Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten çok hor kullanıyorlar. Sizin ki 1. Sınıf benim kızım ortaokul. Tuvaletteki bir bölüm temizlik malzemelerinin koyulduğu bölüm. Bu bölüme gecen bir öğrenci git tuvaletini yap. Koskoca çocuklar bunu yapan. Bizde de tuvaletler sürekli tikaniyor
.

Okuldaki bilgisayar muhtemelen fi tarihinden kalmıştır bu nedenle istiyor olabilir. Sonuçta ders materyalleri iyi bir bilgisayarda daha kolay ve sorunsuz açılır. Şahsi kullanımı için istediğini düşünmüyorum. Ondan alacağı verim çocuğunuzun alacağı eğitime de doğrudan etki edecektir. Devlet maalesef okullara ödenek vermiyor adam akıllı. Öğretmeniniz işini daha iyi yapmaya çalışıyor gibi geldi bana. Belki evde de çalışabilmek için kullanacak.
Kendi bilgisayarını neden kullansın ki? Bi muhasebeci düşünün şirkette bilgisayar yok diye evden kendi bilgisayarını götürsün.. aşırı saçma bir durum olurdu. Sanırım sizin devlet okulundan beklentiniz çok az masraftı o yüzden sinirlerinize dokunmuş.

Öğretmenlerimiz beslenme ve öğle yemeği için bile tavsiyede bulunuyorlar, "çoğunluğun alamayacağı, çocuğun görüpte canının çekeceği değişik şeyler koymayın beslenme ve öğle yemeklerine" diyorlar ve haklılar çünkü gerçekten halkın hiç gücü kalmadı. Doğal olarak çocuğuna doğru dürüst yemek bile yediremeyen çok ciddi bir kitle oluşmuşken ülkede, ülke gerçeklerine sırtını dönmeden makul ve anlayışlı yaklaşılırsa hepimizin hayatı biraz daha kolaylaşmış olur.

Bi
Biz de aldık laptop, perde yaptırdık akıllı tahtaya destek olduk..daha neler neler...tabi ki destek olqcagimiz şeyler var ama bazı seyler abarti...sınıfa diye 50 lira toplanıyordu mesela ..sınıf ihtiyaclari alınıyordu ama misal bizim ogretmenimiz hep kaliteli tahta kalemi kullanırdı ordan alınırdı..tahta kalemi 50 liraysa hocamziİnki 150 ydi ...kimsede kalkıp birşeyler demezdi bende demezdim benmi kötü olayım 30 kişinin içinde diye...sınıf anneleri zaten öğretmene yağcılık peşinde olduğundan habire para topluyorlardi herşeyin en güzeli olsun diye...özel okuldan farksızdı bir dönem ..ses cikarilmadikca bu düzen böyle gelir gider

Benim çocuğum 1.sınıfa gidiyor devlette,bizim hoca geçen sene 4.sınıfın aldığı laptop beyaz tahta ,stor perde ,masa örtüsünü kullanıyoruz 4.sınıfa gelince biz de alacağız ama yan şubeler 1.600 tl topladı tüm bunlar için dediginiz yayın için 1.200 tl idi onu da bölmüştük 37 kişi sinif

Niye kullanmasın laptopuna nasıl bir zarar gelecek?!
İs yasamınız var mı?
kendi sahsı lap topunuzu iste kullanamazsınız
Sahsidir
Ki olmayabilirde mesala benim yok tablet kullanıyorum
Sonucta lap top sınıfta kalıyor belki bi cocuk yanlsılıkla zarar verecek?
Kaldı ki dersler vs yükleniyor neden kendi bilgisayarının hafızasını kullansın
O bozulduğunda veli ona hocam sizin ki bozuldu buyrun hediye diye yenisini mi alacak
Biraz adalet mefhumunuz olsun yetistirlen cocuk sizin cocugunuz ise sizler karşılayacaksınız
Bu tüm isler icin gecerlidir senelerce kurumsaldada kurumsal olmayan yerlerde de calıstım. Sadece evimde uzaktan bağlantı gerektiğimde lap topumu kullandım. Neden kendi özel esyam is yerine hizmet etsin?

Merakından soruyorum. Peki neden olmuyor merkez okulda. Bizim okulda merkez sayılır. İnternet te var her sınıfta bilgisayar da. Okulumuzun tek eksiği kapalı spor salonu. Onu da yapmaya kalksalar zaten 3 ayda yapılmaz çok zor. Devlet neden bazı okullara gönderiyor bazi okullarda eksik oluyor. Yada neye gore oluyor bu yardımlar.

Evet asıl mesele zaten bu. Öğretmen bir şekilde dersi anlatır. Sunuş yoluyla da buluş yoluyla da. Öğretme tekniği sınırsız bu anlamda. Bilgiye ulaşma yolu da. Çocuğunuz için şunu da alalım dememek lazım veremeyecek o veliyi gözeterek.

Bulunduğumuz mahallenin alt yapısı yeterli değilmiş.

Yıllardır bu düzen böyle.
Hiç birisi öğretmene kalmıyor bu arada. Okula devrediliyor. Ben daha laptopu sırtlayıp giden öğretmen hiç görmedim. Ama okul müdürünün onları sattığını gördüm mesela gözümle.

Verdiğiniz paralar çocuklarınızın iyiliği için.

Bakın yazdım yukarıda plaza çalışanı bilgisayarı ile eğitimcinin çalıştığı bilgisayar aynı işleve hitap etmiyor! İşi bilgisayar olanın kullandığı tonla program var. Daha önce oralarda da çalıştım, şu an eğitimciyim de ikisini gönül rahatlığı ile karşılaştırabilirim.

Kendi bilgisayarımı öğrencilerime kullanmaktan çekinmem. Orada da kendim kullanıyorum o eğitimleri de kendim hazırlıyorum. Arabam da yok.
Benim şikayetim yok! Var mı sorun?

Ön hazırlıktan bahsettim ben. Ön hazırlığı zaten evde yapacaktır öğretmen. Köyde bir okul mu burası akıllı tahtası yok!
Neyse ben okuduğumu anlamışım özetle ok

Hayır büyükşehirde yaşıyoruz ama yok bizde . Ciddi soruyorum tüm okullarda olması gerekiyor mu gerçekten ?

Zaten ben tamamiyle hak veriyorum öğretmenlere. Evde yapmayan çocuk okulda arkadaşından bakıp çok farklı şeyler yapabiliyor.
Gerçekten kocaman çocuklar inanılmaz! Tuvalet eğitimi yarıda kalmış heralde daha neler duyucaz

Kızımı özelden aldım ben bu sene proje okulu diye geçen iyi bir okula yazdırdım. Oğlumda aynı okulun anasınıfında.
Kayıt yaptırırken hatrı sayılır bir meblağ istendi,ikisine de ödedim ki adresim tutuyor bu okula.
Kızım 6.sınıf 5.sınıflarda ingilizce sınıfına ekstra ödeme istendiğini de biliyorum diğer kayıt yaptıran arkadaşlardan ki dışarda bir kursa yollasanız ödeyeceğiniz tutar neredeyse bu meblağ.
Etüt var her gün ikişer saat fazladan onun içinde ücretini ödeyip yazdırdım kızımı,okulda tekrar etmesi daha faydalı olur diyerek. 2.dönem ayrıca ödeme istenecek. Geçen yıl dolap yaptırmişlar sınıfa kızım başka okuldaydı,bu sene dolap eski sınıfta kalınca veliler parasını ödedik kullanamıyoruz dediler(eksikti bu seneki sınıflarındaki dolaplar sayı olarak)ben yine kendi çocuğumun konforu diyerek yeni yapılacak dolaplar için ödeme yaptım bir miktar. Kocaman çanta kalın kalın kitaplardan çantası taşınmaz haldeydi zira. Benden istemediler özellikle siz ödemediniz verin demediler ama ben sorup gerekiyorsa ödeme yapayım bir an önce yapılsın dediğimde o zaman şu kadar verin dendi verdim. Kayıt esnasında 2şer 5li A4 kagidi,tahta kalemi vb istekleri oldu onlari da temin edip ilettim.
Oğlumun listesi epey kabarıktı zaten tuvalet kağıdından,peceteye,sabuna,yüzey temizleme mendillerinden ıslak havluya hatta fotoselli kağıt havlulara varana kadar upuzun bir listeydi hepsinden 4er 5şer ,bazılarından ikişer ki sadece şu fotoselli havlulara (2 paket 6lı)900 lira civarı verdim.
Yani bir şekilde çocukların konforunu,hijyenini göz önüne alarak yaptım yine olsa yine yaparım. Ama bilgisayar vb istekler konusunda gelseler karşıma,kayıt yapılırken alınanlar ne oldu diye sorarım yani kimse kusura bakmasın.
A4dür,yukarıda yazdığım listedekilerdir zaten her veliden alıyorlar,toplanan paralarla da gerisini halletmeliler bence.
Tabi ki ben kendi deneyimim doğrultusunda yazıyorum bunu, inanın öderken,alırken 2.kez söyletmedim bile kimseye hemen ödedim,temin ettim sonuçta bir öğretmenin velilerle bu konularda yüz göz olmasını asla istemem ama isteklerinde bir sınırı olmalı. Okulda bilgisayar varsa veliden istenilmemeli bunca para toplanırken,kendi bütçelerinden bir şekilde temin edilmeli elzemse şayet.
Tamam devlet ödenek vermiyor, yetmiyor amenna ama veliye de bu denli yüklenmek ne kadar doğru bilemedim.

Son düzenleme:
Bana anormal gelmedi. Okul yönetimi karşılasın denmiş ama nasıl karşılasın? Ceplerinden mi ödesinler? Devletin bunları sağlaması gerek. Devletin bütçesi yetersiz. Ben daha kendim ilkokuldayken para toplayıp televizyon, DVD almıştık. Mezun olana kadar kullandık. Sonra haliyle öğretmene kaldı o da bizden sonraki öğrencilere kullandı. Lisedeyken sınavlardan önce kağıt parası topladığımızı hatırlıyorum. Yoktu çübkü okulda kağıt. Fatura istemekte haklısınız ama bunlar alınmalı neticede sizin çocuğunuz kullanacak. Sonrasında öğretmene kalacak demişsiniz ama buna yapacak bir şey yok ki iade mi etsin? Benim çocuğum özel okulda ama devlet okuluna giden tüm arkadaş çocuklarımdan bu dedikleriniz istendi

durumu iyi olan özel okullara gönderdiği için iyi olup devlete gönderen çok çok azdır.
Öyle bir şey yok. İlçelerde köylerde zenginler de yaşıyor yani herkesin özel okula ulaşım imkanı olmayabilir. Ben tercih etmiyorum mesela, kaliteli bulmuyorum burdakileri. Eğitimde öğretmen temel direktir. öğretmene asgari ücret veriyorsa bir okul, oraya güvenme

Birde şöyle bir durum var. Ortak internet için çok çeşitli ayarlar var. Kişisel bir alet kullanmak çok büyük sıkıntılara neden olur kişisel veriler çalışabilir hiç olmayan yerlerde kaydedilir veya virüs sorunu çıkar kayba uğrarsıniz
Bizim kurumda yasal olmayan bir ayar var ama kimse anlatamadı. Ben kişisel mail Bile kullanmıyorum WhatsApp açmıyorum sadece kurumsal mail yada kuruma ait flash bellek. Bir sürü bilgim var hesaplarım var borsalar var ortak ağa asla baglanmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…