dik dik konuşmamayi nasıl başardiniz?

susmayı denerim tartışma esnasında.. ama çok sinirliysem ve çok haklıysam asla susmam, kendimi savunurum, sesim bile yükseliyor bazen ama ozaman bakıyorum ki karşımda ki beni ciddiye alıp dinlemeye çekiliyor..
tabi bazen de dinlemeye çekilmeyip o da bana katılıyor :)))) birlikte dırdırlaşıyoruzz...çok sessiz kalmakta iyi değil bu sefer gelen konuşur giden konuşur....
hemen dırdır yapmam, dinlemeye çalışırım ilk önce, haksızsam sesim çıkmaz
haklıysam da kendimi savunmak için asla susmammmmmmm... :dilcikar:
herşey karşılıklı...
bir kere geliyorum şu dünyaya, hiç birşey için üzemem kendimi........
şakkıdı

Son düzenleme:
Sabırlı - sakin - ses tonunu ve vurgusunu ayarlamayı bilen insanların - kendini kabul ettirmede daha başarılı olduklarını gördükçe - bu tarzı kendime yapıştırmaya karar verdim. Henüz tam olarak yapıştıramadım ama epeyce yol katettiğime inanıyorum. Kontrolümü kaybetmediğim zamanlarda karşımdakinden de aynı kontrolü istemeye hakkım oluyor. Bir oyuna dönüştürdüm adeta - Söylemek istediklerini - heyecana kapılmadan ve sesini yükseltmeden söyleyebilirsen seni anlayabilirim - yüksek perdeden gelen sesler-algılama kapasiteme fazla geldiği için geri dönüyor. Ortamın gerilmesinden başka bir katkısı olmuyor diyerek harareti azaltabiliyorum. Çıtayı yükselttiğimde aynı uyarıyı beklediğimi de belirtiyorum. a.s.

kaydirigubbakcemile3 Canımcım boşanmanın ağır darbesi sesimizi soluğumuzu kesmiş anlaşılan.:roflol::roflol: Evli olan arkadaşlarımıza evliliklerinde huzuru yakalamaları için -
vakit kaybetmeden - kontrollü tartışmayı öğrenmeleri gerektiği konusunda doğru örnekler olduğumuza inanıyorum. Ders almak için illaki acı tecrübeler yaşamak yerine -
yaşamış insanların tecrübelerinden yararlanmak oldukça akılcı bir yaklaşım olur değilmi?a.s.

eger cevap vermem gerekiyorsa hic cekinmeden kirmayacak sekilde cevap veririm.kimseye kirici konusmadigim icin kimsede beni kiracak pek birsey soylemez zaten. ama ben onceden cok dik basliydim sonunda hep ben uzuldum. simdi en guzel cevabi veriyorum susmak. cogu kisi bu susmak olayini hep kendini ezdirmek diye algilar ama ben yasadiklarim sonrasinda anladim ki susmak bir erdemdir gercekten. ve soyle bir laf vardir `bos basak dik durur` bu sozu bana hep biricik babacigim soyler. kucukken ne demek istedigini anlayamazdim ama simdilerde bu sozu ozumsedim gercekten. bos insanlar gercekten durmadan vidi vidi konusur insanlarin basinin etini yerler. onlari biraz dinlediginiz zaman ne kadar bos konustuklarini anlarsiniz her seye atlarlar her seye itiraz ederler. ici dolu olan insanlar ise susmayi yerinde oz ve az konusmayi secerler. ben ikinci yolu deniyorum cok da mutluyum:CüvCüv:

her lafa verecek bi cevabım var.allah'a şükür hiç altta kalmam.kaydirigubbakcemile3
konuşur konuşur bıdı bıdı kafa ütülerim.:sm_cool:
karşımdakine illlallah ettiririm.kötükedihüso
o çıldırıncada keyfime bakarım.
bu benım için çok zevkli oluyohihoyyytkaydirigubbakcemile2
ama söz konusu eşim olunca o an için susarım
ama sonrada lafımı yapıştırırım.:mymeka:
çünkü eşim kendisi benden de arsız olunca 2-3 numara fazla gelio bana.:teselli:
ben bağrıp çağarınca o dahada fazla bağrıyo.kaydirigubbakcemile
apartman ayağa kalkmasın yada birbirimizi öldürmeyelim diye susuyorum
ama dediğim gibi sonra çıkarıyorum acısını bi şekilde.
ama yinede onu çok sewıyorumŞeniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…