dert olarak değil de

benim bir arkadaşım var ve çalışmıyor. Eşiyle arasında şöyle bir konuşma geçmiş.
Kadın: bu ay kredi kartı ne kadar geldi?
Eşi: ne yapacaksın?
Kadın: ölüm var kalım var bilmek isterim.
Eşi: it gibi çalışan benim. Sanki söylesem ödeyecek misin??

Bu da ekonomik özgürlüğün önemi mi? Ben bazen çok yorgun hissediyorum kendimi. Biraz ara versem diyorum. Ama “benim kocam yapmaz” diyen erkek de “benim maaşım” der mi acaba?

benim bir arkadaşım var ve çalışmıyor. Eşiyle arasında şöyle bir konuşma geçmiş.

Bu da ekonomik özgürlüğün önemi mi? Ben bazen çok yorgun hissediyorum kendimi. Biraz ara versem diyorum. Ama “benim kocam yapmaz” diyen erkek de “benim maaşım” der mi acaba?

buda çok ağır ipek ya.kaldıramzdım heralde ben olsam....

buda çok ağır ipek ya.kaldıramzdım heralde ben olsam....

Ben de kaldıramazdım misk.
Ben de kadına dedim zaten. “Sen de evde bir sürü şey yapıyorsun. Madem çalışmıyorsun herkesin bir görevi var; onun dışarıda senin içeride..” Sonuçta gerçekten evde olmak daha yorucu işten.
Ama ne olursa olsun erkeklerin bu bakış açısı var belki. Adama da baksan hiç öyle bir tip değil.

Hayatta en korktuğum şeydir bu, Rabbim kimseye işittirmesin böyle sözler
Ama çalışmaya iyi yönden bak, insanın kendi gücü olması iyidir, kocam kötü olabilir diye negatif yükleme kendini
Onu çok seviyorum, yazık değil mi her şeyi tek başına üstlenecek birlikte yapalım diye düşün, hayatı paylaşmak birlikte yaşamak sadece maaş kartlarını birleştirmek değil. İyi düşün, kendine hedefler koy, daha keyifli hale gelir çalışmak =))

Benim doğum iznine ayrılan iki arkadaşımın da dediği şu: "Ben çalışırken ki davranışları ile izne ayrıldıktan sonraki davranışları arasında dağlar var. o yüzden iznim bittiğinde biraz da sevindim."

Ben de kadına dedim zaten. “Sen de evde bir sürü şey yapıyorsun. Madem çalışmıyorsun herkesin bir görevi var; onun dışarıda senin içeride..” Sonuçta gerçekten evde olmak daha yorucu işten.
Ama ne olursa olsun erkeklerin bu bakış açısı var belki. Adama da baksan hiç öyle bir tip değil.

bütün erkeklerde varmıdır bu...böyle bi gerçek varda biz yüzleşmekmi istemiyoruz acaba...arada banada geliyor çalışmaktan bıkkınlık...öylede böylede geçinirsin diyorum. işten ayrılırsam ciddi anlamda sarsmaz bizi ama bunları duymaktan korkuyorrum sanırım ben...(eşim yapmaz ,öyle laflar asla söylemez:1::1:)

Son düzenleme:

bütün erkeklerde varmıdır bu...böyle bi gerçek varda biz yüzleşmekmi istemiyoruz acaba...arada banada geliyor çalışmaktan bıkkınlık...öylede böylede geçinirsin diyorum işten ayrılırsak ciddi anlamda sarsmaz bizi ama bunları duymaktan korkuyorrum sanırım ben...(eşim yapmaz ,öyle laflar asla söylemez:1::1:)

Benim şöyle bir düşüncem var, herkese çalışmaktan bıkkınlık gelir bazen. Eşlerimiz de dahil. Eğer onlar işi bıraksa bir süre biz onları idare edebiliyorsak biz de işimizi bıraktığımız da onlar da bizi idare eder. Ama yok o bıkamaz, çalışmak zorunda diyorsak hayat müşterek herkes çalışmak zorunda.

Hayatta en korktuğum şeydir bu, Rabbim kimseye işittirmesin böyle sözler
Ama çalışmaya iyi yönden bak, insanın kendi gücü olması iyidir, kocam kötü olabilir diye negatif yükleme kendini
Onu çok seviyorum, yazık değil mi her şeyi tek başına üstlenecek birlikte yapalım diye düşün, hayatı paylaşmak birlikte yaşamak sadece maaş kartlarını birleştirmek değil. İyi düşün, kendine hedefler koy, daha keyifli hale gelir çalışmak =))

Aslında bu biraz göreceli bir durum. Yani ben kendi açımdan baktığım zaman hiç durmadan çalıştım ve çok çalıştım. Önce evlenene kadar hayatta en önemli şey iş diye düşündüm. Sonra evlenince “ya başka tatlar da varmış” dedim. Çocuğum olduktan sonra her şeyi bıraktım kendi çapımdan en güzel tadı buldum. Doğumun son gününe kadar çalıştım, 10 gün sonra başladım. Çok hızlı koştum ve çok çabuk doydum sanırım. Daha farklı şeylere ihtiyacım var mı? Evet var..
Ama cesaretim var mı? Hayır yok.
Çünkü biz alışkanlıklarımızı çok zor değiştiririz.
Ben biraz dinlenmek ve evime zaman ayırmak istesem de zor bir durum tabi işi bırakmak. Hele alışkanlıkların eve 2 girerken 1 girmesini göze almak…
Yine de erkeklerin farklı bir yüzü olabilir. Yaşamadan bilinmez belki de.:ssz:

Benim şöyle bir düşüncem var, herkese çalışmaktan bıkkınlık gelir bazen. Eşlerimiz de dahil. Eğer onlar işi bıraksa bir süre biz onları idare edebiliyorsak biz de işimizi bıraktığımız da onlar da bizi idare eder. Ama yok o bıkamaz, çalışmak zorunda diyorsak hayat müşterek herkes çalışmak zorunda.

Benim erkekte tolere edemeyeceğim nadir şeylerden biridir sanırım çalışmamak.
Hani iş değiştirecek dahi olsa bulsun sonra değiştirsin. Benim paramı yiyecek mantığından değil yani mantığım kabul etmez.

Benim doğum iznine ayrılan iki arkadaşımın da dediği şu: "Ben çalışırken ki davranışları ile izne ayrıldıktan sonraki davranışları arasında dağlar var. o yüzden iznim bittiğinde biraz da sevindim."

benim de izlenimim şu şekilde.. 1 hafta bazen izin alıyorum uygun zamanlarda kızımla zaman geçirmek için 2 günden çok aldığım izinlerde ev işlerine pek katılmıyor eşim nasıl olsa evdesin diye..
bunun tam zamanlı olma durumda sanırım dediğine çıkar durum.

kesinlikle hayat müşterek....işin ucundan tutmamız lazım nolursa olsun

Benim erkekte tolere edemeyeceğim nadir şeylerden biridir sanırım çalışmamak.
Hani iş değiştirecek dahi olsa bulsun sonra değiştirsin. Benim paramı yiyecek mantığından değil yani mantığım kabul etmez.

İşte ben de her alanda eşitiz eşitiz diyorsam bu alanda da eşitiz diyorum. Erkekte tolere edilemeyen şey bana kadında da tolere edilmemeli gibi geliyor. Eşimi düşünüyorum o da kendi hobilerine kendine daha fazla vakit ayırmak ister tabi. Onun da kafasını çok attıran oluyor, onun da sinirden ağlama noktasına geldiği anlar oluyor ama işi bırakıyorum bi süre evde takılcam denilmiyor. Evde çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek isteyen babalar da çok. Çocuğunun bütün anlarını kaçırdı diye üzülen. Nasıl ki "ev işleri kadına aittir" lafını sonuna kadar reddediyorsam "evi geçindirmek erkeğin görevidir"i de sonuna kadar reddediyorum. Hayat müşterektir. Ve kimse çalışmaya bayılmıyor bence.

kesinlikle hayat müşterek....işin ucundan tutmamız lazım nolursa olsun

Babam hasta ya misk biliyorsun. Zor durumdaydık kızın bakımı için okula götürülüp getirilmesi.. vs vs vs.
İşten ayrılmayı düşündüm en azından bir süre. Hastane odasında babam bana dedi ki: ölürsem eğer hakkımı haram ederim ayrılırsan. Kocandan ayrıl ama işinden asla ayrılma…

merhaba arkadaşlar
kafama hep takılmıştır
bu devirde düşük gelir, normal gelir ve yüksek gelirin miktarı sınırı nedir sizce ?
bir de bu sorum da evlilere,
siz çalışıyorsanız maaşlarınızı ortak nasıl kullanıyorsunuz, maaş kartınız eşinizde mi duruyor yoksa ikisi de siz de mi
ya da sadece esiniz calısıyorsa size nasıl veriyor
:26::26:

Evlenirken aklımı çok kurcalamıştı bu sorun çalıştığım halde hemde :31:
İlk evlendiğimde eşim ayrı ayrı çekmeyelim kartını bana ver demişti olmaz demiştim sonra tekrarlamadı çok şükür... Ondan para isteyemezdim çünkü hiç alışmamışım babam bile okula giderken istemeden akşamdan verirdi harçlığı:ssz:

Ben maaşımı çekip ihtiyacımı alıp eşime veriyorum o da ödemelerimizi yapar ihtiyacımızı alırız kalanı birikim olur...

İşte ben de her alanda eşitiz eşitiz diyorsam bu alanda da eşitiz diyorum. Erkekte tolere edilemeyen şey bana kadında da tolere edilmemeli gibi geliyor. Eşimi düşünüyorum o da kendi hobilerine kendine daha fazla vakit ayırmak ister tabi. Onun da kafasını çok attıran oluyor, onun da sinirden ağlama noktasına geldiği anlar oluyor ama işi bırakıyorum bi süre evde takılcam denilmiyor. Evde çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek isteyen babalar da çok. Çocuğunun bütün anlarını kaçırdı diye üzülen. Nasıl ki "ev işleri kadına aittir" lafını sonuna kadar reddediyorsam "evi geçindirmek erkeğin görevidir"i de sonuna kadar reddediyorum. Hayat müşterektir. Ve kimse çalışmaya bayılmıyor bence.

Bu doğru. Zaten iş hayatına adapte olmuş bir kadın işin zorluklarını görür bunun tek taraflı çekiliyor olması pek aslı adalete sığmaz. Yine de en güzel ve masum hayallerimden biridir. Bodrum civarında beyaz bir evimizin olması, okul kapanınca kızımla gitmem.. semt pazarından organik yiyecekler almam. Akşama kadar kocaman şapkamın gölgesinde kitap okumam. Eşimin canı istediği zaman gelmesi…
Bunlar güzel hayaller benim için. Ama henüz bu kapasitede değilim.
Birini tanıyorum. Çocuklarını bile tatile şoför götürüyor. Yani diyorum alla alla arabayla gidemiyorsa koysunlar otobüse göndersin birileri liseye giden çocuklar. Ama zengin olmak farklı bir bakış açısı yaratıyor herhalde.:1:

Babam hasta ya misk biliyorsun. Zor durumdaydık kızın bakımı için okula götürülüp getirilmesi.. vs vs vs.
İşten ayrılmayı düşündüm en azından bir süre. Hastane odasında babam bana dedi ki: ölürsem eğer hakkımı haram ederim ayrılırsan. Kocandan ayrıl ama işinden asla ayrılma…

Babana katılıyorum İpek
Ne kadar hayat arkadaşımız da olsa o da fani o da etten kemikten yani
Kadınların çalışması her anlamda çok çok önemli

evet canım biliyorum...benim babamda çok katı bu durumda eşimde aynı şekilde. hep şunu ifade eder yarın ne olacağı belli değil o yüzden elimizdeki sağlam ipi bırakmamamız lazımki düşmeyelim...anneme kalsa şimdi çıkıp gidip istifamı versem iyi ettin kızım çok yoruluyordun zaten der...arada birilerinin bizi silkelemesi iyi oluyor....bilmiyorum ama geçen yıllarda babamdan yüz bulsaydım belkide işten ayrılırdım...gerçekten babalar bizi bizden çok düşünüyor...elin ekmek tutsun tmm başka bir şey istemem der.

Back