• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Detaylı Yöresel Çorba tarifleri

En başarılı bulduğunuz çorba tarifi hangisi?

• Ankete Katılan
    822
  • Anket Kapalı .
Benim bu saatte uyuduğumu tarih yazmaz:-)İşlerim var canım yarın okul kermesi var hazırlık yapıyorum.:işsiz::işsiz:
Sende mapustan çıkmışsın:KK60:Mapus işe yaramış camlar silinmiş:-)
Kermes için ne yaptığını merak etsem de, alacağım yanıttan sonra , sorduğuma pişman olacağımdan dolayı sormuyorum.:KK53:Camlar silindi ama peşinden rüzgar ve yağmur geri, eski haline gelmiştir.:cry:

Kermes için ne yaptığını merak etsem de, alacağım yanıttan sonra , sorduğuma pişman olacağımdan dolayı sormuyorum.:KK53:Camlar silindi ama peşinden rüzgar ve yağmur geri, eski haline gelmiştir.:cry:
Birşey yapmadım canım zaten para veriyoruz üstüne birşeyler istiyorlar:63:Profiterol yaptım birde sınıf annesi olduğum için pudingler bana kaldı 4 paket kadar puding yaptım.Minik dondurma kaselerine koyup süsledim...Eşim dereotu almış salamura için onunla uğraştım falan :KK45:Bu saat oldu..:KK45:
Aman o işi bende yaptım 2-3 hafta önce ama yine aynısı oldu:-)Bizim işimiz bitmez canım:KK36:

Birşey yapmadım canım zaten para veriyoruz üstüne birşeyler istiyorlar:63:Profiterol yaptım birde sınıf annesi olduğum için pudingler bana kaldı 4 paket kadar puding yaptım.Minik dondurma kaselerine koyup süsledim...Eşim dereotu almış salamura için onunla uğraştım falan :KK45:Bu saat oldu..:KK45:
Aman o işi bende yaptım 2-3 hafta önce ama yine aynısı oldu:-)Bizim işimiz bitmez canım:KK36:
Salamura için dereotu derken :KK64:sarma içi için mi?salamura basarken falan mı dereotu koyuyorsun?:confused:

Salamura için dereotu derken :KK64:sarma içi için mi?salamura basarken falan mı dereotu koyuyorsun?:confused:
Yok canım dereotunu salamura yapacağım:KK45:Daha sonra mercimekli köfte,salatalar ve patates salatasında kullanmak için:kk77:
Canım ben çıkıyorum biraz daha işlerim var:KK60:Hayırlı geceler:KK36:

Yok canım dereotunu salamura yapacağım:KK45:Daha sonra mercimekli köfte,salatalar ve patates salatasında kullanmak için:kk77:
Canım ben çıkıyorum biraz daha işlerim var:KK60:Hayırlı geceler:KK36:
Hayırlı geceler canım:KK36:Dereotu salamurasını daha önce hiç duymadım.Yarın müsait bir zamanda nasıl yaptığını yazarsın bana:KK19:

Hayırlı geceler canım:KK36:Dereotu salamurasını daha önce hiç duymadım.Yarın müsait bir zamanda nasıl yaptığını yazarsın bana:KK19:
Canım şöyle yapılıyor:KK66:
MALZEMELER:
Islatmak İçin:

20 demet dereotu
1 yemek kaşığı şap
10 yemek kaşığı kaya tuzu
5 litre su
Basmak İçin:

1 kase pekmez
1 kase kayatuzu
1 kase erik
2 çorba kaşığı limon tuzu
Son suyu İçin:

5 çorba kaşığı kayatuzu
2 litre su
YAPILIŞI:Dereotunu ayıklayıp pamuk iplikle bağlayıp desteler elde edelim
Bir tencereye dizelim.Üstüne tuzlu,şaplı kaynamış suyu dökelim.Sabaha kadar ağzı kapalı olarak bekletelim.Ertesi gün yeşil suyu gidene kadar dereotlarını yıkayalım.Suyunu süzelim.

13178653_457618051101980_5399278546086592122_n.jpg

Sonra bir kaseye kayatuzu bir kaseye pekmezi koyalım.Dereotunun sap kısmını önce pekmeze sonra tuza batırıp demeti 2'ye katlayıp kavanoza koyalım.
13237802_457618004435318_6037066757477288194_n.jpg

Aralarına erik ve limon tuzu serpelim.Bütün kavanoz dolunca üstüne kaynamış soğumuş tuzlu suyu boşaltıp kapağını kapatıp buzdolabında 1 hafta mayalandıralım.Sonra kullanmaya hazır hale gelecektir.Açıldıktan sonra yine dolapta bekletiyoruz.Kullanmadan önce aynı yaprak gibi suda bekletip tuzunu çıkarıyoruz.

Back