Sana ceza veriyorum yarın bize çorba yapacaksın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sana ceza veriyorum yarın bize çorba yapacaksın
Ya yaptım ya olmamış mıSana ceza veriyorum yarın bize çorba yapacaksın
Güzel olduğu için ceza veriyorumYa yaptım ya olmamış mı
Bi de ekleye bilsemGüzel olduğu için ceza veriyorum
Elllerine sağlık canım çok güzel olmuşBi de ekleye bilsem
Çok zahmetliymiş yav,ben yine buzluğa koyayım.Canım şöyle yapılıyor
MALZEMELER:
Islatmak İçin:
20 demet dereotu
1 yemek kaşığı şap
10 yemek kaşığı kaya tuzu
5 litre su
Basmak İçin:
1 kase pekmez
1 kase kayatuzu
1 kase erik
2 çorba kaşığı limon tuzu
Son suyu İçin:
5 çorba kaşığı kayatuzu
2 litre su
YAPILIŞI:Dereotunu ayıklayıp pamuk iplikle bağlayıp desteler elde edelim
Bir tencereye dizelim.Üstüne tuzlu,şaplı kaynamış suyu dökelim.Sabaha kadar ağzı kapalı olarak bekletelim.Ertesi gün yeşil suyu gidene kadar dereotlarını yıkayalım.Suyunu süzelim.
Eki Görüntüle 1833438
Sonra bir kaseye kayatuzu bir kaseye pekmezi koyalım.Dereotunun sap kısmını önce pekmeze sonra tuza batırıp demeti 2'ye katlayıp kavanoza koyalım.
Eki Görüntüle 1833439
Aralarına erik ve limon tuzu serpelim.Bütün kavanoz dolunca üstüne kaynamış soğumuş tuzlu suyu boşaltıp kapağını kapatıp buzdolabında 1 hafta mayalandıralım.Sonra kullanmaya hazır hale gelecektir.Açıldıktan sonra yine dolapta bekletiyoruz.Kullanmadan önce aynı yaprak gibi suda bekletip tuzunu çıkarıyoruz.
Naniş bize çorba mı yaptın?Bi de ekleye bilsem
Tamam canım sen bilirsinBenim tayin durumu var o yüzden buzluğa birşey atamıyorum..Çok zahmetliymiş yav,ben yine buzluğa koyayım.
Naniş bize yapmamışNaniş bize çorba mı yaptın?
Bir de ekleyebilsem dedi amaDemek ki bize yaptı ama yükleyemedi diye düşündümNaniş bize yapmamış
EveeeeettNaniş bize çorba mı yaptın?
Naniş bize yapmamış
Evet öyleymiş ben onu kaçırmışımÇorbayı eklemişBir de ekleyebilsem dedi amaDemek ki bize yaptı ama yükleyemedi diye düşündüm
Eveeeeett
,nereye gidiyorum acabaEvet öyleymiş ben onu kaçırmışımÇorbayı eklemiş
Ayy ekleyemedim ki sabahtan beri ekliyom telefondan kabul etmiyordu yahu
Buraya ekleyince yarışma için yapmadın zannettim
Yardım isteseydinAyy ekleyemedim ki sabahtan beri ekliyom telefondan kabul etmiyordu yahu
Yapamazsam mecbur isteyecektim zaten, internet kaynakliydi sanırım sonunda olduYardım isteseydin
Hayırlısı olsun canımYapamazsam mecbur isteyecektim zaten, internet kaynakliydi sanırım sonunda oldu
Sen yine dörde düşürmüşsün ben o kadarda düşüremiyorumNevreste ,biz şimdi nasıl oy vereceğiz yavZar zor üçe düşürmüştüm ne güzel ,şimdi dörde çıktı