Dert mi değil mi anlayamıyorum.

ben de mi bir bozukluk var anlamadım.ben de oğlumla gelinimle aynı muhitte olmak istemiyorum.onlar szie yakın yerde olsun diyor ama,ben başka semtten ev alacağım.fazla yüz göz olmak bana göre değil.herkes evini bilsin.sanırım rahatıma düşkün bir kadınım.:KK14:

Dedikodu dışında kayın validenizi çok sevdim
onu da yapmayan kadın azdır zaten
ne güzel kv hazırlasın ye iç hem de böyle marifetli
komşular akrabalar gelsin gideyim ben severim yani
size göre değil sanırım siz kendi hayatınızı daha yalnız ve kafanıza göre yaşamak istiyorsunuz

Dedikodu dışında kayın validenizi çok sevdim
onu da yapmayan kadın azdır zaten
ne güzel kv hazırlasın ye iç hem de böyle marifetli
komşular akrabalar gelsin gideyim ben severim yani
size göre değil sanırım siz kendi hayatınızı daha yalnız ve kafanıza göre yaşamak istiyorsunuz

Aynen bana göre değil bu kadar ısrarcı davranıp, söylediklerimin önemsenmemesi..

ben de mi bir bozukluk var anlamadım.ben de oğlumla gelinimle aynı muhitte olmak istemiyorum.onlar szie yakın yerde olsun diyor ama,ben başka semtten ev alacağım.fazla yüz göz olmak bana göre değil.herkes evini bilsin.sanırım rahatıma düşkün bir kadınım.:KK14:

Ya aslında aynı muhitte oturmak altlı üstlü oturmak değil olay bence. Gelin de kv de durulacağı yeri bildiğinde, iki tarafta işine geldiği gibi değil de olması gerektiği gibi davrandığında sorun bir nebze daha ufak şeyler olur diye düşünüyorum.

Sizin söylediklerinizi farklı anladığından eminim
yani bunu art niyetli yapmıyor

Ne gibi farklı peki?

ben size 'hayır,istemiyorum' dediğimde bunu nasıl anlarsınız? yada 'bize çok yapma eşimin yiceği kadar yaparsın' dediğimde 1 saat sonrada 2 fırın tepsisi börekle gelmesi nasıl anlaşılabilir?
Gerçekten diyorum ya ben mi büyütüyorum hani olanları ki yazmadığım daha bunun gibi olaylarda var.

Bana göre bir şey için istemiyorum deniyorsa istenmiyordur, Hayır deniyorsa ısrar edilmez.

Ne gibi farklı peki?

ben size 'hayır,istemiyorum' dediğimde bunu nasıl anlarsınız? yada 'bize çok yapma eşimin yiceği kadar yaparsın' dediğimde 1 saat sonrada 2 fırın tepsisi börekle gelmesi nasıl anlaşılabilir?
Gerçekten diyorum ya ben mi büyütüyorum hani olanları ki yazmadığım daha bunun gibi olaylarda var.

Bana göre bir şey için istemiyorum deniyorsa istenmiyordur, Hayır deniyorsa ısrar edilmez.
Kendisi ısrar sevdiği için ısrara hayır diyemeyen biri
sizi de öyle görüyor
yani aslında sizin istediğinizi ama evet diyemediğinizi düşünüyor
ben kendi annemde biliyorum

Taşınmakla tehdit edin :KK66:
"Anne bu ısrarlarınıza devam ederseniz kiraya bereceğimiz paraya acımayıp gideceğiz. Oğlunun maddi sıkıntı çekmesini ister misin" deyin. Bakalım ne cevap verecek ya da tepkisi ne olacak.
Burda sorun sizin yeterince kararlı olmamanız. Kararlı bir biçimde dile getirirseniz isteklerinizi anlayacaktı muhtemelen.

Canım ya senin kv yine kendi işini yapıyormuş biz de ilk bi sene kv ile altı üstlü oturuyorduk kv sırf yemek yapmasın diye bana hhepberaber yiyelim bizde derdi ve mutfağa adımını atmazdı. Ben bunu görünce tepkimi koydum senin eş ten başka oglu başka gelin yok mu :) ha aynı ev ha aynı bina hiç fark yok birikim diyosun iyi diyosun ama o zaman tepkini koy içten içe kendini yer durursun. Sen daha inat ol alıştırma bu haline derim :)

altlı üstlü oturmak zor bence.
kv bence sizi hiçe sayıyor. siz uygun değiliz dediğinizde işi eşinizle halletmesinden belli. eşinizle ağız birliği edin dizi hiçe sayamasın. daha bunun gebeliği var doğumu var bebeği var. şimdiden huyunuzu suyunuzu görsünler.
benim de en nefret ettiğim şey ısrardır hele de yeme ısrarı. kv sizinkine biraz benziyor. vallagönderdikçe gönderiyordu vr yemekkler cöpe gidiyordu. istemem dedikçe inadına iki katı yolluyordu. en son tabaklarını geri vermedim. naapıyım anlasın türkçeden. şimdi cok cok nadir yemek yollar. Aten eşim anne bi tek bana koy peynirdelisi yemez diyor. küserse küssün naapıyım yani.

İnanın niyetini bile algılayamıyorum bazen. İyilik için mi yapıyor, fesatlık içinmi yapıyor. Genelde erkek anneleri oğlu evlendiği zaman paylaşma konusunda sıkıntı yaşıyorlarmış ya acaba ondan mı diyorum. Hani iyimser yaklaşayım olaylara istiyorum ama ben iyimser yaklaştıkça daha çok canımı sıkıyor yaptıkları.

Yazdiklarinizdan kötü niyetinin olmadigini düsünüyorum. Ama artik Allah bilir...
Kendi annemde öyle israrcidir yeme icme konularinda..yani benimde öyle kayinvalidem olsa
kötü niyet sezmezdim. Ama bir yandan sizde haklisiniz..sonucta özel hayat diye birsey var..
Ve büyüklerimiz bunu maalesef anlamiyor. Belki bilmedikleri icin onlarinda zamaninda özelleri olmadiklari icin olabilir.
Zamanla düzelir insallah bu durumunuz..

Sizin istemediğinizi bildiği halde oğluna tekrar ısrar etmesini saymazsak çok çok kötü bir niyeti olmayabilir. Malum biz gelinlerin bir ev hayatı olduğunu kabul eden bir kv henüz görmedim. İnşallah vardır bize denk gelmesede iyi kv soyu tükensin istemem

Arkadaşlar her gelin gibi sorun KV :)

Belki yazım çok uzun olabilir ama birde buraya yazmak istedim dışarıdan bakıldığı zaman olayları acaba ben mi büyütüyorum bunu gözlemlemek istedim. Okuyanlara ve kendini benim yerime koyup yorum yapanlara şimdiden teşekkürler.

Evlendiğimiz dönem 6 ay kadar çalışmadım, evime alışmak istedim birde dinlenmek istedim çünkü bekarken uzun dönemler çalıştım. Evde vakit geçirmek gerçekten çok sevdiğim birşeydir. Ben bekarken bile annemin arkadaşlarıyla takılmazdım, günlere gitmezdim sevmediğim şeyler olduğu için. Bir evlendim dünyam değişti:KK17:

Aslında kv iyiliğine iyidir(arada). Hani bi ara burda birisi konu açmıştı kv ona lcw hediye nasıl alır diye =) şöyle açıklayayım, kv kendisine ne alırsa bir tanede bana alır bu nişanlıykende böyleydi 8 ay oldu hala böyle hakkını yiyemem. Ama inanın o parayla ucuz yada pahalı alınan hediyelerin manevi olarak hiç bir değeri olmuyor.

Kv sürekli mah. kankitoşlarıyla kahve içmeye gider beni çağırır, onlar gelir beni çağırır, günlere gider beni çağırır. İlk başlarda ayıp olmasın diye bir kaç defa indim. İndim ama zoraki çüünkü sıkılıyorum. Kv acayip dedikodu yapan bir insan ve benim de en nefret ettiğim şeydir. Çünkü ben annemden öyle öğrendim. Annemde hiç bişekilde dedikodunun olduğu ortamda durmayı muahbbete katılmayı sevmez, banane herkezin kendi hayatı der geçer. Daha soınradan kv söyledim 'anne arkadaşların geldiğinde çağırma beni aşağıya sizin muhabbetiniz farklı oluyor sıkılıyorum ben' dememe rağmen hala daha ısrarla çağırır. 8 ay oldu hala devam eder bu huyuna :)

Birde öyle ısrarcı, dediğim dedik bir huyu var ki asıl beni çileden çıkaranda bu olay zaten. Ben bıktım artık ona karşı 'hayır, istemiyorum' kelimelerini kullanmaya çünkü ben kendimi kötü hissediyorum hayır dedikçe.

Hatta ufak bir örneklendireyim size bunu;
bi sabah uyandık yeni işe başlıcağım yere gittik eşimle. Eşimde 4-12 vardiyasına gidicek, iş kıyafetlerini ütülemedim gelince ütülerim diye. çıkarkende eşim annesine bana kahvaltı tarzı hazırlasana geç gelirsek atıştırır çıkarım hemen dedi. Neyse gittik geldik biz kv girdik. Eşim kahvaltı yaparken bende 1 bardak çay içtim dedim ben çıkayımda kıyafetlerini ütüleyeyim. kv getir buraya kıyafetleri ütüle burda dedi.(evim kv üst katı) yok dedim benim ütülencek kıyafetler var daha açarım ben yukarda ütü masasını eşim gidince devam ederim ütüye dedim. wc girdim çıktım kv su şisesine su dolduruyo anladım ütüyü hazırlıo ses çıkarmadım. Aldım anahtarı çıkıyorum anne ben dedım 'ee nereye diyo ben içerde ütüyü taktım masayı açtım' dedi. E anne dedim ya benimde ütülenceklerim var evde diye dedim suratını büzüştürdü ee tmm madem ütünün fişini çekiver dedi.
*Anlatınca belki çok ciddi gelmeyebilir arkadaşlar ama sürekli bu tarz ısrarcı olması, beni kaale almaması ve bunu görmem içimde büyüyor herdefasında. En ufak bir şey çığ oluyor resmen.

Bunun gibi daha bir çok şey. Akşam yemekleri için bana akşama beraber yiyelim diyor, yok anne yeriz biz yukarda çay içmeye inerim eşim yorgun olmazsa diyorum. Akşam eşimin telefonuna bir bakıyorum watsapptan eşime diyor ki akşam planınız yoksa bize inin yemeğe. Bu durumu da mı yanlış algılıyo olabilirim acaba? Hep kendimi sorguluyorum.

Hatta eşimin gündüz vardiyasında olduğu bir hafta hiç evde olamadık hep birilerine misafirliğe gittik eve geldik yattık. Perşembe gününe kadar böyleydi. Perşembe günü plan yoktu kımseye gitmicektik. Dedim güzel bi yemek yapayım da başbaşa kalıcaz diye. Tam içimden öyle plan yaptım evdeyiz diye kv aradı. Aksama annneannenler gelicek bize(eşimin anneannesi) mantı yapıcaz inersiniz aşağıya. Yok anne dedim bu akşam başbaşa kalırız eşimle diye konuştuk dedim. Yemek saatinde fazla yaparsanız bi tabak verirsn bize dedim kapadım telefonu.
Eşim işten geldi eve tam yemeğe oturduk mutfak camından seslendi eşime (mutfak camlarımız apt boşluğunda alt alta) 'mantı yaptık gelmiyomusunuz diye' eşimde mantıyı çok sever aaa mantımı yaptınız diyince içim bi cızladı resmen eşim aaa diyince.

En yakın örnekse geçen gün çarşaf böreği yapıyordu. Sizede yapıyorum dedi. Dedim bize özel yapma hiç anne dedim benim zaten poğça börekle pek işim yok eşim yer genelde eşime kadar yap dedim.. Aradan 1 saat geçti 2 tepsi börek yapmış bize :KK35: Sanki ben ona 1 saat önce eşime kadar yap dememiş gibi :KK11: Dün gece resmen 1 tepsi böreği çöpe attım ama o kadar üzüldüm ki anlatamam. Ben hiç sevmem yemeğin çöpe atılmasını.

Uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın. Çok doldu gerçekten içim. Eşime katiyen anlatmam bunları. Sonuç olarak annesi. Bende eşiyim. Böyle bi durumda anlatırsam ya annesini savunacak ya eşini :) Gerek görmüyorum ikilemde kalmasını.
Ama ben kv aramdaki bu kaale alınmamayı, ısrarcı olmamasını nasıl çözeceğimi de bilmiyorum.
Klasik kv ayni apartmanda oturma sorunlari.
Imkaniniz varsa tasinirsaniz bu tur simintilar en aza iner.

anne o yaaa yazik kadin sizi dusunuyo biraz abartmis kadin ama ne bileym anlatirken ben guldum cok :)

Oğluşuna aşık bir kv daha :) hele bir dile getir oğlum için yapıyorum bende der birde bukadar yakın yaşamanız en büyük dezavantajın hayır diye diye öğretirsin belki huyunu

Kayinvalideniz çok iyi niyetli geldi bana.
Aynisini annem yapsa yanlis anlamam ben mesela .
Anneniz yapiyor gibi kabul edin

ben de bu olayı anlamıyorum. adam oğluna "evim var gel otur" diyor, ama küçük beyle küçük hanım hem orda oturmayı kabul etmiyor, hem çatır çatır kirasını istiyor.

oldu, başka?

Bana göre gayet normal. Aile zaten yardım amaçlı böyle bir sey yapıyorsa ha evde oturmuşum ha parasını almışım bence farketmez. Yok niyetleri ota boka karışmak, dib dibe vıç vıç yaşamaksa o başka..

Kayınvalidemin tek gelini olmasam, aha benimki anlatılıyor diyeceğim..
Durumlar farklı olsa da yaşanan ve yaşatılan şey aynı.
Balayından döndüğüm gün kayınpederim arayıp, 'bize gelmiyor musunuz,yoksa kendi evinizde mi kalcaksınız' diye sormuştu.
Kayınvalidem ertesi gün gittiğimiz için ulu orta bir azar çekmeye çalışmıştı.
İşte o an 'anneciğim biz genciz, gezelim tozalım evliliğimizi doya doya yaşayalım, birbirimize doyalım sonra bol bol geliriz' demiştim.(aldı mesajı)
İyi ki demişim, şuan bile onların isteklerinin yüzde yetmişini yapıyorum.
Bir de demesem hiçbir şeye çekinmezlerdi artık.

Sizin de böyle bir çıkışa ihtiyacınız var.
Tatlı dille yeni evli olduğunuz için yalnız kalmak istediğinizi, başbaşa olmayı özlediğinizi, bunun onlarla alakası olmadığını anlatın.
Zaten yine mecbur gideceksiniz o çağrılan yerlerin çoğuna, çünkü laf geçmiyor bu karaktere biliyorum.
En azından akşamlarınızı kurtarın bari..

Bunun kayınvalide olmak ile alakası yok kadının huyu böyle... Biraz kontrolcülük huyu var, herşeyin kendi etrafında dönmesini istiyor.Değişmesi çok zor.

X