Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsun