• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diaformin ve polikistik over sendromu

İnşallah🤲 diyet ile yapmalıyız canım diyetsiz sporsuz biraz zor

Kendimi bildim bileli ilacsiz adet olamam.Sac dokulmem disinda butun pko belirtileri mevcut.Ara ara zayif oldugum donemler disinda genelde hafif kiloluydum.Seni cok iyi anliyorum.
Diaformin mucize degil ama yardimci.Bende kullandim.
Yumurta tembelligi var haliyle.Bu hastaligin bas dusmani spor.Duzenli sporunuzu yapin.Bir diyetisyen yardimiyla kilo verin ve bebek icin harekete gecin.
Ayrica pkoyu hamilelik icin hem bir engel hem de bir avantaj olarak gör.Gerekli gereksiz o kadar cok yumurtan var ki krizi firsata cevirebiliriz.Misal ben sansli olanlardanim bu sayede ikizlerim oldu diyebilirim cunku Amh im yani yumurta rezervim 14.5 tu😄 Normal araligin yaklasik 10-12katı yani.Basarisiz bir catlatma ignesi tedavisinden 1 ay sonra kendiliginden hamile kaldim.Hep dua ediyorum Insallah bebek isteyen tum pkolular benim gibi ugrasmadan kucaklarina alsinlar🙏🙏

Benim en yakın arkadaşımda pcos var, 30 yaşına kadar kendiliğinden hiç regl olamamış. Sonra kilo verdi karbonhidratı çok azalttı ve ilk defa kendiliğinden regl oldu! 2 kilo alsa ya da karbondiratı abartsa direkt tembelleşiyor yumurtalıkları.

Bu hastalıkta karbonhidratı kesil ketojenik beslenmeniz lazım o zaman tüm hastalık kaybolup gidiyor. Otoimmün rahatsızlığı gibi bir şey

Ohh ne güzel toplandıkkk ❤️❤️❤️ Denediklerimizi yaptıklarımızı paylaşıp motive olalım kızlar 🙏🏼 Kısa vadede ulaşabileceğimiz hedefler koyalım gözümüz korkmasın 🙂

Benim en yakın arkadaşımda pcos var, 30 yaşına kadar kendiliğinden hiç regl olamamış. Sonra kilo verdi karbonhidratı çok azalttı ve ilk defa kendiliğinden regl oldu! Bir kaç ay da bunu koruyabildi. 2 kilo alsa ya da karbondiratı abartsa direkt tembelleşiyor yumurtalıkları.

Bu hastalıkta karbonhidratı kesil ketojenik beslenmeniz lazım o zaman tüm hastalık kaybolup gidiyor. Otoimmün rahatsızlığı gibi bir şey

Canım vermişsin bile biz daha yolun basındayız. Nasıl veriyorsun 😊
Bende verdiğimi düşünüyprdum canım ama ödem varmış sanırım yeni tüp bebek tedavisinden çıktığım için vucudum ödem toplamış olabilir. 18 günde 5 kilo verilir mi bilmiyprum 😁😁 ama aşırı dikkat ettim ve hiç gün atlamadan her gün en az bir saaat hızlı tempo yürüyüş yaptım canım. 3 gündür yapamadım spor umu .yarın tekrar asılmaya başlayacam başka şansım yok başarmak zorundayım💪💪

Ohh ne güzel toplandıkkk ❤️❤️❤️ Denediklerimizi yaptıklarımızı paylaşıp motive olalım kızlar 🙏🏼 Kısa vadede ulaşabileceğimiz hedefler koyalım gözümüz korkmasın 🙂
Kesinlikle aktif olalım kızlar hepimiz biliyoruz ki bizde motive olmak moralimizin iyi olması çok önemli .

Kendimi bildim bileli ilacsiz adet olamam.Sac dokulmem disinda butun pko belirtileri mevcut.Ara ara zayif oldugum donemler disinda genelde hafif kiloluydum.Seni cok iyi anliyorum.
Yumurta tembelligi var haliyle.Bu hastaligin bas dusmani spor.Duzenli sporunuzu yapin.Bir diyetisyen yardimiyla kilo verin ve bebek icin harekete gecin.
Ayrica pkoyu hamilelik icin hem bir engel hem de bir avantaj olarak gör.Gerekli gereksiz o kadar cok yumurtan var ki krizi firsata cevirebiliriz.Misal ben sansli olanlardanim bu sayede ikizlerim oldu diyebilirim cunku Amh im yani yumurta rezervim 14.5 tu😄 Normal araligin yaklasik 10-12katı yani.Basarisiz bir catlatma ignesi tedavisinden 1 ay sonra kendiliginden hamile kaldim.Hep dua ediyorum Insallah bebek isteyen tum pkolular benim gibi ugrasmadan kucaklarina alsinlar🙏🙏
Oy oy maşallah canım Allah bağışlasın darısı bizlere inşallah 🤗⭐⭐

Canım valla senin adına cok sevindim 😍 keske ikizlerim olsaaa keskee:KK51:

Kesinlikle aktif olalım kızlar hepimiz biliyoruz ki bizde motive olmak moralimizin iyi olması çok önemli .
Bizi bizden başkası anlayamaz. Eşim bu konuyu kafama çok taktigimi elimde sürekli telefon araştırma peşinde olduğumu söylüyor. Beni hiç ama hiç anlamıyor. Kaç kere diyet yapcam dedim ilk başta inanirken artık hiç kilo verebilcegimi sanmiyor. Ümidini kesti ondan da bı ışık alamıyorum. Şuan sizlerle motivasyonunu toplayıp hemen şuan da başlıyorum kizlar diyete iyi ki karşıma çıktınız kalp kalp kalp 🙏🙏

Şuan kür yapan varmi varsa hangi kürü yapıyorsunuz arkadaşlar 😊😊 kendimden başlayayım.
🍂maydonoz süt buharı yaptım adet bitince 3 gün .
🍂Arkadaş bize aktardan bir macun almış. Şuan eşimle sabah akşam onu yiyoruz
🍂.incir aldık bir dahaki ay adetin 2. Gününden itibaren zeytinyağına koyup yiyecez onuda.
🍂ovulasyon testi kullanıyorum
🍂D vitamini alıyorum çok önemli eğer o eksikse kilo vermek biraz daha zorlaşıyor kizçelerim.
🍂sağlıklı beslenmek de çok önemli abur cubur hiç yok almıyoruz, almayıncada yememiş oluyoruz😊 onun yerine çiğ fındık ceviz 😋😋
💗💗

Bizi bizden başkası anlayamaz. Eşim bu konuyu kafama çok taktigimi elimde sürekli telefon araştırma peşinde olduğumu söylüyor. Beni hiç ama hiç anlamıyor. Kaç kere diyet yapcam dedim ilk başta inanirken artık hiç kilo verebilcegimi sanmiyor. Ümidini kesti ondan da bı ışık alamıyorum. Şuan sizlerle motivasyonunu toplayıp hemen şuan da başlıyorum kizlar diyete iyi ki karşıma çıktınız kalp kalp kalp 🙏🙏
Valla benim hayatım boyunca kilo alıp verme derdim hiç bitmedi. Şimdi eşimde diyette. Birlikte zayıflıyoruz daha doğrusu zayıflamaya çalışıyoruz :) ilk hedefim 70in altına düşmek, şuanda çok odaklıyım çünkü doktorum çok ağır konuştu:( bizimkisi ömür boyu bizimle yaşayacak bir durum ama çaresi de bizim elimizde o yüzden kiloları verip hormonları tokatlıyoruz 🙂🙂🙂🙂

Seni p kadar iyi anlıyorum ki. Benim eşimde aynı diyete başlıyorum diyorum he he görürüz yarın bozarsın falan diyor. İnsan bi gaz verir de üstüne düşerim falan. Hiç inanmıyor bana senin dediğin gibi destek olmuyor kuzum. Biz yapacaz ama birbirimize destek olup birlikte başarıcaz 🤩😍😘

Şuan kür yapan varmi varsa hangi kürü yapıyorsunuz arkadaşlar 😊😊 kendimden başlayayım.
🍂maydonoz süt buharı yaptım adet bitince 3 gün .
🍂Arkadaş bize aktardan bir macun almış. Şuan eşimle sabah akşam onu yiyoruz
🍂.incir aldık bir dahaki ay adetin 2. Gününden itibaren zeytinyağına koyup yiyecez onuda.
🍂ovulasyon testi kullanıyorum
🍂D vitamini alıyorum çok önemli eğer o eksikse kilo vermek biraz daha zorlaşıyor kizçelerim.
🍂sağlıklı beslenmek de çok önemli abur cubur hiç yok almıyoruz, almayıncada yememiş oluyoruz😊 onun yerine çiğ fındık ceviz 😋😋
💗💗
Ben sabahları hayıt suyu içiyorum eşimde çakşır suyu içiyo. Zeytinyağında beklemiş bir incir yiyorum ve havuç suyu içiyorum. Bide inofolic combi kullanıyorum. Adet olmayanlar varsa civanperçemi ile adet olabilir çok kısa sürede. Üç ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım ama fayda etmedi :(

Valla benim hayatım boyunca kilo alıp verme derdim hiç bitmedi. Şimdi eşimde diyette. Birlikte zayıflıyoruz daha doğrusu zayıflamaya çalışıyoruz :) ilk hedefim 70in altına düşmek, şuanda çok odaklıyım çünkü doktorum çok ağır konuştu:( bizimkisi ömür boyu bizimle yaşayacak bir durum ama çaresi de bizim elimizde o yüzden kiloları verip hormonları tokatlıyoruz 🙂🙂🙂🙂
Aynen öyle pes etmeyelim kendimden biliyorum bir hafta yaparsam diper hafta pes ediyorum falan ☹ ama bu sefer istikrarlıyım şimdi daha bi gaza geldim benim gibi sizlerde kilo verme çabasında olunca daha bir istemeliyim yarın olsada spor yapsam 😂😂😂

Canım benim eşimde aynı merak etme. Evlendiğimizden bu yana kilo aldım hep veremedim. Şekerim olduğunu bilmiyoduk polikistik over de bunu yaparmı canım diiyp geçiştrdiği çok oldu. Şimdi şekrt ilacına basladımya daha bi inanclıyım. Onun hala ümidi yok ama hırs yaptım. Gerçekten bizi sadece biz anlayabiliriz

Back