• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dibe vurmuş, boğulmak üzere bir ben..

2 yıl önce boşandım. 3,5 yaşında da bir oğlum var. evet anne ve babanın aynı evde olması çocuk için çok önemli ama huzurlu bir evde büyümesi bence çok çok daha önemli. adliyeden çıkarken kendimi adliyeden değil de diri diri gömüldüğüm bir mezardan çıkıyor gibi hissetmiştim sanki 2. kez yaşama hakkı verilmiş gibi. sırtımdaki kamburdan, üstümdeki yükten kurtulmuştum.ayaklarım yürümüyordu sanki kuş gibi uçuyordum o kadar hafiflemiştim ki içim kıpır kıpırdı. 2 yıl geçti. inan tek bir saniye bile pişman olmadım bir saniye bile özlemedim. sen de kurtul o yükten. hayat böyle çok daha güzel.

Cok komik olacak belki ama yazdiklarinizi okudugumda gozum doldu. Sanki kendim yazmisim gibi. Ayni yasadigim sorunlar ayni mutsuzluk ayni goz yasi.
Ben de huzursuz gergin kalp atialarinin kalbinden firlayacak gibi oldugu o anlardansa ayri ama huzurlu bir aile tercih ederdim.
Nitekim halam ve enistemde bosanmis insanlar. Cesitli yas grubunda cocuklari var ve inan8n cok mutlular. Buyuk olan kendi de dile getiriyor bu durumu
Anneler hazır yuvam dağılmasın diye düşünebiliyorlar fakat çocuk için asıl travma o huzursuzluklara şahit olmak çoğu zaman ailen beni uyur sanırdı çocukların çok hassas ve herşeyin farkında olabileceklerini bilmiyorlar çoğu zaman
Anlamamıştır uyuyordur ayrılsak daha çok üzülür gibi
Allah herkese hayırlı olan tercihi yapmayı nasip etsin zor bir durum çocuk için
Örneğin ben o yaşlarda ( 6 7 8 ) tv de çalan şarkıları tesadüfen bir yerde duysam görsem hemen kapatırım ya da kaçarım çünkü aklıma o günler gelir .

2 yıl önce boşandım. 3,5 yaşında da bir oğlum var. evet anne ve babanın aynı evde olması çocuk için çok önemli ama huzurlu bir evde büyümesi bence çok çok daha önemli. adliyeden çıkarken kendimi adliyeden değil de diri diri gömüldüğüm bir mezardan çıkıyor gibi hissetmiştim sanki 2. kez yaşama hakkı verilmiş gibi. sırtımdaki kamburdan, üstümdeki yükten kurtulmuştum.ayaklarım yürümüyordu sanki kuş gibi uçuyordum o kadar hafiflemiştim ki içim kıpır kıpırdı. 2 yıl geçti. inan tek bir saniye bile pişman olmadım bir saniye bile özlemedim. sen de kurtul o yükten. hayat böyle çok daha güzel.
çocuk peki nasıl alıştı bu duruma. görüşüyor mu babasıyla. ???

Merhabalar.. 5 yıllık evliyim ve 2,5 yaşında bir oğlum var. Eşimden boşanmayı düşünüyorum. Çok uzun yazıp sizi yormak istemem.Nedenlerimi maddeleyeceğim.

*Eşim çok sinirli, katı, kuralcı, huysuz bir insan. Ben onu tanıyarak evlendim evet ancak bunları unutturacak güzellikte yönleri de vardı, hala var. Ancak bu huyu attık öyle bir yordu ki güzel yönlerini göremez oldum.

*Yine katı ve geçimsizliği yüzünden kendi ailesi ile benim ailemde bazı fertler dahil bir çok insanla sürekli arası açık. Ve bu durum beni çok yıpratıyor.

*Kendisiyle bir konu konuşurken 3. cümlemden sonra bana bağırmaya başlıyor. Her söylediğimi sanki ona zıt birşey söyleyecekmişim gibi bir önyargı ile dinliyor ve lafı ağzıma tıkıp bağırıp çağırmaya başlıyor.

*Bugüne kadar kendisi ile ilgili yahut ilgisiz dibe vurduğum, sıkıntı çektiğim hiçbir durumda yanımda olmamıştır. Olsa bile ertresi gün mutlaka başka bir mevzudan kavga çıkarıp burnumdan getirmiştir.Ben yapı olarak çok sakin biriyim ancak her insanın olduğu gibi bazen stressli bir anımda, ne biliyim hastayken, modum düşükken, çok sevdikkerimi kaybettiğimde ve yaşadığım bu acılarımda bile beni avutmamış, alttan almamıştır.

*5 yıllık evliliğimizin ilk yılı hariç, her özel günümde itinayla kavga çıkarıp ne anneler günümde, ne doğum günümde, ne yavrumun doğum gününde gülümseyerek anımsayacağım bir anı inşa etmediği gibi gözyaşıyla geçirmeme sebep olmuştur.

* Bu biraz özel olacak fakat anlatmaya mrcburum. Evliliğimizin en başından beri isteksizliği yüzünden düzenli bir cinsel hayatımızın olmaması. Bana balayımızda yaşattığı bir kavgadan sonra (ki bu benim için travmaydı) ilk bitlikteliğimiz gerçekleşti daha doğrusu gerçekleşemedi. Vajinismus teşhisi kondu. Ama çok hafif boyutta. Ve ben bunu aşmak için her yolu denedim. Ancak kendisi benimle ayda bir birlikte oluyordu ve ben bunu beni görsel olarak beğenmemesine yorup zaten psikolojik kaynaklı olan bir rahatsızlıkta ilerleme kaydedemiyordum. Sonrasında yaşadığı bizle alakalı, alakasız her sorunu bahane edip bana aylarca dokunmuyordu. Hala da öyle. Bana ona yaklaşmadığımı beklenti içinde olduğunu ima ediyordu, ben ona yaklaştığımda uyuyordu, çok hastayım ayaklarına yatıp kibarca reddediliyordum. Ve bu benim kadınlık gururumu yerle bir ettiği gibi beni cinsellikten tamamen soğuttu.Özgüvenimi bitirdi. Ve eşimi artık bir erkek olarak göremiyor, onu arzulamıyorum.

*Maddi olarak sürekli ensemde. Çalışıyorum, iyi bir işim ve gelirim var. Evet maaşımı ben yönetiyorum ben çekiyorum ama sürekli nereye ne harcadım bilmek ister. Heves ettiğim şeyleri alamam,içimde kalır. Sürekli para bittiğinde ne yaptın nereye harcadın vs sorar bunaltır. Kılık kıyafet alırken sürekli kendimi suçlu hissederim.
*Evde hiçbir işe yaramaz. Ev işleri hep bende olduğu yetmezmiş gibi, eve çakılacak bir çivi için aylarca beklerim. Alınacak bir dolap için bir yıl beklerim. Sürekli erteler erteler. Paramız olduğu halde erteler. Ve ben söyledikçe hatırlattıkça dırdırcı olurum.

Bunlar dışında, iyi bir baba, dürüst bir adam. Brni aldatmadı, aldatmaz diyemem kimseye güvenmem ancak aldattığına dair en ufak bir şüphe oluşturacak bir durum yaşamadık. Bensiz biryere gitmez, yanlız takılmaz, etrafındakilere ailesine ezdirmez, evimizde ihtiyaç olduğuna inandığı şeyleri alır.

Elbetteki bu konularla ilgili çok konuştum. Güzellikle anlattım, bağırdım çağırdım, delirip hakaret ettim yok yok.. Düzelme çabasına giriyor güya ama iki gün sonra baika konuyla kavga öıkarınca artık benim de tahammülüm kalmadığından kopuyoruz.
Ona sevgim var mı bilmiyorum. Emin değilim. Onunda beni sevmediğini düşünüyorum, sanki oğlumuzun büyümesini bekliyo boşanmak için gibi. Oysa beni ne çok severdi.. Bazrn hala seviyor gibi bilmiyorum. Boşanmak istyorum. Ama korkuyorum. Ya daha mutsuz olursam ? Ya oğlum olumsuz etkilenirse? Öyle kötüyüm ki.. Evlilik terapisti önerenler olacaktır. Bir kere gittik ilk seansta bıraktı. Ben buna para vereceğime gider bi arkadaşıma da anlatırım diyor.. İnanmıyor yani o yüzden fayda göremeyiz diye düşğnüyorum. Ben tek gitsem neye yarar bilmiyorum. Sorun ikimizde sonuçta.

Biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Şu an kimseye anlatamıyorum ama içimde de tutamıyorum. Her birinizin yorumu ve düşüncesine öyle çok ihtiyacım var ki.. Özellikle eşi ile boşanmış anneler, evlatlarınız bu durumdan nasıl etkilendi? Ben asla babayla bağını koparmadan elimden geldiğince sağlıklı şekilde bu süreci yönetebilirim diye düşünüyorum.Eşimde öyle yapar diye tahmin ediyorum ama bu yeterli mi? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Offf cok sorunlu bi adam omur gecmez malesef uzulerek soyliyorum.fakat takildgm bi konu var bi erkegin diyelimki esini begenmese bile bu kadar cinsellikten uzak durmasi hic normal degil cunku erkekler cinsellik olmadan yapamaz baska biri varmi hayatinda bu adamin?belki bu kadar aksi olmasinin sebebi budur.allah yardmcn olsun uzuldum adina

Keşke çocuklarim küçükken bende boşansaydim.
Büyüdülermi daha zor oluyor ,özelikle iyi baba ama kötü koca rolu varsa.
Çocukler bunu ayiramiyor ve sonra anneyi sorguluyorlar.
Ben cektiğim zorluklar altinda asabi ve sevgisiz bir anne oldum.
Biliyorum buna sebeb olan ot gibi değersiz yaşadiğim evliliğim.

çocuk peki nasıl alıştı bu duruma. görüşüyor mu babasıyla. ???
Oğlum 1.5 yaşındaydı. O yüzden zor olmadı. Çocuklar bizden daha kolay alışıyor. Babası canı ne zaman isterse o zaman aliyo. Bazen 2 haftada bir bazen 2 ayda bir. Bişey demiyorum babasını da görsün diye ama bi kaç seneye görmek istemez diye düşünüyorum oğlum. İlgisiz bi baba çünkü.

Oğlum 1.5 yaşındaydı. O yüzden zor olmadı. Çocuklar bizden daha kolay alışıyor. Babası canı ne zaman isterse o zaman aliyo. Bazen 2 haftada bir bazen 2 ayda bir. Bişey demiyorum babasını da görsün diye ama bi kaç seneye görmek istemez diye düşünüyorum oğlum. İlgisiz bi baba çünkü.
Allah kolaylık versin..:(

Bi

Biliyor musunuz, bu huysuzluğuna rağmen öyle geniş bir çevresi varki. Etrafında onu çok seven, çok değer veren çok kaliteli insanlar var. Yani kendisi aslında çok fedakar biri, etrafına hep faydası dokunmuştur, maddi manevi hala da dokunur. Etrafındakilerin de ona aynı şekilde. İlginç yani.

Benim eski erkek arkadaşım da bu arkadaş konusunda eşiniz gibiydi. Çok iyi dostlukları vardı çevresinde çok sevilir sayılırdı ve bana hep ne kadar şanslı olduğumu söylerlerdi. Ama sevgili olarak kesinlikle çok kötüydü. Dostlarına gösterdiği ilgiyi saygıyı bana göstermezdi.
Ama arkadaşları sürekli çok şanslı olduğumu vurguladıkları için ayrılmaya cesaret edememiştim. Çok şükür ki sonra ayrılabildim. İlişkiye uzaktan bakınca fark ediyor insan neler yaşadığını. İnsanlar ilişkilerine arada üçüncü göz olarak uzaktan bakıp değerlendirebilmeli.

İzniniz var mı? Eşinizle konuşup bir süre ayrı kalıp evliliğinizi düşünmeyi teklif edin. Sizde izin alıp ailenizin yanına gidersiniz. O sürede de görüşmez ne istediğinize karar verirsiniz. Belki bu kışa ayrılık ikinize de iyi gelir. Belki gerçekten yalnız daha rahat ettiğinizi görürsünüz. Yani sizin yerinizde olsam eşimle sakince önce sorunları konuşup bir süre ayrı kalıp düşünelim derdim.

Back