Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben de devlete gönderip göndermemenin maddi durumla alakası olmadığını yazdım.

Durumu olmayan özele göndermek zorunda kaldığı gibi durumu olduğu halde devlet tercih eden de var.

Eşimin amcası müteahhit tahmin edilemeyecek bir mal varlığı var. 2 çocuğunu 8 sene TED kolejine yolladı. Fakat lisede nitelikli listelerden birini kazanamamış olmamalarına rağmen devlet okuluna yollamayı tercih etti. Durumu olmadığı için mi yollamadı yani?

Saçma çıkarımlarınız var.

Bunlar münferit örnekler. Bu kafada bir insansa çocuğunu baştan ted e yollamayacaktı. 14-15 yaşındaki çocuğa bu şekilde ceza kesilmez. Çocuk ne olduğunu şaşırmıştır. Üzüldüm durumuna.

Ben branş öğretmeniyim, kızım devlet okulunda 4. Sınıfta okuyor. Burada tanınan ve güvenilir bir öğretmenin sınıfında. Okul aile birliği geçen sene dönemlik 250 lira topladı. Bu yıl belli değil bir şey istenmedi hemüz. Sınıfa alınacak ıslak mendil, öğretmene hediye, peçete vs için aylık 30 lira topluyor sınıf annesi. İlkokul 1de laptop aldık. Ben yazıcı aldım yardım amaçlı sınıfta duruyor. Her yıl ingilizce ve diğer derslerden kaynak kitap da aldık. Durumu olmayanları tenzih ediyorum ama her lükse para harcayıp okuldan istenenlerden şikayet etmek bana doğru gelmiyor. Velilerim çocuklarını geziye göndermek için yarış ediyor çalıştığım lisede, 2500 lira iki günlük geziye veriyorlar ama ingilizce kaynak kitaba 200 lira tek seferlik vermekten imtina ediyorlar. Eğitime önem vermek bir kültürdür, aileden çocuğa geçer.
Kaynak kitap Morpa derse göre kullanılan kırtasiye malzemesine bizde birşey demiyoruz ve parasını da veriyoruz, ayrıca hijyen malzemelerini de kendimiz alıp okula teslim ettik deterjan harici, ekstra açılan kurs ya da etkinlik için isteğe bağlı olanlar için çocukta ilgili ise göndermeye çalışıyoruz ama lükse kaçan ihtiyaçlar mevzu olunca ödemek istememek en doğal hakkımız bence.
Ayrıca eğitim sadece derste anlatılanlardan ibaret değil bence geziler, kültürel aktiviteler, yeteneğine ve ilgisine uygun sanat ve spor faaliyetleri de eğitimin bir parçası ve bunların çoğunu zaten okul dışı etkinliklerle karşılıyoruz.
Yani bende laptop almaya karşıyım çünkü okulda var bir bilgisayar iyi yada kötü ama okul dışı gezi olursa parası neyse verir gönderirim (konser, müze, kütüphane ziyareti, şehir kültür gezileri vs. ) bunlar kişisel gelişime daha büyük katkı sağlıyor bence.

Branş öğretmeniyim yeni atandım. Bilgisayar vs kendime yeni alabildim. Sürekli bilgisayarımı yüklenip nasıl getirebilirim? Neyse aldım götürdüm diyeyim zor bir okulda çalışıyorum binbir taksitle aldığım şahsi eşyamı maalesef götürmem kusura bakmayın. Ben kira mı ödeyeyim düzgün besleneyim mi yoksa birkaç senede sürekli bilgisayar mı değişeyim. Ha kimseye da alın diyemem o da başka konu.

Kaynak kitap Morpa derse göre kullanılan kırtasiye malzemesine bizde birşey demiyoruz ve parasını da veriyoruz, ayrıca hijyen malzemelerini de kendimiz alıp okula teslim ettik deterjan harici, ekstra açılan kurs ya da etkinlik için isteğe bağlı olanlar için çocukta ilgili ise göndermeye çalışıyoruz ama lükse kaçan ihtiyaçlar mevzu olunca ödemek istememek en doğal hakkımız bence.
Ayrıca eğitim sadece derste anlatılanlardan ibaret değil bence geziler, kültürel aktiviteler, yeteneğine ve ilgisine uygun sanat ve spor faaliyetleri de eğitimin bir parçası ve bunların çoğunu zaten okul dışı etkinliklerle karşılıyoruz.
Yani bende laptop almaya karşıyım çünkü okulda var bir bilgisayar iyi yada kötü ama okul dışı gezi olursa parası neyse verir gönderirim (konser, müze, kütüphane ziyareti, şehir kültür gezileri vs. ) bunlar kişisel gelişime daha büyük katkı sağlıyor bence.
iyi de ogretmen kendi kisisel bilgisayarini niye kullansin ki laptop konusunda hatali dusunuyorsunuz bence

Para isteme illere göre yapılıyor sanırım. Devlet okulları hep aynı sanıyordum ama yorumlara bakarak bu çıkarımda bulundum
Bizden para istenmezdi bazen sene de bir iki yakacak parası istendiği oluyordu o kadar
Öğretmenler kendi laptoplarını getiriyordu
Sınıflarda perdeler projeksiyon makineleri her şey
vardı
Bazı dersliklerde bilgisayarda vardı

Bunlar münferit örnekler. Bu kafada bir insansa çocuğunu baştan ted e yollamayacaktı. 14-15 yaşındaki çocuğa bu şekilde ceza kesilmez. Çocuk ne olduğunu şaşırmıştır. Üzüldüm durumuna.
Ceza olarak yapmadı. Kolejlerin içi boşaldığını gördüğünü bu yüzden artık göndermeyeceğini fakat ilköğretim kısmını tamamladıktan sonra bunu yapacağını öncesinde de söylüyordu zaten.

Kahkaha attım tabi canım ögretmen senin cocugunun eğitimi icin evdeki laptopunu getirsin olur mu 🤣 sadrazam çocuklarını eğitecek sonucta tv ünitesi ve salon takımını da getirsin mi evden

Hanımefendi teknoloji cağında yasıyoruz . Ztn devlet okulları sınırlı imkanlar ve verilen eğitimde cok iyi değilken onu bi üst sınıfa tasıyabilmek icin bu materyaller isteniyor
Bunu cocuksuz biri olarak ben bile biliyorum
Ztn bunların istenmediği yerler sosyo ekonomik düzeyi düsük yerlerdeki okullardır
Korkmayın bu aldıgınız hic bisey öğretmenin sahsına değil :)
Teknoloji çağındayız bunun bende farkındayım ama müfredat atla deve değil lap top olmadan da olur .

Okuldaki bilgisayar muhtemelen fi tarihinden kalmıştır bu nedenle istiyor olabilir. Sonuçta ders materyalleri iyi bir bilgisayarda daha kolay ve sorunsuz açılır. Şahsi kullanımı için istediğini düşünmüyorum. Ondan alacağı verim çocuğunuzun alacağı eğitime de doğrudan etki edecektir. Devlet maalesef okullara ödenek vermiyor adam akıllı. Öğretmeniniz işini daha iyi yapmaya çalışıyor gibi geldi bana. Belki evde de çalışabilmek için kullanacak.
Kendi bilgisayarını neden kullansın ki? Bi muhasebeci düşünün şirkette bilgisayar yok diye evden kendi bilgisayarını götürsün.. aşırı saçma bir durum olurdu. Sanırım sizin devlet okulundan beklentiniz çok az masraftı o yüzden sinirlerinize dokunmuş.
Bende devlette okudum aynı okulda farklı sınıflarda tanıdığım velilerde var kimseden bu kadar uç istekler yapılmamış bu da bir etken yoksa hijyen malzemesi ek kaynak kırtasiye malzemesi zaten aldık , isteğe bağlı olan dans dersine de yazdırdık sevdiği için ama lap top kısmı abartı geldi bana benim asıl takıldığım o..Gerisine lafım yok zaten.

Anne baba olarak siz evladınızin alacağı eğitim için para vermeyi kabul etmiyorsanız öğretmeni neden verecekmiş ben onu anlamadım :) Bilgisayar için fatura istemekte haklısınız ama diğer giderlerin hepsi bana normal geldi. Bizede ara ara böyle mesajlar geliyor neyse ücreti veriyoruz. Daha bugün yine bir mesaj geldi hatta kaç veli dedik veremeyen aile varsa kendi içimizde karsilayalim hiçbir çocuk eksik hissetmesin diye. Öğretmenimizde yapıyordur tabiki böyle yardimlar ama herseyide kendisinden bekleyemeyiz.

Teknoloji çağındayız bunun bende farkındayım ama müfredat atla deve değil lap top olmadan da olur .
Sizin cocuk eğitim tarzınız ile benimki bambaska.
O yüzden sizinki doğrudur efendim
Avrupanın en kötü ekonomisine sahip polonyadaki eğitim bile en az 10 senedir lap topla interaktif ortamda veriliyor
Ama siz cok sey etmeyin ok

Ceza olarak yapmadı. Kolejlerin içi boşaldığını gördüğünü bu yüzden artık göndermeyeceğini fakat ilköğretim kısmını tamamladıktan sonra bunu yapacağını öncesinde de söylüyordu zaten.
Çocuğu bambaşka bir arkadaş çevresine sokmak yine de çok kötü. Üç bir örnek.

Bende devlette okudum aynı okulda farklı sınıflarda tanıdığım velilerde var kimseden bu kadar uç istekler yapılmamış bu da bir etken yoksa hijyen malzemesi ek kaynak kırtasiye malzemesi zaten aldık , isteğe bağlı olan dans dersine de yazdırdık sevdiği için ama lap top kısmı abartı geldi bana benim asıl takıldığım o..Gerisine lafım yok zaten.
Fatura istersiniz olur biter. Zaten sizin istemenize gerek bile kalmadan çoğu öğretmen ibraz eder böyle şeyleri kimsenin aklında soru işareti kalmasın diye.

Bu ne saçma bi çıkarım. Öğretmen olduğunu söyleyen biri nasıl böyle bir ifadede bulunur.

Ben size söyleyeyim devlette 8 5 çalışan ve yanında ailesinden kimse olmayan çoğu memur dişinden tırnağından artırıp özele yolluyor. Çünkü devlet kendi memurunun çocuğuna memurun çalışma saatlerine uygun okul imkanı sağlamıyor. Hala çok büyük bir kısım okul ikili eğitim veriyor. Nasıl yollasın çalışan anne?
bende geçen sene bu sebepte özele verdim ama bu sene fiyatlar 3 e katladı bütçe kaldırmadı ki iki kişi çalışıyoruz biz. Ama ne oldu devlet artı etüdle devam ediyoruz hala saatler kurtarmıyor okul tam gün olmasına rağmen artı haftasonu kursu var onlarada senelik 30000 civarı ödeme yaptık özele kıyasla uygun ama devlete yazdırmakla iş bitmiyor ne yazıkki çalışan veli için.

Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Haklısınız, biz ek kitap v.s için topladık..ayrica okulda çalışan temizlik,güvenlik personel giderleri için sene başında bütün okuldan bağış toplanıyor..devlet personel göndermiyor çünkü..bizde boyle şeyler istemedi öğretmen.. laptop olmadan ilkokul çocuğuna eğitim veremiyor muymuş..diger veliler tepki gostermedi mi?müdürlük ne diyor

Bilişim, bankacılık ve eğitim kıyasladığınız iş alanlarındaki bilgisayar kullanımları çok farklı. Bence bilmediğiniz eğitim sektöründeki bilgisayar kullanımın amacını kendinize vazife edip iş/özel hayat karşılaştırması yapmayın. İleri gitmeniz mesleğime hakaret oluyor.
Siz okudugunu dahi anlayamayan bi insansınız
İlk yorumda ben sizin arabanız olup olmadıgınu sormadıgım halde bunu yazmıssınız asırı komiksiniz
Bak hala okuduğunu anlamayan bi insan olmaya devam ediyorsunuz.
Bilisim bankacılık ve eğitim kıyaslaması değil kendi özel bilgisayarınızda kendi bankacılık islemlerimizi de yapıyoruz ya hani, ortak wifiye girmek o bilgilerin kaybedilmesi anlamına geliyor.
Birde olgun basak eğilir bombos basak sizin gibi dik kalır.
Ben ögretmenlik ve onun üzerine psikoloji bölümünü yeni okumus bitirmis biriyim.
İsim actıgım derneğim ile alakalı röpartajım dahi var buradaki pek cok insan da biliyor
Bunlarla hic bi zaman övünmedim, ben bir tek kimsesiz cocuklar icin actıgım dernekle övündün cünkü Türkiyenin en gec dernek yöneticilerinden biri oldum ve bununla hep de gurur duyacağım
Cocukluktan beri hayal ettiğim biseydi
Devletimiz sag olsun desteğini verdi..
Suan da aile isimizi ileri tasımaya calıstıgım ama kendi cabamla biseyler yaptıgım bir is yapıyorum
Düz bir öğretmene göre hem cok fazla konusuyor kendini övüyor, hemde yazılanları anlamıyorsunuz.
Simdi size mustafa sandal dan araba sarkısını armağan ediyorum ve size yol veriyorum
Cahil ile sohbeti kestim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X