Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada asıl sorun artık hiç bir kuruma yada mesleğe güvenin kalmaması bence....
12 senedir öğrencim var okulda önce si kendim öğrenciydim ve akıllı tahta olmayan okul nasıl olabilir sınıf arttırımı yapıldı okulda başvurudan 1 hafta sonra geldi sınıfa bu konuda neden müdürler elini taşın altına koyup sürekli dilekçe yazmıyor MEB e ayrıca güncelleme yüklemek için gorevlide her okul dönemi gelip kontrol ediyor

Size bir sır vereyim mi? Ben öğretmenim ve konudaki meslektaşım gibi okulda bilgisayar varken yeni bilgisayar istemiyorum, ihtiyacım olursa kendimininkini kullanıyorum. 🤫

Şimdi konunun devamını okuyun sonra bu yorumunuzu gözden geçirin..
Ben size katılıyorum bu konuda, bu istekler bana da fazla geldi. Daha doğrusu veliden istenmesi yanlış. Ama okuldaki bilgisayarların da kendine hayrı yok genelde. İki saatte açılıyor, her siteyi açmıyor. Benim dersim başka konulara atlamaya müsait. Şunu da göstereyim dediğimde ha deyince açıp bakamam asla. Bizim akıllı tahtalarda YouTube’ye erişim yok mesela. Çok fazla sakıncalı içerik barındırdığı için sanırım. Bu konuda konfor ve kolaylık yok devlet okullarında. Laminasyonu, ecegözü ilk defa burada duydum. Evet bunların olması işleri çok daha kaliteli hale getirir ama bunun yükünü velinin omzuna yüklemek saçma. Yazıcı gibi makul istekler olsa neyse…

Ben size katılıyorum bu konuda, bu istekler bana da fazla geldi. Daha doğrusu veliden istenmesi yanlış. Ama okuldaki bilgisayarların da kendine hayrı yok genelde. İki saatte açılıyor, her siteyi açmıyor. Benim dersim başka konulara atlamaya müsait. Şunu da göstereyim dediğimde ha deyince açıp bakamam asla. Bizim akıllı tahtalarda YouTube’ye erişim yok mesela. Çok fazla sakıncalı içerik barındırdığı için sanırım. Bu konuda konfor ve kolaylık yok devlet okullarında. Laminasyonu, ecegözü ilk defa burada duydum. Evet bunların olması işleri çok daha kaliteli hale getirir ama bunun yükünü velinin omzuna yüklemek saçma. Yazıcı gibi makul istekler olsa neyse…
Kesinlikle makul istekler konusunu ifade etmeye çalıştım. Keza akıllı tahtaları da varmış. YouTube olmasına da gerek yok ilkokul için. Her konuyu bilgisayardan ilkokulda nasıl anlatacaksın? Olabildiğince bilgisayar destekli anlatılmamalı küçük yaş grubuna.

Euro olarak boşuna yazmıyorlar tabloda. Ülkelerin asgari ücret tutarları belli. Maaşların onlara olan oranlarını baz alırsanız yine Türkiye’nin geride kaldığını görebilirsiniz.
Arkadaşım kamudaki tüm meslek gruplarında asgari ücrette durum aynı. Üstelik bizde çalışanların yarısından fazlası asgari ücret alırken onlarda çoğu ülkede %10 altında. Yani ülke olarak komple çok düşük ücretlere çalışıyoruz. Öğretmenin o pahalı cihazları talep etti veli grubunun hali daha vahim yani. Ancak öğretmenler kadar kendine seçilmiş kişi muamelesi yapan yok.. Üstelik kendi meslektaşına da yapıyor bunu. Yazmayayım diyorum ama zorluyorsunuz. Günümüzde birkaç kaliteli üniversiteyi tenzih ederim. Eğitim fakülte puanları yerlerde. Atama desen mülakat geldiğinden beri yaşanan mağduriyetler çığ olmuş adamın aldığı puanın beş on puan altını alan adam mülakatla kamuya atanıyor. Ancak kamudaki öğretmenlerin çoğu atanamayan öğretmene tepeden bakıyor, kendi seçilmiş insan ya. Üstelik topluma bakış açısı çoğunun rezalet ya. Geçen burada temizlikçi üç kuruş paraya gelmiyor, öğretmenin devletten aldığı gibi zam yapıyor diye ne kadının cahilliğini bıraktılar ne aç gözlülüğünü. Bakın benim kuzenim Almanya da öğretmen ki eğitime ve verdiği emek buradaki süreci ikiye katlar, ancak kız eşi ile beraber 60 metrekare evde oturuyor, ikisi de eğitimci ve evlerini de kendileri temizliyor. Çoğu meslektaşı da öyle, yaptıran da maaşına göre gayet ciddi para ödüyormuş. Ancak orada temizlikçilerin talep ettiği paraya laf edip cahil gibi sıfatlar yakıştıramaz. Böyle birşey duyulsa işinden olur. Ancak burada öğretmenlerin büyük kısmının bakış açısı ben öğretmenim seçilmiş kişiyim edası. Ben öğretmenden kendi bilgisayarını getirmesini de beklemiyorum. Getirmesine gerek yok ama ilkokul müfredatı illa bilgisayar ile öğrenilecek diye birşey yok. Zira bizim zamanımızın öğretmenleri bunlar olmadan çok da güzel öğrettiler ki şimdiki nesilin sınav ortalamaları geçmişin yanından bile geçmiyor. istenilen teknolojik aletler çocuktan çok öğretmenin ders işlemesini kolaylaştıran şeyler. Devlet sana bunları sağlamıyor ise sorunu onunla çözersin millete 20 -30 bin liralık ihtiyaç listesi veremezsin. Kızımın öğretmeni mesela eli öpülesi bir kadın. Özellikle LGS sınavında mezun ettiği öğrencilerin büyük kısmı derece ile girdiler. Ancak kadın eski öğretmen, kızımın yazısı benden bile güzel neden çünkü öğretmen yazı yazmayı öğretiyor, problemi yazdırıp anlatıyor. Şimdi kusura bakmasın ama okullarda öğretmenler yazı yazmayı bile öğretmiyorlar ya. Çocuk ilk okulu bitirecek daha kalem tutmayı öğrenememiş. Varsa yoksa test slayt. Ben öğretmen olsam oturur düşünürüm Japonya gibi teknoloji devi ülkeler neden bizim yaptığımızın tersine klasik eğitimden vazgeçmiyor diye. Adamların imkanı mı yok, her çocuğa daya tableti bilgisayarı versin eğitimi bu işler böyle oluyorsa.

Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben de sınıf öğretmeni olarak yazmak istedim tabiki okuldan okula göre değişiklik gösterebilir fakat malesef ilkokullara çok yardım gelmiyor. Yani temizlik hijyen malzemeleri her okulda her öğretmen tarafından istenir. Bende sene başında her veliden ıslak mendil peçete isterim 1 top kağıt kırtasiye malzemesi. Bunun yanında kitaplar yetersiz olduğu için kaynak kitap malesef alıyoruz bunlar sizlerin çocukları için öyle düşünün. Morpa konu anlatımları sorular için faydalı site ben de köy okulunda olmasam velilerimin maddi durumu elverse üye olup kullanmak isterim yani bunlar hep çocuğunuz için. Bizim sınıflarda bilgisayar yok aldırmadık da ama öğretmenin illaki bir açıklaması vardır eminim kendine aldırmaz sınıfın olur 4 sene bitince de bir yere verilir genelde öyle oluyor. Sınıfına fotokopi makinesi aldıran da oluyor bunların hepsi çocuklar için öyle düşünün yani. Sınıflara perde masalara örtü biz de hep kendimiz yaptırıyoruz tabi bulunduğun yere göre de değişiyor. Ben köyde çalışıyorum velilerime sorarım önce yapalım mı istemeyen çoğunlukta olursa yaptırmam.

Ben öğretmen olsam oturur düşünürüm Japonya gibi teknoloji devi ülkeler neden bizim yaptığımızın tersine klasik eğitimden vazgeçmiyor diye.
Ahahah bu da mı öğretmenlerin suçu? Şermin hoca şimdi bu cümleyi okuyup yarın klasik eğitime geçecek ama Yusuf Tekin bunu beğenmeyecek 😂

Öğretmen kişisel eşyalarını kullanmak zorunda değil evet ama ilkokul düzeyinde de istenen şeyler fazla. Devlet karşılamıyor diye o kadar cihazı neden veliler alsin?
Onlarsız da ilkokul dersleri verilebilir. Öğrenciden çok öğretmenin işini kolaylaştıracak şeyler gibi geldi bana. Bu konforu sağlamak da velinin görevi değil.

Son düzenleme:
Kesinlikle makul istekler konusunu ifade etmeye çalıştım. Keza akıllı tahtaları da varmış. YouTube olmasına da gerek yok ilkokul için. Her konuyu bilgisayardan ilkokulda nasıl anlatacaksın? Olabildiğince bilgisayar destekli anlatılmamalı küçük yaş grubuna.
Branşım coğrafya, bizde iyi oluyor YouTube. Ders öncesi evde oradan bir şeyler indirip flash belleğe atıp öyle gösteriyorum çocuklara. Ama bir şeyi es geçsem ya da dersi anlatırken o an ekstra bir şey çıksa açıp da gösteremiyorum, öyle bir donanım yok okulda. Olsa iyi olur kesinlikle ama bunun velilere aldırılması bana da garip geldi. Ancak alındıktan sonra okula zimmetli olması şartıyla daha sıcak bakabilirdim sanırım. Bakımı yapılırsa uzun süre kullanılır en azından.

Bazı insanlar gerçekten açgözlü. Bu ülkede neredeyse her devlet okulunun sınıfında ailesinin kahvaltı veya öğle yemeği alamadı öğrenci var. İnsanlar iyice çocuklarından kıssın ve size bilgisayar mı alsın? Herhalde bunu savunan insanlar eskiden altın aldıran öğretmenleri görüp öğretmen oldu. Ben öğretmen olsaydım çocuklara öğle yemeği içim sponsor bulmaya çalışırdım. Ailesine bilgisayar aldırmaya değil. Empati yeteneği olmayan insanlar bu tür işleri yapmamalı. Aile çocuğa et yediremiyor, öğretmen hanıma bilgisayar alacaklar.

Sizin kurumun büyük ihtimalle kendi gelir sagladigi kaynaklar da vardır. Personel sayısı çok değildir ve bütün personele de laptop vermiyordur. MEB'de kaç tane okul var. Ve geliri bildiğim kadarıyla olmayan bir kurum. Bir de diğer kurumlar gibi demirbaş takibi yapilmasi daha zor. Bir de bence elzem değil. Benim isimde PC olmazsa olmaz. Kullandığımız programlar var. Masaüstü PC işyerinde kullanıyoruz. Evden çalışma döneminde kendi pcmizi kullandık.
siz şimdi koskoca ülkenin her okula 8-10 tane bilgisayar alamayacağını mı söylüyorsunuz? 60 bin tane okul olsa ülkede her okula 10 tane verilse 600 bin bilgisayar. devlet ihaleyle tanesine 5 bin ödese 3 milyar tl yapıyor. mebin 2023 bütçesi 650 milyar. yani bütçesinin 0.5'ine yani 1000'de 5'ine tekabül ediyor.

Son düzenleme:
Branşım coğrafya, bizde iyi oluyor YouTube. Ders öncesi evde oradan bir şeyler indirip flash belleğe atıp öyle gösteriyorum çocuklara. Ama bir şeyi es geçsem ya da dersi anlatırken o an ekstra bir şey çıksa açıp da gösteremiyorum, öyle bir donanım yok okulda. Olsa iyi olur kesinlikle ama bunun velilere aldırılması bana da garip geldi. Ancak alındıktan sonra okula zimmetli olması şartıyla daha sıcak bakabilirdim sanırım. Bakımı yapılırsa uzun süre kullanılır en azından.
Bizdeki tüm kısıtlamalar kaldırıldı. Tahtalarda şifre var sadece öğretmenler karekodla açabiliyor. Onun dışında her yere erişim serbest. Ben branş gereği çok da fazla kullanmıyorum interneti, yazar şair mekan tanıtmak gerektiğinde açıp gösteriyorum mesela. Ama onun dışında z kitap uygulamaları çok iyi, en çok işime yarayanlar onlar oluyor.
Filtreler devrede olduğunda gerçekten hiçbir yere erişim sağlanamıyor.

siz şimdi koskoca ülkenin her okula 8-10 tane bilgisayar alamayacağını mı söylüyorsunuz? 60 bin tane okul olsa ülkede her okula 10 tane verilse 600 bin bilgisayar. devlet ihaleyle tanesine 5 bin ödese 3 milyar tl yapıyor. mebin 2023 bütçesi 650 milyar. yani bütçesinin 0.5'ine yani 1000'de 5'ine tekabül ediyor.
Bence bilgisayardan çok daha önemlisi kötü beslenen öğrenciler. Zeka seviyesi arttıkça o toplumun algı seviyesi de arttığı için toplum gelişiyor. Her açıdan gelişmeye müsait hale geliyor. Uzak doğuya çalışkan oldukları için gelişti diyorlar ama biz şu an en çok mesai saati bulunan toplumlardanız, boz neden gelişmiyoruz? Sebebi onların bol bol balık,et yiyebilmesi, Türklerin ise yiyememesi. Açık söyleyeyim bana bilgisayar kullanmayı ihtiyacı duyan öğretmenler video ile ders anlatıp kolaya kaçmaya çalışan insanlar gibi geliyor. O dersi çocuk ekran olmadan çok çok daha odaklanmış şekilde dinler.

Öğretmen dersi rahat işlemek için istiyor yazmışlar ya totomla güldüm. Öğretmen 2. Sayfayı deftere yazın dese doğru bir iş mi yapmış olacak? Öğretmenler çalışsın, sınıfı görsellerle donatsın, farklı etkinliklerle çocukları derse konuya bağlasın istemiyor musunuz? Siz şimdi çoklu zekayı da bilmezsiniz. Şurda ne insanlara laf anlatıyoruz var ya olaya bak.

Bu arada olaylarda sanıldığı gibi öğretmenlerin suçu pek olmuyor. Genelde müdürlerin başının altından çıkıyor böyle şeyler. İstenilenleri o sınıf almazsa müdür öğretmene baskı yapmaya başlıyor. Veliler de sanıyor ki öğretmenin işgüzarlığı.
Evet bahsettiğim müdürler zaten

Bizdeki tüm kısıtlamalar kaldırıldı. Tahtalarda şifre var sadece öğretmenler karekodla açabiliyor. Onun dışında her yere erişim serbest. Ben branş gereği çok da fazla kullanmıyorum interneti, yazar şair mekan tanıtmak gerektiğinde açıp gösteriyorum mesela. Ama onun dışında z kitap uygulamaları çok iyi, en çok işime yarayanlar onlar oluyor.
Filtreler devrede olduğunda gerçekten hiçbir yere erişim sağlanamıyor.
Darısı bizim okulun başına. 😵‍💫

Benim de Edebiyat. Okula alınmasına karşı değilim ben de. Lakin sınıf olmaz.

Şiir dinletisinde akıllı tahtayı ben de kullanıyorum. YouTube sorunu olmadı çalıştığım okullarda ama her tahta çalışıyor muydu tabiki hayır.

Eğitim yan araçları tartışacak bir alan değil. Kara tahtada da anlatırız diğer meseleler çözülsün de.

Şimdi de birinin sınıfta çektiği sınıf annesi ve çocuğun arasındaki sözel diyalog tartışma konusu oldu. Sınıf annesi sana bu konuşma şeklini kim sağlıyor diyor. Çocuk sınıf annesine bağırıyor.Sana ne? diye. Sınıf anneliği kaldırılsın mı demiş öğretmenler? Öncesi önemli tabi ne yaşandı ama bana göre ikisi de normal değil. Çocuğun savunma şekli de kadının konuşma tarzı da ama en önemlisi niye videoya alındığı..

Benim de Edebiyat. Okula alınmasına karşı değilim ben de. Lakin sınıf olmaz.

Şiir dinletisinde akıllı tahtayı ben de kullanıyorum. YouTube sorunu olmadı çalıştığım okullarda ama her tahta çalışıyor muydu tabiki hayır.

Eğitim yan araçları tartışacak bir alan değil. Kara tahtada anlatırız diğer meseleler çözülsün de.

Şimdi de birinin sınıfta çektiği sınıf annesi ve çocuğun arasındaki sözel diyalog tartışma konusu oldu. Sınıf annesi sana bu konuşma şeklini kim sağlıyor diyor. Çocuk sınıf annesine bağırıyor.Sana ne? diye. Sınıf anneliği kaldırılsın mı demiş öğretmenler? Öncesi önemli tabi ne yaşandı ama bana göre ikisi de normal değil. Çocuğun savunma şekli de kadının konuşma tarzı da ama en önemlisi niye videoya alındığı..
Gördüm o çocuğu. Başta çocuk için tam dayaklık velet diyorsun ama sınıf annesi devreye girince de kim bilir kadın yine ne yaptı diye düşünüyor insan. Çünkü gerçekten sınıf annesi terörü diye bir şey var ahsjsks öğretmen gibi idareyi ele almaya çalışmaları beni benden alıyor.

Gördüm o çocuğu. Başta çocuk için tam dayaklık velet diyorsun ama sınıf annesi devreye girince de kim bilir kadın yine ne yaptı diye düşünüyor insan. Çünkü gerçekten sınıf annesi terörü diye bir şey var ahsjsks öğretmen gibi idareyi ele almaya çalışmaları beni benden alıyor.
Onlar öğretmenin görevini devralıyor, öğretmen sınıfta olmadığında 🤫🙈

Arkadaşım kamudaki tüm meslek gruplarında asgari ücrette durum aynı. Üstelik bizde çalışanların yarısından fazlası asgari ücret alırken onlarda çoğu ülkede %10 altında. Yani ülke olarak komple çok düşük ücretlere çalışıyoruz. Öğretmenin o pahalı cihazları talep etti veli grubunun hali daha vahim yani. Ancak öğretmenler kadar kendine seçilmiş kişi muamelesi yapan yok.. Üstelik kendi meslektaşına da yapıyor bunu. Yazmayayım diyorum ama zorluyorsunuz. Günümüzde birkaç kaliteli üniversiteyi tenzih ederim. Eğitim fakülte puanları yerlerde. Atama desen mülakat geldiğinden beri yaşanan mağduriyetler çığ olmuş adamın aldığı puanın beş on puan altını alan adam mülakatla kamuya atanıyor. Ancak kamudaki öğretmenlerin çoğu atanamayan öğretmene tepeden bakıyor, kendi seçilmiş insan ya. Üstelik topluma bakış açısı çoğunun rezalet ya. Geçen burada temizlikçi üç kuruş paraya gelmiyor, öğretmenin devletten aldığı gibi zam yapıyor diye ne kadının cahilliğini bıraktılar ne aç gözlülüğünü. Bakın benim kuzenim Almanya da öğretmen ki eğitime ve verdiği emek buradaki süreci ikiye katlar, ancak kız eşi ile beraber 60 metrekare evde oturuyor, ikisi de eğitimci ve evlerini de kendileri temizliyor. Çoğu meslektaşı da öyle, yaptıran da maaşına göre gayet ciddi para ödüyormuş. Ancak orada temizlikçilerin talep ettiği paraya laf edip cahil gibi sıfatlar yakıştıramaz. Böyle birşey duyulsa işinden olur. Ancak burada öğretmenlerin büyük kısmının bakış açısı ben öğretmenim seçilmiş kişiyim edası. Ben öğretmenden kendi bilgisayarını getirmesini de beklemiyorum. Getirmesine gerek yok ama ilkokul müfredatı illa bilgisayar ile öğrenilecek diye birşey yok. Zira bizim zamanımızın öğretmenleri bunlar olmadan çok da güzel öğrettiler ki şimdiki nesilin sınav ortalamaları geçmişin yanından bile geçmiyor. istenilen teknolojik aletler çocuktan çok öğretmenin ders işlemesini kolaylaştıran şeyler. Devlet sana bunları sağlamıyor ise sorunu onunla çözersin millete 20 -30 bin liralık ihtiyaç listesi veremezsin. Kızımın öğretmeni mesela eli öpülesi bir kadın. Özellikle LGS sınavında mezun ettiği öğrencilerin büyük kısmı derece ile girdiler. Ancak kadın eski öğretmen, kızımın yazısı benden bile güzel neden çünkü öğretmen yazı yazmayı öğretiyor, problemi yazdırıp anlatıyor. Şimdi kusura bakmasın ama okullarda öğretmenler yazı yazmayı bile öğretmiyorlar ya. Çocuk ilk okulu bitirecek daha kalem tutmayı öğrenememiş. Varsa yoksa test slayt. Ben öğretmen olsam oturur düşünürüm Japonya gibi teknoloji devi ülkeler neden bizim yaptığımızın tersine klasik eğitimden vazgeçmiyor diye. Adamların imkanı mı yok, her çocuğa daya tableti bilgisayarı versin eğitimi bu işler böyle oluyorsa.
alıntı yanlış yapılmış
cevap verdiğiniz yorumu ben yazmamıştım :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X