigortası araba trafik sigortası, kasko, muayne, bakım, benzin derken bir sürü masraf olacak. Bence biriktirebildiğiniz kadarını döviz alın, ben yeni dönemde CNY almayı düşünüyorum şu sıralar doları bozdurdum. Ama CNY de şuanda çalıştığım bankada yok. Biraz daha araştırmak istiyorum o yüzden. Sizde seçin bir şey her ay düzenli olarak o dövize abanın. İlk başta vade 32 gün olsun sonra para birikince yıllık faize yatırırsınız bankacınında yönlendirmesiyle.

Bu arada size bankada BES kakalamaya çalışabilirler almanızı tavsiye etmem.

o maaşla ev alamazsın. Yani büyük şehirlerde alamazsın en azından sermayen yoksa. Araba içinde ikinci el alabilirsin. Sıfır arabalar olmuş 90000 lira sizin 30 maaşınıza bedel. Hadi arabayı aldınız kredi, yaşam sigortası araba trafik sigortası, kasko, muayne, bakım, benzin derken bir sürü masraf olacak. Bence biriktirebildiğiniz kadarını döviz alın, ben yeni dönemde CNY almayı düşünüyorum şu sıralar doları bozdurdum. Ama CNY de şuanda çalıştığım bankada yok. Biraz daha araştırmak istiyorum o yüzden. Sizde seçin bir şey her ay düzenli olarak o dövize abanın. İlk başta vade 32 gün olsun sonra para birikince yıllık faize yatırırsınız bankacınında yönlendirmesiyle.

Bu arada size bankada BES kakalamaya çalışabilirler almanızı tavsiye etmem.
Araba sürekli masraf yaratıyor işte ev daha iyi değil mi

Araba sürekli masraf yaratıyor işte ev daha iyi değil mi

tamamda bu gençliğimde her ay 2500 lira kredi öderim 1500 ile geçinirim deseniz bile 100 maaşınız ancak bir ev ediyor kredi faizleriyle birlikte. Mutlaka sermaye lazım. Ha destek olan varsa alın ama sadece kendi maaşınız ise önce biriktirin biraz sermayeniz olsun. Ülkede enflasyon var, geçinirim dediğiniz parayla geçinemeyebilirsiniz.

tamamda bu gençliğimde her ay 2500 lira kredi öderim 1500 ile geçinirim deseniz bile 100 maaşınız ancak bir ev ediyor kredi faizleriyle birlikte. Mutlaka sermaye lazım. Ha destek olan varsa alın ama sadece kendi maaşınız ise önce biriktirin biraz sermayeniz olsun. Ülkede enflasyon var, geçinirim dediğiniz parayla geçinemeyebilirsiniz.
Aynen önce biriktircem vadeli hesaba yatırıcam hep vadeli hesap en az kârı olan yatırım şekli midir

Aynen önce biriktircem vadeli hesaba yatırıcam hep vadeli hesap en az kârı olan yatırım şekli midir

Valla aslında vadeli hesap TL cinsinden ise zarar ettirir. Dolar ya da Euro ise ancak değerini korur. Yani banka ile çalışıyorsanız banka dışında kar eden olmaz o işten. En iyi Kâr için biraz birikimden sonra arsa alıp satabilirsiniz ama o işler zor. Tepeden tanıdığınız olacak nereden yol geçeceğini bileceksiniz de arsa değerlenecek ya da hissesi bölünmüş arsaları uğraşıp toplayacaksınız.

Düştüğü zaman mı alıyor 4 5 tane yoksa her ay mı
Çok yüksek olduğu zamanlarda almamış düştüğü zaman iki üç tane birden almış geçenlerde altın tavan yapınca sattı hepsini çok kâr etti.. oğlunun düğününü yaptı.. o öyle diyince bende arada param oldukça çeyrek alıyorum..

Back
X