dert olarak değil de

ben biliyorum o benim maaşımı kendisiyle aynı biliyor çünkü her kadının kenarında mutlaka parası olmalıdır diye düşünüyorum eğer yüksek olduğunu bilse hemen ödemem için bişey ekler bana şuan bütün ödemelerimiz ortak ve tutar aynı

14 yıllık evliymişsiniz tecrübeniz benden katbekat fazla...bu kararı başta almışsınızdr mutlak dımı?...bide evliliğinizi nasıl etkliliyor bu durum eşiniz açısından

Son düzenleme:
Maaşının tamamını bilmiyorsa aranızda sınır vardır. Yani senin maaşın senin, onun maaşı onun mu?
Ben mi çok gelenekçiyim, çok mu geri kafayım acaba diyorum bunları okuduktan sonra.

bunun geri kafayla ne alakası var onu anlamadım .evet aynen öle herkesin maaşı kendine

kız merak etmiş,sormuş.Neyi sıkıntı ettiniz ki?

Ev kiraysa,benzin gideri,çocukların masrafı varsa 2500 altı düşüktür ,5000 üstü yüksektir bence

Tamamen kişisel yorumum da neden mesela ortak payda yaratmıyorsunuz ortak hayatı paylaşırken?
En azından ben bu şekilde olmasını istemezdim. Kendimi yabancı gibi hissederdim.

Sanırım kırkına yakın evlenmenin getirdiği bir şey bu
Benim zaten ondan önce yapılmış yatırımlarım var, keza onunda var
Aramızda para hesabı yoktur ancak onun ilk evliliğinden iki evladı var
Sen onlara bakmak zorunda değilsin, o yüzden kendi yatırımın olacak şeyler yapmanı isterim dediği için böyle bir yapımız var
20 yıldır çalışıyorum ben, bu saatten sonra ikimizinde çok şeye ihtiyacı yok, altın hesabıma destek olur, elinden geldiğince para konularında beni yormamaya çalışır sağolsun. Kendimi hiç yabancı gibi hissetmedim, onun erkeklik gururu adı altında takıntıları var ve bunlara saygı duyuyorum. O da benim takıntılarıma saygı gösterir, mesela çalışma yeter artık dedi ama olmaz dedim yaşam şeklim bu. Böyle yaşayıp gidiyoruz, yabancı hissedecek bir durum yok

14 yıllık evliymişsiniz tecrübeniz benden katbekat fazla...bu kararı başta almışsınızdr mutlak dımı?...bide evliliğinizi nasıl etkliliyor bu durum eşiniz açısından

evliliğimi hiç etkilemde ilk 5 yıl aldığım maaşı eşime veriyrdum.baktım almam gereken bişey var para istiyorum napıcaksın gerek yok demeler başladı.çalışma hevesim kalmadı yani çocuğum oluncada böle bir düzen kurduk

bunun geri kafayla ne alakası var onu anlamadım .evet aynen öle herkesin maaşı kendine

Yok şundan dolayı.
Ben de eşim de maaş bordrolarımızı eve getiririz. Benim ne kadar aldığımı eşim bilir, onun ne kadar aldığını ben bilirim.
İkimizin parası ortaktır. Senin benim ödemem yoktur bizim ödememiz vardır. Karar alınacak ya da bir yere harcama yapılacaksa para olayı kişiselleştirilmez “ senin maaşından ödeyelim” gibi. Kimin kartı müsaitse ki ay sonu kartlarda para bırakmayız evde olan paradan yapılır.

Sanırım kırkına yakın evlenmenin getirdiği bir şey bu
Benim zaten ondan önce yapılmış yatırımlarım var, keza onunda var
Aramızda para hesabı yoktur ancak onun ilk evliliğinden iki evladı var
Sen onlara bakmak zorunda değilsin, o yüzden kendi yatırımın olacak şeyler yapmanı isterim dediği için böyle bir yapımız var
20 yıldır çalışıyorum ben, bu saatten sonra ikimizinde çok şeye ihtiyacı yok, altın hesabıma destek olur, elinden geldiğince para konularında beni yormamaya çalışır sağolsun. Kendimi hiç yabancı gibi hissetmedim, onun erkeklik gururu adı altında takıntıları var ve bunlara saygı duyuyorum. O da benim takıntılarıma saygı gösterir, mesela çalışma yeter artık dedi ama olmaz dedim yaşam şeklim bu. Böyle yaşayıp gidiyoruz, yabancı hissedecek bir durum yok

Anladım şimdi. İşte akıl mantık olgunlaştıktan sonra evlenmenin yararları bu sanırım. Hem daha sağlıklı, hem de daha mantıklı kararlar alabiliyorsun. Ben üniversiteden mezun olduğum zaman okuldan biriyle birlikteydim. Evlenmeyi düşünüyorduk. Yaş 22 falan tabi..
O mezun olamadı, askerliği falan araya zaman girince ben iş hayatına atıldım bitti tabi..
Şimdi sağlıklıca düşününce diyorum ki hasbel kader iyi ki o yaşta evlenmemişim. Karşındaki insan doğru olabilir ama zaman doğru değil. Çok genç yapılan evliliklerden doğan kararlar mantıklıca alınmıyor. Şu şartlar altında katılıyorum sana.

konu taşınmış bu arada hala kendimi bdv'de sanıyorum

Valla başlık "dert olarak değil de" olunca, ne oldu neden bu konuyu açtınız sizi rahatsız eden bir yorum mu geldi çevrenizden neden dert edindiniz sorularına da cevap olarak "sadece merak ettim" gelince bu durum kaçınılmazdı.

evliliğimi hiç etkilemde ilk 5 yıl aldığım maaşı eşime veriyrdum.baktım almam gereken bişey var para istiyorum napıcaksın gerek yok demeler başladı.çalışma hevesim kalmadı yani çocuğum oluncada böle bir düzen kurduk

Allaha çok şükür bizde şimdiye kadar maaş mevzusu sıkıntı olmadı.3 yıllık evliyim bu arada.böyle uzun evlilikler görünce :nazar::nazar::nazar:rabbim evliliğinize uzun ömürler versin .bazen ister istemez karşılaştırmaya giriyorum.doğru olan hangisi diye..kızıyorum kendime ama istemsiz oluyor bu.bizde mesela herşey ortaktırödemelr vs yapılır, kalan para bölüşülür ihtiyaca göre harçlık olarak....

Yok şundan dolayı.
Ben de eşim de maaş bordrolarımızı eve getiririz. Benim ne kadar aldığımı eşim bilir, onun ne kadar aldığını ben bilirim.
İkimizin parası ortaktır. Senin benim ödemem yoktur bizim ödememiz vardır. Karar alınacak ya da bir yere harcama yapılacaksa para olayı kişiselleştirilmez “ senin maaşından ödeyelim” gibi. Kimin kartı müsaitse ki ay sonu kartlarda para bırakmayız evde olan paradan yapılır.

tamam cnm işte ilk zaman bizim de öleydi ama erkeklere göre genelde kadının alacağı herşey gereksizdir,örneğin eve misafir gelir ikramlık malzeme alman gerek kocamdan paramı isteyim sonuçta bende çalışıyorum. bende oda birikim yapıyor yarın birimizden birimize bişey olsa yine paralarımız bizim

Son düzenleme:
Yok şundan dolayı.

Herkesin bir yaşam şekli ve dünya görüşü var konunun özü bu aslında
Sana doğru gelen bu şeklidir bana doğru gelen diğer türlüdür
Mesela benim bu yaşa kadar alıştığım şeyler var ; hayvanlara yardım, ihtiyacı olanlara yardım gibi düzenli yaptığım şeylerdir bunlar ama eşime göre gereksiz, herkesin maaşı kendine olunca bu konularda hiç sorun çıkmıyor. Bazen o da katılır yaptığım işlere ama her ay düzenli katılamam der ama ben bunu aylık ödeme şekline bağladım ve vazgeçemem. Bu aramızda ayrılık olduğu anlamına gelmiyor, mesela ben ona söylemeden küçük sürprizlerde yapıyorum bazen, çocukların çok isteyip de bütçe yetmeyen isteklerine para biriktirmek gibi, alan kendime ait olunca istediğim gibi şekillendiriyorum. Bunu en başta çocuklarından ötürü ezik hissettiği için kendisi istedi ama bence iyi de oldu, çünkü bende böyle yaşamaya alıştım bu yaşa kadar

Valla başlık "dert olarak değil de" olunca, ne oldu neden bu konuyu açtınız sizi rahatsız eden bir yorum mu geldi çevrenizden neden dert edindiniz sorularına da cevap olarak "sadece merak ettim" gelince bu durum kaçınılmazdı.

aklın yolu bir demişler

tamam cnm işte ilk zaman bizim de öleydi ama erkeklere göre genelde kadının alacağı herşey gereksizdir,örneğin eve misafir gelir ikramlık malzeme alman gerek kocamdan paramı isteyim sonuçta bende çalışıyorum. bende oda birikim yapıyor yarın birimizden birimize bişey olsa yine paralarımız bizim

Benim eşim de tam tersi ben hesapçıyım o rahattır. Yani alalım, edelim, kısma der..
Mesela ben hedef koyarım ay sonu X kadar yatırıp yapmamız lazım diye. Çünkü her ay gider vergisi kesintisi artıyor ya o bana kızar 2 kuruş eksik olsun der..
İşte iki insan dengeliyor bu tür konuları.

Allaha çok şükür bizde şimdiye kadar maaş mevzusu sıkıntı olmadı.3 yıllık evliyim bu arada.böyle uzun evlilikler görünce :nazar::nazar::nazar:rabbim evliliğinize uzun ömürler versin .bazen ister istemez karşılaştırmaya giriyorum.doğru olan hangisi diye..kızıyorum kendime ama istemsiz oluyor bu.bizde mesela herşey ortaktırödemelr vs yapılır, kalan para bölüşülür ihtiyaca göre harçlık olarak....

amin cnm, herkesin eşi aynı değil kimi çok para harcar boşa,kimi tutumludur,benimki orta grup ama elektronik delisidir telefon,tv yeni ne çıkarsa özeniyor bende paran varsa al diyorum,ben sevmiyorum sürekli elektroniğe giden parayı.eşin tanımışsındır sonuçta evliliğin böle yürüyosa böyle gider tartışmadan baktın problem oluyo çare aramaya başlarsın yapılıcak bişey yok.

Son düzenleme:

konuyu bir derdim var' a açtım o yüzden öyle bir başlık koydum anlatabiliyor muyum :)

amin cnm, herkesin eşi aynı değil kimi çok para harcar boşa,kimi tutumludur,benimki orta grup ama elektronik delisidir telefon,tv yeni ne çıkarsa özeniyor bende paran varsa al diyorum,ben sevmiyorum sürekli elektroniğe giden parayı.eşin tanımışsındır sonuçta evliliğin böle yürüyosa böyle gider tartışmadan baktın problem oluyo çare aramaya başlarsın yapılıcak bişey yok.

arada tecrübelilere ihtiyaç duyuyoruz.tşkler ;)

Back