Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
ilkokula 10 sene önce de laptop aldık ama şu an fiyatlar uçuk ve alım gücü düşük esas sorun o

Diyorum ya kimse sizi ikna etmek zorunda değil olursa kullanır almazlarsa olduğu kadar olur. Hiç bir öğretmen okula laptop alacak kadar emeğinin karşılığını almıyor ne maddi ne manevi.
Boşe yormayın kendinizi anlamazzz.okuldaki bilgisayar programları çalıştırmıyor diye açıklanmış hala okulda masaüstü var olmadı kendininkini getir diyor.hadsizliğinin farkında değil.Kendine gelince para vermekten kaçınır öğretmenin malına kamu malı muamelesini hak görür böyleleri

Bu arada sponsor fikriniz mantıklı. Bir ekleme yapmak isterim. Tüm yardımlar çok zenginlerden bekleniyor. Fakat orta halli insanlar da yardım edebilir gücü yettiğince. Örneğin annem kendis gibi 20-30 kişiyle beraber yıllardır mahallesindeki ihtiyaç sahibi öğrenciye burs veriyor. Herkes aylık 50 tl veriyor bu kadar az bir miktar. Ama yıllardır bu çocuk lise okudu üniversite okudu bu destekle. Yani çok çok zengin olmak zorunda değil herkes çevresinden eğitime destek için az miktar toplayabilir. Belki direkt eksik kapatılamaz ancak verilecek para azalır.

Boşe yormayın kendinizi anlamazzz.okuldaki bilgisayar programları çalıştırmıyor diye açıklanmış hala okulda masaüstü var olmadı kendininkini getir diyor.hadsizliğinin farkında değil.Kendine gelince para vermekten kaçınır öğretmenin malına kamu malı muamelesini hak görür böyleleri
Yok bıraktım ztn.
Hangi iş yerinde hangi malzeme bizden isteniyor
Biz belediye de bile çoğu kişiye geçiş yaptık çünkü yeterli değil yarım saatte zor açılıyor sık sık kapanıyor aslında olay artık masa üstü çok olmaması veya aynı maddiyata es olması. Yoksa kasaya malzeme alsalar laptop parasına denk gelecek.

Laptop saçma kaçmış ya bizim zamanımızda bir tane projeksiyon aleti vardı sınıflar dönüşümlü kullanılırdı . Hatta sabit bilgisayarda vardı o zamanlar her sınıfta 2003-2004 yılı falan

Akıllı tahta için akşamdan hazırlık yapsın demişsiniz ama program akışı her zaman istenilen gibi gitmeyebilir . Spontan bişey açmak isteyebilir . Bir de akıllı tahtadan nasıl çıktı alınıyor ?
Hayır okuduğunuzu anlamamışsınız. Akşamdan hazırlık yapsın diye bir şey yazmadım. Spontane video açılacaksa zaten YouTube kullanacaktır. Çıktıyı her okulda her sınıfta yazıcı olduğunu düşünüyorsunuz sanırım öyle bir şey de yok! WhatsApptan belge ile çıktı alınıyor ya hani! Çok elzem değil bunların hiçbiri.

öğrencilere kullanılacaksa ve çocuğum için faydalı olacaksa bana hiçbir istek saçma gelmiyor. ben veliyim ve okul başladığından beri anladığım devlet bir tek binayı ve öğretmeni temin ediyor. gerisini kaderine bırakmış durumda. bu sene özele versem aylık 12 bin lira ödemem gerekecekti. devlette bu parayı 1 senede harcarım anca. İnsanlar devlet olunca 100 lira verirken bile kılı kırk yarıyor. sizin için demiyorum konu sahibi, genel olarak böyle. İşini iyi yaptığını gördüğüm öğretmen için elimden gelen her şeyi yaparım. okulların kaynaklarının yetersiz olduğunu görmemek için kör olmak lazım.

Oğlum birinci sınıf. Kağıt havlu sıvı sabun gibi hiç bişey istenmedi . Okulumuzdaki güvenlik görevlisi için 1. Ve 2. Dönemde 100 er tl olmak üzere toplam 200 tl okul adına istendi ve müdür mecburi değil imkanı olan lütfen göndersin ben bu parayı cebimden ödeyemm çocuklarımızın güvenliği için dedi. Sınıf öğretmenimiz kişi başı 400 tl renkli yazıcı alamak için 50 tl de e okul vesikalık fotoğraf çekimi için istedi. Öğretmenimizin Geçen sene mezun ettiği sınıfından fon perde ve masa örtüleri olduğu için almadık yoksa alacaktık. Okulda tuvalet kağıdı da yok zaten geçen oğlum tuvalet kağıdı yok anne tuvaletimi tuttum diyor eve kadar. Öğretmen çocuklar tuvalet kağıdını çok hor kullanıyor tuvaletler tıkanıyor diye konulmuyor diyor. Oğlumun çantasında peçete var onu götür oğlum diyorum bazen bakıyorum iç çamaşırı pis hafta en az 3 kere bu şekilde geliyor peçeteyi götürmeyi unutuyorum diyor. Bende napacağımı şaşırdım
Bu tuvalet kağıdı gerçekten sıkıntı çocuklar ya tuvalete basıyor yada ıslatıp duvar ve tavana atıyor oyun haline getirmiş bunu öğrenciler okul geneli veli toplantısında müdür sırayla tuvaletlere bakın çocuklarınızı uyarın demişti okulun ilk haftalarında halen devam ediyormuş

Türkiye'de eğitimin ücretsiz olduğu söyleniyor ama görüldüğü gibi hiç ücretsiz değil.Maddi durumu iyi olan için bunları vermek hiç sorun olmayabilir ama adı üstünde devlet okulunda çoğunluğun maddi durumu pek iyi sayılmaz. insanlar çocuklarına beslenme bile koyamayabiliyor. O sebepten "bana ne devlet vermiyorsa ben mi düşüneceğim, bulsunlar" demek yerine biraz daha halka yakından bakmak gerektiğini düşünüyorum. Şunu al bunu al deyip diretmek yerine olabilirliği olan şeyler üstünden yürünse daha iyi olur. Bu arada benim de ilkokulda 2 çocuğum var, güvenlik parası 750 tl, sınıf harciyatları için 700 tl, okul aile birliği yine 750 tl ve kaynak kitaplar 750 tl olarak verdik. Okul başında da yine tuvalet kağıdı, sabun, a4 kağıtları vs gibi şeyler alıp verdik. Ekonomik durumu karma bir okul olduğu için bizden çok fazla bir şey istenmedi sanırım.

1. Öğretmen neden evdeki kendi bilmem kaç taksitle aldığı laptopu gergin sırtında , otobüste taşıyıp okula getirsin
2. Laminasyon makinesi kullanan öğretmen için çok güzel bir şey , alınırsa takibini yapabilirsiniz
3. Okul yönetimi bir şey vermiyor, sene başı yatan ödenekten daha fazlasını harcadım ve daha bir sürü eksiğim var, poşet dosyayı bile kendimiz alıyoruz
4. Faturaları tabii ki talep edin

Türkiye'de eğitimin ücretsiz olduğu söyleniyor ama görüldüğü gibi hiç ücretsiz değil.Maddi durumu iyi olan için bunları vermek hiç sorun olmayabilir ama adı üstünde devlet okulunda çoğunluğun maddi durumu pek iyi sayılmaz. insanlar çocuklarına beslenme bile koyamayabiliyor. O sebepten "bana ne devlet vermiyorsa ben mi düşüneceğim, bulsunlar" demek yerine biraz daha halka yakından bakmak gerektiğini düşünüyorum. Şunu al bunu al deyip diretmek yerine olabilirliği olan şeyler üstünden yürünse daha iyi olur. Bu arada benim de ilkokulda 2 çocuğum var, güvenlik parası 750 tl, sınıf harciyatları için 700 tl, okul aile birliği yine 750 tl ve kaynak kitaplar 750 tl olarak verdik. Okul başında da yine tuvalet kağıdı, sabun, a4 kağıtları vs gibi şeyler alıp verdik. Ekonomik durumu karma bir okul olduğu için bizden çok fazla bir şey istenmedi sanırım.
Şu zamanda hala sıra örtüsü kullanan dahi var! Ayrıca devlet okulunda çok iyi durumda velinin olduğunu düşünmüyorum varsa yapsın tabi o kanaatdeyim de durumu iyi olan özel okullara gönderdiği için iyi olup devlete gönderen çok çok azdır.

Akıllı tahtada video açılıyor, usb den slaytta açılıyor. Hepsini ordan yapabilir ama illa tepegöz kullanacaksa evde slide çalışmasını hazırlayıp oradan da sunabilir.

İyi de o materyali zaten evde hazırlayıp usb ye atacaksınız. İşiniz bitince silin yahu.

Hayır okuduğunuzu anlamamışsınız. Akşamdan hazırlık yapsın diye bir şey yazmadım. Spontane video açılacaksa zaten YouTube kullanacaktır. Çıktıyı her okulda her sınıfta yazıcı olduğunu düşünüyorsunuz sanırım öyle bir şey de yok! WhatsApptan belge ile çıktı alınıyor ya hani! Çok elzem değil bunların hiçbiri.

Siz evde hazırlasın demişsiniz ya hani gündüz okulda akşam evde o açıdan 😉

Bu akıllı tahta her okulda her sınıfta varmı gerçekten peki ? Hayır olması gerekiyorsa bizim sınıfta yok çünkü ben onu sorgulayayım en önce !

Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
bizde bilgisayar projeksiyon aleti perde dolap aldık habirede birşeyler isteniyor. devlet okulları böyle malesef kendi laptopunu kullandı oda bozuldu ve kullanmak zorunda değil. mecbur aldık. çünkü projeksiyona bilgisayardan yansıtıyordu daha sonra akıllı tahta geldi genede gerekli bilgisayar dedi.

geçen sene 500 bir dönem 500 2.dönem aidat istendi devlet bir hademeyi karşılıyormuş iki çalışan daha ve bir güvenlik daha kendi imkanlarımızla alındığı için okulun ihtiyacı eksiği bitmiyor zaten devlet ödenek vermiyor diyor öğretmenler

Kahkaha attım tabi canım ögretmen senin cocugunun eğitimi icin evdeki laptopunu getirsin olur mu 🤣 sadrazam çocuklarını eğitecek sonucta tv ünitesi ve salon takımını da getirsin mi evden

Hanımefendi teknoloji cağında yasıyoruz . Ztn devlet okulları sınırlı imkanlar ve verilen eğitimde cok iyi değilken onu bi üst sınıfa tasıyabilmek icin bu materyaller isteniyor
Bunu cocuksuz biri olarak ben bile biliyorum
Ztn bunların istenmediği yerler sosyo ekonomik düzeyi düsük yerlerdeki okullardır
Korkmayın bu aldıgınız hic bisey öğretmenin sahsına değil :)

Siz evde hazırlasın demişsiniz ya hani gündüz okulda akşam evde o açıdan 😉

Bu akıllı tahta her okulda her sınıfta varmı gerçekten peki ? Hayır olması gerekiyorsa bizim sınıfta yok çünkü ben onu sorgulayayım en önce !
Ön hazırlıktan bahsettim ben. Ön hazırlığı zaten evde yapacaktır öğretmen. Köyde bir okul mu burası akıllı tahtası yok!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X