- 3 Nisan 2014
- 35.976
- 146.409
-
- Konu Sahibi eftelya2015
- #501
Şu alaka,
İstekler çok fazla ve devlet okullarında bu masrafları karşılayamayacak çok öğrenci var. Siz de söylemişsiniz neredeyse 7-8 öğrenci mülteci olsa kalan 4-5 kişinin maddi durumu kötü olsa masrafların bölüşümü çok dengesizleşiyor.
Benim bildiğim durumu iyi olmayanlardan para zorla talep edilemiyor doğal olarak. O yüzden yük hep diğer veliler arasında paylaştırılıyor.
Ben devlet okullarında bu kadar masraf çıkarılmasını uygun bulmuyorum.
Ben ücretli öğretmenlik yaparken okulda at koşturan bir müdür vekili vardı. Kendi arkadaslarini boş ocemli siniflara verip kpss ye hazırlanmalarıni sağlardı. Velilerde para yok toplasa eminim ordan da cebine atardı. Öğretmenlerden muhasebe parası adı altında fazladan para toplardi. Yaptıklarından çekinmezdi çünkü kırsalda bir okuldu. Şikayet eden falan olmazdı. Çok az kadrolu vardı zaten. Adam da istediğini yapıyordu.Kusura bakmasın kimse ama bu resmen söğüşçülük. Birileri el atsa burda dönen paralardan da eminim ne hikayeler çıkar. Bu ülkede yıllardır okullarda para toplanıyor hala her okulun her sınıfın her şeyi eksik. Şehrin göbeğindeki okulu bi anlatıyolar sanırsın hakkaride yokluk içinde terkedilmiş okul falan öyle istekler var. Kimse hesap da soramıyor ben anlamıyorum bu ne biçim bi iş.
Sizin kurumun büyük ihtimalle kendi gelir sagladigi kaynaklar da vardır. Personel sayısı çok değildir ve bütün personele de laptop vermiyordur. MEB'de kaç tane okul var. Ve geliri bildiğim kadarıyla olmayan bir kurum. Bir de diğer kurumlar gibi demirbaş takibi yapilmasi daha zor. Bir de bence elzem değil. Benim isimde PC olmazsa olmaz. Kullandığımız programlar var. Masaüstü PC işyerinde kullanıyoruz. Evden çalışma döneminde kendi pcmizi kullandık.Eşim de ben de kamudayız ve kurum bize laptop tahsis ediyor. Kişisel de kullanabiliriz istersek. Sizin şahsi bilgisayarınızı iş için kullanmanız çalıştığınız kurumun şark kurnazlığı. Devletin bence de okula ortak 7-8 tane laptop vermesi gerekir. Atla deve değil. Para hiç değil bunlar koskoca devlet için.
Benim oğlumun eski okulunun müdürün odası da öyleydi. Boydan boya dolap. Beyaz dolaplar. Kulpları da susluydu. Sanki altın rengiydi yanlış hatırlamış olmayayim. Odada TV vs herşey vardı.Bir ara haber çıkmıştı,bir okul müdürü okula altın varaklı oda yaptırmıştı. Herkes öyledir diyemem tabii, günahları boynuna. Merak eden Google dan bakabilir.
Ha ahahahha pardonkendime demiştim ben ne alaka konuyla diye
Konuyu buraya kadar okudugumu belirtmeliyim oncelikle.Laptoptan ne yapacağını düşünüyorsunuz da bunu savunuyorsunuz?
Öğretmenler de inanılmaz sıcak vatandaşa tahmin bile edemezsin, ya ben işi yapıyorum kimsenin bana sıcak olmasına ihtiyacim yok !!!+1
öğretmen nefreti diye bişi yok kim neden öğretmenlerden nefret etsin
ama bu ülkenin vatandaşı öğretmenlerden buz gibi soğudu bence
Aslında kısmen haklısınız. İlk okuldaki yaygun düzeni çok çok iyi bilmiyorum ama az çok okulların genel durumunu biliyorum. Ben de öğretmenim. Bir kere surda size katılmıyorum. Öğretmen kendi bilgisayarını götürmek zorunda değil okula. Ha biz de götürüyoruz gerekirse ama mecbur değil sizlerin çocukları için götürmeye. Ama veli de ödemek zorunda değil. Kurumun bilgisayarı yok mu . Masa üstü. Bizler onları kullanıyoruz. Daha da gerekirse bazen laptop gibi kendi elektronik esyalarimizi ek olarak götürüyoruz. Onun dışında kurumlara gerçekten öyle ihtiyaçları görecek kadar para gelmiyor . Yardım almak zorundalar . Vermeyin para deniyor, velilere . Ama kendi de masrafı karşılayacak ödenek vermiyor diye biliyorum. İdare kadrosunda değilim ama olanlardan aldığımız bilgi hep bu yönde. Velhasil bu işi çözecek şey okulun seffaf olması. Neye ne paralar gidiyor faturası gösterilmeli. Herkesin razi olduğu harcamalar yapılmalı. Özel okullarlw yarışıyor bazı devlet okulları. Cocugu öyle bir okulun Öğrencisi olan öğretmen arkadaşlardan duyuyorum. Donanım olarak yarışıyorlar resmen . Öğretmen sectirmek için dünya kayıt parası istiyorlar. Veliler de adresi dışındaki o okula yazdırmak için veriyor bu parayı ayila bayıla. Hata iki taraflı bu konuda da mesela . Ne diyeyim . Kısmen haklısınızKızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsun
Ama siz kendi çocuğunuza bu paaralari vermek istemezken dünya para verdiği şahsi eşyasını neden okulda kullansın sizlerin çocuklarınaNiye kullanmasın laptopuna nasıl bir zarar gelecek?!
Söz de öğretmenmissiniz. Hocam siz götürüyor musunuz laptopunuzu. Ha veliye aldırmalari da garip. Ama getirmelerini beklemek de garip benceNiye kullanmasın laptopuna nasıl bir zarar gelecek?!
Bu konuyu akşam öğretmen hanımla detaylıca konuştuk okul 7 yıl önce açılmış tam tarihini bilmiyordum ben , ilk açıldığında hiçbir teknolojik alet projeksiyon yazıcı bilgisayar vs vs yokmuş veliler ortaklaşa almışlar ama hırsızlık olayları olmuş tüm bilgisayarlar falan gündüz vakti okuldan çalınmış ki öğretmenler ders bitsede 5 e kadar okuldalar idare de aynı şekilde nasıl girmiş nasıl almış muallak orasını ben bilemiyorum. Sonra yeniden istenmiş ve bir şekilde temin edilmiş bunlar.Aslında kısmen haklısınız. İlk okuldaki yaygun düzeni çok çok iyi bilmiyorum ama az çok okulların genel durumunu biliyorum. Ben de öğretmenim. Bir kere surda size katılmıyorum. Öğretmen kendi bilgisayarını götürmek zorunda değil okula. Ha biz de götürüyoruz gerekirse ama mecbur değil sizlerin çocukları için götürmeye. Ama veli de ödemek zorunda değil. Kurumun bilgisayarı yok mu . Masa üstü. Bizler onları kullanıyoruz. Daha da gerekirse bazen laptop gibi kendi elektronik esyalarimizi ek olarak götürüyoruz. Onun dışında kurumlara gerçekten öyle ihtiyaçları görecek kadar para gelmiyor . Yardım almak zorundalar . Vermeyin para deniyor, velilere . Ama kendi de masrafı karşılayacak ödenek vermiyor diye biliyorum. İdare kadrosunda değilim ama olanlardan aldığımız bilgi hep bu yönde. Velhasil bu işi çözecek şey okulun seffaf olması. Neye ne paralar gidiyor faturası gösterilmeli. Herkesin razi olduğu harcamalar yapılmalı. Özel okullarlw yarışıyor bazı devlet okulları. Cocugu öyle bir okulun Öğrencisi olan öğretmen arkadaşlardan duyuyorum. Donanım olarak yarışıyorlar resmen . Öğretmen sectirmek için dünya kayıt parası istiyorlar. Veliler de adresi dışındaki o okula yazdırmak için veriyor bu parayı ayila bayıla. Hata iki taraflı bu konuda da mesela . Ne diyeyim . Kısmen haklısınız
öğretmen sınıf eksiği olarak istiyorBu saydıklarınızın çoğu ilkokul seviyesi için gereksiz. Artık çoğu okullarda akıllı tahtalar var. Bilgisayara ne gerek var? Hadi en kötü ucuz bir tablet alınır, o dönüştürücü ile tablete bağlanır.
Kim istiyor kurumunuzda bunları okul mu? Öğretmen mi? Saçmalık bu istekler. Süpürge ve kürek ne alaka.
Maaşı Euro olarak boşuna yazmıyorlar tabloda. Ülkelerin asgari ücret tutarları belli. Maaşların onlara olan oranlarını baz alırsanız yine Türkiye’nin geride kaldığını görebilirsiniz.Allah aşkına maaşı euro'ya vurmak ne kadar doğru bir bakış açısı.
Sırf bu yüzden yarım okumamalısınız zaten, konuda istenilen ne biliyor musunuz? Masaüstü varken rahatlık için istenilen laptop var. Buna dikkat çekmek için ironiyle yaklaştım.Konuyu buraya kadar okudugumu belirtmeliyim oncelikle.
Hic bir zarari olmayacak olsa bile kimse kisisel esyasini isine vakfetmek zorunda degil. Devlet okullarinin imkanlarinin yetersizliklerinin farkindayim, cogu ogretmen bir sekilde kisisel esyasini kullanmak zorunda kaliyordur isi icin bunu da anliyorum. Ama bunun bir beklenti haline gelmesi kabul edilemez. Ustelik bu beklentinin bir ogretmen tarafindan da normallesmesini de tuhaf buluyorum.
Tek bir tusa basmayacak bile olsam laptopum benim kisisel esyam ne munasebet. Kendi istegimle isim icin kullanirim o ayri, ama kimse benden boyle bisey bekleyemez.
Size bir sır vereyim mi? Ben öğretmenim ve konudaki meslektaşım gibi okulda bilgisayar varken yeni bilgisayar istemiyorum, ihtiyacım olursa kendimininkini kullanıyorum.Ama siz kendi çocuğunuza bu paaralari vermek istemezken dünya para verdiği şahsi eşyasını neden okulda kullansın sizlerin çocuklarına