Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Laptop, laminasyon makinesi?
Laminasyon ne onu bile bilmiyormuşum.

Okulların hali içler acısı, bağış olmadan, para toplamadan hiçbir iş yürümez.
Siz yaptırmazsanız çocuklar gözüne güneş gele gele ders işler.
Top falan biz de aldık çocuklara, sınıfa ait ve her sene yenilenmesi gerekiyor zaten.
Ama laptop falan işin abartı kısmı artık.

Yani okul yeni ama yeni olupta 1-2 yıllık bir okul değil en az 5 yılı geride kalmıştır belki daha fazlası. Merkezi devlet okulundan kastınız nedir onu anlayamadım mazur görün :KK66:
Simdi bazı okullar merkezde olup okulun imkânları daha fazla oluyor anladığım kadarıyla. Mesela etkinlikleri gezileri programları normal okullara gore daha yoğun oluyor. Ve gördüğüm bu okullardaki çocukların basarilari da yuksek oluyor. Mesela bulunduğum ilde de var böyle okullar. Hatta sırf çocuğunu o okula aldirabilmek icin taşınanlar ya da çalışmadığı halde kendini o bölgeye yakin bi yerde çalışıyormuş gibi gösteren veliler biliyorum. Aslında öğretmen olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır size. 😊 yanlış bilgi vermek istemem

Okulda bilgisayar zaten var masa üstü model, kendisi taşınabilir bir model istiyor ve lap top o nedenle listeye eklenmiş durumda.
Eba dan ödevler gönderiyor bizimle mail yolu ile haberleşiyor ,çoğunu okulda mesaisi içinde yapıyor ders sonrası zamanda ,Whatsup grubu sadece veliler arasında kullanılıyor bizde.
Yani elinin altında zaten internet alt yapısı ve bilgisayar var.

Bilgisayar muhtemelen programları çalıştırmiyor biz yerel yönetimlerde bile çoğunlukla laptopa geçtik masaüstü çoğu bilgisayar artik yeterli degil

Ben de öğretmenim bu kadar veliye yüklenmem ben devletin bütçe vermediğini ben de biliyorum ama her okul ortalama dönemlik 200 300 TL aidat topluyor ortalama 1500 mevcutlu okulu düşününce zümrem ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Sizin gibi düşünüyorum. Ancak böyle düşünmeyen çok arkadaşımız var. Özel okuldayken bile bilgisayar eksikliğinden yıllarca kendiminkini kullandım.

Bizde her iki oğlumda da 1. Sınıfa başlarken 1 laptop ve 1 yazıcı alındı sınıfa , benim anladığım bizim okulda okula başlarken bunlar fix alınıyor . Sınıf değişti perde yapıldı , klima arızalı ise yapılıyor ,ek kaynaklar alınıyor , ek materyaller vs sene başında yine alnıyor . Ama bunlar “iyi bir özel okula “ verilen paralarla kıyaslanamayacak kadar az tutuyor zaten , sınıf mevcudumuz 30 küsür kişi . Öğretmenimiz aklı başında mantıklı bir insan , istediği yaptığı şeyler çocuklarımıza katma değer sağlıyor biz de tüm veliler destek oluyoruz.

valla 15 yıl önce bile öğrenciyken projeksiyon bilgisayar parası vermiştik hatırlıyorum. Şuan öğretmen olarak şunu söylemeliyim devlet maalesef karşılamıyor. Öğretmen kendisi alsa 3-4 yılda çöp oluyor yoğun kullanımdan ve dünya para. Sizin çocuğunuza kullanılıyor yani. En kötü biraz daha uzun kullanılıp sonraki nesile kalıyor. Öğretmene kalmıyor yani. Fakat fatura istemekte haklısınız.
Devletin bir işe el attığı yok zaten ona lafım yok haklısınız sizde.
Bende diyorum ki okul aile birliği ile görüşülsün maddi değeri yüksek ihtiyaçlar bağış yada sponsorlardan temin edilecek paralarla alınsın ve okulun demirbaşına eklensin ortak kullanıma sunulsun ki dediğim gibi okulda bilgisayar var şu an kullanılacak durumda olan çünkü çocukların ihtiyaçları okulla da bitmiyor ,etüdü kursu sağlık masrafları vs vs ... Yani veli olarak zaten bir ton yükün altına giriyoruz.

Niye kullansın herhangi bir isyerinde insanlar kendi bilgisayarını mi götürüyor? Bu nasıl mantık?
Hanımefendi plaza mı orası işi bilgisayarla değil öğretmenlerin. Eğitim için yeterince materyal var. Kendi bilgisayarı olunca ders boyu onu kullanacağını düşünüyorsunuz sanırım!

Niye yıpransın laptop oyun mu yüklüyor öğretmen, zaten ders öncesi çalışma yapıyordur onu derste materyal olarak kullanmak mı yıpratıyor? Çocukların eline vermeyecek sonuçta. Ayrıca akıllı tahta var. Sürekli laptop kullanmayacak.

oyun yüklemiyorlardır tabi.
akıllı tahtaya yansıtma yapmak için kullanıyorlar benim bildiğim dersle ilgili video falan izletiyorlar soruları yansıtıyorlar falan.
zaten anladığım 2.sınıf bu öğrenci öğretmenin bir önceki mezunlara aldırdığı laptop 5 senelik olsa miadı dolmuştur artık.
şahsi laptopu yoksa kendisi mi almalı laptop?
yani bence buradaki sıkıntı öğretmenin istemesi değil bence devletin bunu karşılamaması. okullara akıllı tahta yapıyorsan bunu kullanmak için gerekli materyalleride sağlamalısın.
veliden para istenmeyecek diyor e süs diye mi yaptın o akıllı tahtaları sınıf dekoru olsun diye mi yaptın. koy her sınıfa o zaman projeksiyon aletinide.
buradaki sıkıntı veliyle öğretmeni başbaşa bırakan sistem ne yazık ki.

Devletin bir işe el attığı yok zaten ona lafım yok haklısınız sizde.
Bende diyorum ki okul aile birliği ile görüşülsün maddi değeri yüksek ihtiyaçlar bağış yada sponsorlardan temin edilecek paralarla alınsın ve okulun demirbaşına eklensin ortak kullanıma sunulsun ki dediğim gibi okulda bilgisayar var şu an kullanılacak durumda olan çünkü çocukların ihtiyaçları okulla da bitmiyor ,etüdü kursu sağlık masrafları vs vs ... Yani veli olarak zaten bir ton yükün altına giriyoruz.
Size de haksızsınız diyemiyorum. İki ucu şey değnek yani. Öğretmene kızamıyorum daha yakın zamana kadar maaşıyla bilgisayar alamıyordu öğretmenler o kadar düşüktü. Öğretmen zor geçiniyor veli zor geçiniyor okul aile birliğine doğru düzgün bağış gelmiyor böyle sürüp gidiyor.

Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Devlet okullarında bu tarz şeyler yasak, iki yengemde cimere şikayet etmişti geçenlerde, öğretmenler uyarılmış tekrar olursa işlem yapılacakmış, yengem anlatmıştı, sizde cimere şikayet edebilirsiniz.

Ben daha yeni anne olacağım . 😃 ben de biraz abartılı buldum bazı istekleri .
Genelde güvenlikçi temizlikçi bide kaynak ek kitap paraları olabiliyordu . Onlar zaten normal sanırım öğretmen ekstraya girmiş .

oyun yüklemiyorlardır tabi.
akıllı tahtaya yansıtma yapmak için kullanıyorlar benim bildiğim dersle ilgili video falan izletiyorlar soruları yansıtıyorlar falan.
zaten anladığım 2.sınıf bu öğrenci öğretmenin bir önceki mezunlara aldırdığı laptop 5 senelik olsa miadı dolmuştur artık.
şahsi laptopu yoksa kendisi mi almalı laptop?
yani bence buradaki sıkıntı öğretmenin istemesi değil bence devletin bunu karşılamaması. okullara akıllı tahta yapıyorsan bunu kullanmak için gerekli materyalleride sağlamalısın.
veliden para istenmeyecek diyor e süs diye mi yaptın o akıllı tahtaları sınıf dekoru olsun diye mi yaptın. koy her sınıfa o zaman projeksiyon aletinide.
buradaki sıkıntı veliyle öğretmeni başbaşa bırakan sistem ne yazık ki.
Akıllı tahtada video açılıyor, usb den slaytta açılıyor. Hepsini ordan yapabilir ama illa tepegöz kullanacaksa evde slide çalışmasını hazırlayıp oradan da sunabilir.

Hanımefendi plaza mı orası işi bilgisayarla değil öğretmenlerin. Eğitim için yeterince materyal var. Kendi bilgisayarı olunca ders boyu onu kullanacağını düşünüyorsunuz sanırım!

Neyse size bisey ispatlamak zorunda değilim ikna etmek zorunda da değilim kullanılmasını doğru bulmuyorum insanlar isterse alınır istemezse olan kullanılır.

Neyse size bisey ispatlamak zorunda değilim ikna etmek zorunda da değilim kullanılmasını doğru bulmuyorum insanlar isterse alınır istemezse olan kullanılır.
Hiçbir veliye hiçbir meslektaşım laptop aldırmamalı ne amaçla kullandığı beni ilgilendirmiyor. Lüzumsuz çünkü.

Ben de öğretmenim bu kadar veliye yüklenmem ben devletin bütçe vermediğini ben de biliyorum ama her okul ortalama dönemlik 200 300 TL aidat topluyor ortalama 1500 mevcutlu okulu düşününce zümrem ne demek istediğimi anlayacaksınız.

ben öğretmen değilim veli olarak gözlemim bu yazdığınızında okul müdürünün vicdanına kalmış olduğu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X