Karşılayacak durumun yoksa hiç o toplara girme bence çünkü direkt okul ücretiyle bitmiyor o işler. Yakın arkadaşımın kızı İstanbul/Fenerbahçe de brightKids isimli kreşe gidiyor 4 yaşlarında aylık ücreti 4.500 olan bi yer ve maddi durumu iyi kimselerin çocukları gidiyor genelde ona rağmen bile sürekli partiler,etkinlikler oluyor misal Halloween partisi yapılıcak herkes kostüm alsın deniyor. Arkadaşım kızına en özel yerlerden özel dikim kıyafetler alıyor fakat ben parti fotolarına falan baktığımda sınıfındaki bazı çocukların öyle çok özene bezene giydirilmediğini hatta çoğu zaman diğer çocuklara göre sönük kalan bir kaç çocuk farkettim bir sürü etkinlikte hep aynı..sordum arkadaşıma hani bazılarının aileleri çok önemsemiyor mu falan işte düz pijama giydirip yolluyorlar kafaya bi taç takıp neden diye öğrendim ki o çocukların aileleri diğerlerine göre biraz daha maddi açıdan geride aileler ama çocukları iyi yerde okusun diye yolluyorlar. Şimdi şuraya varıcam özel okullar avantajlı olabiliyor ama eğer layığıyla her açıdan karşılayabileceksiniz yoksa çocuk ilerde arkadaşları arasında seviye, statü farkı gibi sorunlar hissedebilir,yaşayabilir ve hiç istenmicek etkiler bırakabilir çocukta... Maddi olarak zorlanırız dediğiniz için devlete gönderin bence