dert olarak değil de

bizdede herkesin kartı kendinde dir.kredi kartı vs benim maaşımdan..ev borcumuz eşimin kartından ödenir..kalan da harçlık olarak bölüşülür...bana göre düşük gelir 1500 tl ve altı ....orta gelir 1500-4500 ......yüksek gelirde 4500 üstü.....

Son düzenleme:
Bizde ödemeler hep netten oluyor. Otomatik talimatla. Alışverişler de karttan. Nakit anca nakite indirim yaptıklarında çekeriz. O yüzden bakkala hep nakitsiz kalırım. :D ihtiyacımızı alırız kalanı hesapta birikir. Bakkalda da post olsa hiç para tutmayacağım.

hep merak ederdim bunu hep etramızda duyarız iyi gelire sahip, maaşı iyi veya düşük gibi.. sizlerin görüşünüzü almak istedim:26:

Hane gelirini mi soruyorsun yoksa bireysel geliri mi önemli bu durumda tabi. Sanırım arkadaşlar rakam verdiklerinde hep hane geliri olarak yani eşlerin ortak maaşı olarak düşünmüşler.

şahsi kanaatimdir
2.000 tl ye kadar düşük gelir
2.000-4000 tl arası orta gelir
4.000 tl ve üzeri yüksek gelir

eş demek hayat arkadaşı yol arkadaşı demektir
bütçede bir olmalıdır
ancak bu demek değildir ki her yaptığının hesabını vereceksin
belirli büyük harcamalar dışında şahsi tercih ve kararlarada sahip olmak önemlidir

ha bunu kastetmiştim bu şekilde gruplamayı, hani kişiden kişiye değişir diyorsunuz ya ben de onu merak ediyorum, size göre nedir yukarıdaki gibi şahsi kanaat yani ? genel olarak değil

ilk sorunun cevabı: Normal şartlar altında (NŞA) açlık sınırını geçtim, yoksulluk sınırının üzerinde maaş alıyorsan normal gelirli sayılıyorsun.. üst gelir sana bağlı onun sınırı yok..

ikinci sorunun cevabı: ben de çalışıyorum, dengeyi ortak kuruyoruz.. kim ne ödeyebilirse onu öder ve olay biter.. zaten gelir belli, gider belli, harcanacak belli.. nihayetinde ortak bir hayat yürütüyoruz senin-benim tartışması kadar sinir bozucu birşey olamaz benim açımdan.. herkesin maaşı da kendisinde durur :)

üçüncü soruna cevap: bir dönem çalışmıyordum, o dönem harçlık almaktan haz etmediğimden dolayı, ek kartım vardı.. alınacakları onunla hallediyordum :)

Hane gelirini mi soruyorsun yoksa bireysel geliri mi önemli bu durumda tabi. Sanırım arkadaşlar rakam verdiklerinde hep hane geliri olarak yani eşlerin ortak maaşı olarak düşünmüşler.

ben rakam verdim.hane olarak düşünmedim.....bireysel maaş durumunu göze alarak yaptım değerlendirmemi..gerçi hane olarakta yapsan ortalama aynı sonuçlar çıkar

Bizde ödemeler hep netten oluyor. Otomatik talimatla. Alışverişler de karttan. Nakit anca nakite indirim yaptıklarında çekeriz. O yüzden bakkala hep nakitsiz kalırım. :D ihtiyacımızı alırız kalanı hesapta birikir. Bakkalda da post olsa hiç para tutmayacağım.

Ben de yalnız mıyım dedim ya. O kadar çok nakit taşımıyorum ki yanımda temizlik için gelen arkadaşa hep mahçup kalıyoruz. Cepte hep 20-30 lira. Hep kartla alıveriş, tüm ödemeler internet üzerinden.

yok hane geliri değil söylemek istemeyebilirler, özeldir,
görüş olarak düşük, orta ve yüksek gelirden kasıt nedir kişisel görüşleriniz nedir tam olarak bu :72:

Sanki evlenmek istiyomuş ama çocuğun gelirinin ne düzeyde olduğundan emin değilmiş gibi
Bi de evlenirse çalışıp çalışmama konusunda kararsız ve şıkları görmek istiyo gibi geldi

özelikle maaş kartı kimde durur sorusunu sormak istemiş ama gelir durumunuda sıkıştırmış araya

yok hane geliri değil söylemek istemeyebilirler, özeldir,
görüş olarak düşük, orta ve yüksek gelirden kasıt nedir kişisel görüşleriniz nedir tam olarak bu :72:

Peki ben de yeni neslin fikrini merak ediyorum o zaman. Sizce ödemeler nasıl olmalı ve maaş kartı eşe verilmeli mi o zaman?

özelikle maaş kartı kimde durur sorusunu sormak istemiş ama gelir durumunuda sıkıştırmış araya
Bu maaş kartının kimde durması bu kadar önemli mi gerçekten?? Ben evlendiğimiz zaman eşime verdim tek tük almışımdır hep onun cüzdanında durur:D
Hiç de ezik hissetmedim kendimi:D

Back