dert olarak değil de

Sanki evlenmek istiyomuş ama çocuğun gelirinin ne düzeyde olduğundan emin değilmiş gibi
Bi de evlenirse çalışıp çalışmama konusunda kararsız ve şıkları görmek istiyo gibi geldi

aa henüz değil, okulum bitmedi ve birisi de yok hayatımda
yaşımı da erken buluyorum zaten

Ben bişey anlamadım
Konu açacak kadar kafasını kurcalıyosa bi insanın
Bi gerekçesi olması gerekmez mi ?

Nick bile uzakaşk soruyorum yok öğrenciyim henüz biri bile yok ben evlilik düşünmüyorum diyo
Eee o zaman derslerine çalışmak varken milletin ortalama aylık gelirini veya maaş kartının kimde durduğunu niye merak etsin insan ?

Durum cidden böyleyse
Sen erken yaşlanırsın kardeşim

Ben bekarken aklımın ucundan geçmezdi böyle şeyler

Bu maaş kartının kimde durması bu kadar önemli mi gerçekten?? Ben evlendiğimiz zaman eşime verdim tek tük almışımdır hep onun cüzdanında durur
Hiç de ezik hissetmedim kendimi

eşin eğer doğru kullanıyorsa tabiki önemli değil....arada eşimde alır kartımı ama kartın yeri benim cüzdanımdır

şimdi sen öğrenci halinle neden bunu merak ettin; ben de bunu merak ettim.

yakın gelecek sorunsalı aslında merak edilmesi doğal, birinci ağızdan cevap almak için de buraya yazdım, kuzenime soracaktım o da, evlenmeyi düşündüğümü mü düşünür diye önyargı oluştu beynimde hem şu hayatta neleri merak etmiyoruz ki benim ki yine iyi

Maaş kartım hep bende dururdu, ani para çekmem gerekebilir diye, son 4 aydır eşimde duruyor, çünkü, ben maaş çekmeye gitmek istemiyorum. maaşımı çekmeye gidicek olsam arabayı park edecek yer bulamıyorum,uzağa bırakıp yürümem gerekiyor, çile haline dönüyor yaniii. en iyisi sende kalsın ben gerekirse alırım diyorum. Biz öğretmeniz o yüzden 15 günde bir illaki para çekmek gerekiyor, oraya ödeme, buraya ödeme en az 4 defa gidiliyor şu bankamatiğe. Dolayısıyla verdim kurtuldum... Bende hiç ezik hissetmedim yani, kartım bendeyken de çok matah duygular içinde değildim ayrıca...

Merak ettim internet bankacılığı kullanıyor musunuz?

Tabi ben de eşim de kullanıyoruz. Tüm hesap hareketlerini görüyorum zaten oradan. Benim asıl meselem ben organize sanayide çalışıyorum atmler ya da bankalar baya uzak. Gidip de extra zaman kaybetmek istemiyorum. Bizim bankanın atm si eşimlerin fabrikanın önünde var. O çekiyor o yüzden. Yoksa ata erki olayı değil..
Ata erkilik yapacak biri olsaydı para konusunda o görev kesin benim olurdu evde.

eşin eğer doğru kullanıyorsa tabiki önemli değil....arada eşimde alır kartımı ama kartın yeri benim cüzdanımdır

Bir kez daha beğenemedim destekliyorum. İntenrnet bankacılığı varken kart vermek gereksiz geliyor bana. İnternet bankacılığı kullanmamak ise ayrı bir hamallık. Faturaları 30 snde netten yatırmak veya otamatik ödeme tanımlatmak varken gidip bankalarda sürünmek gereksiz geliyor.

Eft/Havale tavsiye edecektim ben de. Ama para çekme bu kadar sıkıntılı ise mantıklı tabi.

Misk ben çok hesapçıyımdır. Aklım fena basar para konularına. Maaş günleri belli. Hesaplar belli. Extreyi kalemle çizerek incelerim nere ne vermişiz diye. Eşim yönetmiyor parayı. Çekip getiriyor.. bir de makbuzunu da alıyor. O an üzülüyorum bazen sanki ona güvenmiyormuşum gibi.
Aslında internetten görüyorum yatanı falan. O da takip amaçlı değil zaten gelir vergisi kesintisinden dolayı..

ben 33 yaşındayım yaşlılık planlarımı yapıyorum ayol Kız muhtemelen birkaç yıl içinde evlenecek yada çevresinde bu muhabbetler konuşulmış, o da merak etmiş. Sizden korkulur

aynen katılıyorum

Gelirde kişi sayısı ve yaşlar da çok önemli. Çocuksuz bir çift için gelirin sınırı yok. Yaşam standardına göre insanlara 5000 de yetmeyebilir. 10 bin de yetmeyebilir.

Önemli olan insanın geliriyle maksimum refahını sağlayacak şekilde parasını değerlendirmesi. 5 bin alıyorsan 3 ünü ev kredisine bağlayabilirsin. Bin lira alıyorsan 350-400 lük evde kirada oturursun. Kısaca ayağını yorganına göre uzatırsın.

şok

uzakask ile evliliğin ne alakası var, ben alaka kuramadım
derslerime çalışmak varken, milletin ortalama aylık gelirini niye merak etsin insan ?? yok hayır size kendimi ifade edememişim, bakın yanlış anlamışsınız demiyorum, ben kimsenin aylık gelirini merak etmedim ki tanımam etmem banane kim ne kadar almış ne kadar biriktirmiş nereye vermiş ? ne haddime ?

sanki aklımdan geçenler kötü şeylermiş gibi konuşuyorsunuz, yok hayır kk da açılan konuları bilmesem kendimden şüphe edeceğim, neleri düşünüyorum ben böyle diye.

maaş kartının kimde durduğunu merak etmemde bir sakınca göremiyorum ben, sizin gördüğünüz sakıncalar nelerdir söyleyin ben de bileyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:

senin sıkıntı atm ile alakalı...yoksa patron kim belli

Son düzenleme:
Eft de falan banka masraf alıyor. Gerek yok yani özel durumlar olmadıkça eft yapmıyorum. Zaten onların güvenlik girişinde atm çekiveriyor.

Anladım. Maaş müşterisi olunca genelde eft ücretsiz yaparlar ama tabi ya şirket anlaşması olması lazım ya da bireysel uğraşmak. Tüm maaşı mı çekiyor peki? Ben tüm maaş çekme devri bitti sanıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…