ben olsaydım eğer gerçekten işletme bölümünde yapamıyorsan ve hayalimdeki meslek o bölüm üzerine değilse bırakırdım ve tekrar sınava girerdim.YGS başarabileceğin bir sınav,matematik bilginde var işletmede okuduğuna göre.LYS de de edebiyat-coğrafya sınavına girer ve sözelden istediğin bir bölüme yerleşebilirsin.tabii bunlar için çaba harcaman lazım,öyle kolay olmayacak.yaş konusunu hiç dert etme,ben ünv.te birdeyken sınıfımızda 40 yaşında biri vardı mesela ve çok iyi anlaşırdık ki sen çok daha gençsin.
matematik sorunu bende de var,anlatsam inanamazsın o derece kötüyüm..benim zamanımda bölümüm sözelden alıyordu ve matematikten sadece 2 net yaparak o bölüme yerleşmiştim.okula bi gittim ders programına bi baktım matematik dersi var..o an bayılacaktım neredeyse,babamların yanına giiitm ve aynen şınu dedim " alın götürün beni buradan,matematik dersi var ben asla mezun olamam"...ama şimdi 9 yıılık öğretmenim,mezun olabilmişim demek ki
...yani hemen pes etme,hayat sürprizlerle dolu
ben bıraktım canım okulu, öyle rastgele yazdığım bir bölümdü, 1 yıl okudum 2.senemde dayanamayacağımı anladım. bende yıl kaybederim diye çok düşündüm ama hep şu sözle motive ettim kendimi yıllar sonra mesela: 20 yıllık işletme mezunuyum demekle 17-18 yıllık x bölümü mezunuyum demek arasında hiç bir fark yok:) önemli olan o sürenin nasıl geçtiği, ve emin ol sevmediğin bir işi yaparak ömür geçmez.
ben şuan istediğim mesleği yapıyorum yeni başladım çalışmaya, sevmeme rağmen zorlukları var sevmesem napardım
şimdi sana kendi hikayemi anlatıcam:)
üniversitede girmek istediğim bi bölüm vardı.herkes de benden o bölümü bekliyodu ama heycandan hiç bir şey yapamamıştım.yine de yazdım bi yerler
bi sene daha bu strese katlanamazdım.hiç beklemediğim bi yer geldi.kime söylesem oooo aaaa çok iyi gibi tepkiler alıyodum ama ben 1 ay yasını tutmuştum nerdeyse.neyse 1. sınıf geçsin tekrar hazırlanmayı düşündüm.senin gibi 2.sınıfın sonunda girebilcektim sınava...
ama ben bu dönemlerde ne öss ye calştım ne de okuldaki derslere...hayata küsmüştüm bu durumdan ötürü.okul ortalamam 1.40 larda falan geziyodu.
tabi öss işi de geçti...üniversite hayatımda bu ilk senem yüzünden yaz okulundan paçamı kurtaramadım...
sonra mecbur okulumu kabul ettim tabi zaten iki sene kalmış dedim...kendi derslerime çalışmaya başladım..ve ortalamamı 3.00e yaklaştırdım.üstüne derslerin ne kadar keyifli olduğunu gördüm.bölüm dilimiz ingilizce olduğu için epey zorlanmama rağmen yine de keyif almaya çalıştım.
ve şuan son sınıfa gectim canım.okulu uzatmadan bitirebilirsem çok sevinicem inş da öyle olcak.sana tavsiyem şurda 2 sene kalmış.sık dişini eminim biraz asılırsan yapamıycağın bir şey yok
belki okulu bitirince rahat bi işin olur ve sınava tekrar girip ikinci ünini okursun.bu çok da zor bir şey değil en azından sene kaybın olmaz.ben de bunu yapıcam.işimi çok svsem bile o okuldan da mutlaka mezun olcam:)söz verdim kendime
Bir an ben yazdım sandım.
İşletme okuyorum. 3. sınıfı bitirdim çok şükür, aynı senin gibi tekrar össye girmeye karar verdim. Ancak yılbaşı gibi karar verdiğimden o zamandan beri açlışıyorum. Bugün edebiyattan çıktım. İyi hoş öss falan ama o mat 2 yi gördüm ya kendi derslerim bana nasıl desem 2+2 gibi geldi :) Yoruldum yani taaa 5 sene öncenin matematiği türkçesi vs. İnan görüldüğü gibi değil. Böyle bir niyetin varsa otur bak bakalım bu seneki lys 1 sorularına. Ya bizim zamanımızda işlem vardı. Yapardın soru çıkardı. Artık adamlar matematiği paragraf gibi soruyorlar. Ben aldım boyumun ölçüsünü şu an okulda derecedeyim ve çok mutluyum bölümümde. Bence gerçekten o sorulara bak sonra karar bver :)
matematiğe yeteneğim yok diyorsun, sallayarak işaretlediğin sınav sonucunda işletme bölümüne girmişsin.
1. bu hangi işletme açıköğretim mi?
2. sallayarak normal üniversitenin işletme bölümüne girmek bu kadar kolaylaştımı
biz zamanında öldük bittik, bir fen-edebiyat bölümüne gircez diye.
bu kadar ayaklara düşmemiştir umarım.
(sen bu konuda beni bir aydınlat ben sana gerekli tavsiyede buluncam arkadaşım)
Bence zararın neresinden dönersen kardır sonuçta bu senin hayatın.Dişini sıksan da anlattığına göre sonuç çok parlak olmayacak. Eminim ki sözele sıkı bir şekilde asılıp hazırlanırsan başaramayacağın hiçbir şey yok çünkü sözel derslerle aram iyi demişsin :)
Ben de tam bir matematik özürlüydüm,sözelim baskındı ve ailenin de etkisiyle tm alanını seçmiştim. Neyse lisede dört yıl matematik illetiyle uğraştım ve ygs-lys zamanı sözelden de sınava hazırlanmaya karar verdim. Sınavlarda beklendiği gibi tm alanından doğru dürüst bi puan yapamadım ama sözel puanım gayet iyiydi. Kısaca senin de yeteneğin varsa lys de tarih,coğrafya,edebiyatta ve felsefe grubunda zorlanmazsın :) Tüm hayatın mı iki yıl mı senin kararın tabii ama bence senin için gerekli olan biraz cesaret ve çalışma azmi o kadar :)
Hiç bir şey için geç değil emin ol ben ne sınavlara girdim ÖSS onu atlattım DGS o olmadı KPSS bir yandanda bari açıköğretim okuyorum 3. sınıftayım 2. üniversite zararı olmaz hesabı, yer yer düşünmüyo değilim tekar DGS yemi girsem diye ha bu arada yaşım 28 evlenmek üzereyim, bazen diyorum 4 yıllıktan polisliğemi geçsem ohohohoooo daha neler neler. Demem o ki başında da söylediğim gibi asla geç deme nasıl mutlu olacaksan onu seç, kimsenin de ne söylediğini takma kafana. çünkü iş hayatına atıldığında istemediğin bir mesleği yapmak azap verir bu yüzden iyi düşün kendini iyi dinle ve kararını ona göre ver
Arkadaşlar hepinize fikir ve önerileriniz için tek tek tek teşekkür ederim.
Olumlu-olumsuz tüm yazdıklarınızı okudum düşündüm tarttım kafamda.
Ve kararımı verdim diyebilirim. Bir aksilik çıkmazsa, her şey planladığım gibi ilerlerse tüm olumsuz sözlere kulaklarımı tıkamayı düşünüyorum.
Kendim için bir şeyler yapmamın zamanı geldi de geçiyor.
İnşallah kararlı bir şekilde ilerlerim bu yolda.
Sizlere tekrar teşekkür ederim, kafamdaki soru işaretleri yanıt buldu sayenizde çok yardımcı oldunuz sağolun.
finger;
Unutmadan sorularını cevaplayayım.
Açıköğretim okumuyorum. Ama ikinci öğretimdeyim. Şöyle anlatayım, benim sınava girdiğim yıl yeni sistem gelmişti. YGS-LYS.
Bu sınavlar hakkında bir bilgin var mı bilmiyorum ama kısaca anlatırsam ikinci aşama yani LYSde tüm dersler ayrı ayrı sınavlara bölündü.
5 tane LYS sınavı var. Mat2 ve geometri LYS1 sınavını oluşturuyor.
Ben o yıl, YGSye girdim. LYS zamanı ise sadece edebiyata girdim.
Korkumdan LYS1e başvuru bile yapmadım.
Ve sadece YGS ve LYS3 puanımla bulunduğum üniversitenin ikinci öğretimine yerleştim.
Soruları tabii ki sallayarak atıp da tutturmadım.
Anlatmaya çalıştığım önemsemediğimdi. Bitse de gitsek havasındaydım.
Sınav başvurusunu bile o şekilde yaptım.
Yani bu yüzden hakkını verdiğimi düşünmüyorum.