Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merakla bekliyorum herkes çok biliyorsa , atansin buyursunlar . Eğitim seviyesi arşa çıksın
mesela bu da çok kompleksli bi bakış açısı
kolaysa sen de atan kolaysa sende yap bilmem ne
hanımefendi biz de üniversite okuduk hepinizin okuduğu gibi
öğretmen olmak isteseydik olurduk ona göre yön verirdik kariyer hayatımıza
ama istemedik ki olmadık tercih etmedik başka alanlarda olmak istedik
ülke öğretmenden geçilmiyor zaten
niye bu kadar çok atanamayan öğretmen var sanıyorsunuz ?
çoksunuz çünkü ama ülkenin eğitim seviyesi ortada
her söylenen şeye bozuluyorsunuz eleştiriye kapalısınız
öğretmen olmayan kimse sizi eleştiremez mi yani bal gibi de eleştirir
çünkü günün sonunda size evladını emanet ediyor insanlar
siz sanal ortamda bile öfke saçıyorsunuz okullarda nasılsınız düşünemiyorum
4 senede bir insanlara laptop kitleyip durduğunuzu öğrendikten sonra bi kere daha soğudu insanlar sizden
kabullenin bişileri artık
ben isterdim ki bu ülkenin öğretmeni diğer vatandaşlardan farklı olsun fark yaratsın
bi duruşu olsun
ama hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyorsunuz ısrarla
ben şu üsluba şu 15 yaş ergen laf sokma cümlelerine nasıl saygı duyayım mesela

Çok ilginç öğretmenler hakkında her istediğini söyleyip yorum yapınca demek sen de öylesin ondan savunuyorsun modu . En iyisi konudan çıkmak sinirlerim zıpladı .
Belli bir meslek grubuna boy boy hakaret edilmiş sayfalarca. Paragöz denmiş, millete bir şeyler alıp üstüne çöküyorlar denmiş. E basbayağı hırsız denmiş koskocaman bir güruha? Ağzınıza geleni söylerseniz, birileri de karşı argüman sunar. Niye buna bu kadar sinirlenilmiş, anlamadım. Ben istediğimi söyleyeyim, kimse de bana bir şey demesin diye bekliyorlar çok beklerler.
Dünden beri tutuyorum kendimi yazmamak için, ama yeter yani.

Ben zaten devlet okullarındaki bu eksikliklere, bir kalem bile istenmesine inanılmaz karşı bir insanım. Ülkenin her yerinde çocuklar okula bir silgi bile almadan gitmeli, bir öğün de bedava yemeğini yemelidir.

Gel gelelim ki, var olan koşullar maalesef hiç ama hiç yeterli olmadığı için ben kaynaklara ve morpaya sıcak bakıyorum. Sene başında bir meblağ toplanır, sonra havuzdan alınır her şey. Ama laptop kesinlikle alınmaz. Böyle bir şey yok.

Aldığımız her şey de çocuklarımız için. Helali hoş olsun. Verebilen vermeli. Çünkü devlet çok yetersiz.

4 senede bir insanlara laptop kitleyip durduğunuzu öğrendikten sonra bi kere daha soğudu insanlar sizden
ben isterdim ki bu ülkenin öğretmeni diğer vatandaşlardan farklı olsun fark yaratsın
bi duruşu olsun
Öfke saçan bir tek siz varsınız.

bi duruşu olsun
ben şu üsluba şu 15 yaş ergen laf sokma cümlelerine nasıl saygı duyayım mesela
Sogusunlar diyorum , kimse sıcak olmaain istemiyorum zaten

Evet 1.sınıf hem de. İlkokul olunca bu serzenişimin haklı olduğunu düşünüyorum ekrandan uzak tutun deyip ekranla eğitim vermeyi. Neyse ki bizim öğretmenimiz el işi materyaller kullanıyor.
Şimdilik öyle. Fen bilgisi, sosyal bilgiler dersleri başlayınca görürüm sizi.

Ahahah bu da mı öğretmenlerin suçu? Kusura bakmayın size çok gülüyorum
Bende bir öğretmen olarak bu kadar dünya ülkelerinde özellikle eğitim sistemi başarılı olan ülkelerin eğitimi konusunda cahil olmanıza gülüyorum. Bu konuda bir sürü akademik tez var okuyabilirsiniz. Zira ismini geçirdiğim ülkenin eğitim sisteminde özellikle ilk okul eğitiminde bu dediğiniz aletlerin çoğu olmadan klasik eğitim veriliyor. Özellikle uzak tutuyorlar. Sosyal gelişimlerini ve becerilerini geliştirmeleri için Ben veli olarak bunlar hakkında bilgi sahibiyim ancak siz eğitimci olarak sadece gülüyorsunuz.
Öğretmen dersi rahat işlemek için istiyor yazmışlar ya totomla güldüm. Öğretmen 2. Sayfayı deftere yazın dese doğru bir iş mi yapmış olacak? Öğretmenler çalışsın, sınıfı görsellerle donatsın, farklı etkinliklerle çocukları derse konuya bağlasın istemiyor musunuz? Siz şimdi çoklu zekayı da bilmezsiniz. Şurda ne insanlara laf anlatıyoruz var ya olaya bak.
Hakikaten ne kadar güzel bir üslup ile yazmışsınız. Çok takdir ettim. Ne kadar kibar bir eğitimcisiniz öyle. Eğer ders anlatmak için tek seçeneğiniz internetten video açmak ya da okul kitabını birebir deftere yazdırmaktan ibaret ise devlet size o maaşı neden versin. Çoklu zeka eğitimin ben biliyorum da sizin bildiğinizden pek emin değilim. O kuramın ortaya atıldığı yıllarda ortada dünya genelinde okullarda bilgisayar bile yoktu. Sizin ondan anladığınız çocuklara aç internetten video izlesin ise vay halimize. Bence o kuramı çook yanlış öğrenmişsiniz ya da işinize öyle gelmiş.

ben ev hanımlarına nerde ne demişim ?
başkasının aklıyla hareket etmeyin
Siz sitenin yargı temsilcisi misiniz? Belli bir grubu gözünüze kestirip vatandaş adına yargıya varıp sizden soğudular, böyle de berbatsınız deme hakkını kendinizde buluyorsunuz? :KK53:
Neyse işim var, daha fazla yazamayacağım. Sıradaki grubu belirlediğinizde haber edin. :KK51:

Şimdilik öyle. Fen bilgisi, sosyal bilgiler dersleri başlayınca görürüm sizi.
Ben bu konu dahilinde yazdım bütün yazılarımı keza alan derslerinde de haftada 1 veya 2 kullanacak öğretmen.

Hergün BDÖ kullanan bir öğretmen meslektaşınıza sizin söyleyeceğiniz tek kelam yoksa benim de size söyleyeceğim bir şey yok demektir.

Bende bir öğretmen olarak bu kadar dünya ülkelerinde özellikle eğitim sistemi başarılı olan ülkelerin eğitimi konusunda cahil olmanıza gülüyorum. Bu konuda bir sürü akademik tez var okuyabilirsiniz. Zira ismini geçirdiğim ülkenin eğitim sisteminde özellikle ilk okul eğitiminde bu dediğiniz aletlerin çoğu olmadan klasik eğitim veriliyor. Özellikle uzak tutuyorlar. Sosyal gelişimlerini ve becerilerini geliştirmeleri için Ben veli olarak bunlar hakkında bilgi sahibiyim ancak siz eğitimci olarak sadece gülüyorsunuz.

Hakikaten ne kadar güzel bir üslup ile yazmışsınız. Çok takdir ettim. Ne kadar kibar bir eğitimcisiniz öyle. Eğer ders anlatmak için tek seçeneğiniz internetten video açmak ya da okul kitabını birebir deftere yazdırmaktan ibaret ise devlet size o maaşı neden versin. Çoklu zeka eğitimin ben biliyorum da sizin bildiğinizden pek emin değilim. O kuramın ortaya atıldığı yıllarda ortada dünya genelinde okullarda bilgisayar bile yoktu. Sizin ondan anladığınız çocuklara aç internetten video izlesin ise vay halimize. Bence o kuramı çook yanlış öğrenmişsiniz ya da işinize öyle gelmiş.
Siz ne işle meşgulsünüz?

Ben bu konu dahilinde yazdım bütün yazılarımı keza alan derslerinde de haftada 1 veya 2 kullanacak öğretmen.

Hergün BDÖ kullanan bir öğretmen meslektaşınıza sizin söyleyeceğiniz tek kelam yoksa benim de size söyleyeceğim bir şey yok demektir.
Çoklu zeka kuramını duydunuz mu?

Siz sitenin yargı temsilcisi misiniz? Belli bir grubu gözünüze kestirip vatandaş adına yargıya varıp sizden soğudular, böyle de berbatsınız deme hakkını kendinizde buluyorsunuz? :KK53:
Neyse işim var, daha fazla yazamayacağım. Sıradaki grubu belirlediğinizde haber edin. :KK51:
ben seni anlıyorum kendince meslek grubuma laf söyletmem ayaklarındasın
keşke bu enerjinizi biraz kendi aranızda birlik olup devlet ve bakanlığa karşı harcasanız
o zaman çalışma şartlarınız da maaşlarınız da atama durumlarınız da düzelirdi
şu eksik bu eksik muhabbetlerine de son vermiş olurdunuz resmi birimler masrafları karşılardı çünkü
çok yanlış yerlere efor sarfediyorsunuz çok
eleştirenlere karşı birlik olmaya kalkacağınıza
ilgili makamlara karşı birlik olun kimsenin sizi eleştirecek malzemesi kalmasın o zaman

ben ev hanımlarına nerde ne demişim ?
başkasının aklıyla hareket etmeyin
Ev hanımlarına ne mi demişsin? :))) İnsanlar o cümlelerini unuttu mu sanıyorsun? Her konuda karşıdaki kişiye öfke sacmaktan sert konuşmaktan başka yaptığın bişey yok. Üstelik bu sadece ev hanımı öğretmenle vs sınırlı kalmiyor. Her konuda böyle olduğunu herkes görüyor yorumlarından. Bunuda baskalarinin akillariyla değil kendi gordukleriyle böyle cat diye söylediklerinde sanki hic bişey dememissin gibi sasiriyorsun bide :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X