dert olarak değil de

sempatiksayilir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2014
418
73
38
merhaba arkadaşlar
kafama hep takılmıştır
bu devirde düşük gelir, normal gelir ve yüksek gelirin miktarı sınırı nedir sizce ?
bir de bu sorum da evlilere,
siz çalışıyorsanız maaşlarınızı ortak nasıl kullanıyorsunuz, maaş kartınız eşinizde mi duruyor yoksa ikisi de siz de mi
ya da sadece esiniz calısıyorsa size nasıl veriyor
:26::26:

Son düzenleyen: Moderatör:

İlk kısmın cevabını bilmiyorum.
İkincisinde ise ikimiz de çalışıyoruz. Düğün borçlarından kimin kredi kartında ne borç varsa herkes onu ödüyor. Arta kalanında da eşim ödemeleri yapıyor ben de ona eft yapıyorum. Kalırsa o ay elimizde birikim için bir kenara atıyoruz.

ilk soruna cevap veremeyeceğim.

ikinci sorunun cevabı ise maaş günü hesabımda bir miktar para bırakmak suretiyle maaşımın büyük çoğunluğunu eşimin hesabına havale ediyorum. bütün fatura, kredi, kredi kartı ve diğer giderler oradan ödeniyor. daha sonra ev için alışveriş yapıyoruz. benim hesabımda kalan paraya eşim karışmaz. kişisel ihtiyaçlarım için harcarım. kuafördü, ufak tefek ihtiyacımdı, yemeğimdi vs. vs. maaş kartım ben de yani.

Mesela o ay ekstra mecburi giderimiz yoksa kendimiz için alışveriş yaparız. eğer artırabilirsek - ki bu çoook çooook düşük bir ihtimal - birikim yaparız gram altın hesabımızda.

Allaha Şükür gelirimiz çok iyi ama bir o kadar da giderimiz var... Allah bundan geri koymasın.

Ben hesap kitap işlerine pek karışmam. eşim her ay hesap kitap çizelgesi yapar, bana anlatır şu kadar para şuraya vs diye. zaten görürüm neyi nereye veriyoruz. ben muhasebe de çok kötüyüm. harcama frenlemesi yapamıyorum. eşim sağolsun tutumludur. ama asla cimri değildir ;-)

💑💓

Aslında bu düşük yüksek orta gelir muhabbeti kişilerin beklentileri ile alakalı.. 2000 lira kimine fazla kimine göre düşüktür mesela. bunun dışında şöyle bir kıstasa dikkat edilmeli, temel ihtiyaçlarımı (giyim gıda sağlık) giderebilecek miktar baz alınmalı.
Eşimle maaşlarımızı birleştiriririz biz, ani para çekme ihtiyacım olduğu için bankamatiğim ben de kalır.. Kalmasaydı da sorun etmezdim ama, kesemiz ortak sonuçta..

İlk soru çok genel bir soru ve kişiye göre değişir.
Bütçeyle ilgili bir ayarlama yapmıyoruz.
Ben çalışmıyorum eşim çalışıyor ve genel de para çekmece de durur bende lazım olduğun da gider alırım,yani eşimden para istemem.

Sizin düşünceniz nedir bu konuda? Ya da sizi bu konuyu açmaya iten sebep nedir?

ev alana kadar kartım bendeydi eşim evin ihtiyaçlarını faturalarını öderdi. ben ise birikim yapardım parayla. tabi lazım olduğunda kartı eşime verirdim lazım olanı alırdık. şimdi ev aldık ve zaten eşimin maaşının tamamı krediye gidiyor. geriye benim maaşım kalıyor o da eşimde evin ihtiyaçları ve kredi kartı ödeniyor. kızların kreşi falan derken zaten ayın sonunu zor görüyoruz anlayacağın ama şükür 4 yıl sonra evimiz bizim olacak ve maaşım da tabi sadece benim olacak :) hoş ben biliyorum ben gene biriktirmeye başlarım ama öyle olmazsa da bişey sahibi olunmuyor. akarken dolduracan ki akmazken rahat edesin :)

Bütün maaş mı çekmecede duruyor?

Çok geniş şeyler sormuşsun özellikle birincisi. Bunun cevabı çok yönlü. Senin çevrene bağlı, yaşadığın yere bağlı, hayattaki çıtana bağlı vs vs.
Biz ikimiz de çalışıyoruz. Kredi kartlarının ödemesi eşimin maaşından yapılır. Maaş tarihlerimiz yakın. Ödemelerden sonra yapılacak yatırım için olan miktar ayrılır gibi.. ama senin sorun seni bağlar. Ne iş yaptığınızı, borçlarınızı…

bizde sen ben diye bir şey yok. kimin işi yoksa maaşları çeker faturaları öder, alışveriş yapılır. faturalar ortadadır. ikimize de harçlık ayırılır. (kuaför, benzin vs) ev işlerini de bu şekilde yapıyoruz. hayat müşterek. kim müsaitse o yapar her şeyi.

yani sizlere göre nedir demek istedim genelleme yapmadan, her birinizin görüşünü merak ediyorum tabi ki çevreden çevreye değişir, ben de ne kadar değiştiğini merak ettim öncelikle :) :)

Bizde herkesin maaş kartı kendi elinde ama gider gelir belli
O konut kredimizi ödüyosa ben evi geçindiriyorum gibi
Geriye de kimin hesabında para varsa ordan harçlık çekiyoruz

Evet bütün maaşı..

Ben korkarım ya başına bir şey gelecek diye paranın. Sonuçta eve gelen çocuklar bile karıştırabiliyor çekmeceleri. Hani tamam ortalıkta bir çekmecede değildir tabi yatak odasındadır muhtemelen ama ne olur ne olmaz. (Ben de paranın yerini tespit için soru soruyormuş gibi oldum :))

3 ayda bir kv deler gelir onun dışın da kimse gelmez bize.
Asosyal bir çiftiz biz..

ilk sorun kişiye ihtiyaçlara göre değişir.

paramız ortak değil eşimle giderleri paylaştık o üstüne düşeni yapıyor ben üstüme düşeni yapıyorum kalan para bizim harcamamıza kalıyor...

şahsi kanaatimdir
2.000 tl ye kadar düşük gelir
2.000-4000 tl arası orta gelir
4.000 tl ve üzeri yüksek gelir

eş demek hayat arkadaşı yol arkadaşı demektir
bütçede bir olmalıdır
ancak bu demek değildir ki her yaptığının hesabını vereceksin
belirli büyük harcamalar dışında şahsi tercih ve kararlarada sahip olmak önemlidir

3 ayda bir kv deler gelir onun dışın da kimse gelmez bize.
Asosyal bir çiftiz biz..

İyi de çekmecede duracağına neden yatırım yapmıyorsun. Bildiğim kadarıyla eşinin durumu iyi bir hayli maaşı olmalı true.
Ben değerlendiremiyorum diyorsan eğer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…