• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dik dik konuşmamayi nasıl başardiniz?

insan haksız olduğu yerde susmasını bilmeli bence.
haklı isem, asla laf altında kalmam; inatlaşırsam, karşımdakini de susturmasını bilirim.

3 sözle anlaşılacak şeyleri 10 kere söyletene tahammül edemiyorum ama. en son kendi haline bırakıyorum.

eşim de benle aynı düşünür; bazen o susar, bazen ben susarım. bu problem olmaz aramızda.

eşini yargılamadan suçlamadan konuşmak en güzeli onu utandırmak evet haklısın dedirmek ben başarıyorum arada yaşananlar ve zaman yıllar geçmiş erkekler çok bilen vede hiç bilmiyen kadını sevmez pek nabza göre şerbet bazen çok kaçıracan şerbetin şekerini bazende limonunu ama bu zamana bağlı mekana ortama ruh haline bunu çözmek benim 12 yılımı aldı bendednde çok şey alıp götürdü hayat deyip geçiyoruzz çünkü kadınız anneyiz

arkadaslar ben bazılarınıza katılmıyorum..
evlilik bu karsılıklı ozverı, fedakarlık ıster.. sen kızdın, ben kızdım herkes bagrıssa o ıcın sonu nereye varır..
gerektıgınde konusmak, gerektıgınde de susmak gerek.. ve de bunların nerede gerektıgını bılmek.. a.s
boyle oldugunda ınanın hersey daha guzel olur.. sınırlı yada asabi olmadıgım soylenemez.. ama cok sukur bu konuda nasıl gerekıyorsa oyle davranmayı kısa surede ogrendım..
bunda esımın de payı buyuk demelıyım cunku o da gerektıgınde susar, gerektıgınde de sussun dıye yalvarttırır... a.s
bırden parlar bırden sonerım, bazı sınır huylaırm vardır ama yınede söyleyecegım yada kızacagım varsa sakız gıbı uzatmadan soylemeyı tercıh ederım..
erkekler arasında kadın dırdırı dıye bır konuda soz konusu.. ben kadın oldugum halde dırdır dan nefret ederım..
bırazda empati lazım..yerimseniben neden kocamı evlilikten bıktırayım, yuvasından uzaklastırayım ki.. rahat mı batıyor..

Son düzenleme:
Karşımda değer verdiğim biri varsa, susarım ve gerçeği görmesini sağlarım.
Ama sıradan, ancak çeneden anlayan biri varsa kimse susturamaz beni, hakkımı sonuna kadar savunur üste çıkmak için uğraşırım.

Sustukça tepene çıkıyorlar, sesini çıkardınmı herkes senden tırsıyor.

KK sayesinde başardım. şöyle ki eskiden ota moka kızan , agresif , ukala dümbeleğiydim. dikine konuşmak yapım gereğiydi..eşime karşı ama. ( adam iyi sabrediyo valla) sonra bu KK daki derdim var köşesindeki yazılanlar aklımı başıma getirdi. yaf dilek dedim gülsuyu gibin kocan var ne demeye zırt pırt cıngar çıkaron, adamı çıldırtmaya çalışıyon...zamanla baktım daha kuzu olmuşum. bu son bir kaç aydır şükür halime diyip dikine konuşmuyom. ( haklı olduğum sebepler ayrı tabi) gerkesiz huysuzluğumdan bahsettim...yuvarlanıp gidiyoz işte böyle.....kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
herşeye ve herkese verilecek bir cevabım var şükürler olsun..kaydirigubbakcemile
bizim sektörümüzdeki bu çok bilmiş müşteriler malesef dik konuşmayı hakediyorlar,ayrıca kovmadığıma şükretsinler..:delphin:
kırıldıysam kırarım..kimse kusura bakmasın..kaydirigubbakcemile5

evet herkese cevapları için teşekkür ederim..işimizde hazır cevaplılık eşimizle tartışmadada aynısı yapmamızı sağliyor hele ben aboooooooo...hanı demişinizya eşimi evlilikden niye bıktırıyım kavga anında aklımıza o düşünce gelmiyorki..yapıştır cevabı hele ben gibi 1 aylık evlıyseniz...kaydirigubbakcemile4

arkadaslar aile okul iş derken kendi güvenimizi kazandık.hakkımızı yedirmemeyi ögrendik..ama evlenince bir tartışmada dik konuşabiliyoruz.altan almayı dik konuşmamayı zamanla oturtan arkadaslar neler yaptınız..

canım benım dık dık konusma derken;
esımde olsa kım olursa olsun haklıysam asla odun vermem.dık konusmam ama hakkımı soker alırım.
yuksek sesle bagırıp hakaret etmeyle haklılıgımızı ıspatlayamayız
ben su an evlı ıkı cocukluyum ama ben hala bır bıreyım.
tavızlerım olacaktır elbet ama bunları kendımden odun verecek kadar cogaltmam asla
esnek davranırım.
esım once bana atacak adımı sonra ben.bunuda guzellıkle yaparım
bu benım dusuncem bu benım fıkrım bu benım dogrularım dıye en son cumlemı kurarım
accık cadıyımdır da soylemesı ayıp:roflol::roflol::roflol:

bende zamanla diklenmemem gerektiğini anladım ve uygulamaya çalışıyorum ama eşim ben sustukça çok üstüme geliyor bende dayanamazsam açıyorum ağzımı walla bana cadı diyor ama napıyım haksızken okadar cırlamasına dayanamıyorum...

öğrenemedim öğrenemicemde :delphin:
eşimle kavga ederkende
bazen susmayı deniyorum içimden şarkı söylüyorum başka şeylerle ilgileniyorum
ama ben sustuktan sonra o da sussa sorun yokta susmuyo :kızgın:
bu sefer bende başlıyorum
büyüyoya büyüyo anlıycanız:delphin:

tartısma cıkmaya baslarsa benim herif hemen özür dilerim askım der kapanır -tatlicadiarzu sıkıyosa uzatsın hep ben haklıyımsırnaşık şey:roflol:

Eskiden susardım alttan alırdım kavga büyümesin diye eşimse sende bir tepki ver diye kızardı.Şimdiyse sus dese de asla susmuyorum.kendisi istedi dimi ama konuşmamı.

baktım insanlar konuşmalarının kuura bakma patavatsızım biraz diyince.bende bu taktiği uygula hale geldim.lafı söyleyip.-ayyyy kusura bakma patavatsızlık ettim vallla demeyi ilke edindim.çünkü böyleleri kolay affediliyormuş.bunu öğrendim ben bu yaşımda.:delphin:

susmak gibi bir özelliğim yok benim:delphin:
sanki herşeye heryere hazırda cevap bekletiyorum,
hayatımda sadece eşimi alttan almışımdır susarak,
oda bir elin parmaklarını geçmez:mymeka:

kısaca içimden ya sabır çeke çeke öğrendim susmayı...:delphin:
evlenmeden evvel susmazdım gel gör ki evlilik susmayıda öğretti...:delphin:
işin tuhafı eşim kavga ederken susma der,bende inadınamıdır nedir susuyorum...a.s
belkide kendimi böyle ifade ettiğimi düşünüyorum...
CADIARZU

kişisine göre değişir bu, ama eşim söz konusuysa o haksız olduğu zaman hep çok konuşur hem suçlu hem güçlü, üste çıkmaya çalışır(bence erkeklerin çoğu böyle) sonradan ona karşı kin kalmasın, soğukluk olmasın diye vıdıvıdı konuşurum rahatlarım yarım saate unuturum herkese tavsiye ederim, haksızsam o zaman da ikimiz de konuşuruz rahatlarız evlilikte haklı haksız olmaz herşeyini paylaşıosan arada hataları büyütmemek lazım, bana da bunu eşim öğretti aslında daha ilk tartışmamızda haklı olmasına rağmen uzatmadan tatlıya bağladı olayı, sonra konuştuk niye böyle yaptın dedim, 2gün küs kalıp birbirimizi üzüceğimize 20dakikada aynı sonuca ulaştık dedi hakkaten böyle düşünün bi

bende şu ömrü hayatımda diklenmeyi dik konuşmayı beceremedim :çok üzgünüm:
ayy Allahım ya incinirse yok yok yapamam derken derken hep incinen ben oldum :a015:
yinede yapım konuşamıyorum yaa susuyorum:1no2:
belkide yapısal annemde böylebenneyaptımki

sakin ses tonu ile de fikirlerimizi kibarca soyleyebiliriz ve bu sekilde de tartisabiliriz
amac eger konusup anlasmaksa tabi ki...
laf anlamayan birinden bahsediyorsan laf anlamayan insana laf anlatmaya ugrasmama gibi bir prensibim var nasilsa anlamayacak
esim de o tarz bir adam olsaydi zaten yurumezdi

vallahi insan zamanla herşeyi öğreniyor ilk sıralar beceremiyorsun ama sonra keşfediyorsun ama şuda bir gerçek ben haksızlığa hayatta tahamül edemiyorum kim olursa olsun mutlakaki savunma yaparım ama hayattada altta kalmam

ben hiç susmam eğer çok sinirlendiysem içimi boşaltana kadar konuşurum heheyyy

Back