dert olarak değil de

Aslında şöyle bir şey var. Bizim yaşadığımız yerle mi bağlantılı yoksa özellerin çoğu mu böyle bilmiyorum da maaş iki seferde alınıyor bizim burada. Mesela 10 unda ve 20 sinde. Eşimlerin de buna yakın tarihlerde. İlk avans aldığımız tarih bizim yatırım zamanımız oluyor. Kredi kartlarını falan hep 2. Maaş alımlarına göre ayarladık yani ay sonu. Hal böyle olunca mesela eşimin maaşında kalan miktar bazen yetmeyebiliyor. Bu durumda elden çekip atm den yatırmak gerekiyor. Çünkü benim bankamdan onun bankasına masraf kesiyor. Ama diğer giderler hep otomatik bizde de

konuyu açma gereğini anlayamadık.yoksa konudan yana bi sıkıntı yok...sıkıntı amaç

biz iki seferde alıyoruz maaşı. 10 u ve 20 si gibi. tamamını banka vermiyor. 1500 tl ile sınırlı benim bankamın günlük limiti.

aynen, çevremde birkaç bir şey konuşuldu merak ettim nerelere çektiler yahuu....

Öyle de burda konularda en azından işte çevremde şöyle konuşuldu ama ben aslında şöyle düşünüyorum sizin fikriniz nedir şeklinde konu açılır. Kendini konudan tamamen soyutlayarak tez için anket yapıyormuş gibi değil.

yıllardır kk yı takip ediyorum, bunun kuralı yok isteyen istediği gibi konu açar,
konuyu açarken yazmamış olabilirim ama gereken yerlerde sorulana cevap verdim bakarsanız :26:
evlenmeyi düşünmüyorum ki bunun konu ile alakası yok, hani önceki açtığım konular olmasa belki evliyim ve bunu merak ediyorum bunu kimse bilemez ki , hiçbir şey belli değil çünkü birbirimizi tanımıyoruz, evlenmeyi düşünerekten bu konuyu açtım diyelim bu neyi değiştirir, belki eleştiriler gelir, maaşa göre mi eş seçiyorsun gibii gibi vs. bilmiyorum daha neler çıkar

Gelir tanımlaması göreceli bir konudur, değişir herkese göre
Bizde ödenecekler bellidir, ortak bölüşülür
Maaş kartımı vermem, ne kadar olduğunu bile bilmez, o benim alanımdır
Ödemeler çıktıktan sonra, ay içinde sıkışırsak, birbirimize destek oluruz
Yatırımlarımız bireyseldir, çünkü aynı fikirde değiliz bazı konularda
Mesela benim yatırımım bireysel emeklilik ve 1+1 daire, onun yatırımı arabası ve düşük tutarda bireysel emeklilik, karışmayız birbirimize o konularda
Ben arttırabilirsem altın hesabına atarım, o arkadaşlarıyla yer =)))

Yani şöyle bir şey var şimdi..
Bunu öğrenmek senin ne işine yarayacak ki????
Çok astronomik şeyler de duyabilirsin üzülecek misin yoksa bu seni kamçılayacak mı?
Başkalarının cebine giren neden bu kadar önemli senin için en nihayetinde senin cebe giren hep aynıyken

konuyu açma gereğini anlayamadık.yoksa konudan yana bi sıkıntı yok...sıkıntı amaç

amacımı söyledim
merak etmem söz konusu.. zaten konuyu açarken de yazmışım hep merak ederim diye
kaldı ki insanlar neyi merak etmiyor benım kı çok masumca bence.. zira insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş

Tamamen kişisel yorumum da neden mesela ortak payda yaratmıyorsunuz ortak hayatı paylaşırken?
En azından ben bu şekilde olmasını istemezdim. Kendimi yabancı gibi hissederdim.

bizde sizinle aynıyız asla para tartışması yaşamam eşimle.maaşımın tamamını da sölemem fikirlerimiz zıttır.onun alması gereken şeyler bana gereksizdir.benim aldıklarımda ona.birikiminide ayrı yapar bende.

Son düzenleme:

Pekala, bir daha söyleyeyim
Ben başkasının cebine gireni merak etmiyorum, iyi okursanız konuyu kimseye maaşını eve giren parasını sormadığımı görürsünüz
Ki ben çalışıyor olsaydım bir başkasının benim cebime gireni merak etmesi beni rahatsız ederdi.

güzel bir konu gerçekten bende merak ettim :))

bu durumda sizde onun nekadar maaş aldığını bilmiyorsunuz.doğrumudur?

bu durumda sizde onun nekadar maaş aldığını bilmiyorsunuz.doğrumudur?

ben biliyorum o benim maaşımı kendisiyle aynı biliyor çünkü her kadının kenarında mutlaka parası olmalıdır diye düşünüyorum eğer yüksek olduğunu bilse hemen ödemem için bişey ekler bana şuan bütün ödemelerimiz ortak ve tutar aynı

Maaşının tamamını bilmiyorsa aranızda sınır vardır. Yani senin maaşın senin, onun maaşı onun mu?
Ben mi çok gelenekçiyim, çok mu geri kafayım acaba diyorum bunları okuduktan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…