Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kendime demiştim ben ne alaka konuyla diye

Ben ücretli öğretmenlik yaparken okulda at koşturan bir müdür vekili vardı. Kendi arkadaslarini boş ocemli siniflara verip kpss ye hazırlanmalarıni sağlardı. Velilerde para yok toplasa eminim ordan da cebine atardı. Öğretmenlerden muhasebe parası adı altında fazladan para toplardi. Yaptıklarından çekinmezdi çünkü kırsalda bir okuldu. Şikayet eden falan olmazdı. Çok az kadrolu vardı zaten. Adam da istediğini yapıyordu.
Yapan yapıyor. Veli olarak hesap sormak ve tercih etmediğin şeye hayır diyebilmek lazım. Ben teknolojik ders istemiyorum. Laptop eksik kalsın. Kağıt kalemle işleyin diyebilmek lazım. Öyle bir baskı oluyor ki. Özellikle bazı veli gruplarinda sınıf anneleri öyle baskın oluyor ki. Sesini çıkarmaya korkuyor diğerleri.
Bize aidat istediler, kaynak zaten çocuk için direkt aldım. Aidatı da ödeyeceğim. Sonuçta çocuklara harcanacak. Deneme parası istendi yine lafı olmaz çocuklar için. Ama cihazlara ben itiraz ederdim. Okulun imkanı neyse o. Onunla yetinsin çocuğumda.

Sizin kurumun büyük ihtimalle kendi gelir sagladigi kaynaklar da vardır. Personel sayısı çok değildir ve bütün personele de laptop vermiyordur. MEB'de kaç tane okul var. Ve geliri bildiğim kadarıyla olmayan bir kurum. Bir de diğer kurumlar gibi demirbaş takibi yapilmasi daha zor. Bir de bence elzem değil. Benim isimde PC olmazsa olmaz. Kullandığımız programlar var. Masaüstü PC işyerinde kullanıyoruz. Evden çalışma döneminde kendi pcmizi kullandık.

Bir ara haber çıkmıştı,bir okul müdürü okula altın varaklı oda yaptırmıştı. Herkes öyledir diyemem tabii, günahları boynuna. Merak eden Google dan bakabilir.
Benim oğlumun eski okulunun müdürün odası da öyleydi. Boydan boya dolap. Beyaz dolaplar. Kulpları da susluydu. Sanki altın rengiydi yanlış hatırlamış olmayayim. Odada TV vs herşey vardı.

Ben bu para toplama olayına şaşırmayı, koskoca jandarma karakolunun yazıcısı bozulunca personelin para toplayıp yenisini alacağı bilgisi gelince bıraktım arkadaşlar. Çokta seyapmayin yani

Laptoptan ne yapacağını düşünüyorsunuz da bunu savunuyorsunuz?
Konuyu buraya kadar okudugumu belirtmeliyim oncelikle.

Hic bir zarari olmayacak olsa bile kimse kisisel esyasini isine vakfetmek zorunda degil. Devlet okullarinin imkanlarinin yetersizliklerinin farkindayim, cogu ogretmen bir sekilde kisisel esyasini kullanmak zorunda kaliyordur isi icin bunu da anliyorum. Ama bunun bir beklenti haline gelmesi kabul edilemez. Ustelik bu beklentinin bir ogretmen tarafindan da normallesmesini de tuhaf buluyorum.

Tek bir tusa basmayacak bile olsam laptopum benim kisisel esyam ne munasebet. Kendi istegimle isim icin kullanirim o ayri, ama kimse benden boyle bisey bekleyemez.

+1
öğretmen nefreti diye bişi yok kim neden öğretmenlerden nefret etsin
ama bu ülkenin vatandaşı öğretmenlerden buz gibi soğudu bence
Öğretmenler de inanılmaz sıcak vatandaşa tahmin bile edemezsin, ya ben işi yapıyorum kimsenin bana sıcak olmasına ihtiyacim yok !!!

okul öncesi öğretmeniyim. bu sene konteyner kente konteyner kurarak sınıf açıldı oraya görevlendirildim. sınıfta çocuklar ve ben varız bir de masa ve sandalyeler. şimdi ben bu çocuklarla ne tarz bir etkinlik yapabilirim sıfır malzeme ve sıfır teknolojik aletle? şöyle bakacak olursak veliden de isteyemem. konteynerda kaldıklarına göre kalacak yerleri bile yok. bu durumda buraya yazan çoğu kişinin mantığına göre evden her gün malzeme getirmeliyiz bir kağıt ve boyanın fiyatı ortadayken.
konu şu ki bakanlığın saçma sapan uygulamaları ve okul müdürlerinin okulları kendi babalarının çiftliği gibi kullanmaları sonucu geldiğimiz nokta budur.

ne gelir var ne kısıtlı da olsa gelen para okulun yararına kullanılıyor. bu tarz konularla öğretmen ilgilenmemeli idarenin işi olmalı. ama tabi ki veliyle tek muhatap öğretmen oluyor. bir problem çıkarsa ilk etapta yem edilmesi için.

Aslında kısmen haklısınız. İlk okuldaki yaygun düzeni çok çok iyi bilmiyorum ama az çok okulların genel durumunu biliyorum. Ben de öğretmenim. Bir kere surda size katılmıyorum. Öğretmen kendi bilgisayarını götürmek zorunda değil okula. Ha biz de götürüyoruz gerekirse ama mecbur değil sizlerin çocukları için götürmeye. Ama veli de ödemek zorunda değil. Kurumun bilgisayarı yok mu . Masa üstü. Bizler onları kullanıyoruz. Daha da gerekirse bazen laptop gibi kendi elektronik esyalarimizi ek olarak götürüyoruz. Onun dışında kurumlara gerçekten öyle ihtiyaçları görecek kadar para gelmiyor . Yardım almak zorundalar . Vermeyin para deniyor, velilere . Ama kendi de masrafı karşılayacak ödenek vermiyor diye biliyorum. İdare kadrosunda değilim ama olanlardan aldığımız bilgi hep bu yönde. Velhasil bu işi çözecek şey okulun seffaf olması. Neye ne paralar gidiyor faturası gösterilmeli. Herkesin razi olduğu harcamalar yapılmalı. Özel okullarlw yarışıyor bazı devlet okulları. Cocugu öyle bir okulun Öğrencisi olan öğretmen arkadaşlardan duyuyorum. Donanım olarak yarışıyorlar resmen . Öğretmen sectirmek için dünya kayıt parası istiyorlar. Veliler de adresi dışındaki o okula yazdırmak için veriyor bu parayı ayila bayıla. Hata iki taraflı bu konuda da mesela . Ne diyeyim . Kısmen haklısınız

Devlet okulları dört duvardan ve öğretmen maaşlarından oluşuyor. Devlet okullara para vermiyor. Biz kendimiz talep ettik hava temizleme cihazı, temizlikçi, kitapları koymak için dolap, drama kursu vs. tonla para da ödemedik.
Sınıf mevcudu fazla olduğu için kişi başına düşen para miktarı çok olmuyor. Benim çocuğum mezun olsa da başka çocukların işine yarayacak, eğitime verdiğim destek gözüme gelmiyor açıkçası.
Ben de özel okullara tonla para döküp, devlet okuluna geldiğinde bu paranın yüzde birini ödeyen velilerin söylemesini anlamıyorum. Oğlumun sınıfına özel okuldan bir kız gelmişti, annesi temizlikçiye para vermem burası devlet okulu dedi, onun payını da biz karşıladık.
Bu yıl maksimum ikibin TL toplanmıştır bizden, o paraya özel okulun yanından geçilmez. Neticede çocuklar için yapılıyor bu giderler ve durumu olmayan insanlardan da alınmıyor. Biz iki kişiden toplamıyoruz mesela.

herkes işe giderken evden şahsi laptopunu götürsün ozaman. Eşiniz iş yeri bilgisayar vermiyor evdekini götürücem desede kıyamet koparırdınız ama??
İster alın ister almayın öğretmene faydası yok bunların,sizin çocuklarınız için istiyor.

Bu konuyu akşam öğretmen hanımla detaylıca konuştuk okul 7 yıl önce açılmış tam tarihini bilmiyordum ben , ilk açıldığında hiçbir teknolojik alet projeksiyon yazıcı bilgisayar vs vs yokmuş veliler ortaklaşa almışlar ama hırsızlık olayları olmuş tüm bilgisayarlar falan gündüz vakti okuldan çalınmış ki öğretmenler ders bitsede 5 e kadar okuldalar idare de aynı şekilde nasıl girmiş nasıl almış muallak orasını ben bilemiyorum. Sonra yeniden istenmiş ve bir şekilde temin edilmiş bunlar.
Okul aile birliği le konuşulsun sponsor yada bağışçı bulunsun dedim onlar ilgilenmez dedi, bu sene yeni açılan bir sınıfa dolap yaptırılmış 18.000 TL tuttuğu söylenmiş ki sınıflar çok büyük değil üçer sıra var her birinde yan yana öe doğru da 5 yada 6 sıra zaten dolaplar iki kapılı kitaplık formunda dolaplar rakam bana çok uçuk geldi. Okul herşeyi velilerden bekliyor her sınıfta kendi eksiğini kendi temin ediyor genel durum bu.
Ben birkaç firmaya yazdım laptop için belki sponsor buluruz olmazsa laptopsuz idare edecek artık çünkü 25 TL perde parasını vermeyenler var (durumu yok ya da var bu velilerin bilmiyorum ama 25 TL de vardır diye düşünüyorum)
Dediğim gibi öğretmen sınıfın 3/1 inin genel ihtiyaçlar için gerekeni vermeyeceğini söyledi buna laptop dahil değil onu rafa kaldırdık şu an. O da ısrarcı değil ama istiyor sonuçta alabilsek yok gerek yok diyecek durumda değil.
Toplantı yapılacak konuşulur ben fikrimi herkese beyan ettim zaten öğretmende dahil gerekirse okul idaresi ile de görüşürüm bu konuyu kalan ihtiyaçlara zaten lafımız yok dediğim gibi bir şekilde onları alırız. Son durum bu ..

öğretmen sınıf eksiği olarak istiyor

Allah aşkına maaşı euro'ya vurmak ne kadar doğru bir bakış açısı.
Maaşı Euro olarak boşuna yazmıyorlar tabloda. Ülkelerin asgari ücret tutarları belli. Maaşların onlara olan oranlarını baz alırsanız yine Türkiye’nin geride kaldığını görebilirsiniz.

Sırf bu yüzden yarım okumamalısınız zaten, konuda istenilen ne biliyor musunuz? Masaüstü varken rahatlık için istenilen laptop var. Buna dikkat çekmek için ironiyle yaklaştım.

Altına defalarca abartı istekleri normal bulmuyorum yazdım. Bazı şeyleri çekinmeden istemek yerine şu yazdığınıza dikkat çekmek için.

Anlayan anladı.

Ama siz kendi çocuğunuza bu paaralari vermek istemezken dünya para verdiği şahsi eşyasını neden okulda kullansın sizlerin çocuklarına
Size bir sır vereyim mi? Ben öğretmenim ve konudaki meslektaşım gibi okulda bilgisayar varken yeni bilgisayar istemiyorum, ihtiyacım olursa kendimininkini kullanıyorum.

Şimdi konunun devamını okuyun sonra bu yorumunuzu gözden geçirin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…