Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oğlum birinci sınıf. Kağıt havlu sıvı sabun gibi hiç bişey istenmedi . Okulumuzdaki güvenlik görevlisi için 1. Ve 2. Dönemde 100 er tl olmak üzere toplam 200 tl okul adına istendi ve müdür mecburi değil imkanı olan lütfen göndersin ben bu parayı cebimden ödeyemm çocuklarımızın güvenliği için dedi. Sınıf öğretmenimiz kişi başı 400 tl renkli yazıcı alamak için 50 tl de e okul vesikalık fotoğraf çekimi için istedi. Öğretmenimizin Geçen sene mezun ettiği sınıfından fon perde ve masa örtüleri olduğu için almadık yoksa alacaktık. Okulda tuvalet kağıdı da yok zaten geçen oğlum tuvalet kağıdı yok anne tuvaletimi tuttum diyor eve kadar. Öğretmen çocuklar tuvalet kağıdını çok hor kullanıyor tuvaletler tıkanıyor diye konulmuyor diyor. Oğlumun çantasında peçete var onu götür oğlum diyorum bazen bakıyorum iç çamaşırı pis hafta en az 3 kere bu şekilde geliyor peçeteyi götürmeyi unutuyorum diyor. Bende napacağımı şaşırdım

Benimde 2 çocuğum devlette laptop öğretmen evden getiriyor. Sene başında sınıf ücreti toplandı. Fotokopi parası olursa veriyoruz. Halk oyunlari, satranç, keman, jimnastik vb. Bu tarz kurslar var isteğe bağlı olarak biz ücretli şekilde gönderiyoruz. Bide etüt yapıyor öğretmen oda isteğe bağlı onada gönderiyorum.
Geçen senede güneş çok girdiği için fon perde yaptrmistik, bide çocuklar kitaplarını okulda bırakması için sınıfa dolap yaptrilirdi ortak para toplanip

Öncelikle şunu söylemek isterim, maalesef devlet okullarının malzeme eksiği giderilemiyor mecburen velilerden destek alınıyor. Öğretmenler çocuklar için bir şeyler yapmaya çalışırken tek çare veli kalıyor maalesef. Okul yönetimi para yok diyor, öyle tvlerde boy boy gördüğünüz "okullara tam destek" hikayeleerinede inanmayınız lütfen. Sizinkisi biraz üst üste istekler olduğu için yormuş. Teknolojik aletler için farklı bir yol izlenebilir ama öğretmene çözümle gidin derim. Sponsor, belediyeden isteme vb gibi. Bilemedim. Ama şunu bilmenizi isterim okullarda sıfır destek maalesef.
Çözümü sunuyorum zaten veli grubuna da yazdım toplantı talep ettik yaparsa orada da söyleyeceğim gerekirse kendimde ararım sponsor sanayi kentinde yaşıyoruz biz arasanız sponsor çok bulunur.

Bu çok ayrı bir şey. Konu sahibinin yazdıklarında geçiyorsa kaçırmışım bu noktayı. elbette böylesi lükse gitmek olur. Sadece şunu anlatmaya çalıştım, sınıflarda ihtiyaç var, yönetim para yok diyor, öğretmen "kendince" ama doğru ama yanlış bir yol izliyor. Tüm her şeyi veliye yüklemekte doğru değil elbet, ortak bir yol bulunmalı. Şikayet kısmı -benim bakış açımda- kişi şahsına ait yapıyorsa olmalı ya da çözüm önerileri varken reddedip zorluyorsa.
Defalarca yazdığım aynısı öğretmen kardeşimiz ayrı bir laptop istemiş taşıyabilinir olsun diye. Masaüstü varken.

Oğlum birinci sınıf. Kağıt havlu sıvı sabun gibi hiç bişey istenmedi . Okulumuzdaki güvenlik görevlisi için 1. Ve 2. Dönemde 100 er tl olmak üzere toplam 200 tl okul adına istendi ve müdür mecburi değil imkanı olan lütfen göndersin ben bu parayı cebimden ödeyemm çocuklarımızın güvenliği için dedi. Sınıf öğretmenimiz kişi başı 400 tl renkli yazıcı alamak için 50 tl de e okul vesikalık fotoğraf çekimi için istedi. Öğretmenimizin Geçen sene mezun ettiği sınıfından fon perde ve masa örtüleri olduğu için almadık yoksa alacaktık. Okulda tuvalet kağıdı da yok zaten geçen oğlum tuvalet kağıdı yok anne tuvaletimi tuttum diyor eve kadar. Öğretmen çocuklar tuvalet kağıdını çok hor kullanıyor tuvaletler tıkanıyor diye konulmuyor diyor. Oğlumun çantasında peçete var onu götür oğlum diyorum bazen bakıyorum iç çamaşırı pis hafta en az 3 kere bu şekilde geliyor peçeteyi götürmeyi unutuyorum diyor. Bende napacağımı şaşırdım
Tuvalet kağıdı ,ıslak mendil bunları verin yanına siniftaki dolabına koysun öyle yapıyoruz biz

Onların vicdanına bırakmayıp veliden talep etmek yüzsüzlük kısmı zaten onu demeye çalışıyorum. Kaldı ki sabit bilgisayar varmış. Yönetime söyle bakımını olmadı getir kendininkini. Çok gereksiz yenisini aldırmak. Yazık günah.

bu konuda haklısınız.
keşke o toplanan aidatlar ve hatta adres dışı kayıtlardan alınan afaki paraları yine okul için kullansalar.
benim demek istediğim bir düzen tutturulmuş veliye başka söylemlerde bulunulup el altından desteklenen bir düzen.
ben şimdi bu sene adres dışı kayıt için oğlumun okul müdürünün kaç para istediğini söylesem dudağınız uçuklar ve aldı o parayı benim şahsen bildiğim bir kişi bu sadece. kaç kişiden kaç paralar alındı kimbilir.
bu kısımda öğretmenle müdür arasında halledilmesi gereken birşey.

Bir öğretmenin kendi laptopunu getirmeyip yenisini istemesi nasıl bir yüzsüzlük ayrıca!
Çocuk için kullanılacak laptopa para vermek istememek normal mi yani?? Br sınıf dolusu çocuk neden benim laptopumu bedava kullansın? Devletin eğitim öğretim ödeneği bu yıl 1300 lira yattı. Dörtle çarpsan laptop parasının yanından geçmiyor

Benimde 2 çocuğum devlette laptop öğretmen evden getiriyor. Sene başında sınıf ücreti toplandı. Fotokopi parası olursa veriyoruz. Halk oyunlari, satranç, keman, jimnastik vb. Bu tarz kurslar var isteğe bağlı olarak biz ücretli şekilde gönderiyoruz. Bide etüt yapıyor öğretmen oda isteğe bağlı onada gönderiyorum.
Bizim okulda da oluyor bu tür kurslar ama ücretsiz. Tabii belli bir sayıyı geçmiyor. İlk eli yatkın olanlar arasında secim yapılıyor. Sonra o seçilen öğrenciler ücretsiz gidebiliyor kursa

Devlet okullarında bu tarz şeyler yasak, iki yengemde cimere şikayet etmişti geçenlerde, öğretmenler uyarılmış tekrar olursa işlem yapılacakmış, yengem anlatmıştı, sizde cimere şikayet edebilirsiniz.
Tamam öğretmeni o zaman iki sayfa yaptırıp bırakırsa rahatsız olmayın. Ne kaynak kitaplar, ne eba asla yeterli değil

Yahu masaüstü bilgisayarların kendine hayrı yok. Açılana kadar ders bitiyor. İnternet bağlantısı sıkıntı.

Benim oğlum 2.sınıf. Bizden önceki sınıf almış bilgisayar yazıcı perde hatta sınıflara dolap yaptırmışlar bizden istenmedi. Bunlar uzun vadeli şeyler. Her sene sizden bilgisayar için para istenmeyecek.

Morpa üyeliği de harika bir şey biz de her sene üyelik yenilemesi için para veriyoruz.
Morpa için hiç yorumum olmadı. Yazıcı işini genelde okulun öğretmenler odasına büyük alıp öyle hallediyorlar zira ben de branş öğretmeniyim.
Akıllı tahtanızda nasıl her şeyi açamıyorsunuz, İnternet nasıl sadece kısıtlı alanda kullanılıyor bu asıl mesele. YouTube dan video da izlettim. USB den slayt da açıyorum. İnternet yoksa bu laptop niye isteniyor onu sorgularım!

Tamam öğretmeni o zaman iki sayfa yaptırıp bırakırsa rahatsız olmayın. Ne kaynak kitaplar, ne eba asla yeterli değil
Gerekli ek kitapların alınması yasak değil zaten veli fazla ve gereksiz olduğunu düşünüyorsa şikayet etme hakkına sahip, gerçektende gereksizse istenilen şeyler.

Çocuk için kullanılacak laptopa para vermek istememek normal mi yani?? Br sınıf dolusu çocuk neden benim laptopumu bedava kullansın? Devletin eğitim öğretim ödeneği bu yıl 1300 lira yattı. Dörtle çarpsan laptop parasının yanından geçmiyor
Eşim 2009 yılında üniversitede 2.el bi laptop almış bir kaç ay önceye kadar onu kullanıyordu. Benim 2012 yılında atanırken aldığım kapandı açılmadı tamirciler yeni al bu bitmiş dedi. Geçtiğimi şubat ayında 17 bine yeni laptop aldık maaşımız 13binken. İçim acıyor evden çıkarırken ne yalan söyleyeyim. Sınıflarda akıllı tahtadan başka bir şey yok. Onu geçtim internet bağlantısı bile yok.

Çocuklarınıza mı kullandırıyorsunuz siz laptopu. Wordwall falan mı oynatıyorsunuz? Yoksa oradan ders mi anlatıyorsunuz? Oradan siz ders anlatıyorsanız çocuklarınız zaten oynamıyor oluyor değil mi?

Ben branş öğretmeniyim, kızım devlet okulunda 4. Sınıfta okuyor. Burada tanınan ve güvenilir bir öğretmenin sınıfında. Okul aile birliği geçen sene dönemlik 250 lira topladı. Bu yıl belli değil bir şey istenmedi hemüz. Sınıfa alınacak ıslak mendil, öğretmene hediye, peçete vs için aylık 30 lira topluyor sınıf annesi. İlkokul 1de laptop aldık. Ben yazıcı aldım yardım amaçlı sınıfta duruyor. Her yıl ingilizce ve diğer derslerden kaynak kitap da aldık. Durumu olmayanları tenzih ediyorum ama her lükse para harcayıp okuldan istenenlerden şikayet etmek bana doğru gelmiyor. Velilerim çocuklarını geziye göndermek için yarış ediyor çalıştığım lisede, 2500 lira iki günlük geziye veriyorlar ama ingilizce kaynak kitaba 200 lira tek seferlik vermekten imtina ediyorlar. Eğitime önem vermek bir kültürdür, aileden çocuğa geçer.

Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Biraz öğretmenden kaynaklı biraz da başka velilerden bu sene bir çok veli özel dolap yaptırmak istedi öğretmen de uyumsuzluk olmasın sınıfta ve önceki dolaplarda yeni diye oylama yaptı sınıftan para toplanıp alındı aynı veli perdeler değişsin diye de baskı yaptı öğretmen ve diğer velilere ki okulda aylık aidat toplanıyor diye kabul edilmedi
akıllı tahta olduğu için laptop vb birşey hiç para vermedim ama

Son düzenleme:
Çocuklarınıza mı kullandırıyorsunuz siz laptopu. Wordwall falan mı oynatıyorsunuz? Yoksa oradan ders mi anlatıyorsunuz? Oradan siz ders anlatıyorsanız çocuklarınız zaten oynamıyor oluyor değil mi?
Benim laptopumda kişisel dosyalarım zaten yer tutarken eğitim öğretim materyallerinin de yer tutmasına razı olmak zorunda değilim. Çocuklar derken veli olarak yazıyorum

Son düzenleme:
Şahsen ben öğretmen olsam kendi bilgisayarımı götürüp de 30 tane çocuğun ortasına koymak istemem , yeri geliyor öğrenci veli de sınıf için kullanıyor . Ve okulda gerçekten çok çabuk yıpranıyor . Laptop lazım mı evet gerekli , okulda çıktı alınıyor . Ek kaynaklar indiriliyor ordan sınıfa yansıtılıyor . Gerektiğinde eğitici videolar izleniyor.
Bunlar için akıllı tahta var!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X