Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neyse ben okuduğumu anlamışım özetle ok

Hayır büyükşehirde yaşıyoruz ama yok bizde . Ciddi soruyorum tüm okullarda olması gerekiyor mu gerçekten ?
Bakın eğitimde fırsat eşitliği için fatih projesi başlatıldı ve sizin okulunuzda olmaması eşit eğitimden uzak olduğunuzu gösteriyor hele ki köyde olmadığınız halde.

Son düzenleme:
Laptop çok saçma bir istek. Öğretmenler odasında bilgisayar ve yazıcı yok mu? Sınıf derse hazırlık ortamı değildir derste laptopta ne yapacak ki? Hele ki sınıflarda koca akıllı tahtalar var. Kısa bir süre ilkokulda görevlendirildim böyle saçma istek görmedim.

Taaa benim zamanımda o, bu, şu sebeplerden dolayı devamlı para toplanırdı öğrencilerden. Para vermeyenlerin de öğretmen tarafından sınıfta sürekli adları okunup utandırılırdı. Aklıma o zamanlar geldi... o zamandan bu zamana degisen pek bir sey olmamış sanıyorum. Oldu olacak ögretmenlerin ictikleri kahveler (ogretmenler odasina kahve makinesi alacagız diyerekten) fln da velilere ödettirilsin

biz okul acilinca ogrenci basina hepimiz morpa aldik, ek kitapda alindi su sebili renkli yazici klima ve sinif dolabi alindi
foto cekimi icin, cumhuriyet bayrami icin vs. vs surekli ucret isteniyor evet.
yanlis bilmiyorsam devlet ogrenci basi 3 lira gibi bir rakam veriyormus okullara

bizim liseye ek bina yapilip tam gun egitime gecilecekti benim lise biteli 20 sene oldu komsumuzun kizi bu sene o liseye gidiyo hala ek bina parasi topluyolar her sene tam gun egitim icin 3000 odali falan olacak sanirim okul bunca senede bitmedigine gore

durumu iyi olan özel okullara gönderdiği için iyi olup devlete gönderen çok çok azdır.
Bu ne saçma bi çıkarım. Öğretmen olduğunu söyleyen biri nasıl böyle bir ifadede bulunur.

Ben size söyleyeyim devlette 8 5 çalışan ve yanında ailesinden kimse olmayan çoğu memur dişinden tırnağından artırıp özele yolluyor. Çünkü devlet kendi memurunun çocuğuna memurun çalışma saatlerine uygun okul imkanı sağlamıyor. Hala çok büyük bir kısım okul ikili eğitim veriyor. Nasıl yollasın çalışan anne?

Okuduğunuzu anlıyor musunuz sayın hocam!
Durumu iyi olan devlete zaten göndermiyor yazdım!

hayir pc yok ogretmen odalarinda, yazici bir tane oluyo oda koca okul sıra gelmiyor

Bu istekler öğretmenlere özel mi alınıyor da birde kahve makinası alınsın demişsiniz. Yorumlar ülkenin halini gösteren cinsten
aslinda işte ögretmenlik bir durum söz konusu degil balık en bastan kokuyo kabak ogretmene patliyo paralari o topladigi icin.
yoksa koskoca ulke koca devlet okullara 3 yazici 5 fotokopi makinesi koyamazmı gayet de koyar ama koymuyor

4 sene kullandi cocuklarla diyelim.Sonrasinda kendisine kalacak.Ne yapacaklar satip 2.el sinifa mi paylastirilacak para? Ayrica laminasyon cok elzem de bir arac degil.
kendilerine kalmiyor, bizim ogretmen tanidigimizin cocugunu mezun etti bu sene onlara alinanlar şuan ögretmende degil muhtemelen yonetime teslim ediliyor yonetim napiyor bilemem. keşke ögretmene kalsada bir sonraki gelecek olan nesil eksiksiz egitimine başlasa ne güzel olur.

Plaza calısanı da eğitimci de aynı marka bilgisayarı kullanabiliyor hanımefendi :)) ikisi icin ayrı ayrı sektörel pc üretilmiyor kahkaha attım . Yogun kalabalıkta olan yerlerin wifilerine girmek virüs sıkıntısı, bilgilerin kaybedilmesi, bankacılık islemleri konusunda problemler, yasatabilir. Sizin özeliniz bir kurum internetine baglanması sakıncalıdır.
İs yasamı ile özel yasamı birbirine karıstıranlar uzun solukta mutsuz olurlar
Bizler bilinçli insanlar icin konusuyoruz sizlik bi durum yok
Sevgiler

Ben dernekten arkadaşlarımla uzun yıllardır devlet okullarının eksiklerini tamamlıyorum. Mesleğim sebebiyle iş insanlarıyla bağlantılarım var. Sizin de mahallenizde benim gibi gönüllü çalışan veya çalışabilecek insanlar vardır. Muhtarınıza haber bırakın,okulumuzun yardıma ihtiyacı var deyin. Biz muhtarlara danışıyoruz mesela.

Okuduğunuzu anlıyor musunuz sayın hocam!
Durumu iyi olan devlete zaten göndermiyor yazdım!
Evet ben de devlete gönderip göndermemenin maddi durumla alakası olmadığını yazdım.

Durumu olmayan özele göndermek zorunda kaldığı gibi durumu olduğu halde devlet tercih eden de var.

Eşimin amcası müteahhit tahmin edilemeyecek bir mal varlığı var. 2 çocuğunu 8 sene TED kolejine yolladı. Fakat lisede nitelikli listelerden birini kazanamamış olmamalarına rağmen devlet okuluna yollamayı tercih etti. Durumu olmadığı için mi yollamadı yani?

Saçma çıkarımlarınız var.

4 sene kullandi cocuklarla diyelim.Sonrasinda kendisine kalacak.Ne yapacaklar satip 2.el sinifa mi paylastirilacak para? Ayrica laminasyon cok elzem de bir arac degil.
Sonraki sene 1.sınıfa başlayanlar kullanacak. Benim oğlum 2.sınıf ve önceki velilerin aldığını kullanıyorlar. Her sene bilgisayar parası istenmiyor.

Hayır çevirmeyin, özele göndermenin durumu iyi olmasına gerek olmadığını yazdınız. Şimdi verdiğiniz örnek bu ülkede kaç tane söyler misiniz? Kaç varlıklı insanın çocuğu devlet okulu okuyor! Çok çok azdır yazmıştım bunu da böylece. Kendinize çıkarım üretmeyin!

Bu istekler öğretmenlere özel mi alınıyor da birde kahve makinası alınsın demişsiniz. Yorumlar ülkenin halini gösteren cinsten
Onu mübalağa yaptım yalnız! Diyelim ki okulda bnm kızımım son senesi , ben ne diye öğretmenin kullanacağı laptopun parasına ortak ediliyorum. Laptop bir kez alınır uzunca seneler kullanılır. Size göre bu normaldir bana göre değil. Kaldı ki hayata herkes aynı yerden bakma zorunda degil, Fikrini begenmediginiz birisine hemen iğneyi batırıveriyorsunuz. Keşke o iğneleri biraz da kendinize batırsanız; bana görede ülkenin halini başkasının fikrine saygısı olmayan, ön yargılı bu tarz (sizinkisi gibi) yorumlar gosteriyor.

Bilişim, bankacılık ve eğitim kıyasladığınız iş alanlarındaki bilgisayar kullanımları çok farklı. Bence bilmediğiniz eğitim sektöründeki bilgisayar kullanımın amacını kendinize vazife edip iş/özel hayat karşılaştırması yapmayın. İleri gitmeniz mesleğime hakaret oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…