Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu zor şartlarda 1000 TL az para mı

Önceden de 1tl toplarlardı, 2000lerdi yani uzak degıl.. O 1tl ile hepsı arabasını yenıledi, ne spor paraları ne ecza dolabı paraları, bilgisayar paraları toplandı.. Hele beden öğretmeni kendi ağzıyla demişti hiç unutmam, ecza dolabı için girmiş eczaneye şu okulda öğretmenim bize ecza dolabı malzemesi için yardımcı olur musunuz demiş bedavaya almıs herseyı.. Nooldu peki o 1tl? Belkı eskıden daha kolaydı böyle indiregandi mevzular ama şimdi düzen nasıldır bilemiyorum.. Butun okulların da gunahını almak istemem

"Yeri geldi galiba, öğretmenler hakkında tüm düşüncelerimi yazmalıyım." mı dediniz.

"Yeri geldi galiba, öğretmenler hakkında tüm düşüncelerimi yazmalıyım." mı dediniz.
Bunlar benim öğretmenler hakkında görüşüm olduğu kadar, bu konu gibi bir çok sorunun temeli bana göre. Ben orada öğretmenlere görüşüm kadar eğitim sistemi olarak bize bindiren ülkelerde bile bu kadar teknolojik alet merakı olmadığını da yazdım. Burada Avrupa'da Amerika da yaşayan arkadaşlar var onlarda birebir örnek verebilir ama sınıfta özel laptop olmazsa çocuklar çok geri kalır gibi sığ bir bakışı savunmak bana doğru gelmiyor. Üstelik bu pahalı aletleri velilerden talep etmek, velileri çocuklarının eğitimi ile tehdit etmek çok farklı ve kötü bir boyut.

Birçok sözünüze katılmakla beraber bazı katılmadığım hususları yazacağım bunun ilki eski itibarın olmaması yine teknoloji ile ilintili. Bilgiye artık kolay ulaşınca insanlar değişti öğretmen itibarı düştü.

Diğer bir hususta Avrupa'daki maaşların daha kötü değil daha iyi olduğu. Hatta tatil oranı 12 haftaları bulan ülkeler var. Maaşlara gelince berbat olduğumuzu bilmeyen yoktur zaten.

Son kısmına katılıyorum fakat üzü yazınızdaki ezber cümleleriniz arasında kayboldu gitti ana fikir.

Allah aşkına maaşı euro'ya vurmak ne kadar doğru bir bakış açısı. Bu memlekette işçi doktor hakim savcı mühendis işçi euro ile maaş alıyor da bizim mi haberimiz yok. Kaldı ki aynı çizerge asgari ücret için daha da vahim bir sırada. İşte ben öğretmenlerin bu tavrına kızıyorum. Maaş karşılığı , alım gücü tüm mesleklerde yerlerde. Misal kendi mesleğim gereği bildiğim kadarı ile hakim savcılar Avrupa ortalamasının dibinde ne yapalım yani. Burada öğretmenlere Avrupa'da ülkelerin asgari ücretle oranından daha düşük bir oran verilmiyor ama bizim paramızın değeri yok. Yıllık çalışma saatlerine gelince türkiye de ortalama okulların açık olduğu gün sayısı 180 gün. Günlük altı saat derse girdiğini varsayalım ki sınıf öğretmenleri ve bazı temel branşlar dışında bu kadar derse giren yok ama sizin dediğiniz çalışma saatinin yanından bile geçmiyor. Hadi okulun kapalı olup semineri falan eklesek en fazla 1200 ü geçmiyor.( seminerlerde öğretmenlerin ne yaptığını da biliyoruz) Belirttiğiniz saatte bir ders saati için öğretmenin okullarının kapalı olup öğretmenlerin okula gittiği günler dahil günlük 9 10 saat saat mesai yapması lazım ki bu imkansız. Bence savunurken bir eğitimci olarak yazdığınız verilerin doğruluğunu da bir analiz etmenizi beklerdim.

Desenize bir Gürcistan kadar olamamışız

Branşınız ne acaba ? Devlette mi özelde mi çalışıyorsunuz? İlk defa topuğuna sıkan bir Öğretmene şahit oldum..
Benim gibi yorum yapan meslektaşımı okumamışsınız bence! Düz öğretmenden sonra kendi topuğuna sıkmak Güzel deyimler bunlar..

OECD eğitim raporu hazırlanırken yasal çalışma süresine bakılarak hazırlanıyor. Kısacası reel çalışma süreleri birebir olmamakla beraber ekseriyetle birçok ülkeden geri olduğumuz gerçeğini kapatmıyor bu dediğiniz.

Analiz istiyorsanız diğer ülkelerden örnek toplamanızı öneririm. Nasılsa sonuç değişmeyecek..

Şu alaka,
İstekler çok fazla ve devlet okullarında bu masrafları karşılayamayacak çok öğrenci var. Siz de söylemişsiniz neredeyse 7-8 öğrenci mülteci olsa kalan 4-5 kişinin maddi durumu kötü olsa masrafların bölüşümü çok dengesizleşiyor.
Benim bildiğim durumu iyi olmayanlardan para zorla talep edilemiyor doğal olarak. O yüzden yük hep diğer veliler arasında paylaştırılıyor.
Ben devlet okullarında bu kadar masraf çıkarılmasını uygun bulmuyorum.

Siz bunu karşılayabilecek durumda olabilirsiniz ama ayın sonunu zor getiren insanlar var.
Yok perde yok laptop yok projeksiyon insanların sırtına binmişler. Mesela hala anlayamadım bu öğrenciler okulun ilk öğrencileri mi? Daha önce perde yok muymuş, varsa nerede o perdeler, laptoplar?

Laptop noktasında vs gayet haklısınız.
Özel okulda öğretmenim şahsi bilgisayarlarımızı kullanıyoruz, pandemi sürecinde sayısalcı arkadaşlarımız özellikle tablet almak zorunda kalmışlardı.
Perde vs yine alınabilir yada çocukların kaynak kitapları zaten olması gerekenler.
Açıkçası bu kadar teknolojik alet talebi bama hiç mantıklı gelmedi dilerseniz müdür yada ilçe milli eğitimle görüşürsünüz.

İlkokuldan tut üniversite hocasına kadar sanki slaytlar ellerinden alınsa ders anlatamayacak gibi bir halleri var.
Benim dönemimde hocalar tahtada kendi anlatır, kitaptan işlerdi. Şimdi slayt ve videolar olmasa halleri harap gibi duruyor.

Özeldeki öğretmenlerin çoğu asgari ücret alıyor ona bakarsanız, onlara yetiyor diye kamudakilere de mi yetmesi gerekiyor.

Eşim de ben de kamudayız ve kurum bize laptop tahsis ediyor. Kişisel de kullanabiliriz istersek. Sizin şahsi bilgisayarınızı iş için kullanmanız çalıştığınız kurumun şark kurnazlığı. Devletin bence de okula ortak 7-8 tane laptop vermesi gerekir. Atla deve değil. Para hiç değil bunlar koskoca devlet için.

+1
öğretmen nefreti diye bişi yok kim neden öğretmenlerden nefret etsin
ama bu ülkenin vatandaşı öğretmenlerden buz gibi soğudu bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…